Şimdi Ara

Plazmanın yerine LED LCD tavsiyesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Paneli kırılan Panasonic 42st33e plazma TVmin yerine yeni bir TV bakınıyorum bu aralar...

Aklımda olan modeller PANASONIC TX-L42ETW5 (PANASONIC TX-L42ET5 in uydu alıcılı olanı), Philips 42pfl6097K, LG 42lm660s ve Samsung 40es7000...

Yukarıda saydıklarımdan samsung dışındakiler FPR 3D kullanıyor ve hepsinin dahili uydu alıcısı var... Benim için olmazsa olmaz özellik olarak 3D (Sonradan eklenme şansı olmadığından baştan alınmalı diye düşünüyorum), Smart TV, tatmin edici SD yayın kalitesi, media player ve dahili uydu alıcı... Aslında smart TV, media player ve dahili uydu alıcı sonradan kazandırılabilecek özellikler ama çift veya evrensel kumanda ile uğraşmak istemiyorum...

Smart TV'si beni uğraştırmasın, bekletmesin dediğimde philips ve samsung öne çıkıyor sanırım (çift çekirdekli işlemci)..., 3D'yi koltuğa uzanarak istediğim yerden izleyeyim dediğimde FPR paneller öne çıkıyor... Elle-sesle kontrol veya magic motion kumanda çok da cezbetmiyor beni, belki dahili kamera iş görür skype'de falan...

Yukarıda saydığım TVlerin özellik ve kalite farklarından önce en büyük tereddütüm LED LCD TV'ler yayın kalitesi konusunda Plazma'yı bana aratırlar mı düşüncesi... 42st33e'den oldukça memnundum plazmalara özgü birkaç eksiklik dışında... (Burn-in korkusu, elektrik tüketimi, buzzing, görüntü alıkonması-image retention, panel ısınması gibi...) Görüntü kalitesi beklentilerimin belki de fazlasını karşılıyordu...

Aynı TV (42st33e) temmuz ortalarında 1499 TL'ye satıldı Vatan'da, ama insanoğlunu açgözlülüğü mü dersiniz, olmuşken daha iyisi olsun düşüncesi mi tekrar aynı paneli almak içimden gelmedi... Yeni seri olarak da 42st50 var piyasada ama dediğim gibi bana plazmayı (çok da) aratmayacak bir LED LCD'ye daha sıcak bakıyorum bu aralar...

Bana şunu tereddütsüz al diyebileceğiniz bir panel var mı? Yukarıda saydıklarımın dışında da beklentilerimi karşılayabilecek max 2500 TL olacak bir TV...

Bulabildiğim Resmi Distribütör garantili fiyatlardan da bahsedeyim benimle benzer tereddütleri yaşayan arkadaşlar için...

PANASONIC TX-L42ETW5 - Şu an TR'de yok ama gelirse 2100-2200 TL civarı olur diye tahmin ediyorum...
    Philips 42pfl6097K - 2399 TL-2499 TL
    LG 42lm660s - 2150 TL
    Samsung 40es7000 - 2399 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neowho -- 29 Temmuz 2012; 13:23:49 >

• ST50 daha üst serilerle karşılaştırılan, testlerde çok övgüler alan, St33 den üstün bir panel.E5 seri LED sizi memnun etmeyebilir.Ben olsam ST50 den şaşmazdım.
    Bütçe dahilinde st3x serisi düşündüklerim arasındaydı,genel pdp eksikleri saymışsınız bunlardan sizin başınıza gelen var mıydı?
  • 42st33e de elektrik tüketimi ortalama 150-160 watt idi (elektrik tüketimi ölçüm cihazım var), buzzing sıkıntısı vardı biraz, panel LED'lere göre daha fazla ısınıyor ve bir ara da image retention sorunu ile karşılaştım (bir kaç gün TRT Çoçuk logosu kaldı sol üst köşede sonradan kaybolmuştu)... Bunların dışında görüntü kalitesinden oldukça memnundum, SD yayın kalitesi de HD yayın kalitesi de tatmin eşiğimin üzerindeydi diyebilirim...
    Şimdi LED'lerin 50-60 Wlık değerlerini görünce neredeyse 3 kata yakın fark olduğunu bilmek faturaya aşırı yansımasa da olumsuz bir etken gözümde... Alacağım üründen mükemmeliyet beklemiyorum sonuçta mükemmel TV olmadığı ortada olan bir gerçek... 42st33e de youtube'dan birşeyler izlemek, arada 3D film veya belgesel izlemek (en fazla 3-4 belgesel veya film izlemiş olsam da 3D arşivimi çoğaltıyorum bu aralar), normal, SD, HD ya da FHD filmler izlemek TV yayını izlemenin yanında yaptığım diğer aktivitelerdi. Smart TV özelliği olarak flashlı, HTML5'li siteleri açabilen (Dizimag, fullhdfilmizle, hdfilmsitesi, dailymotion, vimeo gibi siterleri programa bağlı kalmadan açabilecek) Web Browserı da olsaymış dediğim olmuştur. Buzzing olayından da özellikle geceleri rahatsızlık duyduğum oldu...

Bu gibi sebeplerden dolayı biraz LED'e yöneldim ama benzer fiyat aralığında dahili uydu alıcılı 2012 model bir plazmayı da değerlendirebilirim hala...
    42st50 yi de düşündüm aslında da elimdeki (satmış olduğum) panasonic 3D gözlüklerin st50 ile uyumsuz olduğunu ve dahili uydu alıcısı olmadığını öğrenince biraz da panasonic'e kızmadım değil... Şu an evde dsmart var 2 ay deneme süreli, panel kırılmadan önce kullanmaya başlamıştım ama bizim için çok bir artısı olmadığını düşündüğümden ileride de dsmart veya digitürk almayı düşünmüyorum... O yüzden dahili uydu alıcılı bir modele bakıyorum...

3D'ye gelince fpr 3d teknolojisini çok daha başarılı buluyorum active 3D den... Çözünürlüğün düştüğünden bahsediliyor ama benim için istediğim yerden rahatça TV izlemek yatayda çözünürlük düşüşünden daha önemli...

• İzleme mesafeniz neydi buzzing açısından soruyorum.Benim izleme mesafem 3.5/4m olacak.
    Bende ücretsiz hediye Digitürk +Plus kutu var,tüplü tv ile kullanıyorum onuniçin bir an önce panel tv ye geçmek istiyorum.Ama bu uydu alıcısı meselesini hiç bilmiyorum nasıl bir çanak lazım hangi kanallar alınabilir vsYani Digitürk'ü bırakıp uydu alıcılı bir panele geçilirse demek istiyorum..Bir de Digitürkün film ve dizi kanallarına çok alıştık nasıl bırakırız bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talin -- 29 Temmuz 2012; 15:03:49 >
  • Benim de izleme mesafem 3,5-4 m civarıydı. Gece ev ahalisi yattığında 10-15 arasına aldığımda arkadan fan sesi ile karşık bir bzzzz sesi geliyordu. Aslında kafasına çok takacak birisinin kesinlikle garantiye yollayacağı kadar vardı ses ama benim önceki tüplü televizyonumda da (beko) benzer hatta daha fazla bir ses olunca ve servis çağırmama rağmen sorun bulamadık diye rapor tutulunca hiç uğraşmak istemedim, ileride ses artığı olursa o zaman garantiye gönderirim diye düşünüyordum ki panel kırılınca ona da gerek kalmadı...

Forumda ilk bir ay içerisinde bu buzzing yüzünden TV'si değişen çok arkadaş var aslında... Yani garanti kapsamında değerlendirilen bir durum aslında...

Digitürk kullanıyorsanız zaten harici uydu alıcı kullanmaktan başka şansınız yok şu an; digitürk modül satmadığı için dahili uydu alıcılı TV'nin Common Interface girişine modülü takıp izleyemezsiniz. Digitürk kullanmayı düşünmüyorsanız da şunu söyleyebilirim. Ben normal bir çanak anten (binanın merkezi çanak anteni) ile her yayını alabiliyordum, yani şifreli yayınlar hariç normalde izlediğim her yayını... Bunların içinde sadece 4 HD kanal (TRT1 HD, TRT HD, ATV HD, AHaber HD) olsa da (Türksat tanıtım kanallarını saymıyorum), plazmanın SD yayın kalitesi de benim için oldukça tatmin ediciydi... Aslında şimdiki en büyük kriterimin SD yayın kalitesi olması lazım da mağazalarda da SD yayın vermiyorlar ki karşılaştırma yapayım... Bu yüzden kullanıcı görüşlerine mahkumum bir yerde...

• SD Kalitede tartışmasız LED ler arasında Philips ön sırada yer alır. Açıkçası 2012 LG veya Samsung'u bilmiyorum ama 2011 yani geçen yıl TV alırken hepsini karşılaştırdım ve Philips görüntü kalitesinde ciddi anlamda açık ara önde ve 43PFL7676K modelini almıştım; hatta bu yılda 32PFL4027K, en son da geçen hafta teşhirden 26PDL4906 modelini aldım Philips'in ve SD yayında bence LED ler arasında en iyi performansı veriyor. Şu an Philips in tek eksisi yazılımı, cihaz USB üzerinden DTS desteği sunmuyor ve sanki biraz menü leri yavaş gibi ama bunlara takılmıyorum TV nin keyfini çıkarıyorum...
  • Benim için uzunca sayılabilecek yoğun bir araştırmadan sonra kliksa'dan Samsung 40es7000 siparişi verdim. Dün Elektroworld, Teknosa, Vatan ve Bimekste geçen 4-5 saatin ve internet üzerindeki araştırmalardan sonra iyi bir karar vermiş olmayı umuyorum.
    Ürüne gelince vaktim olursa ayrıntılı bir inceleme yayınlamayı düşünüyorum.
    Karar aşamasında LG 42lm660s ile Samsung 40es7000 arasında kalmıştım en son (Philipsin 6000 serisini media player ve DTS yüzünden elemek durumunda kaldım); LG'nin de mağazada malzeme kalitesini birçok televizyona göre zayıf buldum [doğru bir yöntem miydi bilmiyorum ama çerçevesiz modellerin (660-670-760) kenarlarına bastırınca panel camının içeri doğru esnemesi hoşuma gitmedi, çerçeveli modellerde (615-620) de çerçeveyi hafif sıkınca çat çut ses gelmesi beni panelden soğuttu biraz]. Bir tek 800-900 lü modelleri biraz daha sağlam göründü gözüme.
    Samsungu seçmemdeki etkenlerden bazıları ise nispeten iyi sayılabilecek çerçeve kalitesi, sesle kontrolün Türkçe desteği, çift çekirdekli işlemci, 3D 'nin izleme açısının oldukça artmış olması (40es6140 modelinde denedim 40es7000'de değil), çok umutlu olduğum FPR 3D teknolojisindeki gerçekten de gözle görülür çözünürlük düşüşü, yanıbaşındaki 40es8000 deki benim için tatmin edici siyah gösterim kalitesi (40es7000de başka bir video oynuyordu o sırada), IR Blaster özelliği (Farklı kumandaları TV'nin kumandasına tanıtma), bilinen media player özellikleri, hareketli sahnelerdeki görüntü akışı, tam ekran yapılabildiği söylenen web browser flash videoları...
    Şu an için tek olumsuz bulduğum durum yıllık enerji tüketim değerlerinin fazlalığı (Eco modda 51 Watt/saat, normal modda 88 Watt/saat, normal modda 128 kWatt/yıl) idi --ki +/- dengesinde benim için çok da sorun olmayacak bir durumdu--
    Bir de her ne kadar paneli bir plazma kadar ısınmasa da emsallerine göre ciddi oranda ısınıyordu...

Yukarıda saydığım hususları kendimce değerlendirip (arada objektif olamadığım kendi tercihim doğrultusunda övdüğüm veya yerdiğim durumlar da olabilir) iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Umarım elime ulaşacak TV de sorunsuz olur...

• st33 kullanıyorum. hafif bi buzzing sorunu var ama bu sesi gece geç saatlerde duyabiliyorum sadece ev ahalisi uyurken tv seyrettiğimde ara sıra farkediyorum.

benim tek rahatsız olduğum konu geçen haftalarda ps3 de infamous 2 oynuyordum (tatil sebebi ile bir hafta boyu aralıksız 5-6 saat oynamışımdır) oyundaki enerji barı sürekli ekranda kalmasından ötürü ekranda hafif bir iz bırakmıştı. normalde farkedilmiyordu ancak hafif karanlık sahnelerde enerji barının gölgesini ekranda görüyordum. ekran yıkaması ile geçti ancak abartmıyayım yaklaşık 5 saat falan sürüyor gölgenin yok olması. biraz kıl olduğum için beni sinir etti. açıkçası bu fiyata alınacak en iyi görüntü performansını verdiğini düşünüyorum ancak burn in olayı plazmada hakikaten sıkıntı. oyun oynayacak arkadaşlara tavsiyem paneli 2 saatte bir dinlendirip tam ekran bir yayın açsınlar ve eğer herhangi bir iz varsa bi 10 dk ekran yıkaması yaparlarsa bir problem olmuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.