Şimdi Ara

Polis, Turkcell binasında arama yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Batuhanforum1 , Batuhanforum1 , byasamoa Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Polis, Turkcell binasında arama yapıyor

Yasadışı telefon dinleme soruşturmasında Rıdvan Dilmen ve aralarında işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

RIDVAN'LA BİRLİKTE TANINMIŞ İSİMLER VAR

İŞTE RIDVAN'IN EMNİYETTEKİ GÖRÜNTÜLERİ - VİDEO

TANJU ÇOLAK EMNİYETTE-VİDEO

YENİ GÖZALTILAR OLABİLİR

ŞEBEKENİN ELEBAŞI EMEKLİ POLİS

Yasadışı dinleme operasyonunda çökertilen şebekenin elebaşılığını emekli polis memuru M.Y'nin yaptığı ortaya çıktı. Zanlıların istek doğrultusunda dinleme yaparak işadamları için rakip şirketlerin ticari sırlarını, hatta sevgililerini bile dinlediği belirtildi. Rıdvan Dilmen'in de aralarında çıkan bir dedikodu yüzünden Tanju Çolak'ı dinlettiği ileri sürüldü.

Telekulak çetesinin varlığı şike soruşturmasının başladığı dönemde ortaya çıktı. Şike soruşturması kapsamında teknik takip yapan polis, aralarında Rıdvan Dilmen'in adının da geçtiği yasadışı dinlemeler yaşandığını belirledi. Bunun üzerine konuyla ilgili olarak görevlendirilen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 yıla yakın süren teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul başta olmak üzere 4 ilde tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Baskınlarda aralarında Rıdvan Dilmen ve işadamı A.D.'nin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Yapılan sorgulama sonucunda şebekenin çalışma şekli de ortaya çıktı. Elebaşılığını emekli polis memuru M.Y'nin yaptığı şebeke, çalışmasını bir güvenlik şirketi üzerinden yürütüyor. Dinleme isteğinde bulunacak kişiler ve kurumlar, başında M.Y'nin bulunduğu güvenlik şirketiyle irtibata geçiyor. Şebeke üyeleri, şirketlerin telefonlarını dinleyip ticari sırlarını öğrenmeden sevgili dinletmeye kadar birçok alanda çalışıyor. Önce ücret konusunda anlaşma sağlanıyor. Ücretler dinleme olayının konusuna göre değişiyor. En çok para, bir şirketin başka bir şirkete ait ticari sırlarını öğrenmesi amacıyla dinlenmesi durumunda isteniyor.

Vatandaşlar, dinletmek istedikleri kişilerin telefon numaralarını şebekeye bildiriyor. Şebeke elebaşısı da GSM şirketlerindeki elemanlarıyla irtibata geçip dinleyeceği kişiye ilişkin bilgileri veriyor. Önce teknik takibe alınan kişilerin geçmişte görüştüğü telefon numaraları listeleniyor. Ardından o andan itibaren telefon görüşmeleri ve mesajları kaydediliyor.

Gözaltında bulunan Rıdvan Dilmen'in de şebekeden Tanju Çolak'ı dinletmek için yardım istediği öne sürüldü. İddiaya göre ikili arasında çıkan bir dedikodu yüzünden Dilmen'in, Çolak'a ait telefon numarasını şebekeye verip kimlerle görüştüğünü öğrenmek istedi. Şebekenin de bu istek doğrultusunda Çolak'ın irtibatta olduğu kişileri Dilmen'e söylediği belirtildi.

kaynak :http://haber.mynet.com/detay/guncel/polis-turkcell-binasinda-arama-yapiyor/504424
    [/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labidu -- 6 Nisan 2010; 17:45:52 >

• yorumlar yok mu dh
  • Öyle birşey ispat edilirse turkcellin lisansı iptal edilebilir.
  • Aksam haberlerde izledim. Turkcell'den 3 yonetici tutuklanmış telekulak çerçevesinde. Nedeni rakip GSM operatörü CEO'sunu dinlemekmis. Artık rakip olarak hangisinden bahsediyordu bilmiyorum.
  • birşeyler olacağını tahmin etmiştim
    http://forum.donanimhaber.com/m_38906972/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

birşeyler olacağını tahmin etmiştim
    http://forum.donanimhaber.com/m_38906972/tm.htm

Sen Büyük bir Ermiş Hocasın farkında değilsin...

• ben tam plazadan çıkarken geliyordu polis amcalar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vayyy..

İyi iyi adam olsunlar biraz..

Sen miydin TL'ye geçerken halka geçiren.. Hadi buyur bakalım..
  • türkiyemizin turkcell'i :)
  • mazot kaçakçıları gibiler.acaba plazanın altında nato hattından petrol araklıyolarmıdır
  • herşey olabilir
  • özhan canaydın anlatmış hatırlarsanız gazetede yazmışti geçen haftalar da uzanlarda telsim aracılığı ile kendisini dinleyip şantaj yapmışlar. şu an yasadışı dinleme yapan o kadar çok kişi ve kuruluş var ki hayal bile edemeyiz.
  • Zengine bişey olmaz.
  • Turkcell bu işten ceza almadan bile sıyrılır. ancak hak hukuk olan bir ülkede bunun cezası çok büyük maddi ceza veya lisans iptalidir.. Turkcell çalışanlarımız yapmış bizim ilgimiz yok diyerek kurtulamaz, kurtulmamalı..
  • İnş, iptal ederler lisansını... Bana attığı VINN kazığının acısı halen duruyor.
  • Turkcell in lisansının iptal edilmesi mümkün olabileceğini sanmıyorum ülke karışır nerdeyse
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksit

Turkcell bu işten ceza almadan bile sıyrılır. ancak hak hukuk olan bir ülkede bunun cezası çok büyük maddi ceza veya lisans iptalidir.. Turkcell çalışanlarımız yapmış bizim ilgimiz yok diyerek kurtulamaz, kurtulmamalı..

Türkcell Ceza almadan olayı kapatır ahanda buraya yazıyorum.Bu Ülkede paran varsa istediğini yaptırıyorlar.
  • ne cezası alacaklar ceza alsalar bile bizden çıkarırlar
  • Zaten ruslarla finlerin eline geçmiş, memleketin en büyük şirketi olarak zerre kadar sempatim kalmadı. Adı ile çelişir bir hale gelmiş durumda. Hiç değilse diğerlerinin ne mal olduğu belli. Bunlar saman altından su yürütenler cinsinden.

Tamamen kapansında kurtulalım, yenilik iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsaglam

Öyle birşey ispat edilirse turkcellin lisansı iptal edilebilir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.