iste budur : >>Çocuk babasina sorar: "baba politika nedir?" >> >>Baba söyle der: "bak oglum, ben eve para getiriyorum, öyleyse ben >>kapitalistim. Annen parayi yönetir, öyleyse o hükümettir. >> >>Deden paranin doğru idare edilip edilmedigine dikkat eder, öyleyse o >>da sendikadir. >> >>Hizmetçi kiz ise isçi sinifidir. bizlerin ise tek hedefi vardir, senin >>rahatligin. Dolayisiyla sen de halksin ve altinda bezi ile yatan küçük >>kardesin ise gelecektir. >> >>- Söyle bakalim anlayabildin mi?" >> >>Çocuk düsünür ve o gece babasinin anlattiklarini düsünecegini söyler. >> >>Gece yarisi cocuk uyanir. >>Çünkü kücük kardesi altini pisletmistir ve aglamaktadir. >> >>Ne yapacagini bilemeyen çocuk anne ve babasinin yatak odasina gider. >> >>Annesi yalniz ve derin bir sekilde uyumaktadir, öyle ki onu >>uyandiramaz. Hizmetçi kizin odasina gider. bakar ki babasi hizmetçi >>kizla yatmaktadir. >> >>Dedesi de pencereden gizlice onlari izlemektedir. Hepsi öyle >>mesguldürler ki çocugun orada oldugunu farketmezler bile.Çocuk hiçbir >>sey yapamadan yatagina geri döner. >> >>Ertesi sabah baba çocuga kendince politikanin ne oldugunu anlatmasini >>ister. >> >>-"evet" der çocuk, "kapitalizm" isçi sinifini kötüye kullaniyor... >>sendika bunu seyrediyor... Bu arada hükümet uyuyor... Halk ise dikkate >>alinmiyor... ve gelecek bokun içinde yatiyor! >> >>iste politika budur...