Söz konusu işlem gerçekleştiği takdirde Çukurova Grubu şirketlerinin doğrudan ve dolaylı şekilde Turkcell\'de sahip olduğu pay yaklaşık yüzde 13.5\'e inerken, Sonera\'nın payı yüzde 64.3\'e yükselecek.
O arada kalan farkdaki rakamda daha sonra YKB'ye rehinli hisseler ve o hisseler banka ile KOÇ a satıldı, ama o hisseleri alma hakkı sadece karamehmette olsada, bu şu anki durumu değimiyor.
Karamemed = 0.05 hisse :)
* Turkcell Holding A.Ş.%51 -- Çukurova grubu %51 (% 26.5) -- Sonera grubu %49 (% 24.5)
Çukurova grubu % 26.5 + % 0.05 = % 26.55 Sonera grubu % 24.5 + % 13.07 = % 37.55
Çukurova Grubunun hisseleri %26.55 yani 0.05 falan değil. bilmeden konuşma huyundan vazgeçemedik gitti
Hocam okuma problemin yoksa yeniden büyük harlerle yazabilirim. bahsettiğin %26,5 karamehmette değil çukurova gurubunun YKB ye sattığı imyiyaz hakkı karamehmette olan hisseler. Hem hepsinin toplamı karamehmette olsa ne yazar?
Topla bakalım bu hisseleri ne çıkıyor?
Kimiş şirketin karını yiyenler TÜRKLER mi? Yabancılar mı?
Sen ayrıntıya takılıp resmi göremiyorsun, burada mesele Turkcell'i halen Türk Şirketi sanan arkadaşlara bilgi vermek.
tamam haklısın yabancı hisseler çoğunlukta hatta geçen gün karamehmetin yerine yabancı birisi yönetim kurulu başkanı oldu. ama çukurova grubunun % 26.5 hissesi olduğu gerçeğini değiştirmez bu. ben % 0.05 denmesine itiraz ettim.
Arkadas müşteri misiniz Maliye'den misiniz ?! Turk te var yabancı da var ortaklar arasında , basit bir tekstil fabrikasında bile olabiliyor artık yabancı ortaklar , tamamı yabancı şirket değil sonuc olarak degil mi , ayrıca neyi değiştirir biz müşteri olarak kalalim böyle tartismaların anlamı yok
ayrica devlet isterse dinletir ama milyon dolarlık sirket uç bes futbolcu eskisi için kullanılacağını hiç sanmıyorum , ortakları arasında Türklerin bulunduğu bir şirkete güven az ise bu kadar , tamamı yabanci olan ttelekom veya vodafone a kim ne kadar guvenebilir ????
Bosu bosuna birbirinizi kırmaya gerek yok ayrıca @çok geç dostum kelimelere takilmissin bisiklet veya kravat Fransızca dan gelme onları da kullanmayalım o zaman :)) ya da faks cihazına kaç kisi "kagitgecer" diyor söyler mısın :))
yani satasmak için olmadık işlerle uğraşıyorsunuz , kullanmazsınız sorana da tavsiye etmezsiniz olur biter :)))
quote:
Orijinalden alıntı: DSGNRY
Arkadas müşteri misiniz Maliye'den misiniz ?! Turk te var yabancı da var ortaklar arasında , basit bir tekstil fabrikasında bile olabiliyor artık yabancı ortaklar , tamamı yabancı şirket değil sonuc olarak degil mi , ayrıca neyi değiştirir biz müşteri olarak kalalim böyle tartismaların anlamı yok
ayrica devlet isterse dinletir ama milyon dolarlık sirket uç bes futbolcu eskisi için kullanılacağını hiç sanmıyorum , ortakları arasında Türklerin bulunduğu bir şirkete güven az ise bu kadar , tamamı yabanci olan ttelekom veya vodafone a kim ne kadar guvenebilir ????
Bosu bosuna birbirinizi kırmaya gerek yok ayrıca @çok geç dostum kelimelere takilmissin bisiklet veya kravat Fransızca dan gelme onları da kullanmayalım o zaman :)) ya da faks cihazına kaç kisi "kagitgecer" diyor söyler mısın :))
yani satasmak için olmadık işlerle uğraşıyorsunuz , kullanmazsınız sorana da tavsiye etmezsiniz olur biter :)))