Şimdi Ara

POLONYADA ERASMUS, ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ VE YAŞAM HAKKINDA HERŞEY (PART1)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. Polonya`da yaşamaktayım ve ayni zamanda egitim almaktayim.Buraya düzenli olarak şirketlerden cok daha uygun fiyatlara öğrenci kaydı yapmaktayım.Yaptığım hizmetler içerisinde oturum ,vize, hazırlık eğitimi ve lisans kaydı gibi tüm işlemler yer almaktadır. Bugün sizler için Polonya`da eğitim ve yaşam hakkında tüm detayları soru cevap şeklinde sizler ile paylaşacağım.

>Polonya`da Üniversite eğitimi almak için sınav şartı var mı ? lise diploma puanım önemli mi? Türkiye`de üniversite kazanma zorunluluğu var mı ?
    Polonya`da üniversite almak için sınav şartı kesinlikle yoktur. Bazı bölümler hariç. Örnek vermek gerekirse mimarlık için bazı üniversiteler çizim sınavı yapmaktadır ama genel olarak birçok bölümde ve okulda sınav şartı yoktur. Dil yeterliliği ve lise diploma notu okul kabulu için yeterlidir. Lise notunuzun önemli olduğu durumlar ve önemsiz olduğu durumlar vardır. Genel olarak lise diploma notunuz çok düşük değil ise sorunsuz okula kabul olabilirsiniz.

-Polonya`da eğitim ücretleri ?
    İngilizce eğitim 1250 ile 4000 euro arası değişmektedir. Devlet okullar genelde 2000 euro başlar. Özel okullar 1250 euro`ya kadar düşmektedir. Lehçe eğitim ise 1250 3000 euro arası değişmektedir. NOT : Tıp eğitimi ve bazı bölümler çok daha yukarı fiyatlara çıkabiliyor.

-Polonya`da eğitim almak için ingilizce seviyesi ne olmalıdır ?
    Üniversiteler lisans kabulu için B2 dil seviyesi yeterlidir.Türkiye`den alınan birçok sertifika geçersizdir. Polonyada bir hazırlık eğitimi alıp ondan sonra lisansa başlamayı tavsiye ederim. Eğer ingilizceniz çok iyi ise TOEFL İELTS gibi sınavlardan yetelri puanı aldıktan sonra bölüme kabul edilebilir. NOT : Bazı üniversiteler skype görüşmesi veya kendi sınavı ile okul kabulu sağlamaktadır

-Polonya`da İngilizce mi Lehçe eğitim mi?
    Bu çok uzun ve karmaşık konu. İki dil için artıları ve eksileri bulunmaktadır. Benim görüşüm kesinlikle ingilizce eğitim. Çünkü lehçe almak için en az 2 yıllık hazırlık eğitimini göze almalısınız. Buraya gelip 1 senede lehçe öğrenen türk oranı %5 6 larda ve bu kesim bile dersleri anlamakta zorluk çekiyor. Dediğim gibi tartışmalı bir konu eksi ve artıları var her iki dilin de.

-Polonya`da üniversite denkliği ?
    Bu konu uzun ve geniş oldugu için aşadağıdaki verdiğim linkete bu konu hakkında yazdığım yazıyı okuyabilirsiniz.

-Polonya`da kayıt için son tarihler ve kayıt prosedürleri ve evraklar ?
    Polonya`da hazırlık eğitimi kayıt tarihleri okuldan okula değişmekle birlikte genel olarak ağustos eylüle kadar sürmektedir.Hazırlık eğitimi için pasaport fotokopisi başvuru formu fotoğraf ve sağlık sigortası genel olarak yeterlidir. Lisans için apostil diploma cevirisi transkript ve eksta belgeler istenmektedir. Lisans eğitimi kayı genel olarak temmuz sonu veya ağustos başı bitmektedir.
    -Polonya vize hakkında bilgi ?
    Polonya vize başvuru ücreti sigorta masrafları ile birlikte ortalama 500tl tutmaktadır. Vize için gerekli evraklar ve prosedürler hakkında özel mesaj atarsanız daha detaylı bilgi verebilirim.

-Polonya`da yurtlar hakkında bilgi ?
    Kesinlikle ilk yıl yada en azından ilk dönem yurtta kalmanızı tavsiye ederim. Yurtta çok sosyal ortam partiler eğlenceli etkinlikler size dil geliştirme açısından büyük katkı sağlayacak. Yurdunuzda birçok yabancı öğrenci ve polonya`lı öğrenciler ile eğer çekingen bir karekteriniz yok ise 1 2 hafta içinde birçok arkadaş edineceksiniz. Devlet yurtları 250 400tl arası değişmekte.

-Polonya`da hangi şehir de eğitim almalıyım ?
    Polonya`nın küçük şehirlerinde sıkıcı ve eğitimsiz yaşli insanlar yaşamaktadır. Krakow, Wroclaw, Varsova,Gdansk bu 4 şehir dışında ki şehirleri eğitim için çok önermem. Özellikle Krakow ve Wroclaw tamamen öğrenci şehri . Size harika arkadaşlar ve sosyal yaşam sunan benim 2 favori şehrim.

-Polonya`da yaşam masrafları ?
    Türkiye ile kıyaslarsak alkol,gece hayatı, araba cok daha ucuz. Konaklama daha pahalı. Ortalama olarak standart bir öğrenci yurtta kalır ise 1000tl ile rahatlıkla geçinir.

Polonya`ya nasıl gidilir bilet fiyatları ?
    Polonya`ya direkt olarak uçuşlar malesef ki çok pahalı 1000 1500 tl gibi miktarlar ile. Aktarmalı olarak aegan airlines yunanistan üzeri , Ukrainian airlines ukrayna üzeri 250 400tl arası size biletler sunmaktadır. Ayrıca pegasus ile budapeste, almanya, lviv gibi yerlere gidip oradan otobüs ile Polonya`ya geçmenin maliyeti size 200 350 tl olacaktır.

-Polonya`da gece hayatı ?
    Polonya`da en hareketli gece hayatı krakow ve wroclawda`dır varsova bu 2 şehirden sonra gelir. Gdansk ise yazın çok hareketlidir. Bu şehirlerde gece clüpleri haftanın en az 5 6 günü açıktır. Merkezde publardan birini takılarak çok kolay arkadaş edinip gece boyunca sınırsız eğlenebilirsiniz. Kesinlikle Polonya`lı insanlar çok eğlenceli ve rahat.

-Polonya`da insanlar ingilizce biliyor mu ?
    Polonya`nın büyük şehirlerinde ingilizce seviyesi gençler arasında çok yüksektir. Sokakta ingilizce bilmeyen genç birine çok az rastlanır. Yaşlı kesim haliyle bilmemektedir. Ama ingilizce ile tüm işlerinizi halledip birçok arkadaş edinebilrsiniz.

-Polonya`da ırkçılık var mı ?
    Son zamanlarda çok popüler bir konu. Irkçılık gören arkadaşlar Polonya`nın eğitimsiz milliyetci ufak şehirlerine eğitim alan öğrenciler. Polonya`lı birinin nasıl gidip Türkiye`de bir kasaba da yaşaması zor ise . Oradada durum böyle. LODZbuyuk sehırler arasında burada en cok ırkcılıgın oldugu suc oranının yuksek oldugu bır sehırdır. Krakow wroclaw , varsova gibi şehirlerde belki zaman zaman denk gelebilir ama kesinlikle yaşamınızı bozacak bir ırkçılık yok. Aksini idda ediyorum bu şehirlerde insanlar çok sıcakkanlı. Polonyalı erkekler ve kızlar sarışın ve beyaz bir tene sayip oldukları için Kızlar esmer erkeklere, Erkekler esmer kızlara fazlaca ilgi duymakta. Eğer kibar ve düzgün görünen biri iseniz ırkçılık söz konusu bile olmayacaktır üzerine ilgi göreceksiniz!

-Polonya lı insanlar dış görünüşleri ve karekterleri ?
    Polonyalı erkekler genel olarak sarısın olup cok rahat ve sıcakkanlı erkeklerdır. Ilıskıler arası kıskanclık gıbı durum cok rastlanmaz. Erkek arkadaşı olan bır kız ıle gayet gecelerde dans edıp samımı sohbet edebılırsınız Polonya lı erkekler böyle seylerı cok takmaz. Kızlara gelirsek Polonya lı kızlar slavıc ırkından oldugu için sarışın mavi gözlü ve gerçekten avrupa nın diğer ülkeleri ile kıyaslarsak çok çok güzeller. Karekter olarak rahatlar. Çok rahat saminmiyet kurabileceğiniz kızlar. Erkekler hep sarı olunca doğal olarak esmer koyu tenlı erkeklere ilgi duyuyorlar. Polonya lı erkekler sarışın olduğu için İtalyan, ispanyol,Türk gibi esmer ırklar 1 adım önde! Polonya da en cok erasmus öğrencisi İspanya dan gelmektedir.

Paylaşımların devamı gelecektir. Bir sonraki paylaşımlarda sizden gelen soruları cevaplayacağım ve üniversiteler hazırlık eğitimi ve kayıt prosedürleri hakkında detaylı bilgiler vereceğim. Lütfen sorularınızı özelden veya facebook adresimden bana iletin.

>>>>NOT: Bu paylasim tamamen bilgilendirme amaclidir. Kayit islemlerini benimle yapmak isteyen istemeyen herkes bana aşağıda facebook adresim ile veya özelden mesaj atarak ulaşabilir. Sorularınızı memnuniyetle cevaplarım ve şirket olmadığımı belirtmek isterim.
    FACEBOOK ►►► https://www.facebook.com/mustafaenes.arslan.1?fref=ts
    POLONYA DA DENKLİK YAZISI ►►► https://forum.donanimhaber.com/m_118371855//tm.htm#118371855

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.