Şimdi Ara

Polo Vites Degistirmeme Sorunu(Otomatik)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim otomatik vites Polo 2007 model arabam var. Henuz 25000KM'de yetkili servis bakimindan da bi ay once cikti.
    Normalde vites attiginda 80le giderken devir gostergesi 20-30 arasiyken simdi bazen gaza bastigim halde devir 40lara cikiyor ama vites degismiyor.
    Bazen de degisiyor. Problem neden olabilir?
    Sanziman yagindan bahsedilmiş, 25000'de bakima gittiginde kontrol edilmemis midir, yoksa bakımlar için standart bir uygulama değil mi?

• Önceden belirtmezseniz hatta bazı durumlarda ısrarcı olmazsanız şanzıman yağına pek bakmazlar. Zaten 25 bin km. şanzıman yağ değişimi için gerekli değerden düşük olduğu için kontrol etmeme ihtimalleri oldukça yüksek.

Normal şartlarda 60 bin km. veya 5 yılda (hangisi önce dolarsa) bir yağ değişimi uygun denebilir.

Ayrıca fazla bilgim olmamasına rağmen devir ile ilgili şunu söyleyebilirim: Otomatik vitesli arabalar kullanım şekline göre devirli, sakin gibi bir müddet sonra o şekle adapte oluyorlar. Yani bir müddet (bunun süresini bilmiyorum) gaza fazla basıp yüksek devirli olarak araba kullanırsanız ondan sonra araba önceden 3000 devirde vites değiştirirken atıyorum 4000 binde vites değiştirmeye başlıyor. Az gaza basarak kullanırsanız bir müddet sonra 2000 binde vites değişikliği yapıyor gibi.

Yine de forumun otomobil genel bölümünde meteg ustanın açtığı bir konu var. Otomatik şanzımanla ilgili. Oraya da danışabilirsiniz.

• Merhaba
    TAM OTOMATİK VİTESLERDE MOTOR GAZA BASIŞ HIZINIZA GORE MOTOR DEVRİNİ OTOMATİK OLARAK AYARLAMAKTADIR.

Hızlı basarsanız(Sport Mod = Yüksek devir) , motor otomatik olarak bir alt vitese düşüp devirli çalışacaktır. Bu özellikle sollamalar için kullanılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.