Şimdi Ara

PNP olmayan monitor(ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc yi açtım çözünürlük 640x480 olarak ayarlı ve değişiklik yapmama izin vermiyor.amd vision engine / hdtv support bölümünden

add 1080p-60 format to display manager işaretleyip. uygula dediğimde çözünürlük menüsüne 1920-1080 şeçeneği geldi
    fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda eski haline geri dönüyor.

.amd vision engine /my digital flat panels/properties bölümünde max reported resolution:640x480 görünüyor

ekran çözünürlük menüsünde önceden inca23" gibi birşey yazarken şimdi pnp olmayan monitör yazıyor
    ekran kartımın vga çıkışına vga dönüştürücü taktığımda hiçbir sorun yok pc normal açılıyor.masaüstüde normal ayarlarda
    akşam akşam canım sıkıldı tamda cod3 oynuyordum

konu hakkında bilgisi olanların yardımcı olmasını rica ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 15 Kasım 2011; 19:15:01 >

• sistem bileşenlerini, işletim sisteminizi ,monitör marka modelini yazar mısınız lütfen?
  • windows 7 Ultimate x64
    5770 vapor-x
    inca il 1023 dvi
    diğerlerine gerek var mı?

edit:
    daha önce monitör 1.lcd şeklinde görünürken şimdi pnp olmayan monitör olarak görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 15 Kasım 2011; 13:57:09 >
  • monitör ya da kablo alakalı bir sorun gibi duruyor..monitörün EDID fonksiyonu çalışmıyor olabilir.
    Sizden ricam ekran kartındaki çıkışları, monitördeki girişleri, elinizdeki çevirici ve kabloları yazın.
    bunun yanında hangi bağlantı şeklinde nasıl sonuç alıyorsunuz onu da paylaşın.

quote:

Orijinalden alıntı: gkn666

ekran kartımın vga çıkışına vga dönüştürücü taktığımda hiçbir sorun yok pc normal açılıyor.masaüstüde normal ayarlarda

bunu yazmanıza rağmen ;
    Sizden ricam ekran kartındaki çıkışları, monitördeki girişleri, elinizdeki çevirici ve kabloları yazın.

notunu ekledim çünkü vga çıkışına VGA dönüştürücü derken vs kafam karıştı biraz.onu netleştirelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 15 Kasım 2011; 14:10:56 >

• Merhaba,

İlk olarak işletim sistemini güncelleyin.. Monitörün de bir driver'i vardır, bunuda deneyebilirsin. Bunlar fayda etmezse, kablo değiştirip deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

monitör ya da kablo alakalı bir sorun gibi duruyor..monitörün EDID fonksiyonu çalışmıyor olabilir.

quote:

bunu yazmanıza rağmen ;

notunu ekledim çünkü vga çıkışına VGA dönüştürücü derken vs kafam karıştı biraz.onu netleştirelim.

ekran kartının dvi çıkışını kullanıyorum ekrankartının dvi çıkışından monitörün vga girişine dönüştürücüyle bağladığımda sorun yok
    ama dvi dan dvi'a bağladığımda bahsettiğim sorunla karşılaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

İlk olarak işletim sistemini güncelleyin.. Monitörün de bir driver'i vardır, bunuda deneyebilirsin. Bunlar fayda etmezse, kablo değiştirip deneyin.

işletim sistemim güncel ve pc ye format atıp son driver ı indirip kurdum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DVI to DVI kablosunu değiştirebilir misiniz? Mümkünse farklı bir DVI kablo ile deneyin, hatta HDMI çıkışı varsa bir de HDMI kablo ile deneyin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

monitör ya da kablo alakalı bir sorun gibi duruyor..monitörün EDID fonksiyonu çalışmıyor olabilir.

quote:

bunu yazmanıza rağmen ;

ekran kartının dvi çıkışını kullanıyorum ekrankartının dvi çıkışından monitörün vga girişine dönüştürücüyle bağladığımda sorun yok
    ama dvi dan dvi'a bağladığımda bahsettiğim sorunla karşılaşıyorum

anlıyorum..büyük ihtimal problem monitörünüzde.
    Yukarıda bahsettiğim gibi EDID ile akalalı sanırsam.
    Sizin bu noktada yapabileceğiniz şey;

başka bir dvi kablosu ile denemek..kabloda da sorun olabilir..iki ucuna da bakın eksik diş vs var mı?
    eksik diş olmasa bile başka bir kablo ile demeneniz uygun olur.

• kabloda sorun varsa catalyst ten 1080p hdtv ekle dediğim zaman neden görüntü düzeliyor
    ve neden pnp olan monitor non pnp olarak görünüyor
    Yine kafam karıştı.Neyse eve gidince başka kabloyla dener sonucu buraya yazarım teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 15 Kasım 2011; 16:42:55 >
  • sorun kesin kabloda demedi hiçkimse..olabilir dendi.
    bunun mantığını anlayamıyorsanız size bir örnek vereyim.
    kısa bir süre önce aynı gün 3 4 tane konu açıldı ekran çözünürlükleri ile alakalı.
    size fikir verebilir

http://forum.donanimhaber.com/m_54224102/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54224453
    http://forum.donanimhaber.com/m_54148582/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54253978
    http://forum.donanimhaber.com/m_54205891/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54229120

• bu sorunu 2 gündür araştırıyorum tam olarak kimse çözüm bulamamış.Arkadaşın biri 6950 kartının arızalı olduğuna karar verip garantiye yollamış.Başka biri monitörü yollamış
    bazılarıda farklı ekran kartı takıp format atıp kabloyu değiştirp yine sonuç alamamış.

aslında çözüm çok basit.Tüm bunları yaparken kasanın içinde ne varsa söksek ve yeniden taksak bile atladığımız küçük bir ayrıntı var

MONİTÖRÜN FİŞİNİ ÇEKMEK

haydi hoşçakalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn666 -- 15 Kasım 2011; 18:58:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.