Şimdi Ara

PLC bilenler bi bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aklimda bi proje varda PLC bilmiyorum. Projemde plc gerektiren kisim su: Bi tane plc su sensoru olcak su seviyesini belirlicek bunu nasil yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Usta simdi plc ile herseyi yapabilirsin onemli olan imkanlarin. Yanlis anladiysam duzelt plc ile bir kaptaki veya alandaki su seviyesini (hacmini) mi ayarlasin istiyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam yazilim isini halletimde simdide kaptaki su seviyesini olcebilecek %10 da %50 de ve %90 uyaricak bi sensor lazim yada sadece olcuvrk uyarmayida yazilimla yapacagim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztzxt -- 7 Ekim 2015; 17:56:04 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• İstediğin şey için plc ye gerek yok

quote:

Orijinalden alıntı: CpT MacTavisH

Malzeme Listesi :

ULN2803 – Led 8 adet – 10k 8 adet 560Ω 8 adet

PLC bilenler bi bakabilir mi
  • CpT MacTavisH kullanıcısına yanıt
    Yok ya plc kullanma zorunlulugu var ondan diyom ama sagol yinede

• Hocam böyle bir proje için PLC kullanman bakkala gitmek için helikopter kullanmak gibi olur.

ULN 2003 li devreleri araştır derim.

Bide ayrıca Sıvı seviye kontrol ürünleri var onlara bak tam işini görmez ama bilgilenirsin.
  • Anladim hocam bakarim

• ztzxt Z kullanıcısına yanıt
    burda meslek lısesınde okuyan bır ogrencının verılen odevı foruma yazması gıbı bırsey sezınıyorum.

soyle sana cevap verebılırım.
    bır arduıno kullanarak bır sensor yapabılırsın.
    20 kademelı bır sıstem olusturup bundan cıkan gırıslerı logıc devre ıle sonrasında arduınoya gırersın arduınonun sayısal cıksıından aldıgın doluluk bılgısınıde plcye gırersın plcde yazacagın programdada bu sayısal verıyı kullanırsın.0 mın su sevıyesı 255 ıse max olur sonra bunu pls ekranda yazdırırsın benden sana bır fıkır.

gerı kalanları arastırmak hz google ve senın kıtapları karıstırmana kalmıs proje bıtınce buraya resmını ve nasıl yaptıgını step step koyarsan senden sonrakılerde yararlanır forum olmak budur.

kalavela

ıyı forumlar
  • kalavela kullanıcısına yanıt
    Odev uni 2. sinif odevide benim degil o yuzden anlatimda problem oluyo ama hallettim heralde hepiniz sagolun

• bulduğun çözüm işe yaramazsa, kapastif sensörleri bir dene.
  • Plc ile yapacaksanız daha kapsamlı birşey yapabilirsin söylediğin için plc kullanmak saçma geldi ama anladığım kadarıyla temeli öğrenin diye vermiş hocanız halledemediysen yardımcı olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasada ucuz ve kullanışlı PLC ler mevcut aslında. Ama arkadaşların dediği gibi bu ödev projesi gibi birşey ise sana maliyeti çok fazla olur. İlle de PLC olsun diyorsan bi çok yöntem mevcut seviye ölçümü ile ilgili. Hassas bir ölçüm istiyorsan analog çıkış veren dalgıç seviye sensörleri mevcut. Hassasiyet çok önemli değil dersen, suyu ölçeceğin kabı 6, 8 ya da 10 eşit aralığa bölüp her aralığa dijital çıkış veren bir sensör ya da switch koyabilirsin. PLC programlama kısmı ise kullanacağın markaya göre değişiklik gösterir. Satın aldığın PLC' nin programlama yazılımını da temin etmen gerek (ki çoğu ücretli). Delta marka PLC ler hem ucuz hem de yazılımları ücretsiz. Tercih edebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.