Şimdi Ara

BTK izinsiz çağrı yapan şirketlere para cezası kesti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
5.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BTK izinsiz çağrı yapan şirketlere para cezası kesti
    Ülkemizde telefon sahiplerinin en çok dert yandığı konuların başında istenmeyen aramalar geliyor. Pazarlama ve reklam amacıyla gün içerisinde çok defa çağrıya maruz kalabiliyoruz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), zaman zaman bu çağrıları yapan şirketlere ceza kesiyor.

BTK son çalışmasında internet satışı amacıyla yapılan izinsiz satış ve pazarlama çağrılarına yönelik idari süreç başlatmıştı. İdari süreç tamamlandı ve izinsiz çağrı yapan şirketlere 51,5 milyon TL para cezası verildi.

Ayrıca Bkz.2007'den beri kutusu açılmamış iPhone, rekor fiyata satılacak

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, "istenmeyen arama" olarak bilinen ve vatandaşları rahatsız eden satış ve pazarlama aramalarıyla ilgili, işletmecilerin alt bayilik, acentelik düzenlemelerine uyumlarını kapsamlı şekilde inceleyerek, mevzuata aykırı uygulamaları bulunduğu tespit edilen ve vatandaşla izinsiz aramalarla iletişime geçen 15 işletmeciye, değişik tutarlarda olmak üzere, 51,5 milyon lira para cezası verdi.

Kaynak:https://www.aa.com.tr

• Ceza kesmek çözüm olsa keşke...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • her çağrı başına kesmeli

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi de rahatsız edilen ben, vakti çalınan ben neden BTK parayı götürüyor?

• İyi güzel de sonuç alınacak mı? Sözde spam sms engellenecekti, engellenebildi mi? Hepsi hikaye. Gerçekten bir şey yapmak istiyorlarsa lisanslarını iptal etsinler ibreti alem için görelim.

• Umarım Türknet de iyi bir ceza yemiştir.

• Aslında e-devlete bir özellik getirselerde bizleri reklam için arama izni almış olanları düzenleyebilsek yada tamamen engelleyebilsek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 katı cezayı o kişilere numaralarımızı veren, şeref yoksunlarına ceza kesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar çok daha fazlasını kazanmıştır

• Birini engelliyorsun farklı numaradan yine arıyorlar. Türk telekom alt yapısıyla diye başlıyor kapatıyorum. Bu kez vodafone başlıyor. Bizim numaralarımızı operatörler bayilere veriyor onlarda sürekli milleti arıyorlar.

• arion kullanıcısına yanıt

evet psikolojik olarak insanı baskı altında bırakıyorlar; bu yüzden mağdur olan insanlara bu kesilen ceza verilmeli...

• arion kullanıcısına yanıt
    Spk da öyle, adamlar borsadan parayı kırıyor. Senin paran çöp oluyor cezayı kesen spk parayı kendi kasasına atıyor.

• az daha bekleseymıs keşke ceza yazmak için. illa merkez bankası bosalınca paramı lazım olmus

• Halk Kitabevi ve Telekom Altyapısı ile İnternet terörü yine de bitmek bilmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece göz boyama. Asla sonunu getirecek bir önlem değil.

• abi şu internetsiz ev kalmasın diye arayan telefonları komple engelleseler de rahatlasak

• Kzulcık K kullanıcısına yanıt
    vatandas.iys.org.tr
    İleti Yönetim Sistemi
    https://vatandas.iys.org.tr/giris?redirect=%2Fprofil

Buyur hocam

• Bıktık bunlardan. Dolandırıcı dolu ortalık engelliyorum. Hergün yine aradıklarına dair bildirim geliyor. Pes de etmiyolar arkadaş.

• Bu ara çok azdılar, sürekli engelliyorum, yinede günde en az beş çağrı geliyordur…

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.