Şimdi Ara

Plex Media (Lg Smart Tvler için) (Ana Konu) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
548
Cevap
39
Favori
136.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: h_k_yavuz

quote:

Orijinalden alıntı: neofobic

quote:

Arkadaslar bu plex icin illa pc çalışmak zorundami. Veya ben usb uzatma Kablosu ceksem 10 - 15 mt harici diskten filmleri izleme de sıkıntı yasarmiyim..

evet pc açık kalmak zorunda. pc açık kalmasın ama hdd ye plex yükliyim ondan çalışsın diyorsan nas kutu alman lazım. ama çok masraflı bence gerek yok böyle birşeye. kaldıki hdd den seyretmek istiyorsan neden plex kullanıcaksınki, at filmleri hdd ye tak tv ye izle.

harici disk, tv ye biraz uzak kalıyor. çünkü bütün programlar, resimler filmler onun içinde onu çekip tv ye getirirsem çocuklar oyunumuz yok diye başımı ağrıtacaklar. Ondan dolayı 15 metre kadar kablo çekip tv ye bağlamak istiyorum. Sorun olmaz dimi. Bu sayede hem pc de hem tv de kullanabilirim.

hdd nin usb kablosunumu 15 metre uzatacaksın hocam? 15 metrede çok ciddi veri kaybı yaşarsın. anladığım kadarıyla 3,5" hdd bu. eğer 2,5" lik ise zaten 15 metrede bağlantı kuramazsın. normalde yazıcılarda bile 3 metreden sonra sorun çıkıyor. butür uzun usb uzatma durumları için adaptörlü özel kablolar var onlardan almalısın fakat hem pahalı hemde ortalıkta gözüken kablo karmaşası cabası. insanlar mevcut kablo karmaşalarından kurtulma çabası içerisindeyken çok mantıklı olmaz gibi geliyor. bence 15 metre usb kablosuna para vereceğine 2,5" bir harici hdd al daha sağlıklı ve pratik olur. tabi bana sorarsan en pratiği plex fakat pc yi açık bırakmak istemiyorsun.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaslar bu plex icin illa pc çalışmak zorundami. Veya ben usb uzatma Kablosu ceksem 10 - 15 mt harici diskten filmleri izleme de sıkıntı yasarmiyim..

evet pc açık kalmak zorunda. pc açık kalmasın ama hdd ye plex yükliyim ondan çalışsın diyorsan nas kutu alman lazım. ama çok masraflı bence gerek yok böyle birşeye. kaldıki hdd den seyretmek istiyorsan neden plex kullanıcaksınki, at filmleri hdd ye tak tv ye izle.

harici disk, tv ye biraz uzak kalıyor. çünkü bütün programlar, resimler filmler onun içinde onu çekip tv ye getirirsem çocuklar oyunumuz yok diye başımı ağrıtacaklar. Ondan dolayı 15 metre kadar kablo çekip tv ye bağlamak istiyorum. Sorun olmaz dimi. Bu sayede hem pc de hem tv de kullanabilirim.

çok ciddi hız ve kalite kaybı yaşarsınız hocam. kabloya o kadar para vereceğiniz yere bir harici hdd ya da 32 gb filan usb disk alabilirsiniz.

• cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. En mantıklısı harddiski tv nin yanına çekmek artık.... Tv ye bu kadar para verdikten sonra yenisine de para verdirmezler :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatpo

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: parlamenter

tv modem pc yi her üçünüde kapat aç çalışır. pc de plex tarayıcıda açık olucak

tarayıcı firefox operada stabil çalışıyor.

plexin tarayıcıda açık olmasına gerek yok, trayda plex server çalışssın yeter. yeni eklediğiniz mediayıda traydaki yani saatin oradaki plex server ikonuna sağ tıklayıp update library dediğinizde ekler. tv nin görmeme nedenlerinin başında antivirüs gelir. açıp kapatmak herzaman işe yaramayabilir.

bilgi için teşekkür ederim hocam. antivirus u (eset) devre dışı mı yapmalıyım, yokda firewallı devre dışı yapsam yeterli olur mu?

esetse kesin ondandir. otomatik moddan etilesimli moda al eseti. plexle baglan. eset senden izin isticek plex icin. izin ver ve tercihimi hatirla de. artik baglanabilirsin. plexle ilgili tum baglantilara izin ver.

ya hocam çok teşekkür ederim. çok sağolasın. işin rastgitsin. oldu en sonunda ya. sadece firewallı disable yapınca da oluyor. ama senin dediğin gibi otomatikten etkileşimli moda aldım. ama herşeye izin istiyor, gene otomatik moda alsam olur mu? birde benim pc de olmayan filmlerde çıktı sanki doğru mudur?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

plexin tarayıcıda açık olmasına gerek yok, trayda plex server çalışssın yeter. yeni eklediğiniz mediayıda traydaki yani saatin oradaki plex server ikonuna sağ tıklayıp update library dediğinizde ekler. tv nin görmeme nedenlerinin başında antivirüs gelir. açıp kapatmak herzaman işe yaramayabilir.

bilgi için teşekkür ederim hocam. antivirus u (eset) devre dışı mı yapmalıyım, yokda firewallı devre dışı yapsam yeterli olur mu?

esetse kesin ondandir. otomatik moddan etilesimli moda al eseti. plexle baglan. eset senden izin isticek plex icin. izin ver ve tercihimi hatirla de. artik baglanabilirsin. plexle ilgili tum baglantilara izin ver.

ya hocam çok teşekkür ederim. çok sağolasın. işin rastgitsin. oldu en sonunda ya. sadece firewallı disable yapınca da oluyor. ama senin dediğin gibi otomatikten etkileşimli moda aldım. ama herşeye izin istiyor, gene otomatik moda alsam olur mu? birde benim pc de olmayan filmlerde çıktı sanki doğru mudur?

rica ederim hocam forumlar birbirimize yardımcı olmak için var sende sağol. plex için 4-5 bağlantıya izin ister, onda da tercihimi anımsa dersen birdaha onlar için izin istemez. zaten kullandığın tarayıcı vb programlar için birerkez izin ister. sende güvendiklerine izin verip tercihi hatırla dersen birdaha izin istemez senden. birkaç gün sıkıntı olur başkada olmaz. tekrar otomatik moda alırsan bağlanmayabilir. bende birkeresinde bağlanmamıştı. tam emin değilim. senin pc de olmayan filmler çıkmamıştır, büyük ihtimalle internetten film bilgilerini güncellerken sende bulunan filmi dosya adından dolayı başka bir film sanmıştır, sende başka bir film sanmış olabilirsin. hallettiğine sevindim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

rica ederim hocam forumlar birbirimize yardımcı olmak için var sende sağol. plex için 4-5 bağlantıya izin ister, onda da tercihimi anımsa dersen birdaha onlar için izin istemez. zaten kullandığın tarayıcı vb programlar için birerkez izin ister. sende güvendiklerine izin verip tercihi hatırla dersen birdaha izin istemez senden. birkaç gün sıkıntı olur başkada olmaz. tekrar otomatik moda alırsan bağlanmayabilir. bende birkeresinde bağlanmamıştı. tam emin değilim. senin pc de olmayan filmler çıkmamıştır, büyük ihtimalle internetten film bilgilerini güncellerken sende bulunan filmi dosya adından dolayı başka bir film sanmıştır, sende başka bir film sanmış olabilirsin. hallettiğine sevindim.

• plex de fotoğrafları göremiyorum... pc den resimlerin bulunduğu yeri seçmeme rağmen hiç bişey gelmiyor.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: theado38

plex de fotoğrafları göremiyorum... pc den resimlerin bulunduğu yeri seçmeme rağmen hiç bişey gelmiyor.......

sorun çözüldü....
  • sayın freexman sayenizde tv den en iyi şekilde faydalanma imkanı bulduk bu nedenle teşekkür ederim size bir sorum olacak plex filmler klasörüne eklediğim filmi bilgisayarımda sildim ama plexte hala gözüküyor ve hatta oynat tuşuna basdığımda film oynuyor yani sildiğimiz bir medyayı plexten tamamen nasıl sileriz
    ikinci sorumda şu ben wifi üzerinden bağlanıyorum şimdiye kadar 3d film dahil izlemediğim olmadı bazılarında arasıra takılmalar oluyordu fakat 3d blueray bir filmi oynatmak istediğimde geçerli medya değil diye tv de uyarı veriyor aynı filmi usb diske attım tv taktım oynattı ama wifi üzerinden plex ile oynatmıyor

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • Valla süper hocam indiriyorum.Kuracağım her seferinde hdd yi bağlamaya gerek kalmayacak.Eline sağlık
  • Alt yazıyı bir türlü halledemedim bir de klasöre eklediğim filmleri görmüyorum.Klasörü seçerken içinde olan filmleri görüyor sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 25 Şubat 2013; 19:40:45 >
  • sayın freexman hocam özür dilerim rahatsız ediyorum ama sorumun cevabını kimse bilmiyor yalnızca sizin yardımcı olabileceğinizi düşündüm, ben plex i kullanıyorum ama 8-9 gb lık filmlerde ara ara yükleme yaptığı için konsantrasyon bozukluğu yapıyor, kablo ile bağlandım ve modemim motorolla sb 5101. acaba modemden mi kaynaklanıyor bu sorun, şu modemi alsam sorunum çözülür mü : Netmaster CBC-382D1 Docsis 3.0 1 , sorunumu çözmezse boşuna masraf etmiş olacağım, yardımlarınızı bekliyorum.
  • program süper ama bişey sorcam... film leri veya resimleri tek bir dosya yapabiliyoruz... iki dosya yapıp istediğimiz videoları yada resimleri ayıramıyormuyuz... mesala yerli filmler ayrı yabancı filmler ayrı olarak....
  • quote:

Orijinalden alıntı: theado38

program süper ama bişey sorcam... film leri veya resimleri tek bir dosya yapabiliyoruz... iki dosya yapıp istediğimiz videoları yada resimleri ayıramıyormuyuz... mesala yerli filmler ayrı yabancı filmler ayrı olarak....

Aslında klasör olarak ayırsanız olur. Alt yazılı filmler bir klasörde, Türkçe dublaj filmler bir klasörde, 3D filmler filmler bir klasörde,Türk dizileri filmler bir klasörde, Yabancı diziler filmler bir klasörde, Belgeseller filmler bir klasörde... Gibi.. Sonra bu klasörleri tek tek Plex de paylaştırırsınız.
  • Samsung tvmde ne yaptıysam altyazıda türkçe karakter sorununu düzeltemedim. ü,ğ,ş gibi harfler acaip karakterlerle görünüyor. Sorunsuz gayet güzel program fakat altyazı sorunu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyhan06

sayın freexman hocam özür dilerim rahatsız ediyorum ama sorumun cevabını kimse bilmiyor yalnızca sizin yardımcı olabileceğinizi düşündüm, ben plex i kullanıyorum ama 8-9 gb lık filmlerde ara ara yükleme yaptığı için konsantrasyon bozukluğu yapıyor, kablo ile bağlandım ve modemim motorolla sb 5101. acaba modemden mi kaynaklanıyor bu sorun, şu modemi alsam sorunum çözülür mü : Netmaster CBC-382D1 Docsis 3.0 1 , sorunumu çözmezse boşuna masraf etmiş olacağım, yardımlarınızı bekliyorum.

bence modemde değildir. modeme masraf yapmadan önce modemle tv arasındaki kabloyu cat7 ile değiştirin. konuda 3-4 gb lık filmlerinde takıldığını söyleyen arkadaşlar var fakat benim tv modeme cat7 ile bağlı ve sorunsuz seyrediyorum. ikincisi plexin yüklü olduğu makina desktopmı notebook mu. yani pc kablo ilemi yoksa kablosuzmu bağlı modeme. sonuçta veriler pc nizden modeme oradan tv nize gidiyor. bu takılmanın sebebi notebook ile modem arasındaki bağlantıdan kaynaklanabilir. eğer notebook ise birde onu kablo ile bağlayarak test edin. en azından masrafa girmeden önce sorunun neyden kaynaklandığını anlayabilirsin.

• philips marka dts sorunu olan tvlerde plexten gönderince gecersiz ses uyarısını vermeye devam ediyor. çözümü varmıdır acaba
  • Merhabalar, evimde Lg hb1100mk ev sinema sistemi var. Televizyonum Vestel. Ev sinema sisteminin wifi üzerinden bilgisayara bağlanıp film seyredebiliyorum. Bu plex denen programı ev sinema sistemime kurmak gibi bir durum var mı? Lg apps diye bir bölümü var cihazın, bir çok uygulama var. Dışarıdan yüklenebiliyor mu? Teşekkürler.
  • plex media center indirdim ama anlamadığım bu programı pc de mi kullanacağım yoksa tvdemi.... plex media server tv de geliyor ama center gözükmüyor.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeozbay

Merhabalar, evimde Lg hb1100mk ev sinema sistemi var. Televizyonum Vestel. Ev sinema sisteminin wifi üzerinden bilgisayara bağlanıp film seyredebiliyorum. Bu plex denen programı ev sinema sistemime kurmak gibi bir durum var mı? Lg apps diye bir bölümü var cihazın, bir çok uygulama var. Dışarıdan yüklenebiliyor mu? Teşekkürler.

plexi 1100 mk da dlna içinde görmen gerekir, plexi sade pc ye kuracaksın
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.