Şimdi Ara

Pny Quadro 4000 Blue Screen 0x000007E

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar Pny Quadro 4000 Ekran kartı satın aldım Windows 7 işletim sistemi yüklü bir bilgisayara taktıgım zaman windows logo'sundan sonra mavi ekran hatası yiyorum. sebebi nedir.

2. olarak XP işletim sistemi bilgisayara taktıgımda problemsız çalışıyor şuanda xp kurulu olan bir bilgisayarda çalışıyorum.

problem anakartta mı neyde bir türlü çözemedim yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Donanım Bilgileri :

PSU : 400W
    İŞLEMCİ : İ7 3770K
    RAM : 16 GB
    ANAKART : GA-Z77X-UP4-TH
    EKRAN KATI : QUADRO 4000
    HDD : 1TB
    SSD : 120 GB İNTEL

Mavi Ekran Hata Kodu : 0x000007E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurYenigun -- 30 Aralık 2014; 15:52:07 >

• Güncel.
  • Merhaba,
    W7 kurulu olan Power Supply kaç Woltaj ?Birde power supply'nin güç kablolarını HDD,anakartta bağlı çalıştırın diyer parçalara bağlı olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Excution

Merhaba,
    W7 kurulu olan Power Supply kaç Woltaj ?Birde power supply'nin güç kablolarını HDD,anakartta bağlı çalıştırın diyer parçalara bağlı olmasın.

Cevap için Teşekkürler 400W görüntü geliyor dediğim gibi işletim sistemi açılacagı sırada mavi ekran hatası alıyorum ama xp kurulu bir bilgisayarda o hatayı almıyorum daha yüksek bir power supply ile deneme yapmıştım sonuc yine aynıydı.
  • Donanım Bilgileri :

PSU : 400W
    İŞLEMCİ : İ7 3770K
    RAM : 16 GB
    ANAKART : GA-Z77X-UP4-TH
    EKRAN KATI : QUADRO 4000
    HDD : 1TB
    SSD : 120 GB İNTEL

donanım uyumsuzlugu söz konusu olabilirmi daha düşük bir donanımda çalışıyor kart çıldırmak üzereyim. dual bios ile alakalı olabilirmi ?

Not : Yüksek psu ile denedim sonuç aynı mavi ekran hatası alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurYenigun -- 30 Aralık 2014; 12:35:46 >
  • O özellikli bilgisayara 400W yetersiz önce bunun hatırlatmasını yapmalıyım.Yaşamış olduğun sorunun tam neden kaynaklandığını anlayabilmen için cihaz açılır açılmaz F8 tuşuna basıp çekip ekrana gelicek olan menüde "sistem hatasında otomatik başlatmayı devre dışı bırak" diyerek mavi ekranada hangi hatayı aldığını görebilirsin..

Birde safe mod yani güvenli modla giriş yapmaya çalış

Bunları check et en azından sorunun neden kaynaklandığını anlayalım
  • quote:

O özellikli bilgisayara 400W yetersiz önce bunun hatırlatmasını yapmalıyım.Yaşamış olduğun sorunun tam neden kaynaklandığını anlayabilmen için cihaz açılır açılmaz F8 tuşuna basıp çekip ekrana gelicek olan menüde "sistem hatasında otomatik başlatmayı devre dışı bırak" diyerek mavi ekranada hangi hatayı aldığını görebilirsin..

Test edip Hemen döneceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

O özellikli bilgisayara 400W yetersiz önce bunun hatırlatmasını yapmalıyım.Yaşamış olduğun sorunun tam neden kaynaklandığını anlayabilmen için cihaz açılır açılmaz F8 tuşuna basıp çekip ekrana gelicek olan menüde "sistem hatasında otomatik başlatmayı devre dışı bırak" diyerek mavi ekranada hangi hatayı aldığını görebilirsin..

1. "sistem hatasında otomatik başlatmayı devre dışı bırak" Dediğimde Hata Ekranı geleceği sırada ekran karışıyor sanki chip seti bozuk bir laptop gibi görüntü veriyor.

2. güvenli modda normal bir şekilde açılıyor bilgisayar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurYenigun -- 30 Aralık 2014; 13:24:53 >
  • anladığım kadarıyla driver hatası.Birde f8 ekranında 640x480 düşük çözünürlükte video etkinleştir var birde öyle başlatmayı dene.Eğer sorun devam ediyorsa Ekran kartını çıkartıp normal onboard üzerinden çalıştırdıktan sonra ekran kartının driver kurup sonra takmayı dene.
  • quote:

anladığım kadarıyla driver hatası.Birde f8 ekranında 640x480 düşük çözünürlükte video etkinleştir var birde öyle başlatmayı dene.Eğer sorun devam ediyorsa Ekran kartını çıkartıp normal onboard üzerinden çalıştırdıktan sonra ekran kartının driver kurup sonra takmayı dene.

aynı hatayı aldım dediğiniz gibi driverleri silip tekrar yükleyeceğim ama düzeleceğini sanmıyorum :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurYenigun

quote:

anladığım kadarıyla driver hatası.Birde f8 ekranında 640x480 düşük çözünürlükte video etkinleştir var birde öyle başlatmayı dene.Eğer sorun devam ediyorsa Ekran kartını çıkartıp normal onboard üzerinden çalıştırdıktan sonra ekran kartının driver kurup sonra takmayı dene.

aynı hatayı aldım dediğiniz gibi driverleri silip tekrar yükleyeceğim ama düzeleceğini sanmıyorum :(

şunu farkettim on-board ile açarken'de windows logosu geldiği zaman sanki mavi ekran hatası verecekmiş gibi kalıyor sonra windows biranda açılıyor..
  • ARIZA DEVAM ETMEKTEDIR KONU GÜNCEL
  • psu degismesi lazim. tek basına 150w guc ceken bir ekran karti 89 watt anakart ve 65w islemci.. 400w ki hangi 400w psu? markasi modeli yok mudur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

psu degismesi lazim. tek basına 150w guc ceken bir ekran karti 89 watt anakart ve 65w islemci.. 400w ki hangi 400w psu? markasi modeli yok mudur?

Şimdi Tekrar Kontrol Ettim 450W Kasa ile birlikte geldi Vento Markası.

Not: Daha yüksek Bir psu ile test ettiğimde aynı hatayı tekrar aldım.
  • KONU GÜNCEL ARKADAŞLAR.
  • quote:

Ram'in Birtanesini Çıkarttıgımda mavi ekran hata kodunu görebildim ( 0x0000007E ) Hatasını veriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.