Şimdi Ara

Polonya'da ingilizce üniversite eğitimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar polonyada ingilizce hazırlık ve lisans eğitimi almayı düşünüyorum 9 aylık hazırlık dönemi yeterli olurmu çok iyi derecede ingilizce bilmek için düzenli çalıştığım takdirde okuyan oldumu hiç polonyada ? ingilizcem düşük seviyede şu anda neden polonya derseniz ingilizce eğitim için bütçeme uyan tek ülke diyebilirim (15 bin tl) bu arada krakow'u düşünüyorum ingilizce konuşma seviyesi olarak en yüksek şehirlerinden biri turistik şehir olduğu için sosyal ortamda gayet zengin düşüncelerinizi alayım teşekkürler.

• İngilizce'de yani bütün yabancı dillerde önemli olan şey pratik yapabilmektir.Polonya'da fazla pratik yapabileceğini düşünmüyorum.Genç nesil harici İngilizce bilen yok.

Türkiye'de nasıl İngilizce eğitim alınıyorsa Polonya'da da alınır ama pratik yapamadan asla iyi derecede olmaz İngilizcen.

Varşova , Krakow ve Wroclaw harici diğer şehirlerde İngilizce bilene fazla rastlamazsın.Genç nesil çat pat konuşur ama Polonya'da yerel dili bilmeden yaşamak zor olacaktır mutlaka.

Ayrıca o 15 bin tl masrafın olacak diye danışman söylemişse kesinlikle o rakamı %30 %40 daha arttır.Evdeki hesap çarşıya uymaz.Danışman sana okul parası + yaşam masrafını söyler toplam olarak.Ama Polonya soğuk ülkedir kışlık kıyafet falan Türkiye'de fazla bulunmaz oralar için yani ek masrafın mutlaka olur.O yüzden o rakamı çoğaltki sonradan sorun olmasın.

Danışmanlar cazip gelsin diye Türkiye'de okumakla aynı masraf derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruthSeeker -- 15 Ağustos 2013; 3:52:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TruthSeeker

İngilizce'de yani bütün yabancı dillerde önemli olan şey pratik yapabilmektir.Polonya'da fazla pratik yapabileceğini düşünmüyorum.Genç nesil harici İngilizce bilen yok.

Türkiye'de nasıl İngilizce eğitim alınıyorsa Polonya'da da alınır ama pratik yapamadan asla iyi derecede olmaz İngilizcen.

Varşova , Krakow ve Wroclaw harici diğer şehirlerde İngilizce bilene fazla rastlamazsın.Genç nesil çat pat konuşur ama Polonya'da yerel dili bilmeden yaşamak zor olacaktır mutlaka.

Ayrıca o 15 bin tl masrafın olacak diye danışman söylemişse kesinlikle o rakamı %30 %40 daha arttır.Evdeki hesap çarşıya uymaz.Danışman sana okul parası + yaşam masrafını söyler toplam olarak.Ama Polonya soğuk ülkedir kışlık kıyafet falan Türkiye'de fazla bulunmaz oralar için yani ek masrafın mutlaka olur.O yüzden o rakamı çoğaltki sonradan sorun olmasın.

Danışmanlar cazip gelsin diye Türkiye'de okumakla aynı masraf derler.

yok hayır danışmandan almadım bilgileri genelde orada okuyan türk öğrencileri buldum onlardan bilgi aldım hiçbir danışmanla görüşmedim henüz

• Sen genede bütçeni biraz esnek tut , harcamalar kişiden kişiye değişebilir.
  • quote:

Sen genede bütçeni biraz esnek tut , harcamalar kişiden kişiye değişebilir.

henüz net kararımı vermedim tavsiye edermisin polonyayı yada git şu ülkede şu şehirde şu üniversite oku diyebileceğin bir tavsiyen varmı ingilizce olarak ama bütçem dediğim gibi 15 bin tl civarı okul ücreti ve yaşam masrafları felan toplamı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostking07

quote:

henüz net kararımı vermedim tavsiye edermisin polonyayı yada git şu ülkede şu şehirde şu üniversite oku diyebileceğin bir tavsiyen varmı ingilizce olarak ama bütçem dediğim gibi 15 bin tl civarı okul ücreti ve yaşam masrafları felan toplamı ?

Polonya fena değildir beklentilerini karşılar.Wroclaw Varşova Krakow üçlüsü değilde başka bir şehre gidersen dil konusunda sıkıntı yaşarsın gerçekten orta yaş grubu ve yaşlı kesimin İngilizceyle alakası yok.O yüzden Lehçe öğrenmek zorunda olacaksın.

Avrupa'da İngilizce eğitim lisans düzeyinde yaygın değil , bir de Hollanda'da İngilizce eğitim var ama oranında harçları AB dışı öğrenciler için yıllık minimum 7.000 € , ki yaşam ücretiyle beraber yıllık minimum 15.000 € olur.

Türkiye'de ODTÜ Boğaziçi Bilkent gibi yerler kazanamadıysan Polonya beklentilerini karşılar.

Ayrıca okul ücretleri hakkında pek bilgim yok okul ücretini tahminen yazar mısın sana Polonya'ya adım atar atmaz çıkacak kaba hesabı yapıyım.

Edit:

Danışmanlar minimum 1000 € alıyor o konuda bilgim var.1000 € yaklaşık 2500 TL
    Pasaport vize noter yurtdışı çıkış harcı bilmem ne resmi işlemler için 1000 TL minimum.Pasaport süresini uzatırsan parada artar.
    Orada ilk ay cep harçlığı (burayıda sen tamamlarsın)
    Uçakta ortalama 500 TL denilebilir.

İlk yıl masrafın fazla olur eğer ilk yıl masrafı kaldırabiliceksen git derim ama kıt kanaat yetecekse gitme derim.Yurtdışında okuma cesaret falan ister tamam ama ilk önce yeterli paran olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruthSeeker -- 15 Ağustos 2013; 4:40:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lostking07

quote:

Polonya fena değildir beklentilerini karşılar.Wroclaw Varşova Krakow üçlüsü değilde başka bir şehre gidersen dil konusunda sıkıntı yaşarsın gerçekten orta yaş grubu ve yaşlı kesimin İngilizceyle alakası yok.O yüzden Lehçe öğrenmek zorunda olacaksın.

Avrupa'da İngilizce eğitim lisans düzeyinde yaygın değil , bir de Hollanda'da İngilizce eğitim var ama oranında harçları AB dışı öğrenciler için yıllık minimum 7.000 € , ki yaşam ücretiyle beraber yıllık minimum 15.000 € olur.

Türkiye'de ODTÜ Boğaziçi Bilkent gibi yerler kazanamadıysan Polonya beklentilerini karşılar.

Ayrıca okul ücretleri hakkında pek bilgim yok okul ücretini tahminen yazar mısın sana Polonya'ya adım atar atmaz çıkacak kaba hesabı yapıyım.

Edit:

Danışmanlar minimum 1000 € alıyor o konuda bilgim var.1000 € yaklaşık 2500 TL
    Pasaport vize noter yurtdışı çıkış harcı bilmem ne resmi işlemler için 1000 TL minimum.Pasaport süresini uzatırsan parada artar.
    Orada ilk ay cep harçlığı (burayıda sen tamamlarsın)
    Uçakta ortalama 500 TL denilebilir.

İlk yıl masrafın fazla olur eğer ilk yıl masrafı kaldırabiliceksen git derim ama kıt kanaat yetecekse gitme derim.Yurtdışında okuma cesaret falan ister tamam ama ilk önce yeterli paran olması lazım.

ben sana şöyle anlatayım ben sözel mezunuyum ve türkiyede sözel bölümünde ts de yani bana göre bölüm yok matematik (tm) gibi bölümlerde var onun altyapısıda bende yok sözel mezunuyum çünkü bu sene tm yani matematik gerekiyor hazırlansam bile odtü boğaziçi gibi üniversiteleri kazanmam imkansız çünkü buraları 4 yıllık lise altyapısı olupta sıkı 1 sene hazırlanan zeki bir öğrenci anca kazanıyor yani bu sene tekrar hazırlansam bile orları kazanma şansım yok diğerlerinide biliyorsun zaten okumanın anlamı yok boşa okuyorsun bir sürü dandik üniversite var bendede avrupada yaşama isteği schengen vizesi sayesinde avrupa ülkelerini gezme şansı değişik kültürler tanıma değişik diller öğrenme arzusu avrupada eğitime itti ingilizce bölümleri sordum hazırlık 2600 euromuş bir türk çocuk benim okulda lisans ingilizce 1500 euro dedi ama internetten baktığımda genelde ingilizce lisans 3000 4000 euro arası

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNGİLTERE DİL OKULLARI
    2 yıl önce açıldı
    Dil Okulu ile İrlanda
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladım durumunu birşey diyemem.Ama lisans 3000 € 4000 € olacaksa masrafın 15.000 TLyi aşar öncelikle miktar konusunda ailenle konuş.20.000 TLye yakın bir para seni karşılar.En azından 3000 € 7500 TL yapıyor ve sen "ben Avrupa'yı da gezmek istiyorum "dersen 15.000 TLyi mutlaka aşar.

Schengen ülkelerini gezmek istiyorsan masrafın artar.Tren biletleri gidiş dönüş 70 € falan.Hostellar minimum 30 €.Avrupa'da bir döner bile ayran veya colayla beraber 5 €.Yani senin 2 günlük haftasonu maceran bile minimum 150 € falan olur.Ryanair diye havayolu şirketi var onda biletler bazen epey ucuz olabliyor ama o da şans işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruthSeeker -- 15 Ağustos 2013; 5:11:57 >
  • Bence yıllık 3.000 - 3.500 € harçlı bi' okulda okuduğun zaman yıllık en fazla 15.000 tl ile geçinirsin rahat rahat. Çünkü gidenlerle konuştum. Hızlı yemekler 2 tl , su 1 tl , makarna 1 tl , muhtemelen yurt yemek verir. Ulaşım ucuz diye hatırlıyorum. Bira 1,5 tl ' miş. Haftasonlarıda bara felan gitsen - kabul barda biraz daha pahalı olur - toplamda ben 500 tl ile rahat rahat yaşarım sizi bilmem ama ... 500x12=7000 tl sanırım. € = 2,5. Harç 3000 € = 7500 TL = Yaşam masrafı + Eğiti masrafı = 13,500 TL. Ben 3 ay tatilde para harcamam daha ucuza bile getiririm. Bölüm yöneticisi aylık 400 TL 'ye geçinen bile var diyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Bence yıllık 3.000 - 3.500 € harçlı bi' okulda okuduğun zaman yıllık en fazla 15.000 tl ile geçinirsin rahat rahat. Çünkü gidenlerle konuştum. Hızlı yemekler 2 tl , su 1 tl , makarna 1 tl , muhtemelen yurt yemek verir. Ulaşım ucuz diye hatırlıyorum. Bira 1,5 tl ' miş. Haftasonlarıda bara felan gitsen - kabul barda biraz daha pahalı olur - toplamda ben 500 tl ile rahat rahat yaşarım sizi bilmem ama ... 500x12=7000 tl sanırım. € = 2,5. Harç 3000 € = 7500 TL = Yaşam masrafı + Eğiti masrafı = 13,500 TL. Ben 3 ay tatilde para harcamam daha ucuza bile getiririm. Bölüm yöneticisi aylık 400 TL 'ye geçinen bile var diyordu.

polonyadanmı bahsediyorsun ?
  • bu arada içki ve sigaram yok fazla para harcayan biride değilim
  • Evet Polonya'dan bahsediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polonyada lisans için sinema okuyabileceğim bi üni. önerebilir misiniz? İngilizce eğitim veren. Dövizin coşmasıyla bütçeme tek uygun yer sanırım polonya artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.