Şimdi Ara

Polis olarak Üniversite okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar polis memuru olarak özel Üniversite'de hukuk okumak istiyorum neler yapmalıyım ?
    Yapabilir miyim ?
    Emniyet izin verir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Polisken Üniversite Okumanın Mümkünlüğü

Polis memuru olarak görev yaparken aynı zamanda üniversite eğitimi almak mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre, polisler de diğer vatandaşlar gibi yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırabilir ve eğitim alabilirler.

Polisken üniversite okumak isteyenler, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden izin almaları gerekmektedir. İzin, genellikle polislik mesleğinin gerektirdiği görev ve sorumluluklarla çakışmaması halinde verilir.

Polisler, hem polislik görevlerini yerine getirirken hem de üniversite eğitimlerine devam edebilirler. Üniversite programları arasında polislik mesleğiyle ilgili bölümler (örneğin, Polislik Yönetimi, Ceza Hukuku) yanı sıra farklı alanlarda programlar da bulunmaktadır.

Polisken hukuk okumak isteyenler, mesleki tecrübelerinin ve hukuk alanında aldıkları eğitimin kariyerlerinde ilerlemek için avantaj sağlayabileceğini bilmelidirler.

Üniversite eğitimi, polislerin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, mesleki gelişimlerine katkı sağlamalarına ve kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabilir. Dolayısıyla, hem polis olup hem de üniversite okumak, kişisel ve mesleki gelişim açısından faydalı bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İşine mesaine uyucaksa okursun,kim karışacak ki.
    Gir sınavına çalıştığın ilde kazan,oku yani.

• Mesai saatine uymak derken benim vize final tarihimde bana görev yazılırsa nolucak?
    Bunları da Düşünelim.

• Kardeşim okursun.polis okulunda okuyorum üst devremde hukuğu kazanıp donduran var.polis okulundan mezun olunca okuyacakmış.

• Hangi okuldasın?

• Okursun. Tabi derslerin çoğuna giremeyeceğin için hocalarla konuşup durumunu izah etmen gerekki yok yazmasınlar. Sınav zamanı üstlerinle konuşursan mesai saatlerini ayarlatabilirsin, kendini geceye yazdırırsın sürekli.
  • Kardeşim şu anda İstanbul'da Özel bir üniversitede Hukuk okuyorum sınıfta yakın olduğum bir arkadaş Çevik Kuvvette çalışıyor.Derslere bazen geliyor bazen gelmiyor.Ama sınavlara mecbur geldiği için uykusuzum falan diyordu.İzin mi alıyor genelde gece çalışıyorum dediği için denk mi geliyor bilmiyorum.Hukuğu kazanamazsan Adalet okuyupta geçebilirsin nitekim o öyle yapmış...
  • amaç ne ki ileride istifa edip avukatlık mı yapacaksınız ya da a grubu kpss mi hazırlanacaksın,meslekte hiçibir katkısı yok ki diplomanın
  • Ben şansımı dememiştim. Başka bir ilde kazanmıştım tayin istedim maalesef yapmadılar ama adamın varsa herşey yaparsın orası ayrı. Hukuk pdr psikoloji gibi bölümlerI bulunduğun ilde kazanırsan okursun ama yorgun argın ama derse giremezsin zaman zaman ona da katlanmak zorundasin.biraz da başındaki yönetici ye bağlı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.