Şimdi Ara

Polo Bluemotion mı,Ford focus Collection mı? Sonuç: Polo BlueMotion 1,2tdi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
9.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ford Focus Collection 1.6TDCi 90PS 5K ------- 4,5lt/100km------39.120 TL belirtmişsiniz. Almayı düşündüğünüz aracın bildiğiniz gibi yeni kasası çıktı. Bazı arkadaşlar yorum yaparken sanırım Focus 3 e göre yorum yazmış. Düşündüğünüz kasa ses yalıtımı olarak son çıkan kasadan daha kötü. Birde collection modellerinde sony müzik sistemi var demişsiniz, sony müzik sistemi titanyum modellerinde var.
    Gelelim benim yorumuma
    segment farkından dolayı Focus
    yol tutuş Focus
    güvenlik Focus
    Motor performansı Focus (almayı düşündüğünüz Focusun 90 PS lik motoru en az güçlüsü)
    Genişlik Focus
    Sıra beklememek ve pazarlık yapabilmek açısından Focus
    Yakıt ekonomisi Polo
    İkinci el avantajı Polo sanki birazcık daha ağır basıyor
    Ses yalıtımı olarak ben kullanmadım ama almayı düşündüğünüz araç Focus 3 olmadığı için Polo

Bu kriterlere göre ben olsam Focusu tercih ederdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Polo hemen hemen hiç bir şeyi focustan daha iyi yapamıyor.

Daha iyi yaptığı tek şey yakıt tüketimi ki,

Daha iyi sürüş özelliği-----------focus
    Daha geniş iç mekan------------focus
    Daha hassas direksiyon--------focus
    Daha geniş iç mekan------------focus
    Daha sessiz iç mekan-----------focus
    Daha hassas vites geçişi-------fosus
    Daha iyi fren mesafesi----------focus
    Daha performanslı motor-------focus

Ve daha bir çok başlık ekleyebilirsiniz focusun daha iyi olduğu konularda.

Sizde bunlara aynı cevapları veriyorsanız ve polonun görece daha az tüketimimi tüm bu avantajlara sahip olmaktan sizin için daha önemliyse polo alın ,aksi taktirde zayen focus açık ara her alanda önde.

Alıp focusun bu avantajlarını benim görüşümce güle güle kullanın ,bu arada 3 silindirli motorun sesini bir dinleyin özellikle uzun yolda hoşunuz gidecekmi

Her birine katılıyorum ancak sübjektif biçimde yalıtım konusu cidden tartışılabilir... Güncel Polo'nun, focus'lara göre içeri daha az ses aldığını iddia ediyorum

Tabi bu hala focus'un polo'ya göre bir üst sınıf olduğu gerçeğini değiştirmiyor, zaten ben de focus öneriyorum ancak yalıtım konusunda ciddiyim, karşılaştırmalı test bulmam zor ama bireysel testlere dB değerlerine bakmaya çalışacaım

Db farkından çok daha farklı olan şey motorların çıkardığı seslerin frekans değerleri ki polo özellikle 3 silindirli olması nedeniyle db değerleri aynı bile olsa polonun değerleri rahatsız edici frekansların çok yoğun olması sonucunu doğuruyor.Bu da aynı db de olsa kullanıcıların polodaki sesten çok daha fazla rahatsız olması sonucunu doğuruyor.

Ayrıca rölantide ve düşük devirlerde 1. vitesteki polo motorunun yaptığı vibrasyon ve gürültü çok daha fazla ki özellikle rölantideki çıkardığı sarsıntı ve rahatsız edici ses denge millerine rağmen ancak bu kadar tolore edilebilmiş aksinin olması 3 silindirin yapısına aykırı olurdu.

Polo şu an sınıfının en iyi aracı ancak bu kadar fiyat farkını hak ediyormu derseniz paramı bu poloya yatırmazdım k yurt dışında model motor ve donanımına göre +-1000euro olan farkı, focus bu fiyata satın alınabiliyorken ben almazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Hangisini alırsanız alın ama Polo ile Focus arasında karşılaştırma yapılmaz. Şayet karşılaştırılmak isteniyorsa Focus birinci olur.

Çoğunluk şehir içi kullanım ise Polo alınabilir. Uzun yolda tartışmasız Focus derim.

Ayrıca Polo'da yol bilgisayarı var mı? Direksiyondan kumandalı müzik sistemi var mı?

Polo bluemotion'u bilmem de, Focus ile stabilize yolda da çok gidilmiyor maalesef.
  • Arkadaşlar yaklaşık bir aylık süreçte çok fazla olasılıkla boğuştum :( Gerçekten araç almak çok yıpratıcı ve yorucu bir süreçmiş onu öğrendim. Özellikle şunu farkettimki ne kadar araştırıp ne kadar çok şey bilirseniz o kadar çok olasılık arasında çaresiz ve yorgun bir şekilde kalıyorsunuz. Bu konuda derinleştikçe daha da derine dalıyorsunuz. Sonra arkanıza dönüp baktığınızda dağ gibi olasılık verileri arasında doğru kararı bir türlü bulamıyorsunuz. Bir de buna etrafın, arkadaşların ve ailenin de fikirleri ve zevkleri eklenince; durum içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Hatta öyle bir hale geliyorki araba almaktan vazgeçmek istiyorsunuz. Ben de nerdeyse böyle bir duruma gelmiştimki sağolsun babam sazı eline aldı ve ona en son yarım yamalak bahsettiğim polo'da karar kıldı ve beni zoraki bir duruma sokarak bir tanıdık vasıtasıyla işi oldu bittiye getirdi :) Aslında bir yandan da beni bu sıkıntılı karardan kurtarmış oldu :)

Bu süreçte yorumlarıyla bana yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok ama çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

• Aracınız hayırlı olsun. Güle güle, kazasız-belasız kullanın.

Artı ve eksileriyle izlenimlerinizi paylaşmanızda sakınca olmaz galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Aracınız hayırlı olsun. Güle güle, kazasız-belasız kullanın.

Artı ve eksileriyle izlenimlerinizi paylaşmanızda sakınca olmaz galiba.

Hocam aracı kısmetse çarşamba günü teslim alacağım. Ondan sonraki artı ev eksi izlenimlerimi paylaşmaya çalışacağım...
  • özellikle tüketim verilerinizi ve performans izlenimlerinizi merakla bekliyoruz, bir VW kullanıcısı olarak Focus önermiştim ama bu saatten sonra söylenecek tek söz "HAYIRLI OLSUN"'dur. Birazdan ne yaptın sen vw firmasına o para verililr mi vsvsvsvsvsvs varken diye olay çıkartır insanlar, kulak ardı etmeni öneririm
  • Hayırlı uğurlu olsun, polo sizin ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra daha büyük bir araç almak bana göre mantıklı değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

özellikle tüketim verilerinizi ve performans izlenimlerinizi merakla bekliyoruz, bir VW kullanıcısı olarak Focus önermiştim ama bu saatten sonra söylenecek tek söz "HAYIRLI OLSUN"'dur. Birazdan ne yaptın sen vw firmasına o para verililr mi vsvsvsvsvsvs varken diye olay çıkartır insanlar, kulak ardı etmeni öneririm

Bu düşünceli yorumunuz için Teşekkür ederim hocam. Zaten bu saatten sonra başka türlü konuşacak arkadaşların iyi niyetinden şüphe duyacağım için onların yorumlarına da ona göre kulak veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bangsuui

Hayırlı uğurlu olsun, polo sizin ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra daha büyük bir araç almak bana göre mantıklı değildir.

Teşekkür ederim hocam. Zaten gittiğim birkaç ford bayisinde focusun collection modelinin türkiyeye gelmediğini ve tek seçenek olarak titanyum modelinin olduğunu söylediler. Zaten maddi olarak limitimin en en en üstüne çıktığım için titanyum focus'a gücüm yetmeyecekti. Artık ileride kısmet olur da evlenirsem bir sonraki model olarak c sınıfı bir araca büyük olasılıkla da focuslara bakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drfaithfull -- 17 Temmuz 2011; 13:27:20 >
  • Hocam hayırlı olsun.
    Bende perşembe günü alıcam büyük ihtimalle bm yi.

Aynen bende seninle aynı durumdaydım. Sağdan soldan öyle saçma sapan yorumlar geliyorki, birisi 40 bine 2005 model bmw alırım diyor diğeride 30 bin liraya 100binde full mondeo alırım diyor, diğeri bizim sanayiye bi 2005 model polo geliyor satacakmış onu al diyor vs vs..

Biz 2000 yılında beri skoda kullanıyoruz. Sıfır aldık, hep servis bakımlı, termostat arızası dışında ekstra başka hiç bir sorunu olmadı yolda bırakmadı. Açıkçası vw ye güvendiğimden ve günde minimum 60 km yapacağımdan bende bm yi tercih ettim.

Tekrar hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.