Şimdi Ara

pompacilar ve fis muhabbeti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
9.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: firtinatosbaga

en önemlisi 1 gün çalismasalar milletin hali ne olur sizce

Sizden daha ozenli davranacagimiza eminiz araclara,ki aradan sizin ucretinizde cikmis olur belki bu sayede ufak da olsa fiyatlara dusus olarak yansir(tabi cok zor)

Hem pompa takmanin nesi zor soyler misin?Zaten ucu belli bir boyutta,dalginligina gelip benzinli araca dizel koymaya kalkissan bile kanirtmadigin surece depo pompayi agzina oturtmuyor.Amerika da millet kendi koyuyor yakitini,incileri mi eksiliyor?

vay be bu kadar kolay yani yaptığımız iş?isteyen ara ara istasyona gidip pompacıyla sohbet etsin veya aracı lüks ve lpg li olan birisi kışın bir kaç sefer gaz tabancasını takmayı denesin tavsiye ederim.gerçekten 1 gün bir kaç kişi gidip pompacıya dese ki ya arkadaşım ver bakalım şu kartını,senin yerine 1 gün ben yapayım hadi bakalım o zaman göreyim sizi(kimse üstüne alınmasın) bu üstteki yazıya cevabımdır. ama dediğim gibi isteyen bir gün gitsin ve görsün,pomacıyla sohbet etsin. sonuçta biz de insanız kimseyi yemeyiz

Burda yazılanları direk üzerinize alınmayın. Şu an konu pompacı, ama bu başka bir meslek de olabilir. Aynı şeyler geçerli.

Her mesleğin, kendine göre zorluğu, kolaylığı, piyasa şartlarına göre belirlenmiş bir geliri vardır. Bu benim hakkım değil diyorsanız, hakkınızı aldığınız başka iş yaparsınız. İmkan el vermiyorsa da o zaman mevcut şartlara dayanmak zorundayız.

Bir gün çalışmasak ne olur? Bikaç günlük bocalamadan sonra herşey yerli yerine oturur. Dünyanın başka yerlerinde pompacı olmayınca, ulaşım duruyor mu zannediyorsunuz? Herkes kendi akaryakıtını kendi dolduruyor. Bizim millet onu beceremez diyorsanız. Becerecek seviyeye gelinceye kadar arabasına binemez, sonra paşa paşa öğrenir.

Peki şunu da diyeyim. Ben veya benim benzerim görevdeki biri çalışmasa ne olur? Hangi firmadan çalışıyorsunuz bilmiyorum, büyük bir tanesinin kartlı ödeme sisteminin desteğini çalıştığım şirket veriyor. Ödeme sisteminde kopukluk, arıza, gecikme olduğunda gecenin yarısı, gündüzün gözü, dağın başı, denizin dibi farketmez. Anında müdahale edip, durumu düzetmek zorundayız. Yoksa siz o pompayı takıp doldurduğunuz akaryakıtın parasını karttan geçirmek için müşteriyi beklettiğiniz her dakika adamın sızlanmalarına, belki de hakaretlerine maruz kalırsınız.

Şimdi ben olmasam ne olur? Ben cevap vereyim, hiçbişey olmaz, 2-3 gün sıkıntı olur, ondan sonra başkası gelir. Bir şekilde sistemi düzeltir ve bir çözüm bulunur. Kimse vazgeçilmez, olmazsa olmaz değildir. Hayat boşluk kabul etmez.
    O yüzden, "gecenin bi yarısı da iş mi olur, kim şimdi bilgisayarla bağlanacak da sistemi kontrol edecek. Bıktım yahu şunların işinden" deme lüksüm yok.
    He beğenmiyorsam, daha iyilerine layık olduğumu düşünüyorsam Halep orda, arşın burda daha iyisini bulurum, bırakırım madem bu işi. Bırakmıyorsam her işin kendine göre şartlarının olduğunu kabul edip, ona göre devam ederim.

Ben yeni çıkardığım bir sürüm için, veya sistem yüklemesinin faturasını gönderirken o firmaya "abi, fiş lazım mı? Faturayı başka firmaya kessem" nasıl demiyorsam, bu ahlaksızlığı ve hırsızlığı yapmayı aklıma bile getiremiyorsam, aynı şeyi işin ucundaki pompa görevlisi arkadaş da düşünmemeli. Hırsızlığın, yanlışın küçüğü, büyüğü değil, yapılması ve yapılmaması vardır.

Bu meselenin ücret adaletinden, adil gelir paylaşımına, işçi haklarına kadar bir sürü alt konusu var. Çok su götürür.
    Ama işin özü; haksızlık olduğunu düşündüğünüz bir noktada başka türlü bir suistimalle bunu telafi etmek ortadaki yanlışı düzeltmiyor.

Hak, adalet, insanca muamele konusunda da muhatabınız bizler değiliz, oy verdiklerimiz. Madenin altında işçilerin ölümünü, yağmur yağması, rüzgar esmesi gibi doğal bir olay olarak gören bir mantaletiye biz seçtik.

Nasılsanız öyle yönetilirsiniz diye bir söz vardır. Demek ki hak ettiğimiz bu, o yüzden şimdlik işler böyle yürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly_effect_53 -- 9 Eylül 2016; 9:42:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Zaten plaka yı farklı giriyor.

en yakın istasyona gidin ve yakıt alın almayalı çok olmuş başka plakaya kesilecek fiş demek adamı oyarlar ruhsatını iptal ederler insan karalamaya alışmış form
  • Hocam bu olaylar oluyor. Cidden öyle merkezi yerlerde oyarlar belki ama. Bidona benzin vermiyoruz derler mesela merkezi yerler ama damacanaya alan var. Araba yada motor plakası söyleyip alıotsunız. Hatta bazen onlae giriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayın bir boyutuda şu: tanıdığım 2kişi su katkili mazot yüzünden araçları arızalandı epeyce masraf çıkmıştı bu sebeple bende fişimi alıp saklıyorum 1ay sonra atıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

quote:

şimdi arkadaşlar hepinize hak veriyorum ben de pompacıyım şartları biliyormusunuz da konuşuyorsunuz
    1)yaz-kış zor şartlarda çalışır
    2)patron en ufak bir olayda bağırıp çağırır
    3)genelde 24 saat çalışır 24 saat yatar
    4)bayramı seyranı(dini bayram,resmi bayram )
    5)aldığı asgari ücrettir
    6)en önemlisi 1 gün çalışmasalar milletin hali ne olur sizce
    şimdi elinizi vicdanınıza koyupta bu yazdıklarımı cevaplarmısınız pompacı çalışanlara o kadar laf söyleyen arkadaşlar

hırsızlığı meşrulaştırmanın, çalışma şartlarıyla işi yok. doguda aynı şartlardan dolayı kaçakcılık yapan "terörist" oluyorsa batıda aynı işi yapanın da bir bedeli olmalı. bu ülkede akp nin neden %50 oy aldıgını daha iyi anliyorum

Dogru tespit. Zaten akparti iktidarindan once yolsuzluk hirsizlik rusvet sıfırdı. Ne zaman akparti iktidar oldu bu isler cogaldi. Ozel ders mi veriyolar kursmu aciyolar bu is uzerine

Komik olmayin lutfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

quote:

şimdi arkadaşlar hepinize hak veriyorum ben de pompacıyım şartları biliyormusunuz da konuşuyorsunuz
    1)yaz-kış zor şartlarda çalışır
    2)patron en ufak bir olayda bağırıp çağırır
    3)genelde 24 saat çalışır 24 saat yatar
    4)bayramı seyranı(dini bayram,resmi bayram )
    5)aldığı asgari ücrettir
    6)en önemlisi 1 gün çalışmasalar milletin hali ne olur sizce
    şimdi elinizi vicdanınıza koyupta bu yazdıklarımı cevaplarmısınız pompacı çalışanlara o kadar laf söyleyen arkadaşlar

hırsızlığı meşrulaştırmanın, çalışma şartlarıyla işi yok. doguda aynı şartlardan dolayı kaçakcılık yapan "terörist" oluyorsa batıda aynı işi yapanın da bir bedeli olmalı. bu ülkede akp nin neden %50 oy aldıgını daha iyi anliyorum

Dogru tespit. Zaten akparti iktidarindan once yolsuzluk hirsizlik rusvet sıfırdı. Ne zaman akparti iktidar oldu bu isler cogaldi. Ozel ders mi veriyolar kursmu aciyolar bu is uzerine

Komik olmayin lutfen.

17 aralıkta takke düşüp kel görülmüştü.
    başçalanın telefonla toki başkanını arayıp "benden habersiz kupon arsayı nasıl satarsın " diye fırcaladıgı kayıtları açar açar dinlerim.
    cumhurbaşkanı mı çakal emlakcı mi belli degil

• bence çok elzem bir olay değil 20 lira civarı yakıt alırsam almam ama 20 ve üzeri aldıgım her yakıt için fiş alırım güvenlik amaçlı
  • butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt
    çok güzel yazmışsınız gerçekten yerden göğe kadar haklısınız, ama bazıları yaptığımız işi epey bi küçümsemiş gibi geliyor bana, ben mecburiyetten bu işi yapıyorum elimizde meslek olmasına rağmen o mesleği yapacak alan olmadığından, neyse bu olay aslında yasal değil sonuçta herkes çorbasını kaynatmanın peşinde o yüzden bu iş yapılıyor, büyük firmalarda zaten yapılmaz,yapılamaz.herkese teşekkür ederim
  • Bana da soruldu birkaç kez ben olmaz dedim.Demek düpedüz sahtekarlık yapıyorlar.Bunun cezası falan yok mu korkmuyorlar mı biri şikayet eder diye.Ben bir daha bu soruyu soran yerlerden yakıt almamaya karar verdim ayrıca başkalarına da bu durumu anlatacağım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Naylon fatura diyoruz biz buna. Çoğu dandik şirket naylon fatura alır ve satar. Yöntem basit:

Yıllık verginiz bir üst vergi dilimine girecek şekilde çıktı... Hemen bir demirci, hurdacı, zorda kalırsanız benzinciye gidersiniz, "elinde fatura var mı?" dersiniz. Pazarlığını yaptığınız ücrete şirket sizin kocaman bir fatura keser. Siz bu faturayı işlediğiniz anda karınız düşer, dolayısı ile ödemeniz gereken vergi düşer. (Demirci falan olursa aldığınız mal karınızdan düşürse de demirbaşınız artacağı için şirketin kredibilitesini çok etkilemez; ancak benzin alırsanız çarçur olan paradır. Giden para yerine kalıcı bir mal gelmemiştir...)
    Naylon fatura İstanbul da artık bir sektör. Bir tanıdık bunu yaparak Servet elde etti. Adam ticaretle para kazanilmiyor diyordu.hakli da hâlâ yapıyorsa emlâk kralı falan olmuştur.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.