Attığınız linkin kampanyası ile benim bahsettiğim kampanya farklı galiba. Gerçi şimdi baktım 1 adet hediye alınabiliyor. Dün gece iki tane alınıyodu Dün gece sepete ekleyip denemiştim. |
Poco F6 Pro ★★★ ANA KONU ★★★ (17. sayfa)
-
-
Link'ini verdiğim kampanya koşulları, F6 ve F6 pro modellerinin satın alınmasındaki kampanya koşullarıdır.
Hedefledikleri satış rakamını yakalayamadılarsa, kampanya devam ediyor olabilir.
-
Evet, muhtemelen satış rakamını yakalayamadılar. Kampanya değişip değişip duruyor.
Mesela dün Xiaomi Air Fryer 6L yoktu, bugün eklemişler. Listeden Watch S3 le Gaming Monitorunu çıkartmışlar, yada kampanya stoğu bitti.
En önemlisi dün 2 adet hediye veriyorlardı, bugün 1 e düşmüş.
-
bende satın alma koşullarını ekledim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sebeplerden biri, resmi 379 dolar'dan satışa sürülen F6 8/256 modeli dün itibariyle, yurtdışında 351 dolar'a düştü. Net'teki haberlerden okuduğum kadarıyla, kullanıcılar eskisi gibi sık model yenilemiyormuş. Telefon yenileme sıklığı yavaşlayınca, firmalar hedefledikleri satış rakamlarına ulaşamıyor. Satışlar güdük kalınca da, fiyatlar hızla geriledi.
Kaldı ki, F6 modelindeki 8s gen 3 işlemci, şu an orta - üst segmentte en verimli işlemci olmasına rağmen.
Xiaomi Poco F6 8+256GB Black (Global) - 351 $
Xiaomi Poco F6 8+256GB Green (Global) - 351 $
Xiaomi Poco F6 12+512GB Black (Global) - 374 $
Xiaomi Poco F6 12+512GB Taitanium (Global) - 374 $
Xiaomi Poco F6 12+512GB Green (Global) - 378 $
Xiaomi Poco F6 Pro 12+512GB Black (Global) - 472 $
Xiaomi Poco F6 Pro 12+512GB White (Global) - 474 $
Xiaomi Poco F6 Pro 16+1TB Black (Global) - 548 $
Xiaomi Poco F6 Pro 16+1TB White (Global) - 548 $
-
hocam bende poco f5 var ,2 yil degistirmem ornegin,f5 ten f6 ya gecilmez bence
Ben de de F5 var...
F5 geçen sene mayıs ayında 360 dolar idi, şu an 341 dolar,
F5 ve F6'nın fiyatlarını birlikte değerlendirdiğimizde, F6 resmi çıkış fiyatlarının altına çok hızlı bir şekilde geriledi.
Xiaomi POCO F5 12+256GB 5G Siyah (Global) - 341 Dolar
Xiaomi POCO F5 12+256GB 5G Mavi (Küresel) - 341 Dolar
Xiaomi POCO F5 12+256GB 5G Beyaz (Küresel) - 341 Dolar
Xiaomi Poco F6 8+256GB Siyah (Global) - 351 Dolar
Xiaomi Poco F6 8+256GB Yeşil (Küresel) - 351 Dolar
Xiaomi Poco F6 12+512GB Siyah (Global) - 374 Dolar
Xiaomi Poco F6 12+512GB Taitanium (Küresel) - 374 Dolar
Xiaomi Poco F6 12+512GB Yeşil (Küresel) - 378 Dolar
Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi, kullanıcıların cep telefonu yenileme sıklığı azaldı. Bu da yeni modellere olan talebi düşürdü.
-
Türkiye deki F6 fiyatı çok saçma.
Poco giriş seviyesi performans telefonu zaten, insanlar ucuz diye alıyor.
F6 nın Türkiyedeki fiyatına bakıyorsun 700 dolardan başlıyor. Çindeki fiyatına bakıyorsun 200 küsür dolardan başlıyor
Tamam vergidir şuyudur buyudur derken pahalı olurda bu kadar pahalı olmaz.
F6 nın Türkiye fiyatı 550 dolar bandında olması lazımdı, ancak o zaman iyi satar. Zaten hediyeleri çıkartınca 550-600 bandına düşecektir. Adamlar elindeki satılmayan şeyleri paket halinde satıyor bir nevi. Sonuçta adamlar zararına iş yapmayacaklarına göre, o hediyeleride hayrına vermez kimseye.
Airfry dışında aklımı karıştıran hediye yok burada. Daha dün Ax3200 router hediyesi ile almıştım. Router Openwrt destekli olduğu için bufferbloatdan müzdarip olan bana daha iyi gelecek. Çokda iyi olmayan hediyeler var şuan.
"Giriş seviyesi performans telefonu" diye bir segment oluşturmaya çalışmışsınız ama böyle bir segment yok maalesef...
Telefonlarda segmenti, işlemci belirler. Son model amiral gemisi 8 gen 3 işlemcinin bir altında yer alan, 8s gen 3 işlemcinin kullanıldığı F6 telefonun segmentini, piyasanın ekabirleri orta - üst segment olarak belirlendi zaten...
Ucuzluk - pahalılık, yurtdışı fiyatı - yurtiçi fiyatı vs vs mevzular, işin pazarlama kısmındaki mevzulardır.
F6 özeline dönecek olursak; insanların telefon yenileme sıklığı azaldı. Hal böyle olunca, F6 çıkıştaki resmi fiyatından beklediği satış rakamını yakalayamadı. Satış rakamları iyi olmayınca, serbest piyasada fiyatları hızla geriledi.
Yurtiçi fiyatlara yapacak bir şey yok. Çünkü ; telefonun fiyatı x % 104 vergi var. Yani vergi binince telefonların fiyatı katlıyor.
Hediyelere gelince; hedeflenen satış rakamlarına ulaşılsın diye, ana markacı firma, her türlü hediyeyi yanında veriyor. Maksat F6 başlangıçta hedeflenen satış rakamlarını yakalasın diye... İlan edilen kampanya sona ermesine rağmen, halen kampanya kapsamında satışların devam etmesi, telefonun hedeflenen satış rakamına ulaşamadığını göstermektedir.
Sözün özü; millet artık telefonlara doydu. İçimiz - dışımız telefon oldu. Evde hepimizin çekmecesinden en az 3 - 5 tane telefon çıkar.
Bu söylediğim, bütün markalar için böyledir. Markacıların artık şapkasını önüne koyup düşünmeleri gerekiyor. İnsanlar AI vs özellikleri yemiyor artık.
İnsanlar daha heyecan verici yenilikler bekliyor. Mesela; oyun oynayarak pili 2 - 3 gün giden telefon istiyor artık... 200 gram yerine 100 gram daha hafif telefonların hayatımıza girmesini istiyor.
Öyle AI filan çıkardım dersen, kullanıcılar da, yeni çıkan modelleri satın almayarak, markacıları eşeğin ai ai yaptığı gibi anırtır.
-
Giriş seviye performans telefonu ben demiyorum, yurtdışındaki yayıncılar diyor.
Bunu demesinin sebebi belli zaten, F6 da işlemci ve hafızası ufs 4.0 olması birde Gorilla Victus kullanması dışında hiç bir artısı olmayan telefon.
Zaten telefonun hızını etkileyen en önemli iki faktör işlemci ile hafızası.
Diğer kalan herşey giriş seviye. Arka kapağı ve çerçevesi plastik, kamera sensörü giriş seviye, ekranı giriş seviye, hatta bir yayıncı demişti, telefona özel kalıp bile açılmamış, var olan kalıp kullanılmış, maliyeti düşürmek için.
Zaten fiyatından belli, Çinde 200 dolar civarında satılan bir telefon ne beklenebilir ki.
200 küsür dolara satılan telefon Türkiye de 700 dolar, %250 eklenmiş. %104 vergiyi geçtim %150 eklese yine pahalı demem.
F6 orta üst segmentse, kimse Xiaomi 14 almasın o zaman, sadece işlemciye bakacak olsak hemen hemen aynı telefon.
Hediyeleride kimse hayrına vermiyor. Para kazanmayacaksa işi ne burda evine gitsin yatsın, en azından parası cebinde kalır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YunTi -- 13 Haziran 2024; 3:4:47 >
-
F6 12/512 amazondan 6 taksitle aldım perşembe gelecek. İlk çıktığında aldığım LG v30+ dan buna geçmek bakalım nasıl olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birinsan -- 13 Haziran 2024; 0:20:38 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
F6 konusunda paylaşırsınız
Hayırlı olsun
Ama işte öyle bir segment yok maalesef... Yurtdışındaki yayıncılar, yayın işiyle uğraştıkları için, telefonları sınıflandıramadılar sanırım.
-
Android auto kullanan var mı acaba. Herhangi bir sorun var mı x6 pro da bağlantı sorunu olduğu için kullanamadım..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Telefonu görmediğin bile o kadar belli oluyor ki. Her şeyi geç adamlar 10bin küsür tllik note13 prolara bile amiral gemisi tokatlayan ekran koyuyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
@krkmz1666 hocam telefon elime geçti ancak 120 hz den 60 a bazen takılı kalıyor. Menü geçişleri vs 60hz. Aarada bi düzeliyor. Onun dışında cihaz gereksiz ısınıyor. Amazon prime da The boys izlerken poco x3 nfc bile ekran olarak daha parlak kalıyor. Garip bir telefon anlamadım. Ekran 1000 nit olmalı hiç öyle değil x3 nfc den farkı pek yok. Siz telefonu kullandığınız halde iade kabul ettiler mi? Yoksa açmamışmıydınız?
2 Gün kullanıp iade ettim .Kabul oldu ve iadesi yapıldı .Konuda da yazmıştım
havalarında etkisi ile Isınma vardı.x3 ü kullanmadım ama ekran parlaklığı gayet iyiydi . İade edeceğim için fazla kurcalamadım .
-
Yolladım bakalım. İade kabul olursa Nord 3 düşünüyorum. Fiyat 3 bin tl gerilemiş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X