Bildirim
POLO 1.4 NE KM DE KADAR YAKIT HARCIYOR
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
kardeş bende de 2004 model polo var otomatik vites aracım ve kilometrede 25 kuruş yakıyor seninki eğer düz vites ise biraz daha az yakması gerekmiyor mu? -
düz vites evet aracımın 90 bin bakımı geldi sanırım ondan kaynaklanıyor -
benim arkadaşımda 2000 model 1.4lt 75hp otomatik polo war , ister inanın ister inanmayın 50 lt yle 450 km gidiyor, siz hesaplayın artık , 10lt üzerinde tüketim 100 km de (en az 0.30 kuruş yakıo) -
arkadaşım bende 2000 seninkinden var.öğrenci olduğum iiçin hiç fullemedim depoyu ama 20 ytl ye 120 km gittiğini biliorum arabanın. sanırım yardımcı olmuşumdur -
benim aracım şehir içi 7.5 lt.
şehirdışı 5.5 lt yakıyor
1.6 motorun şehir içi 7 lt yakmasına imkan yok.
en az 8.5 lt yakacaktır.
lt fiyatına vur ve hesapla artık gerisini. -
2007 polo goal benzinli şehir içi ( İzmir) 250 YTL yakıyor. Hafta sonu Sivas - Adana seyahatım olacak.Gerek sarfiyat yönünden gerekse bilğisayar veri değerlerini test etme imkanım olacak. Detaylı bilği hazırladım. Kismet olursa Bir ay sonra görüşmek üzere -
quote:
Orjinalden alıntı: Climanjaro
benim aracım şehir içi 7.5 lt.
şehirdışı 5.5 lt yakıyor
1.6 motorun şehir içi 7 lt yakmasına imkan yok.
en az 8.5 lt yakacaktır.
lt fiyatına vur ve hesapla artık gerisini.
Climanjaro ya aynen katılıyorum ayrıca kusura bakmayın ben 1.6 75hp düz, 1.4 75hp düz ve otomatik kullandım şehir içinde sizin belirttiğiniz gibi
7-7.5 lt/100km ortalamasını hiç bi zaman yakalayadım , galiba hiç gaza basmıyosunuz :D -
quote:
Orjinalden alıntı: trafocu
2007 polo goal benzinli şehir içi ( İzmir) 250 YTL yakıyor. Hafta sonu Sivas - Adana seyahatım olacak.Gerek sarfiyat yönünden gerekse bilğisayar veri değerlerini test etme imkanım olacak. Detaylı bilği hazırladım. Kismet olursa Bir ay sonra görüşmek üzere
Evet gençler ve daima genç kalanlar MERHABA
Son onbeş gün içinde uzunyol olarak 4.000 km yaptım.Hemen belirteyim full depo ile (45 lt) 750-800 km yol kat etti.Hepsinin ortalamasını aldığımda km başına 0,06 lt sarfiyat tesbit ettim.Hız ortalamalarında ise pek fark göremedim.Açıkca ifade etmek gerekirse 80-100 km ( saat/km ) hızı ile 120-140 km ( saat/km ) kullanımlarında tüketim olarak kayda değer fark göremedim.
Yol bilğisayarı verileri beyinden gelen ve biri birbirlerini takip eden özellikleri tek merkezden yöneterek çeşitlendirmiş şekilde sunuyor. Bu veriler neticesi değerleri test yaptığımda sapma veya yanılma göremedim Depoda bulunan yakıt miktarıi le kat edilebilir mesafe aracın o andaki hızı ile tesbit ediliyor.Hızınız 99 ise kat edilebilir mesafe 320 km olurken hız 60 km olurken kat edilebilir mesafe 290 km oluyor.(örnek) Klimanın devrede olması ile tüketim değerlerinde fazlaca artış hissetmedim.
Kullanım rahatlığı ve konforu sınıfına göre çok iyi. Arka koltuklar ortopedik özelliği dolayısı ile tek kişi boylu boyunca uzanıp yatamıyor.Sürüş esnasında kişiye güven veriyor.Yol tutma iyi. savurma yaşamadım. 1,4 cc motor olmasına ragmen klima devrede rampalarda zorlanmadım. ABS fran sistemi bir başka güzel. Bağaj ihtiyaca cevap vermedi.
Yol arkadaşim dizel Toyota ile aynı mesafeyi ben 3/3 litre ile tamamlarken dizel araç 3/2 ile tamamladı. 3/1 oranında fark meydana geldi. Araç alırken dizel - Benzin tercihinde ölçü ( memur kafası ile ) verilecek fark bir yıl içinde verilen farkın yıl sonunda amorti edecek şeklinde olmalıdır. Basit bir hesapla bu rakam yıl içinde 50.000 km yapmış olmanız gerekir ki ilerleyen yıllarda karlı olabilelim.
Şimdilik izlenimlerim bu kadar. Selamlar-sevgilerle höşça kalın.
-
bu 2000 pololar pololar içinde en sevdiğim araç çok tatlı bir araç.
temizini bulursam pazarda yarın alacağım inşallah.
Düşündüğüm araçlardan biri.
Golf buldum 3 parça boyalı dedi, kaput ,sol çamurluk arka sağ taraf. Ben dedim heralde önden yemiş kaput niye boyansın. Gitmedim görmeye -
Selamlar
2000 2001 model polosu olan arkadaşlar
bu arabada ne gibi artılar eksiler vardır ?
bakımları kaç paraya patla kaç km de bakıma gider gibi bilgileri soyleyebilirseniz çok sevinirim 100 -120 bin kmm arası bie polo almayı düşünüyorumda yardımcı olabilirmisiniz
tşkler
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X