Şimdi Ara

Polarize Filtreler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar polarize filtreli ve filtresi çektiğiniz fotoğrafları paylaşırsanız karşılaştırma imkanımız olur ve tabi ki filtre önerilerinizi de bekliyoruz.

• Asagıdakiler kendi calısmalarım

Polarize alırken MC olanı alın.

Solda polarize yok camlar yansıyor sagda polarize var yansıma yok
     Polarize Filtreler

Burdada solda polarize yok ayrıca uv ile polarizenin gorunusleri
     Polarize Filtreler
  • Tekne olan UV'li fotoğrafta deniz rengi daha gerçekçi sanki ?
  • UV nerede, Polarize nerede kullanılır ? Sadece kaliteli 1 UV alsak, heryerde kullanabilir miyiz ? Gece çekimi, gündüz, video, bulb vs...
  • Çok etkili imiş... Ben de marumi circular polarizer almıştım böyle fotoğraflar çekememiştim. Pek bir etkisi yok gibiydi. Belki bu MC(multi coat) olmaması nedeni ile...
  • Polarize filtre gozumuzle yansımalardan goremedigimiz detayları bize aktarır. Polarize gozluk kullananlarda bu etkiyi iyi bilir.
    Yalnız polarize filtreler 2 stop kadar ısıgı kestiginden az ısıklı ortamlarda kullanılması sorun olur. O yuzden gunduz bol ısıklı ortamlarda manzara calısmalarında, yada deniz yansımaları, cam yansımalarını etkili sekilde kırarak gorunur hale getirir. Renklerde doygunluk saglar. Köşe kararmasıda dikkat edilmesi gereken durumdur. En genis acıda degil ufak bir zoom yapılarak bu sorun giderilir. Bunun yanısıra uzun pozlamalarda ND filtre gibide kullanılabilir.
    MC olanları tercih edin. Etkisi ısıgın geldigi yön ve gün saatine gore degisir. Ön halka cevirerek kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 2 Mayıs 2012; 17:10:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se®can

UV nerede, Polarize nerede kullanılır ? Sadece kaliteli 1 UV alsak, heryerde kullanabilir miyiz ? Gece çekimi, gündüz, video, bulb vs...

Uv filtre aslında daha cok koruma amaclı kullanılır. Etkisi dusuktur. Yuksek bolgelerde yasıyorsanız sisli tabakayı alır ama normal sehir hayatında bu etkisi hissedilmez.
    Bir nevi koruyucu cam olur o kadar. Fakat ısık kalitesini olumsuz etkiler. Keskinligi dusurur. Harelenmeler olur. MC kaplı olanları almakta fayda var. En guzeli zorunlu olmadıkca kaliteli optigin onune hic bir sey koymamaktır. Objektifin tum parametreleri bozulur, performansını dusurur.

Polarize nin nerede kullanıldıgı ne gibi artı eksiler sagladıgı ise yukardaki yazıda mevcut.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOBİNLİ FİLTRE
    13 yıl önce açıldı
    Panel Temizleme Sprey/Köpük
    4 yıl önce açıldı
    HOYA gözlük camı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim. Lensi daha profesyönel bir seviyeye taşıyınca PF almak şart :)
  • hocam ben marumi low cp yani düşüm polarize aldım harbi düşük almışken bw almalı yada rödenstage ama kullandığın lense değer mi 150 tl filtreye vermek onu düşün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.