Şimdi Ara

Polo Bluemotion mı,Ford focus Collection mı? Sonuç: Polo BlueMotion 1,2tdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
9.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polo BlueMotion 1,2tdi 75PS 5K -------------- 3,4lt/100 km-----39.500,00

Ford Focus Collection 1.6TDCi 90PS 5K ------- 4,5lt/100km------39.120 TL

Polo da Focustan artı olarak Esp, Elektronik patinaj önleme sistemi (ASR), Elektronik diferansiyel kilidi (EDL), Hill hold (eğimde kalkış asistanı), Lastik basınç sensörü, Immobilizer, Start/Stop sistem, Soğutmalı torpido gözü, Ön koltuk kol dayanağı ve kapaklı eşya saklama bölmesi, Spor ön/arka tampon var)

Focusta ise polodan artık olarak 60/40 oranında katlanan arka koltuklar, sony müzik sistemi, EBD (Elektronik fren gücü dağılımı),Sürücü ve yolcu yan hava yastıkları, c sınıfı daha geniş ve oturaklı bir araç oluşu(zaten benim de kafamı karıştıran en büyük özelliği bu)

Arkadaşlar bu iki araç arasında çok ama çok kararsız kaldım. Gönlüm polo bluemotion'dan geçiyor. Hem daha az yakıyor olması hem vw'nin bana göre daha iyi bir marka olması, polo Bluemotion modelinde polo comfortline modeline göre bile birçok ek donanım olması vb... Ama diğer yandan focus bir üst sınıfta bir araç. Acaba hangi aracı seçersem ilerde pişmanlık duymam??

Uzun ve çok yorucu bir süreçten sonra dış güçlerin de etkisiyle(babam sağolsun :) Polo BlueMotion 1,2tdi 'da karar kıldık. Çok şükür bu süreç kazasız belasız sonuçlanabildi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfaithfull -- 16 Temmuz 2011; 23:58:12 >

• focusu seç daha oturaklı poloda esp de olsa ağırlığı kasası ile doğru düzgün yol tutmayan araçta esp bile faydasız kalır
  • Test sürüşü varmışş.
  • iç hacim önemli değilse polo uygun. ancak ford alacaksanız tdci 109ps olanlarına bakın.
  • Otomobil Genel başlığı altında Test sürüşü izlenimleri konusunda polo bmt testi mevcut.

Bir fikir verecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olay kısaca şu, sana polo yetiyorsa hacim olarak kesinlikle polo, genellikle araca kaç kişi binilecek bu önemli, polo gayet dar 2+2 kişilik bir araba bana göre, polo-ibiza-fabia ların arka koltukları baya dar bende fabia vardı ordan biliyorum, tekrar ediyorum eğer hacimsel olarak polo yetecekse kesinlikle polo, araçların yakıt tüketimlerini esas alırken şehir dışı, veya ortalamadan ziyade kendimizi kandırmaktan vazgeçip şehir içi verinin bile üstüne biraz koymak gerekiyor çünkü memleket trafiği o kadar kötü ki aşırı yakıt tüketimi kaçınılmaz oluyor, polo bu durumda focusa göre %35-40 arası avantajlı yani 100 lirada 35 lira net kar var, yada 1000 km de 350 km bedavaya geliyor fokusa göre... aracın tipi cezbetmesin, araç bi kere, benzin sürekli alınır... polo yetiyorsa polo, iyidir

• Ben Focus'u tercih ederdim. İç-dış tasarım daha güzel, daha geniş ve oturaklı bir araç. Bayide incelediğim Polo'ların bazılarının ön konsolu yumuşak plastikten, bazılarının ki ise sert plastikten. Anlayamadım gitti, donanım paketine göre falan mı değişiyor acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW POLO mu? Ford Fiesta mı?
    8 yıl önce açıldı
    Seat İbiza mı Vw Polo mu ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

Ben Focus'u tercih ederdim. İç-dış tasarım daha güzel, daha geniş ve oturaklı bir araç. Bayide incelediğim Polo'ların bazılarının ön konsolu yumuşak plastikten, bazılarının ki ise sert plastikten. Anlayamadım gitti, donanım paketine göre falan mı değişiyor acaba ?

Benim tahminim Sert plastik olan 1,2 trendline olanıdır. Bluemotion'ın ön konsolu daha yumuşak ve daha kaliteli bir malzemeden yapılmış. Bluemotion hem malzeme olarak hem de donanım olarak ne trendline ne comfortline ne de gti ile uyuşmuyor. Farklı bir kategori gibi düşünebiliriz. Malzeme kalitesi olarak trendline'dan daha kaliteli, donanım olarak hem trendline hem de comfortline'dan daha donanımlı bir model.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

olay kısaca şu, sana polo yetiyorsa hacim olarak kesinlikle polo, genellikle araca kaç kişi binilecek bu önemli, polo gayet dar 2+2 kişilik bir araba bana göre, polo-ibiza-fabia ların arka koltukları baya dar bende fabia vardı ordan biliyorum, tekrar ediyorum eğer hacimsel olarak polo yetecekse kesinlikle polo, araçların yakıt tüketimlerini esas alırken şehir dışı, veya ortalamadan ziyade kendimizi kandırmaktan vazgeçip şehir içi verinin bile üstüne biraz koymak gerekiyor çünkü memleket trafiği o kadar kötü ki aşırı yakıt tüketimi kaçınılmaz oluyor, polo bu durumda focusa göre %35-40 arası avantajlı yani 100 lirada 35 lira net kar var, yada 1000 km de 350 km bedavaya geliyor fokusa göre... aracın tipi cezbetmesin, araç bi kere, benzin sürekli alınır... polo yetiyorsa polo, iyidir

Ben aracı işe gidip gelmek için alacağım. İstanbul bahçelievlerde otuyorum ve Allah nasip ederse göreve başladığımda hergün kartal'a git gel yapmak zorunda kalacağım. Bahçelievler kartal arası 50 km mesafe var, git gel 100 km yapıyor. Gerçi ayda 10 nöbetim olacak yani ayda ortalama 15 kere git gel yapacağım. Bu da demek oluyorki ayda en az 1500 km yol yapacağım. Bu yüzden benim için yakıt konusu en önemli nokta. Benim tahminime göre bu 2 araç arasında 100 km de en iyi ihtimalle 1,5 lt fark olur. 1,5*15 ayda 22,5 lt fark oluşur. Bu da 75-80 TL'lik aylık yakıt farkını ortaya çıkarır. Senede 1000TL'lik bir fark yapar. Bide motor hacminden ötürü senelik 250 TL'de ordan fark var. Sonuçta Senede 1250 TL gibi bir fark oluşuyor. Acaba daha oturaklı daha geniş bir araba için bu farka değer mi karar veremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Otomobil Genel başlığı altında Test sürüşü izlenimleri konusunda polo bmt testi mevcut.

Bir fikir verecektir.

Hocam tam olarak nerede bulamadım bir türlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: smbdy

iç hacim önemli değilse polo uygun. ancak ford alacaksanız tdci 109ps olanlarına bakın.

Aslında hocam her gün işe 100 kmlik yolu tek başıma git gel yapacağımı düşünürsem daha geniş bir araç alıp daha fazla yakıt tüketmeyi müsriflik olarak düşünüyorum. Ama diğer yandan ailemle beraber kalıyorum. Onlar da arada sağa sola, düğüne, gezmeye felan giderlerse araç ufak kalacak. O yüzden tam olarak karar veremiyorum.
  • 1.6 tdi motor ne kadar rafine ve performanslı ise 1.2 tdi bmt de o kadar huzursuz, gürültülü ve de keyifsiz geldi bana.
  • c sınıfı bir araca alıştıktan sonra polo bana çok dar geldi. içinde kendinimi sıkışmış gibi hissettim. ben tercihimi yakıtı çok az fazlada olsa focustan yana kullanırdım.
  • Bence 1.3 lt. vergi dilimine giren ama Polo 1.2 TDI'ye göre daha iyi motor performansı olan ve Polo'dan daha donanımlı ve üstelik Otomatik vitesli (yoğun İstanbul trafiğinde otomatik vites ilaç gibi gelir) Punto Evo 1.3 MJet 95hp Dynamic Plus Dualogic'i de listenize ekleyin. Liste fiyatı 40 civarı ama Fiat bayileri indirim yapıyor. ESP, Hillholder, vs. çok zengin donanımlı, 400TL farkla Assist Kit (Cruise Control, Kararan ayna, yağmur sensörü) de alınca mükemmel bir araç olur.
  • aaa evet, vergi farkıda var, kasko yaptıracaksanız farkınıda bir araştırın derim, ikisinin kaça yapıyorlar, sonuç itibariyle, sabit bir 20000km yılda garanti, çıkacağınız uzun yol tatiller vs. hariç, yine vw de olsa polo bakımları daha az tutabilir focusa göre, motor yağı bile 1 lt azdır kullanır polo tahminen (30 lira), tasarruf olarak olaya bakarsak senede 2000 lira kar etmek imkansız değil dizel fokusa göre yanlış anlamayın (başka bir benzinli araç değil söz konusu olan yazıyorum belki işine yarayan olur bu veriler..), işin içine kasko vs de girecek ya, burda mesele yine tekrarliyorum ama aracın size yetip yetmemesi, polo sizi her benzin istasyonunda mutlu eder o kesin, ben polo diyorum ohh yeah !!! (bkz. survivor taner...)

Polo Bluemotion mı,Ford focus Collection mı?  Sonuç: Polo BlueMotion  1,2tdi

ben poloya uzun yolda 3 lt altında yaktırırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 14 Temmuz 2011; 15:17:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: drfaithfull

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Otomobil Genel başlığı altında Test sürüşü izlenimleri konusunda polo bmt testi mevcut.

Bir fikir verecektir.

Hocam tam olarak nerede bulamadım bir türlü

Otomobil genelde ilk sayfada bulabilirsiniz.

Ben cepten yazdığım için link veremiyorum.
  • Otomobil kullanmaktan keyif alıyorsanız polo 1.2 tdi bmt den uzak durunuz.

Donanımına kanmayın sakın.

Test ettiğim o kadar model arasında para verip alacağım son araç.

Tek artısı düşük yakıt tüketimi.

75 lik punto evo alın stop startli.

O da az yakıyor.
  • 39 bin TL'yi Polo'ya verip milletin "ufacık arabaya bu kadar para verilir mi?" "o paraya geniş bi araba alsaydın" gibi yorumlarını yıllarca dinlemek istemiyorsanız Focus alın.

Sonuçta araba alırken 1. kriterimiz konu komşunun yorumlarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drfaithfull

quote:

Orijinalden alıntı: smbdy

iç hacim önemli değilse polo uygun. ancak ford alacaksanız tdci 109ps olanlarına bakın.

Aslında hocam her gün işe 100 kmlik yolu tek başıma git gel yapacağımı düşünürsem daha geniş bir araç alıp daha fazla yakıt tüketmeyi müsriflik olarak düşünüyorum. Ama diğer yandan ailemle beraber kalıyorum. Onlar da arada sağa sola, düğüne, gezmeye felan giderlerse araç ufak kalacak. O yüzden tam olarak karar veremiyorum.

yakıt olarak yarım litre bir litre anca oynar böyle bir farka c sınıfı genişliği asla feda edilmez bir yere gidecek olursunuz bişey olur poloya ne 4 kişi binip yolculuk edebilir nede bagaj ihtiyacını karşılar pişman olursun madem araba alıyorsan tek başına bile kullanacak olsan 4 kişinin ufak çaplı bagajı ile yolculuk edebileceği bir aracı tercih etmelisin diye düşünüyorum

• bakım, kasko vs. giderlerini de işin içine katarsak polo daha avantajlı hale gelecektir. 40bin lira bana göre c segmenti parası. 35bin liraya astra classic 3 veriyorlar. b segmenti neticede ufak araba...

tabi bu yorumlara da çok bakmayın. neticede aracı kullanacak olan sizsiniz. test sürüşü yapmadan ASLA AMA ASLA karar vermeyin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.