Şimdi Ara

Polo Bluemotion mı,Ford focus Collection mı? Sonuç: Polo BlueMotion 1,2tdi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
9.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şaka mısınız arkadaşlar siz, Focus un yanında Polo ya araba denmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

39 bin TL'yi Polo'ya verip milletin "ufacık arabaya bu kadar para verilir mi?" "o paraya geniş bi araba alsaydın" gibi yorumlarını yıllarca dinlemek istemiyorsanız Focus alın.

Sonuçta araba alırken 1. kriterimiz konu komşunun yorumlarıdır.

Çok doğru diyorsunuz hocam. Etrafınızdaki insanlar adamda kafa beyin bırakmıyorlar. Ben de bu baskıya daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum :)
  • Test edin ikisini de öyle karar verin.Polo sandığınız kadar az yakmaz,aile iseniz Polo'ya sığamazsınız tatillerde.Focus Çok daha oturaklı bir araçtır Polo'ya göre.Yeni Polo'yu beğendim 1.6TDI test ettim ama Focus'u Polo'ya değişmem.1.6 TDI Polo Focus kadar anca gidiyordu,1.2TDI öldürür adamı uzun yolda.
  • Bugün polo 1,2 tdi'yı kuzenimle test etmeye gittik. İlk başta aracı ben kullandım. Bu benim ilk test sürüşüm olduğundan aracı tam anlamıyla test edemedim :) Daha sonra kuzenim geçti direksiyona, araçla her türlü manevrayı her türlü atraksiyonu denedi. Şunu söylemeliyimki aracın 1,2 olmasına rağmen gösterdiği performans ikimizi de şaşırttı. O motor hacmine göre fazlasıyla atik ve güçlü bir araba izlenimi verdi. Haraket halindeyken ve motor yüksek devirlerdeyken dahi içeri motorun ve yolun sesini almaması gayet etkileyici diye sevinirken aracı vw bayinin parkına sokarken son dur-kalkımızda aracın içine öyle bir motor sesi dolduki anlatamam :( Tüm hevesimiz kursamızda kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfaithfull -- 14 Temmuz 2011; 20:47:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfaithfull

Bugün polo 1,2 tdi'yı kuzenimle test etmeye gittik. İlk başta aracı ben kullandım. Bu benim ilk test sürüşüm olduğundan aracı tam anlamıyla test edemedim :) Daha sonra kuzenim geçti direksiyona, araçla her türlü manevrayı her türlü atraksiyonu denedi. Şunu söylemeliyimki aracın 1,2 olmasına rağmen gösterdiği performans ikimizi de şaşırttı. O motor hacmine göre fazlasıyla atik ve güçlü bir araba izlenimi verdi. Haraket halindeyken ve motor yüksek devirlerdeyken dahi içeri motorun ve yolun sesini almaması gayet etkileyici diye sevinirken aracı vw bayinin parkına sokarken son dur-kalkımızda aracın içine öyle bir motor sesi dolduki anlatamam :( Tüm hevesimiz kursamızda kaldı.

Bir de 1.6 TDCi motoru test edin Fiesta ile edin hatta daha iyi kıyaslama olur motor bakımından...

• quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

39 bin TL'yi Polo'ya verip milletin "ufacık arabaya bu kadar para verilir mi?" "o paraya geniş bi araba alsaydın" gibi yorumlarını yıllarca dinlemek istemiyorsanız Focus alın.

Sonuçta araba alırken 1. kriterimiz konu komşunun yorumlarıdır.

son cümleye kesinlikle katılıyorum.
  • Hangisini alırsanız alın ama Polo ile Focus arasında karşılaştırma yapılmaz. Şayet karşılaştırılmak isteniyorsa Focus birinci olur.

Çoğunluk şehir içi kullanım ise Polo alınabilir. Uzun yolda tartışmasız Focus derim.

Ayrıca Polo'da yol bilgisayarı var mı? Direksiyondan kumandalı müzik sistemi var mı?
  • Elalemin yorumuna göre araba alınmaz. Bence 2000 bilmemkaç yılında çıkmış demode kasalı, eski teknoloji motorlu (atmosferik-benzinli) araçlara çuvalla para vermek hata olur.
    Polo alınız madem. Ben punto evo aldım ama bluemotion'ı da epey bir düşünmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Hangisini alırsanız alın ama Polo ile Focus arasında karşılaştırma yapılmaz. Şayet karşılaştırılmak isteniyorsa Focus birinci olur.

Çoğunluk şehir içi kullanım ise Polo alınabilir. Uzun yolda tartışmasız Focus derim.

Ayrıca Polo'da yol bilgisayarı var mı? Direksiyondan kumandalı müzik sistemi var mı?

Yol bilgisayarı da var, direksiyondan kumandalı müzik sistemi de var. Bluemotion modeli baya donanımlı bir model. Polo'nun şu an için en donanımlı modeli diyebilirim.

Aracı çoğunlukla şehir içinde kullanacağım.
  • Ford Fiesta 1.6 Tdci 95 bg titanium x paket aracı da incelemenizi tavsiye ederim. Motoru çok sessiz,performanslı ve ekonomik. Araç donanım olarakta zaten çok dolu. Bana göre Polo dan da Focustan da daha iyi tercih olur.
  • Forumda cahil cüheyla insan cok fazla
  • Yogun sehirici kullanimda Polo avantaj saglayacaktir. Yilda hic olmazsa 1-2 bin lira tasarrufunuz olur. Az degil. Sehirici-sehirdisi karisik kullanacaksaniz ya da ara sira da olsa 4-5 kisi yolculuk edecekseniz Focus daha iyi bir tercih olur.

Burada iki nokta var:

1. Gidip kisisel olarak gormek, denemek en onemlisi.
    2. Arac almak icin berbat bir zaman. 1-2 ay sonra guz indirimleri, kampanyalar baslar, fiyatlar cok muhtemelen az da olsa duser. Bugun sifir olsun, ikinci el olsun arac alan hemen herkes buyuk olasilikla zararli cikacak. Nakitiniz varsa bankada tutun, hic olmazsa kasko parasi cikar. Arac fiyatlarinin daha da yukselmesi imkansiz degil ama, cok cok dusuk bir olasilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfaithfull

quote:

Hangisini alırsanız alın ama Polo ile Focus arasında karşılaştırma yapılmaz. Şayet karşılaştırılmak isteniyorsa Focus birinci olur.

Yol bilgisayarı da var, direksiyondan kumandalı müzik sistemi de var. Bluemotion modeli baya donanımlı bir model. Polo'nun şu an için en donanımlı modeli diyebilirim.

Aracı çoğunlukla şehir içinde kullanacağım.

İki araçla da deneme sürüşü yaparak son karar verilebilir.

Anladığım kadarıyla sizin isteklerinizi Polo karşılayacaktır.

Yol bilgisayarı ve direksiyondan kumandalı müzik sistemi de olduğuna göre bence Polo'yu rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Hayırlı olsun.

• Ayrıca Polo 1.2 motorun senelik vergi dilimi de dikkate değer.
  • quote:

Ayrıca Polo 1.2 motorun senelik vergi dilimi de dikkate değer.

Şu an için senelik vergi dilimi olarak polo 260TL daha ucuz.
  • şakamı yapıyorsunuz arkadaşlar ne polosu yemişim 1 litre farkını hergün 50 km gidip gelicem demiş arkadaş bi poloyla gitmek var bide focusla gitmek var yapmayın yahu. Bana kalsa astra classic 3 alırdım ama ikisi arasından focus tabikide
  • Polo ile Focus'u karşılaştırmam bile. Kesinlikle FOCUS
  • Bluemotion fiyat farkını çok haketmiyor bence, sizin yerinizde olsam 109hp'lik Titanium TDCI için zorlardım kendimi, olmadı Collection da olur

bu arada sony müzik sistemi collection focuslarda yok
    Bluemotion polo'ların da ön konsolu sert plastik diye hatırlıyorum
    direksiyondan kumanda sistemi de yine bm-polo larda yok ama yol bilgisayarı var.
  • Polo hemen hemen hiç bir şeyi focustan daha iyi yapamıyor.

Daha iyi yaptığı tek şey yakıt tüketimi ki,

Daha iyi sürüş özelliği-----------focus
    Daha geniş iç mekan------------focus
    Daha hassas direksiyon--------focus
    Daha sessiz iç mekan-----------focus
    Daha hassas vites geçişi-------fosus
    Daha iyi fren mesafesi----------focus
    Daha performanslı motor-------focus

Ve daha bir çok başlık ekleyebilirsiniz focusun daha iyi olduğu konularda.

Sizde bunlara aynı cevapları veriyorsanız ve polonun görece daha az tüketimimi tüm bu avantajlara sahip olmaktan sizin için daha önemliyse polo alın ,aksi taktirde zayen focus açık ara her alanda önde.

Alıp focusun bu avantajlarını benim görüşümce güle güle kullanın ,bu arada 3 silindirli motorun sesini bir dinleyin özellikle uzun yolda hoşunuz gidecekmi

• quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Polo hemen hemen hiç bir şeyi focustan daha iyi yapamıyor.

Daha iyi yaptığı tek şey yakıt tüketimi ki,

Daha iyi sürüş özelliği-----------focus
    Daha hassas direksiyon--------focus
    Daha sessiz iç mekan-----------focus
    Daha hassas vites geçişi-------fosus
    Daha iyi fren mesafesi----------focus
    Daha performanslı motor-------focus

Ve daha bir çok başlık ekleyebilirsiniz focusun daha iyi olduğu konularda.

Sizde bunlara aynı cevapları veriyorsanız ve polonun görece daha az tüketimimi tüm bu avantajlara sahip olmaktan sizin için daha önemliyse polo alın ,aksi taktirde zayen focus açık ara her alanda önde.

Alıp focusun bu avantajlarını benim görüşümce güle güle kullanın ,bu arada 3 silindirli motorun sesini bir dinleyin özellikle uzun yolda hoşunuz gidecekmi

Her birine katılıyorum ancak sübjektif biçimde yalıtım konusu cidden tartışılabilir... Güncel Polo'nun, focus'lara göre içeri daha az ses aldığını iddia ediyorum

Tabi bu hala focus'un polo'ya göre bir üst sınıf olduğu gerçeğini değiştirmiyor, zaten ben de focus öneriyorum ancak yalıtım konusunda ciddiyim, karşılaştırmalı test bulmam zor ama bireysel testlere dB değerlerine bakmaya çalışacaım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.