Şimdi Ara

polis ve ip numarası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
3.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ColdCode

Ne güzel sallamış millet kullanmak suç değildir diye
     polis ve ip numarası

Ha ama bencede arkadaşın uğraştığı boş bir şey ama suçtur.

Ezberden konuşma hocamÇevremde ot çeken çok kişi var.Adamları alıp geri bırakıyolar.Satmıyorum kendim içiyorum diyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuncudostu

quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

Sikinti sende bence hatta sen kullaniyomussun gibi geldi. Bu neyin kafasi lan issiz ?

kuru iftira atmak beleş tabi.kullanmıyorum özür dile benden yoksa şikayet etcem kuru iftira atıyorsun.

memet geçen sahil yolunda tüttürmedik mi beraber, olmadık mı hoş? bu da mı iftira?

sen ne dediğini biliyor musun?hele attığı mesaja bak.git işine kardeşim.

oğlum yeşil sarmadık mı, götürmedik mi geçen gece? memet götürmedik mi geçen yusufla?

iftira atma.

birden panikledin,şekeri ,çileği,iyi biliyon,oyun ayaklarıyla başkasına yıkacak ihaleyi,köfte seni

• quote:

Orijinalden alıntı: Sulluky

quote:

polis ve ip numarası

Ezberden konuşma hocamÇevremde ot çeken çok kişi var.Adamları alıp geri bırakıyolar.Satmıyorum kendim içiyorum diyolar.

Altında yazdığım gibi Türkiye Cumhuriyeti çerçevesinde suçtur ancak görevini düzgün yapmayı geçtim yapmayan bir polisimiz olduğu için boşa uğraştır.

• Narkotik şubeye bildirceksin.

Bir gün karakoldayım sivil polis geldi nefes nefese kazağı botu falan hep çamur olmuş. Yakaladıkları adama bağırıyor lan olm siz manyakmısınız lan bu kimyasal olm kimyasal öldürür. Bu torbacının telefon sürekli çalıyor tabi poliste sinirlendi açtı en son dedi ki lan burası polis polis arama bi daha. Benimde dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarıma el konmuştu onları teslim almıştım. Davası sürüyor hala..
  • Uyuşturucu kullanmak kullanımını yaygınlaştırma anlamında bir hareket olduğu için cezası elbet vardır ama knighttan çoluk çocuğun mesajıyla da böyle şeylere kalkışılmaz ben olsam kılımı bile kıpırdatmam yani ayrıca konu csb mi anlamadım öyleyse iyi sazanlandık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reney

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reney

haha ben concerta kullanıyorum yasal uyuşturucu reçeteli hemde şikayet edemezsin

içme kardeş verdiğim linklere bak çok zararlı o ilaçlar.bence eşcincellikte yapıyor.

yok cnm ne alakası var ya şimdi :))

tm sen linklere bak yine
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesar

Narkotik şubeye bildirceksin.

Bir gün karakoldayım sivil polis geldi nefes nefese kazağı botu falan hep çamur olmuş. Yakaladıkları adama bağırıyor lan olm siz manyakmısınız lan bu kimyasal olm kimyasal öldürür. Bu torbacının telefon sürekli çalıyor tabi poliste sinirlendi açtı en son dedi ki lan burası polis polis arama bi daha. Benimde dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarıma el konmuştu onları teslim almıştım. Davası sürüyor hala..

beni asayişten kaçakçılık şubesine yönlendirdiler.sonra ordaki adamda tekrar 155i ara dedi.bu işe narkotik mi kaçakçılar mı bakıyor?
  • Ben balley çekiyorum varmı bir şey diyen

polis ve ip numarası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Herodot Amca

Ben balley çekiyorum varmı bir şey diyen

polis ve ip numarası

bir zararı varsa yapma 2 kuruşluk zevk için hayatını yok etme.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Herodot Amca

Ben balley çekiyorum varmı bir şey diyen

polis ve ip numarası

bir zararı varsa yapma 2 kuruşluk zevk için hayatını yok etme.

zararları:

Arkadaslar Bu Konuyu Degınmek Istedım.Cunku Bally Ceken Insanlarımızın Sayısı Okadar Arttıkı Zararlarını Belırtmek Istıyorum..Sadece Sızlerı Dusunuyorum..Bazılarınız Dıyordur Kım Bu Bozanlı Doktormu Fln Dıye Cunku Genelde Hep Saglık Bolumunde Konular Acıyorum..Sızlere Yardımcı Olmak Icın..Benım Tanısma Formunda Okuyanlar Bılır Sokaklarda Buyudum ve Bu Ballyı Benden Baska Kımse Iyı Bılemez..

Oncelıkle Cogu Gencler Merak Edıyor..Bally Nedır Nasıl Cekılır..Allah Askına Dıyorum Agzınıza Bıle Almayın Sımdı Sıze Bırkac Yasadıgım Ornek Anlatıcam Bu Konuyla Ilgılı..

Yasadıklarımı Anlatmadan Once Ballynın Ne Halt Oldugunu Anlatayım..Bally Kullandıgımız Yapıstırıcılardan Hıc Bır Farkı Yoktur..Tek Bır Farkı Icınde Hayal Gordurucu ve Kafa Yapan Madde Vardır..

Bally gibi Yapıştırıcı mad. içerisinde Halisilasyon gösteren ve Akciğerler yolu ile alınan SOLVENT bileşeni içerir.

Bu Tip yapıştırıcılar yavaş yavaş ölüme götürür.Görülen halisilasyonlar belli bir müddet sonra yerini daha fazla alım ile normal yaşam ile hayal yaşamını birleştirir ve gerçek gibi yaşamaya başlatır.

Zaraları içinde : BEYİN Hücre ölümleri,Akciğer Kanseri,İşitme ve Görme kaybı,Yemek yeme Düzeni bozulma ve SİNİR gibi bir çok zararlı durumları vardır.

ayrıca : Bali Gibi Sentetik uçucular,CİN dediğimiz ama MÜSLÜMAN olmayan ve o anki senin yaptığın seylerden hoşlanan ŞEYTANİ CİNLERİN musallat olmasına sebeb olur.Bir NEvi Dost olursun.Tek Çözüm Tövbe edip ,Sure,Dua yani Kur'an- ı Kerim,Tam bir Vecd İle Allah'a yönelmedir.

Bu Sadece sentetik uyuşturucular için geçerli değildir.

İyi ile iiyi dost olur,Kötü ile Kötü yani o Cİnlerin Musallat olma sebebi Seninde Onlar gibi kötü olmandan kaynaklanır.

başka kaynaklardan zararları:

beyni etkiler, ne yaptığını bilmezsin, fark etmeden kendini başkalarına rahatlıkla kullandırırsın.
    solunuma zarar veriri ciğerleri yıpratır ayrıca uyuşturucu etkisi olduğu için beyni uyuşturur tutarsız davranışlar oluşturur
    kimyasal bütün maddeler solunum yoluyla alındıklarında vücuda zarar verir.Ayrıca bali uyuşturucu etki yapar kafada bulanıklık sarhoşluk tarzı etkileri vardır.

YASAL UYUŞTURUCU BATAĞI... Uyuşturucu batağı haline gelen ülkemizde, madde bağımlılığının ilk aşaması sayılan "uçucu" kullanımı tehlikeli boyutlara ulaştı. Bir yapıştırıcı markası olan Bally, ayrıca tiner ve kolonya gibi uçucu maddelerin "uyuşturucu" olarak kullanımının ortaokullara kadar düştüğü belirtildi. Gençler satışı hiçbir denetime tabii olmayan uçucuları kullananlara ve satanlara cezai suç öngörmeyen bir yapıda, tehlikeli boyutlarda kullanıyor. Uçucu maddeler, alkol ve sigaradan sonra, en çok kullanılan yasal uyuşturucu madde olarak gösteriliyor

BALLY'Yİ TERCİH EDİYORLAR... Son yıllarda özellikle gençler arasında bağımlılık yapan uyuşturucu ve uyarıcı hap kullanım oranının giderek arttığına dikkat çekilirken, uyuşturucu hastalığının ilk adımı olan uçucular gözden kaçıyor. KIBRIS'ın uçucularla ilgili yaptığı araştırma, önemli gerçekleri ortaya çıkardı. Çocukların uyuşturucu bağımlılığının ilk adımı olarak önce Bally'i seçtiği belirtildi. Bally'den sonra sırayı, Türkiye'de de binlerce çocuğu bağımlısı yapan tiner alıyor. Gençler ve çocukların uçucularla ölüme uçtuğu mekânları ise genelde parklar, şehir içinden uzak boş mekânlar veya arka sokaklar oluşturuyor

DENETİM VE YASAL DÜZENLEME YOK... Ülkemizde bu maddelerin satışını veya ülkeye gelişini denetleyici ciddi bir mekanizma olmaması, gençleri deyim yerindeyse uyuşturucuya teşvik ediyor. Adi suçları da tetikleyen ve çocuklar için tehdit oluşturan Bally ve tiner gibi sentetik maddelerin satışı ve ithaline ilişkin düzenleme olmaması nedeniyle, her isteyen bu maddelere kolayca ulaşabiliyor. Uyuşturucu konusunda çalışan uzmanlar ve araştırmacılar, Bally gibi yapıştırıcı veya boya çözücü olarak kullanılan tiner gibi kimyevi ve uyuşturucu maddelerin amacı dışında satışı ve kullanımını kısıtlayan düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı

KARAOKÇU: HIZLI ŞEKİLDE YAYILIYOR... Uyuşturucu, Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği Başkanı, araştırmacı-gazeteci Hasan Karaokçu, ülkemizde uçucu madde kullanımının tehlikeli ve hızlı bir şekilde yayılmaya başladığını söyledi. Karaokçu, ortaokul yaşındaki çocukların başta Bally olmak üzere, daha birçok uçucu madde kullandığını açıkladı. Uçucu maddelerin kötüye kullanım konusunun aslında çok yakın geçmişe dayanmadığını söyleyen Karaokçu, yıllar bazında uçucu kullanımında artış görüldüğünü kaydetti. Karaokçu, yaptığı araştırmalar ışığında uçucu maddelerin kullanımı konusunda ciddi bulgulara ulaştığını, her yerde kullanımın gittikçe yaygınlaştığını belirtti

Gizem ÖZGEÇ

Uyuşturucu batağı haline gelen ülkemizde, madde bağımlılığın ilk aşaması sayılan "uçucu" kullanımı tehlikeli boyutlara ulaştı.

Bir yapıştırıcı markası olan Bally, ayrıca tiner ve kolonya gibi uçucu maddelerin "uyuşturucu" olarak kullanımının ortaokullara kadar düştüğü belirtildi. Gençler satışı hiçbir denetime tabii olmayan uçucuları, kullananlara ve satanlara cezai suç öngörmeyen bir yapıda, tehlikeli boyutlarda kullanıyor. Uçucu maddeler, alkol ve sigaradan sonra, en çok kullanılan yasal uyuşturucu madde olarak gösteriliyor.

Zehirleyici ve bağımlılık potansiyeli çok yüksek olan uçucu maddeler, elde edilmesi kolay ve ucuz olduğundan çocuklar ve gençler arasında yaygın olarak kullanılıyor.

Küçük yaştaki çocuklar, yüklü ücret ödemeden ve kolayca satın alabildikleri uçucu maddeleri "zevk" diye kullanarak hayatlarını pahalıya ödüyorlar.

Uçucu maddeler, hem ucuz hem de yasal olduğu, evler dahil, market, hırdavatçı ve kunduracılardan kolaylıkla elde edilebildiğinden çocukları cezbediyor.

Bu maddeleri 11-18 yaş arasındaki çocuk ve gençler yoğunlukla kullanırken, erişkinlerde bu rakamın düştüğü belirtiliyor. Uçucu maddeler, organlarda ciddi fonksiyon kayıplarına, hatta bazen ani ölümlere neden oluyor.

Bally'yi tercih ediyorlar

Son yıllarda özellikle gençler arasında bağımlılık yapan uyuşturucu ve uyarıcı hap kullanım oranının giderek arttığına dikkat çekilirken, uyuşturucu hastalığının ilk adımı olan uçucular gözden kaçıyor. KIBRIS'ın uçucularla ilgili yaptığı araştırma, önemli gerçekleri ortaya çıkardı.

Çocukların uyuşturucu bağımlılığının ilk adımı olarak önce Bally'yi seçtiği belirtildi. Bally'den sonra sırayı, Türkiye'de de binlerce çocuğu bağımlısı yapan tiner alıyor. Gençler ve çocukların uçucularla ölüme uçtuğu mekânlar ise genelde parklar, şehir içinden uzak boş mekânlar veya arka sokaklar.

Bally kullanan çocuklarla ilgili yapılan araştırmalarda, merak, içinde bulunduğu sosyal grupta kendini kabul ettirme ve ispata dayalı bir süreçte ailelerinde şiddete dönük yaklaşımlar ve ilgisizliklerinin problemi kökleştirdiği gibi sonuçlar elde edildiği belirtiliyor.

Uluorta satılıyor

Ülkemizde bu maddelerin satışını veya ülkeye gelişini denetleyici ciddi bir mekanizma olmaması, gençleri deyim yerindeyse uyuşturucuya teşvik ediyor. Adi suçları da tetikleyen ve çocuklar için tehdit oluşturan Bally ve tiner gibi sentetik maddelerin satışı ve ithaline ilişkin düzenleme olmaması nedeniyle, her isteyen bu maddelere kolayca ulaşabiliyor.

Uyuşturucu konusunda çalışan uzmanlar ve araştırmacılar, Bally gibi yapıştırıcı veya boya çözücü olarak kullanılan tiner gibi kimyevi ve uyuşturucu maddelerin amacı dışında satışı ve kullanımını kısıtlayan düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Örneğin Singapur'da 1988 yılından itibaren bu maddeler yasaklandı ve yasa dışı uyuşturucu madde kapsamına alındı. Meksika'da ise bu maddelerin içine soğan kokusu konarak, uyuşturucu amaçlı kullanılmasının önüne geçilmeye çalışıldı. Ancak sonuçta bu ülkenin sokaklarında saf toluene (uçucu maddelerin etken maddesi) kullanma modası çıktı.

Her kullanımda beyin

hücreleri zarar görüyor

Uyarıcı ve uyuşturucu hapların her kullanımda beyinde hücre kaybına sebep olduğu biliniyor. Aşırı unutkanlık, gözlerde yaşarma, sulanma ve kızarma, yüzde aşırı kızarmaya dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor.

İlk başlarda olumsuzlukları unutturduğu, heyecan verdiği düşünülse de, kısa sürede bağımlılık oluşturan bu haplar ruhsal ve bedensel çok ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Özellikle tiner, Bally çeken gençlerde beyin ve akciğer hızlı bir şekilde ölüyor. Zaten bir müddet bu maddeleri kullanan insanlarda iç organlar iflas ediyor. Bağımlı bir kişinin tedaviden sonra eski sağlığına kavuşması çok zor oluyor. Bu maddeler her alımda vücudun yeni hücrelerini öldürüyor. Uyarıcı olan hap o an içindir; fakat kronik kullanımında zihnin yavaşlamasına ve zayıflamasına yol açar. Madde kullanımını bırakmanın en önemli şartı, bulunulan çevreden uzaklaşmaktır. Çoğu, mahalle arkadaşlığı gibi bir alt kültürün sonucu olarak başlıyor. Bağımlı olsalar bile arkadaşlığını devam ettirmek için genç de kullanmaya başlıyor.

Karaokçu: Hızlı şekilde yayılıyor

Uyuşturucu Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği Başkanı, araştırmacı-gazeteci Hasan Karaokçu, ülkemizde uçucu madde kullanımının tehlikeli ve hızlı bir şekilde yayılmaya başladığını söyledi. Karaokçu, ortaokul yaşındaki çocukların başta Bally olmak üzere daha birçok uçucu madde kullandığını açıkladı.

Uçucu maddelerin kötüye kullanım konusunun aslında çok yakın geçişme dayanmadığını söyleyen Karaokçu, yıllar bazında uçucu kullanımında artış görüldüğünü kaydetti. Karaokçu, yaptığı araştırmalar ışığında uçucu maddelerin kullanımı konusunda ciddi bulgulara ulaştığını, her yerde kullanımın gittikçe yaygınlaştığını belirtti.

Uçucuların herhangi bir uyuşturucu kadar kötü olduğunu vurgulayan Karaokçu, sinir sistemini ciddi şekilde olumsuz etkileyen, her kullanımda ölüm tehlikesi olan maddeler olduğunu vurguladı.

Karaokçu, Barış Sinir ve Ruh Hastanesi'nde tedavi gören, iki çocuk bulduğunu anlattı:

"Onlarla konuştuktan sonra bu işin boyutunun tahmin edildiğinden çok daha büyük olduğunu gördüm. Bir tanesi 18 yaşında, ortaokul öğrencisi idi"

Uçucular için özel bir uygulama yok

Karaokçu, ülkemizde uçucu maddelerin girişi için özel bir uygulama yapılmadığına dikkat çekti ve denetleme olmadığı için, gençlerin bu maddelere kolayca ulaşabildiğine vurgu yaptı. Karaokçu, ilgili bakanlığa bu konuyla ilgili bir yazı yazdığını ancak hiçbir yanıt alamadığını söyledi.

Karaokçu, bakanlıktan ülkeye giren Bally rakamlarını istediğini, ancak karşılığında tutkal rakamlarının verildiğini bunların ise kullanım alanlarının ayrılmadığını söyledi. Karaokçu, bakanlıktan verilen rakamların dahi ürkütücü olduğunu ifade etti.

Karaokçu'dan önemli açıklamalar...

Karaokçu yürüttüğü araştırmalardan elde ettiği önemli bulgularla ilgili açıklamalarda da bulundu ve şunları söyledi:

"Özellikle hisar üstü bölgeleri tercihe ediliyor. Göçmenköy bölgesinde de bir bakkal gençlerin, çok ciddi anlamda alım yaptığını ihbar etmişti. Gittim ve kendisiyle görüştüm. Bazı kişilerin arabanın arkasını bu maddelerle doldurduğuna da şahit oldum. Çocuklar bu maddeleri çok ucuz fiyatlara temin ettikleri, bilinçsiz ve denetimsiz şekilde satış yapıldığı için tercih ediyor. Tabii bu durumu sadece ticaret anlayışıyla umursamayanlar da var. Bazı satıcılar, çocukların bu maddeyi içeceklerini bile bile, para kazanmak uğruna satış yapıyor. Uçucular hemen hemen her yerde, surların altında, okul tuvaletlerinde, ve Lefkoşa'da Arapahmet'te eski binaların içinde dahi kullanılıyor.

Bu maddelerin denetime tabii olmamasını büyük bir tehlike olarak niteleyen Karaokçu, madde bağımlılığının halüsinasyon yaptığını ve kendini kaybeden bazı çocukların tecavüze de uğradıklarını söyledi.

Başından önlem almak lazım

Karaokuçu, uçucu madde kullanma geleneğinin genelde Türkiye'den gelen ailelerle birlikte başladığını ancak şu anda Kıbrıslı Türk gençler arasında da bu maddelerin yaygın gençler arasında yayıldığını vurguladı.

Gençlere uyuşturucunun zararları konusunda yeterli eğitimin verilmediğini vurgulayan Karaokçu, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarının söylediklerine inanarak bu tür maddelere alışıyorlar. Esas tehlike çok küçük yaşta bu maddelerle tanışılmasıdır. Yaygınlaştıktan sonra önlem almak pek fazla yarar sağlamayabilir. Başından önlem almak lazım"

Uyuşturucu bağımlılarının tedavi edildiği Barış Sinir ve Ruh Hastanesi'yle ilgili de konuşan Karaokçu, "Çok güzel bir ortam yok ve doğru dürüst tedavi yapılamıyor" dedi ve ayrı bir tedavi merkezinin şart olduğunu vurguladı.

Çakıcı: İlk başlama maddeleri

Pembe Köşk, Uyuşturucu, Alkol, Sigara, Kumar Bağımlılığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Başkanı Mehmet Çakıcı, uçucu bağımlılığının, ülkemize sigara ve alkolden sonra en yüksek madde kullanma oranı olduğunu söyledi. Çakıcı, 1996 yılında 2 bin 500 lise öğrencisi üzerinde yapılan ilk gençlik araştırmasında, uçucu madde deneme oranın yüzde 4.6 olarak saptandığını, 1999'da bunun 3.3'e düştüğünü, 2004'te ise aynı rakamın korunduğunu kaydetti. Çakıcı, uçucu madde bağımlılığının sigara ve alkolden sonra hala birinciliğini koruduğunu vurguladı. Rakamın, yetişkinlerde biraz daha düşük olduğunu belirten Çakıcı, sigara ve alkol dışında en yüksek uyuşturucu kullanımının uçucularda olduğunu yineledi ve bu maddelere kolay ulaşılabildiği için gençleri cezp ettiğini dile getirdi.

Çakıcı, uçucuları uyuşturucuya ilk başlama maddeleri olarak niteledi ve bunu daha sonra yatıştırıcı ilaçlar, esrar, hap, ecstasy ve eroinin izlediğini söyledi. Uçucuların grup paylaşımı ile kullanılan maddeler olduğunu belirten Çakıcı, şöyle konuştu:

"Eskiden sadece sokak çocuklarının kullandığı sanılırdı. Bugün görülüyor ki, en çok kullanılan maddelerden biridir uçucular. Grup paylaşımı ile kullanılan bir maddedir. Yasal maddelerdir ve marketlerden kolayca alınıp kullanılabiliyor. Uyuşturucu kapsamındadır. Ancak kötüye kullanımı vardır."

Uyuşturucuya teslim olanlar KIBRIS'a konuştu...Uyuşturucuya teslim olanlar KIBRIS'a konuştu...

"En iyi tedavi başlamamak"

Pembe Köşk'te tedavi gören ve sorularımızı yanıtlayan 25 yaşındaki Dağhan isimli genç tedavi olmak için İstanbul'dan Kıbrıs'a gelmiş. Kokain bağımlısı genç, yedi haftadır tedavi görüyor. Kendi isteğiyle Pembe Köşk'e geldiğini söyleyen Dağhan, sekiz yıldır uyuşturucuyla iç içe yaşadığını anlattı. İlk başlarda ecstacy ve uyuşturucu otlarla başladığını ifade eden Dağhan, sekiz yılı şu sözlerle anlattı:

"1988 yılında sürekli olarak uyuşturucu kullanmaya başladım. Her şeyi denedim. 2001 yılından bu yana sürekli kokain kullandım. Artık olmayacağını anladım ve buraya geldim. En iyi tedavi, uyuşturucuya başlamamak. Onu elde etmek için bir sürü hata yapmaya başlıyorsun. İlk etapta insanı buna iten bir sebep var. Herkesin farklıdır nedeni. Ancak bir süre sonra seni buna iten problemleri unutup, en küçük olaylar karşısında bile çareyi onda ararsın. Gençler, bu illetten uzak dursunlar. Aileler de çocuklarına bir birey muamelesi yaparlarsa iş daha kolay olur"

"12 yıldır ilk kez, 7 haftadır madde kullanmadım"

Pembe Köşk'te tedavi gören bir diğer bağımlı ise, uzun yıllar İngiltere'yle Kuzey Kıbrıs arasında gidip gelen 29 yaşındaki Erol. Erol, 12 yaşından itibaren her türlü uyuşturucu maddeyi denediğini, Bally'nin de bunlardan biri olduğunu söyledi. Erol, uyuşturucuya sığınma nedenini, anne ve babasının ayrı olmasına bağlıyor. 17 yıldır her gün uyuşturucu madde kullandığını anlatan Erol, yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti:

"İlk önce sigara içerdim, sonra tatmin olmamaya başladım. İngiltere'deyken kafayı bulan insanların bunu nasıl yaptıklarını merak ettim. En başta çok güzel geldi. Ama daha sonra kabusa dönüştü. 12 yıldır ilk kez, 7 haftadır burada hiç madde kullanmadım. Uyuşturucuya beni ortam itti. Denemediğim hiçbir madde kalmadı. Sadece içmedim, bir dönem satıcılık bile yaptım. Eroin de kullandım. Artık bünyem o kadar alışmıştım ki dozlar beni rahatlatmıyordu. Buradaki tedavinin çok büyük etkisini gördüm. Sadece uyuşturucudan kurtulmayı değil, başka şeyleri de örneğin kaybettiğim güvenimi de yeniden toparlıyorum. Eğer buraya gelmeseydim belki de ölmüş olacaktım. Son zamanlarda çok zayıflamıştım, yanaklarım içine çökmüştü. Şimdi kilo aldım. Gençler ortama özenip, uyuşturucuya bulaşmasınlar, kurtulması çok zor oluyor."

Uçucu maddelerin etkileri

Solunum yoluyla alınan uçucu maddeler hızla akciğerlerden emilerek kana, oradan da beyne ve diğer organlara karışır. Akciğerler, beyin, karaciğer ve böbrek en çok etkilenen organlardır.

Uzun süreli uçucu madde kullanımı sonucu öğrenme ve okuma bozukluğu, hafıza bozukluğu gibi kalıcı beyin ve sinir sistemi hasarları, kalp, akciğerler, böbrek, kas ve kan tablosunda kalıcı bozukluklar gelişir.

Uçucu madde koklayanlarda ani ölümler sıktır ve kaçıncı kez kullanıldığına bakmaksızın her koklama sırasında görülebilir. Ölümlerin nedeni sıklıkla kalp yetmezliği, akciğerlere madde gitmesi, oksijensiz kalma sonucu boğulma ve beyin ödemidir.

Ciddi derecede sarhoşluk, uyuşma, sahte bir iyilik hali, sersemlik hissi, denge bozukluğu, yürüme güçlüğü, sözü ağızda gevelercesine konuşma, reflekslerde yavaşlama gibi belirtiler görülür.

Maddenin etkisi altında saldırgan ve tehlikeli davranışlara sık rastlanır.

Uçucular çoğunlukla basamak taşı maddelerdir. Bu maddeleri kullananlar zamanla başka maddeleri de kullanmaya başlarlar. Uçucu madde bağımlıları arasında suç davranışları, eğitimin bırakılması, aile problemleri, çoğul madde kullanımı sıktır.

Zehirlenme belirtileri ise, ilk birkaç dakika içinde öksürme, gözyaşı artması, öksürük, bulantı, kusma, baş ağrısı, burun kanaması, sarhoş gibi konuşma, koordinasyon bozukluğu, birtakım hayaller görme, olmayan sesler işitme, uçma duygusu, saldırgan ve tehlikeli davranışlar, çarpıntı, bilinç değişiklikleri, koma, ani ölümlerdir.

Bağımlılık yapan maddeler ve vücuda etkileri

Bağımlılık yapan maddeler ve vücuda etkileri

Esrar: Kısa vadede keyif hissettirir ve odaklanmayı arttırır. Uzun vadede hafıza sorunlarına, solunum ve kalp problemlerine, problem çözmede aksaklıklara, bilişsel yeteneklerde azalmaya, paranoya ve gerçeklik kaybına neden olabilir.

Eroin: Keyif ve uyuşukluk hissettirir; ağrının hissedilmesini engeller. Solunumu baskılar, kabızlığa ve kilo kaybına neden olur. Yüksek dozda eroin kana karıştığında kalp krizi ve bilinç kaybına, hatta ölüme (“altın vuruş”) neden olabilir.

Kokain: Enerjik ve keyifli hissettirir; vücut sıcaklığını, kan basıncını ve kalp atış ritmini arttırır. Kullananların kalp krizi, solunum yetmezliği, kan damarlarının daralması ve felç geçirme olasılıkları vardır. Uzun vadede kilo kaybı, depresyon ve paranoyaya yol açabilir. Nadir durumlarda, ilk kullanımda ölüm meydana gelebilir.

Halusinojenler: Ortalama 12 saat süren, “trip” adı verilen beklenmedik psikolojik tepkilere neden olur. Yüksek dozlarda alındığında sanrılara, varsanılara ve bilinç kaybına yol açabilir. Vücut sıcaklığını, kalp atış hızını, kan basıncını arttırır; iştahı azaltır.

Ecstasy: Düşük dozda alındığında duyusal algıda artış, duygusal rahatlık ve artan fiziksel enerji hissettirir. Bulantı, titreme, kas krampları, bulanık göremeye de neden olabilir. Vücut sıcaklığı dengesinin bozulmasına ve bu sebeple nadir de olsa ölüme sebep olabilir.

Uçucu Maddeler tiner, bally vb.: Düşük miktarda alındığında duyu kaybına ve hatta bilinç kaybına neden olur. Duyma yetisinin kaybına, akciğer spazmına, merkezi sinir sisteminde sorunlara yol açabilir. Çok yüksek dozda alındığında madde akciğerdeki oksijen ile yer değiştirerek kişinin boğularak ölmesine neden olabilir.

Ergenlerin madde kullanmasına neden olan risk faktörleri nelerdir?

Bireysel Faktörler:

Dürtüleri kontrol edememe
    İsyankarlık, kuralları sıklıkla ihlal etme
    Farklı yaşam tarzlarına duyulan merak
    Engellenme ve reddedilmeye karşı yoğun hassasiyet
    Akademik ve sosyal başarısızlık
    Depresyon ve kaygı bozuklukları
    Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (ADHD)

Ailesel Faktörler:

Ailede ve/veya yakın çevrede alkol ya da uyuşturucu kullanan kişilerin olması
    Ailede travma (boşanma, bir aile bireyinin ölümü, taciz, tecavüz…)
    Aile bireyleri arasında çatışmalar
    Aile içi dayanışma ve iletişimin olmaması
    Yetersiz ebeveyn takibi
    Tutarsız ya da katı cezalandırmanın varlığı

Sosyal Nedenler:

Madde kullanımını onaylayan arkadaş çevresi
    Kişinin ilgi ve yeteneklerini ortaya koyabileceği sosyal olanakların yetersizliği
    Madde kullanımını engelleyen yasal düzenlemelerin eksik oluşu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncudostu -- 16 Şubat 2013; 17:45:28 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sulluky

quote:

polis ve ip numarası

Altında yazdığım gibi Türkiye Cumhuriyeti çerçevesinde suçtur ancak görevini düzgün yapmayı geçtim yapmayan bir polisimiz olduğu için boşa uğraştır.

Okadarını bilmem valla ama dediğim gibi esrarı millet sigara içer gibi içiyor burada.Geçenlerde petshopa girdim gaga taşı almak için bi baktım adam tezgahta esrar sarıyor

• quote:

quote:

beni asayişten kaçakçılık şubesine yönlendirdiler.sonra ordaki adamda tekrar 155i ara dedi.bu işe narkotik mi kaçakçılar mı bakıyor?

Kardeş narkotik bakıyor. Kullananı şikayet edersen bişi olmaz. Kullanmak suç değil. Fuhuş yapmakta suç değil. Fakat fuhuş veya madde ticareti yapılırsa suç.

Sen şikayetinin geçerli olmasını istiyorsan diyeceksin ki böyle bir oyun kanalında küçük çocukların olduğu bir sohbet ortamında madde satışı yapılmaya çalışılıyor. Bende vatandaş olarak görevimi yapıyorum gerekeni yapın.

Böyle söylersen üzerine düşerler...

• adam hepinizi trollemiş lan
  • quote:

quote:

quote:

Kardeş narkotik bakıyor. Kullananı şikayet edersen bişi olmaz. Kullanmak suç değil. Fuhuş yapmakta suç değil. Fakat fuhuş veya madde ticareti yapılırsa suç.

Sen şikayetinin geçerli olmasını istiyorsan diyeceksin ki böyle bir oyun kanalında küçük çocukların olduğu bir sohbet ortamında madde satışı yapılmaya çalışılıyor. Bende vatandaş olarak görevimi yapıyorum gerekeni yapın.

peki adamın yukarda yazdığı kanunlar ne?dediğine göre suç olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuncudostu -- 16 Şubat 2013; 18:19:38 >

• Adamın sosyal sorumluluk projesi var beyler. Sanane lan liseli?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeş ben 3-4 sene gece kulüplerinde çalıştım neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum.

Dikkat edersen 2. madde 1. maddeyi çürütüyor. Hüküm verilmeden önce şartlı salıverme ve tıbbi destek vs dalgaları var.

Satmıyorsan kullanıyorsan problem yok. Zaten kullanmak bulundurmak suç olsa satışı da olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kardeş ben 3-4 sene gece kulüplerinde çalıştım neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum.

Dikkat edersen 2. madde 1. maddeyi çürütüyor. Hüküm verilmeden önce şartlı salıverme ve tıbbi destek vs dalgaları var.

Satmıyorsan kullanıyorsan problem yok. Zaten kullanmak bulundurmak suç olsa satışı da olmaz.

ama kullanma amacıyla bulundurursan tedaviyi kabul edersen bırakıyorlar.satma veya tedaviyi kabul etmeme durumunda serbest bırakmıyorlar.Zaten kullanmak bulundurmak suç olsa satışı da olmaz. suçtur.orda yazıyor işte.Zaten kullanmak bulundurmak suç olsa satışı da olmaz. bu ne demek açıklar mısın?madem satışını önleyecek o zaman neden kullanmak bulundurmak suç değil?ama zaten suç sen niye yanlış bilgi veriyorsun?

• Dostum daha yaşın küçük herhalde. Bu işler farklı işler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sonyali

polis zaten ilgilenmez onunla,
    üstelik uyuşturucu kullanmak suç deil, başkalarına satmak ve teşfik etmek suçtur

nasıl ilgilenmez adam kullanıp ölsün mü?

arkadaşım kullanana kımse bişey yapamaz.
    bunu ben demiyorumki yasalar var, he diyosanki satıyo orası ayrı ama içki içene uyuşturucu kullanana kimse bişey diyemez

Hollanda mı burası? Kullanmakta, satmakta suçtur. Tedaviyi kabul etmediğiniz takdirde hapis yatarsınız üstünüzde bulunan uyuşturucuya göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adamın uyuşturucu içtiğini nasıl kanıtlayacaksın internette herkes her şeyi yazıyor.ona gelene kadar millet parklarda içiyor bu meredi.eğer csb değilse ağır işsizsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.