Şimdi Ara

Polis, Turkcell binasında arama yapıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: maxalanya

quote:

Orijinalden alıntı: mce07

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: k_t_destek

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dnzakyz

yabancı ortaklık var ama hissenin fazlası türklerde karamehmetin

Hocam sana ben daha ne diyeyim bilmiyorum.

Turkcelin en büyük hissedarı halka açık olan kısımdaki küçük yatırımcıların olduğu hiisedar kesimidir.

Çukurova gurubunun hissesi %0,5 dir yani Mehmet Emin Karamehmet şirketin yüzde birine bile sahip değildir. BKZ. TURKCELL WEB SİTESİ.http://www.turkcell.com/turkcellhakkinda/yatirimciiliskileri/ortaklikyapisi

Turkcell'in en büyük hissedarı Turkcell Holding A.Ş.'dir. %51

Turkcell Holding A.Ş.'nin mevcut ortaklık yapısına ulaşamadım ama 2004 yılında şu şekildeymiş.

Hissedar Pay Oranı
    (%)
    Çukurova Holding A.Ş. %32,79
    Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. %20,02
    Sonera Holding B.V. %47,09
    Diğer %0,10
    TOPLAM %100,00

Sanırım Çukurova Holding , Yapı Kredi'yi elinden çıkardığında hisselerini geri almıştı. Sonra da belli bir kısmını Rus Alfa'ya satmıştı.

Kendin söylüyorsun işte satmış diye :)

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=30513

Söz konusu işlem gerçekleştiği takdirde Çukurova Grubu şirketlerinin doğrudan ve dolaylı şekilde Turkcell\'de sahip olduğu pay yaklaşık yüzde 13.5\'e inerken, Sonera\'nın payı yüzde 64.3\'e yükselecek.

O arada kalan farkdaki rakamda daha sonra YKB'ye rehinli hisseler ve o hisseler banka ile KOÇ a satıldı, ama o hisseleri alma hakkı sadece karamehmette olsada, bu şu anki durumu değimiyor.

Karamemed = 0.05 hisse :)

* Turkcell Holding A.Ş.%51
    -- Çukurova grubu %51 (% 26.5)
    -- Sonera grubu %49 (% 24.5)

* Çukurova Holding A.Ş. (% 0.05)
    * Sonera Holding B.V. (% 13.07)

* Diğer (% 2.4)
    * Halka açık (% 33.48)

Çukurova grubu % 26.5 + % 0.05 = % 26.55
    Sonera grubu % 24.5 + % 13.07 = % 37.55

Çukurova Grubunun hisseleri %26.55 yani 0.05 falan değil. bilmeden konuşma huyundan vazgeçemedik gitti

Hocam okuma problemin yoksa yeniden büyük harlerle yazabilirim. bahsettiğin %26,5 karamehmette değil çukurova gurubunun YKB ye sattığı imyiyaz hakkı karamehmette olan hisseler. Hem hepsinin toplamı karamehmette olsa ne yazar?

Topla bakalım bu hisseleri ne çıkıyor?

Kimiş şirketin karını yiyenler TÜRKLER mi? Yabancılar mı?

Sen ayrıntıya takılıp resmi göremiyorsun, burada mesele Turkcell'i halen Türk Şirketi sanan arkadaşlara bilgi vermek.

tamam haklısın yabancı hisseler çoğunlukta hatta geçen gün karamehmetin yerine yabancı birisi yönetim kurulu başkanı oldu. ama çukurova grubunun % 26.5 hissesi olduğu gerçeğini değiştirmez bu. ben % 0.05 denmesine itiraz ettim.

• Arkadas müşteri misiniz Maliye'den misiniz ?! Turk te var yabancı da var ortaklar arasında , basit bir tekstil fabrikasında bile olabiliyor artık yabancı ortaklar , tamamı yabancı şirket değil sonuc olarak degil mi , ayrıca neyi değiştirir biz müşteri olarak kalalim böyle tartismaların anlamı yok

ayrica devlet isterse dinletir ama milyon dolarlık sirket uç bes futbolcu eskisi için kullanılacağını hiç sanmıyorum , ortakları arasında Türklerin bulunduğu bir şirkete güven az ise bu kadar , tamamı yabanci olan ttelekom veya vodafone a kim ne kadar guvenebilir ????

Bosu bosuna birbirinizi kırmaya gerek yok ayrıca @çok geç dostum kelimelere takilmissin bisiklet veya kravat Fransızca dan gelme onları da kullanmayalım o zaman :)) ya da faks cihazına kaç kisi "kagitgecer" diyor söyler mısın :))

yani satasmak için olmadık işlerle uğraşıyorsunuz , kullanmazsınız sorana da tavsiye etmezsiniz olur biter :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

Arkadas müşteri misiniz Maliye'den misiniz ?! Turk te var yabancı da var ortaklar arasında , basit bir tekstil fabrikasında bile olabiliyor artık yabancı ortaklar , tamamı yabancı şirket değil sonuc olarak degil mi , ayrıca neyi değiştirir biz müşteri olarak kalalim böyle tartismaların anlamı yok

ayrica devlet isterse dinletir ama milyon dolarlık sirket uç bes futbolcu eskisi için kullanılacağını hiç sanmıyorum , ortakları arasında Türklerin bulunduğu bir şirkete güven az ise bu kadar , tamamı yabanci olan ttelekom veya vodafone a kim ne kadar guvenebilir ????

Bosu bosuna birbirinizi kırmaya gerek yok ayrıca @çok geç dostum kelimelere takilmissin bisiklet veya kravat Fransızca dan gelme onları da kullanmayalım o zaman :)) ya da faks cihazına kaç kisi "kagitgecer" diyor söyler mısın :))

yani satasmak için olmadık işlerle uğraşıyorsunuz , kullanmazsınız sorana da tavsiye etmezsiniz olur biter :)))

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.