Beyler desmume emulatör indirdim sonra soulsilver açtım.İlk başta normaldi herşey sonradan sanki ağır çekim oldu oyun.Ses efektleri uzun uzun geliyo falan baya yavaşladı.Ama kasıyor gibi değildi.(kassa şaşırmazdım zaten)Belki birşeye basmışımdır dedim saveleyip kapadım.Tekrar girdiğimde save hata veriyordu.(Shift+F1)Yanlış falanmı yaptım acaba?
Öncelikle No$Gba'i öneririm... Görüntü kalitesi + Hız bakımından çok daha önde... Sana No$Gba+Zoomer'ın linkini özelden atacağım.. (Bütün ayarları tam) Onu indir, her hangi bir dosyaya çıkar.. NO$Zoomer'ı aç, Soul Silver'ı seç (her nereye koyduysan) ve tamamdır...
Ayarlarla sakın oynama, fakat istersen tuş ayarlarını değiştirebilirsin... Tuş ayarları için menüden; NO$GBA --> Options --> Controls Setup
Ayrıca şunu belirtmeliyim.. Heart Gold/Soul Silver oyunlarını her nerden indirirsen indir, save problemleri, görüntü bozulmaları yada rom crash (oyunun çökmesi, yada hata vermesi durumları) gibi olaylarla karşılaşırsın! Oyun içi donmalar yada görüntü bozulmaları herkesin başına geliyor bu iki oyunda... Bunun önüne geçmesi imkansız, fakat tabi her an her dakika olacak diye de bir şey yok. Dediğim gibi önüne geçmek imkansız fakat önlem alması imkansız değil. Söyleyeceklerimi yaparsan, hemen hemen sorunsuz oynarsın. Yapmak gereken her 10 yada 15 dakikada 1 oyun u save edip, emulator u komple kapatıp, baştan girip oyununa tekrar devam etmen... (sadece 20 saniyelik bir olay) Bu kadar basit! Bunu yaptığın sürece ROM Crash olayından kurtulmuş olursun. Bazen oyun esnasında Pokemon Center a girerken yada her hangi başka binalara girerken görüntü bozulmaları olur. (Nadiren ama arada denk gelebilrsin) Bu durumda hemen oyunu saveleyip, kapatıp tekrar açman bu sorunu da çözer.
Her hangi bir sorun yada "soru"n olduğunda bana ulaşabilirsin.
Çok teşekkürler sırf şu olay yüzünden oynayasım kalmamıştı.
Bu arada bir şey farkettim, kaydetme ve Shift+F1 den bahsetmişin... Oyun emulator üzerinden (yani File --> Save) tarzı kaydedilmiyo. Oyun içindeki menüden (Pokédex, Oyuncu Adın, Pokémon, Save, Bag, Options, Pokégear) Save e basıp kaydediceksin. Alttaki ekran dokunmatik olduğu için, Mouse u götürüp Save e tıklarsan oradan kaydedebilirsin..
Selamlar hepinize,
Expulso kardeşim bu konuda bana da yardımlarını bekliyorum. Eskiden ne güzel nogba'da pokemon blue, crystal falan oynardık cillop gibi sorun falan çıkmazdı. Şimdi bu çift ekranlı oyunlar bozdu işi.
Bu oyunu "sorunsuz, errorsuz, temiz" bir şekilde oynamanın bir yolu yok mu Allah aşkınıza? Bilen varsa detaylı bir şekilde konu falan açsın, merak eden çok...