Şimdi Ara

Pogaca yiyen adamın protein tozuna laf atması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Katılıyorum da Protein tozuna bilip bilmeden laf atan adamla GDO'lara bilip bilmeden laf atan adam arasında bence pek bir fark yok. Araştırdığım kadarıyla sadece protein eksiğini kapatmak için kullanılıp abartılmazsa sıkıntı yok. Her endüstriyel besinde olan birkaç katkı maddesi ve üretim şekli soru işareti olabilir ancak.

Bir de çok sık tekrarlanan bir argüman hatası var burada. Zaten insanlığın beslenme şeklinin ekseriyetle karbonhidratlara evrilmesini geçtim, adam isterse 200 kg olsun her gün 2 kişilik poğaça gömsün eğer protein tozunun zararlı olduğuna dair elinde kanıt varsa bunu neden söyleyemesin ki? İlkokullu gibi "sen önce kendine bak bikere taam mığğ" diye savunma şekli mi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 23 Ağustos 2018; 14:30:14 >
  • Kullaniyordum. İdrar sorunumu artırdı (idrar problemim zaten vardı ama tozla daha kötü oldu) bıraktım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Katılıyorum da Protein tozuna bilip bilmeden laf atan adamla GDO'lara bilip bilmeden laf atan adam arasında bence pek bir fark yok. Araştırdığım kadarıyla sadece protein eksiğini kapatmak için kullanılıp abartılmazsa sıkıntı yok. Her endüstriyel besinde olan birkaç katkı maddesi ve üretim şekli soru işareti olabilir ancak.

Bir de çok sık tekrarlanan bir argüman hatası var burada. Zaten insanlığın beslenme şeklinin ekseriyetle karbonhidratlara evrilmesini geçtim, adam isterse 200 kg olsun her gün 2 kişilik poğaça gömsün eğer protein tozunun zararlı olduğuna dair elinde kanıt varsa bunu neden söyleyemesin ki? İlkokullu gibi "sen önce kendine bak bikere taam mığğ" diye savunma şekli mi olur?
    yo, argüman gayet geçerli. protein tozunun zararlı olduğuna dair bir kanıt yok ama palm yağlı pogacanın kanserojen olduğuna dair bir çok sonuç bulunabilir.

palm yağından, kızartmadan g.tün göbeğin sarkmışsa ve bunları tüketmeye devam ediyorsan, protein tozu kullanan adama laf edicek yüzün olmamalı. hadi o yüzsüzlüğü yaptın, hunharca başak geçilmeyi hakedersin.

• Amerikada her aile çocuklarına dahil tüm aile ferlerine veriliyor (spor yapmasa dahi) çünkü her insanda olduğu gibi herkes alması gereken günlük besini alamıyor bu yüzden onlar da eksiği protein tozları ile kapatıyor ve geneli de sağlıklı yapılı bireyler adamlar sağlığa önem veriyor bu yüzden gönül rahatlığıyla kullanıyorlar ayrıca dediğiniz gibi zararlı olsa birçok sporcu telef olurdu buna en büyük örnek arnolddur ki bu adam sadece protein kullanmadı birçok steroidle ömrünü geçirdi ama hala sağlıklı.bunlara önyargılı yaklaşmak yerine araştırın öğrenin böyle konulara denk gelince çok kızıyorum hem bu ülkede sağlık bakanlığı var madem denildiği gibi zararlı yasaklasın onay vermesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinali1

Ekmek tuketmiyorum. Paketli urunleri sadece ikram edilirse tuketiyorum.

Protein tozu zararli bir besindir.

Saygılar
    Muhalefet olsun diye söylemiyorum bilgilendirme amaçlı üstünüze alınmayın lütfen.

Protein tozu ANA BESİN değildir. Ana besin olarak kullanılmasını hiç kimse tavsiye etmez. Protein tozları Takviye besin(veya Ek Besin)dir.

Bir sporcunun yaklaşık olarak Yağsız kas kütlesi olarak kg başına yaklaşık 2.5 gr saf protein alması lazım. Örneğin adam 70kg %20 yağ oranı var. 56 Kg kas kütlesi demek. 56*2.5 = 140gr. yapar. Bu kadar saf proteinin hepsini yağsız olarak alabilmek çok zordur.

Bu yüzden mümkün oldukça doğal besinlerle vücüdun ihtiyacı karşılanır. Geri kalanı da takviye besinlerle tamamlanmaya çalışılır.

Evet protein tozu zararlıdır ama ANA BESİN olarak kullandığınız zaman.

• Protein tozunun önemli bir etkiside yok sağlığa zararıda yok. Evde duruyor bir koli. Arada shake ve smoothie yapınca katıyorum yada fazla protein açığım olduğu günlerde 1-2 ölçek alıyorum. Ayda 5 ölçek ancak alıyorumdur. Bunu kas yapıcı madde sananlarda zararlı sananlarda cahildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 23 Ağustos 2018; 18:17:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Supplementler vücutta çok su tutuyor böyle bir zararı var,kullanırken bol su tüketmek lazım bunun hem vücudun su tutmaması hem de böbreklerine bir şey olmaması için onun dışında proteinden ölen birini duymadım aşırı doz alınmadıkça

• quote:

Orijinalden alıntı: Manwe Sulimo

Muhalefet olsun diye söylemiyorum bilgilendirme amaçlı üstünüze alınmayın lütfen.

Protein tozu ANA BESİN değildir. Ana besin olarak kullanılmasını hiç kimse tavsiye etmez. Protein tozları Takviye besin(veya Ek Besin)dir.

Bir sporcunun yaklaşık olarak Yağsız kas kütlesi olarak kg başına yaklaşık 2.5 gr saf protein alması lazım. Örneğin adam 70kg %20 yağ oranı var. 56 Kg kas kütlesi demek. 56*2.5 = 140gr. yapar. Bu kadar saf proteinin hepsini yağsız olarak alabilmek çok zordur.

Bu yüzden mümkün oldukça doğal besinlerle vücüdun ihtiyacı karşılanır. Geri kalanı da takviye besinlerle tamamlanmaya çalışılır.

Evet protein tozu zararlıdır ama ANA BESİN olarak kullandığınız zaman.

Alıntıları Göster
    Biliyorum takviye besin. Sırf şişmek için alınan bir besin. Başka bir amacı yok.

• İyi birşey olsa hepimiz tuketirdik

• Yalnız peynir altı suyundan fazla şey var içeriklerde. Soya var mesela, ne alaka protein tozunda soya. Gdo lu hep buda
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk321

Yalnız peynir altı suyundan fazla şey var içeriklerde. Soya var mesela, ne alaka protein tozunda soya. Gdo lu hep buda
    ya işte marketten aldıgın her şeyde var o soya. koruyucu olarak kullanıyorlar.

ben protein tozu %100sağlıklıdır demiyorum ama sigara içip pogaca beyaz ekmek yiyen adam yüzsüzlük yapıp b.k atıyor.

en iyisi organik gıda tüketmek ama bu mümkün değilse olay kar/zarar hesabına gidiyor. ben ne oldugu belirsiz market tavugu yiyeceğime soyalı protein tozunu tercih ederim yane.
  • 1 scoop da 22 g toz var 2 scoop tavsiye ediliyor antrenman öncesi ve sonrası bu da 88 g toza o da yaklaşık 72 g proteine denk geliyor ve sen bu oranı bir buçuk saat içerisinde alıyorsun, fazla protein tüketiminin sonuçlarını anlatmama gerek yok sanırım ama şöyle diyebiliriz, spora yeni başlamış birinin tüketmesi saçma iken belki orta seviyelere gelmiş ve üst seviyelere geçmiş birinin tüketmesi normal gibi gibi..
  • Beslenme ürün broşürü okumakla olmaz, önerilen şekilde kullanmak zorunda değilsin, kas gelişimi için alınan miktarlar yeterli su alımıyla sorun çıkartmaz.Yeni başlayan değil hiç spor yapmayan bir insan bile kullanabilir, bu spor yapmayan yada yeni başlamış bir insanın et yemesi çok saçma demekten farkı yok.Eski nesil cahil yeni nesil daha cahil.Tecrübe edinmeden de bilgi sahibi olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sikörtıl_

Beslenme ürün broşürü okumakla olmaz, önerilen şekilde kullanmak zorunda değilsin, kas gelişimi için alınan miktarlar yeterli su alımıyla sorun çıkartmaz.Yeni başlayan değil hiç spor yapmayan bir insan bile kullanabilir, bu spor yapmayan yada yeni başlamış bir insanın et yemesi çok saçma demekten farkı yok.Eski nesil cahil yeni nesil daha cahil.Tecrübe edinmeden de bilgi sahibi olmayın.
    Beslenmenin ne olduğunu alanım gereği senin gibi bir cahilden çok çok daha iyi biliyorum yaptığın şey bir doktora şu ilacı niye yazıyorsun demekle aynı şey çünkü son sınıfım ve diyetisyen olacağım, hiç spor yapmayan birisi neden whey kullansın ? Bu adam hasta mı, ameliyata mı girecek ? Rejim-1 diyetinde mi ? Bilgiye nazaran tecrübe her zaman yayan bırakır idrarından keton atmaya başladığında ya da karaciğerinin işlevi düştüğü zamanda veyyyyy diye ağlarsın tavsiyem staj yaptığım hastanede görüşelim hesaplayalım ya da tecrübesine güvendiğin spor hocalarından devam et sen bilgisi olan konuşsun diyorlar istedikleri cevabı alamayınca ciyaklıyorlar herkes istediğini uygulamakta özgür tabi ona laf yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 25 Ağustos 2018; 2:46:20 >

• Ülkemizdeki doktorların ne olduğu belli sende onlardan olacaksın işte, hastalıkla diyetle ne alakası var ilaç mı bu?neden kullanamasın? hala protein tozunu doping zannedenler var, kendi tecrübelerimden bahsetmiştim, o spor hocaları senden farksız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sikörtıl_

Ülkemizdeki doktorların ne olduğu belli sende onlardan olacaksın işte, hastalıkla diyetle ne alakası var ilaç mı bu?neden kullanamasın? hala protein tozunu doping zannedenler var, kendi tecrübelerimden bahsetmiştim, o spor hocaları senden farksız.
    Tamam sorun yok o halde, doktorları dinlemeyip tecrübelerinizden devam edebilirsiniz

• supplement ile desteklenerek inşa edilmiş doğal estetik vücut > onu eleştiren herhangi other vücud

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haylaz__ kullanıcısına yanıt
    sanırım herkes avokado tüketiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faulen

sanırım herkes avokado tüketiyor...
    Bilmem öyle mi

• Gencler bosa tartismayin. Konuyla alakali bilimse makale, arastirma var mi yok mu?

Yoksa zararli degildir.

Var mi?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.