Şimdi Ara

PokéZomm İstek,Öneri,Soru/Cevap Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yenilikleri alttaki linkten takip edebilirsiniz.
    Konu:http://forum.donanimhaber.com/m_72868870/tm.htm

Evet beyler bu konuya oyunda olmasını istediğiniz şeyleri ve sorularınızı yazabilirsiniz.
    İsteklerinizi elimden geldiği kadarıyla yapmaya çalışacağım. (Npc isminden tutun oyundaki her türlü sisteme kadar olabilir.)
    Aynı zamanda bazı sorularım olacak bunları yanıtlarsanız sevinirim.
    Sorular hakkında;
    [ONAYLANANLAR: ]
    [ONAYLANMAYANLAR: ]
    [BEKLEMEDE: ]

1) Oyunda Gece/Gündüz sistemi olsun mu?
    2) Stat resetleme eşyası olsun mu?
    3) Oyun içi E-Mail sistemi olsun mu?
    4) Fare imleci ile hareket sistemi olsun mu?
    5) Oyunun hikayesini paylaşmamı istiyor musunuz?
    6) Eklememi istediğiniz özel bir saldırı var mı? (Saldırı ismi ve türünü belirtmeniz lazım.Cevaplarınızı İSTEKLER VE ÖNERİLER bölümüne ekleyeceğim.)
    7) Her karakter için farklı bir başlangıç olsun mu?

İSTEKLER VE ÖNERİLER:
  • "Gece/Gündüz olsun. Gece daha güçlü ve daha fazla exp veren zombiler."
    - Exp sistemini anca el ile ayarlayabilirim.Yani gece olunca otomatik olarak artmaz.

• "Oyun için logo yarışması olsa iyi olur."
    - Tamam o zaman logo için bir yarışma düzenleriz.Oyun'u açmadan 2-3 hafta önce yarışma hakkında konu açıp logo'nun boyutları ve ödülü konusunda bilgilendirme yaparım.

• "Benimde bir önerim olsun, Bu oyuna Berry sistemi eklemelisin, öldürdüğün Pokemon-Zombi herneyse, onlardan Berry-Para-Değerli Eşya lar falan çıkar, o Berry'lerle HP (Can) çoğaltılmalı, bazı berryler çok nadir olmalı ve o berrylerle birkaç gün %100 EXP - %100 Para - %100 Item Loot artışı etkisi yapsın."
    - %100 EXP - %100 Para - %100 Item Loot : Bunlar yerine kullanıldığında Exp/Para veren eşya yapabilirim+Berry eşyalarını eklemeyi düşünmüyorum, daha farklı bir planım var.

• "Lottery sistemi nasıl olur ? birde TM ler"
    - İki sistemde onlaylandı.

• "Bence belli zamanlarda oyun içinde çekiliş veya oyunlar olmalı(Bir ara sen Cyrus'ta yapmıştın ve tabii ki ben kazanmıştım ), biliyorum bunun için daha erken ama ve bir NPC'ye Spartacus veya Whitfield ismini verirsen çok mutlu olurum(Malum, dizi son bölüm kaldı artık bitiyor depresyona girdim )"
    - Çekiliş sistemi ve Npc ismi onaylandı.

• "Bir NPC ismi de ben istiyorum beyler sakıncası yoksa. Merle Dixon. "
    - Onaylandı.

• "Ben de bir Npc'e 14th ismini istiyorum. "
    - Onaylandı.

• "Oyunda ev sistemi falan da olacak mı? Kişiye ait ev değilde, Guild/Clan olarak Ev alma işi falan olabilir, ayrıca ev öyle sadece görünüş olarak değilde işe yarayacak gerekli birşey olabilir.Guild/Clan üyeleri eve bağış yaparlar evi geliştirirler, ev nasıl bir katkı olacak derseniz, ev içerisinde Radar gibi birşey olabilir, evin (guild binasının) çevresindeki Zombileri, Pokemonları gösterebilir, Radar'ı parayla geliştirerek görüş alanını genişletebilir gibi, sizin oyun diğerlerinden farklı oluyor, o yüzden böyle birşey düşündüm, daha önce başka oyunlar tarafından uygulanmamış şeyler etkileyici olabilir."
    - Guild sisteminde sorun olduğu için kaldırmak zorunda kalmıştım.Ama sorunun kaynağını bulup düzeltirsem önerini ekleyebilirim.

• "Turnuvalar olabilir ödüllü. Çünkü belli bir yerden sonra yapılacak bir şey kalmıyor. "
    -Turnuvalar ve Event'ler oyunların olmazsa olmazlarıdır, diğerleri gibi PokéZommda da olacak.

• "Eğer yapılabilirse şu RP'deki ses sistemini yapabilirsin.Growl/Echoed Voice gibi saldırılar olacaksa zombilerin ilgisini çekebilir.Ama oyunda ne kadar mümkün olur fazla bir fikrim yok.Dikkat çekme olmasa bile olumsuz bir etki yaratabilirsen iyi olur bence."
    - Dediklerini yapmak biraz zor ama denerim.Ayrıca Growl gibi statu saldırılarını eklemeyi düşünmüyorum.

• "web tabanlı olmuyacak sanırım ve de 3d mi olacak benim gibi yavaş internetlilere sorun olmaz umarım (bu sayfayı yüklemek bile işkence bana)
    pokemon olarak dolaşıcaksak yanımızda bebek formu pokemonları pet olarak dolaştırabiliriz otomatik saldırı yapabilir ya da hapiny igybuff (hata varsa özür :D) gibi bebekler bizim canımızı doldurabilir
    level sistemi nasıl bence sınırsız olsun (belki 100 levelden sonra aşırı zorlaşabilir herkes uçuk levellerle dolaşmasın etrafta)
    bir de her 30 levelde bir boyutumuz %10 artabilir dev gibi dolaşırız güçlenince etrafta dev gibi dolaşırız 150 level pikachuyla 50 level charizard a daha korkusuz dalabiliriz :D
    daha çok fikrim var da oyunun yapımı uzasın istemiyorum :D çok güzel olucak sanırım bu oyun"

1- Oyun 2D
    2- Başlarda Pet sistemini eklemeyi planlıyordum, daha sonra tekrar düşününce vazgeçtim.
    3- Sınırsız olursa iyi olmaz diye düşünüyorum.Zaten level atlamak zor olacak.
    4- Oyunda 32x32'lik Tilesetler kullandığım için %10'luk boyut artışı bazı sorunlara yol açabilir

• "Haftalık turnuva ve şampiyonluk rütbe ödülleri olabilir.
    1.hafta şampiyonu
    2.hafta şampiyonu
    Direk yenilen eler olarak yapabilirsin. Ayrıca 5 hafta sonra şampiyonlar kapışması yapabilirsin izlemesi çok eğlenceli olabilir"

-Güzel fikir.Oyunu açınca yaparız.

SORULAR:
  • Soru: Haritada ki "Evler, Ağaçlar ... " yerine Pokémon spriteleri kullansak nasıl olur?
    Cevap: Aslında olabilir ama pokémonun spriteleri çok kısıtlı mesala bir çiftlik evi, ahır gibi bir şey yapılamaz veya çöl gibi, ama şuan kullandığım spritelerde bir çok şey mevcut yani diğerine göre daha fazla detaya sahip.

• .
    .

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-861129304 -- 19 Nisan 2013; 18:47:11 >

• Bence Gece Gündüz olmasın veya yapılabilirse Pwo daki gibi isteğe bağlı açılıp kapatılabilsin .
  • Pokémon Zombie diyoruz "Zombie" illa ki karanlık olması lazım yani Gece/Gündüz şart.
    Ama istersen Türkiye saatine uyarlarsan, gece oynayanlara gece olsun ya da buton yaparak gündüz iken gece olsun, gece iken gündüz olsun.

Haritada ki "Evler, Ağaçlar ... " yerine Pokémon scriptleri kullansak nasıl olur?
  • @55voldemort55: Orayı yapmak biraz uzun iş ama denerim.

@Allen Walker:Türkiye saatine göre ayarlayabilirim.

Did you mean Sprite?
    Şu resimdeki ağaçlar, evler gibi olsun diyorsun galiba.
     PokéZomm İstek,Öneri,Soru/Cevap Konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-861129304 -- 2 Nisan 2013; 20:00:48 >
  • Aynen Sprite yerine Script yazmışım, sanırım fazla R10'da takılıyorum.
    Bu gösterdiğin örnek gibi reyiz, daha hoş duracağına inanıyorum, birazda düzenleme ile zombili bir şeyler yaparız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen Walker

Aynen Sprite yerine Script yazmışım, sanırım fazla R10'da takılıyorum.
    Bu gösterdiğin örnek gibi reyiz, daha hoş duracağına inanıyorum, birazda düzenleme ile zombili bir şeyler yaparız.

Aslında olabilir ama pokémonun spriteleri çok kısıtlı mesala bir çiftlik evi, ahır gibi bir şey yapılamaz veya çöl gibi, ama şuan kullandığım spritelerde bir çok şey mevcut yani diğerine göre daha fazla detaya sahip.

Edit: Kelime yanlışlığı olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-861129304 -- 3 Nisan 2013; 2:19:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EGEMERT.

quote:

Aynen Sprite yerine Script yazmışım, sanırım fazla R10'da takılıyorum.

Aslında olabilir ama pokémonun spriteleri çok kısıtlı mesala bir çiftlik evi, ahır gibi bir şey yapılamaz veya çöl gibi, ama şuan kullandığım spritelerde bir çok şey mevcut yani diğerine göre daha detaylı ayrıntıya sahip.

Sen özgün bir şeyler yaparsın bence, başkasının yaptığını kullanmaktansa "Sprite" olarak, kendimiz yapsak daha iyi ve kaliteli olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O iş biraz uğraşlı olduğu için şimdilik aynı spritelerle devam edelim.
    Eğer oyun tutarsa kendi spritlerimizi yaparız.
  • Gece/Gündüz olsun. Gece daha güçlü ve daha fazla exp veren zombiler.
  • @Waidmann Exp sistemini anca el ile ayarlayabilirim.Yani gece olunca otomatik olarak artmaz.

Gece/Gündüz sistemi onaylandı.

Yeni soru ilk mesajda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-861129304 -- 2 Nisan 2013; 23:51:39 >
  • Tabikide stat resetleme olsun. Üstelik çok ucuz bir fiyata kolayca alabilelim.
    Hem oyunun başında insanlar dener hangi statla , nasıl daha iyi oluyor?
    Hem mesala yanlış kastım diyerek en baştan başlamak zorunda kalmaz.

%1000000 stat resetleme olmalı ve ucuz olmalı kolayca alabilelim.

* Gym olayına benzer birşey de olabilir. Örneğin bir haritadan diğerine geçmek için key gerekli olsun o keyde. Atıyorum zombi onixten çıksın. Her kesimde 1 tane olsun. Biraz zor olsun iki kişi kessin gibi.
  • Stat resetleme olacaksa ucuz olmasın.
  • @YineDc: Ben pahalı olmasından yanayım çünkü ucuz olursa millet iki günde oyundan sıkılır.
    Zaten oyunu açınca statlar hakkında bilgi vereceğim, deneme yanılma yöntemi ile öğrenmeyeceksiniz.

@Allen Walker: Aynı fikirdeyim.
  • Oyun için logo yarışması olsa iyi olur.
  • quote:

Oyun için logo yarışması olsa iyi olur.

Tamam o zaman logo için bir yarışma düzenleriz.Oyun'u açmadan 2-3 hafta önce yarışma hakkında konu açıp logo'nun boyutları ve ödülü konusunda bilgilendirme yaparım.
  • quote:

quote:

Tamam o zaman logo için bir yarışma düzenleriz.Oyun'u açmadan 2-3 hafta önce yarışma hakkında konu açıp logo'nun boyutları ve ödülü konusunda bilgilendirme yaparım.

Mantıklı, bu arada sağ taraftaki "Alıntı, Blok" gibi butonlar değişmiş.
  • quote:

quote:

quote:

Mantıklı, bu arada sağ taraftaki "Alıntı, Blok" gibi butonlar değişmiş.

• yeni gördüm konuyu yeni bir proje mi var ne zamandır böyle bir oyun bekliyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaneLimonTR

yeni gördüm konuyu yeni bir proje mi var ne zamandır böyle bir oyun bekliyordum.

http://forum.donanimhaber.com/m_72868870/tm.htm

İlk mesaja link ekledim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NaneLimonTR

yeni gördüm konuyu yeni bir proje mi var ne zamandır böyle bir oyun bekliyordum.

http://forum.donanimhaber.com/m_72868870/tm.htm

İlk mesaja link ekledim

çok güzel bir haber elimden geldiğince destek olurum zamanım oluncada konunun hepsini okuyacağım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.