Şimdi Ara

Popcorn A-200 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
587
Cevap
2
Favori
35.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• HDD konusunda bigisi olan varsa paylaşsın arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esame -- 13 Ocak 2011; 0:11:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

blackdayy

valla ne azim varmış.. kaç gündür olayın peşini bırakmadın.. aramadığın yer, sormadığın kişi kalmadı nerdeyse.. saol sayende izde bilgilendik..
    o zaman alıyoruz değilmi EARS serisinden?

evet yarın gidip alacagım, eksen'den 195 tl 8 taksitli fiyatı.

quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

alın artık alın

usta amma çabuk bıktınız bizden yaw...

ama durun, daha kabus yeni baslıyor, ben hdd'yi takim, cihazı kullanmaya baslim, siz o zaman soruları görün.. ((:

herkeze iyi geceler... (:

• Esame

sabah dediklerinizi deneyeceğim.. bilgiler için teşekkürler..

WD EARS 2 TB olanı almayı düşünüyorum.. pc de işletim sistemi kurmak için iyi değil diye nette yazılar gördüm.. Acaba popcorn a200 le nasıl bir uyum olurki? Sonuçta onunda bir işlemcisi var ... tabi pc kadar kompleks değil belki ama yüksek kalite HD, BD filmlerde okumada sıkıntı (takılma falan) olurmu diye merak etmiyorda değilim?
  • blackdayy

bende vatandan yada bimeks ten alıcam artık.. netten boşuna beklemeyim kargo falan..
  • quote:

Esame

WD EARS 2 TB olanı almayı düşünüyorum.. pc de işletim sistemi kurmak için iyi değil diye nette yazılar gördüm.. Acaba popcorn a200 le nasıl bir uyum olurki? Sonuçta onunda bir işlemcisi var ... tabi pc kadar kompleks değil belki ama yüksek kalite HD, BD filmlerde okumada sıkıntı (takılma falan) olurmu diye merak etmiyorda değilim?

@hulusi,

İnşallah çözersin sorununu...

En sonunda deneme yanılma yöntemi ile ağda HDD yi gördüm Bilgisayarımda Ağ Sürücüsü olarak görünüyor

Dahili HDD deki Music, Resim ve Video dosyalarına deneme amaçlı bir şeyler attım ağ üzerinden, oldu çalıştı hepsi fakat ağ bağlantısı ile uğraşılmaz 9 mb/saniyede veri aktarım hızı bu işin bir kolayı olmalı mutlaka

bilenler paylaşırsa bu HDD olayını tadından yenmez cihaz.

Kullandığım modemin portları 10/100/1000 destekli kablom CAT6 fakat Popcorn da eternet 10/100 görünüyor kutusunda 10/100/1000 yazıyor neden acaba...

• quote:

Orijinalden alıntı: esame

EW Ankamall daki son cihazı ben aldım.

Güncelleme yaptım, NMT kurulumu yaptım 1 TB HDD takdım.

Şimdi ben bu diske arşivimdeki filmleri nasıl atacağım.

Harici USB den 1.5 TB HDD takdım hemen gördü 144 Adet film vardı içinde gayet hızlı açtı ve görüntü çok güzeldi. (HDMI)

Sadece optik kablo ile AVR ye bağladım ama sesi oradan değilde TV den verdi onu çözemedim.

Asıl sorun cihazın içindeki HDD ye nasıl elimdeki filimleri atarım, bu konuda bilgisi olan varmı.

hayırlı uğurlu olsun.anladığım usb'den a-200'e taktığın hdd'deki filimleri,a-200 içindeki hdd'ye atmak istiyorsun.yöntem şu;ana menüde usb içine gir.filimler listelenecek,hangi filimi-filimleri atmak istiyorsan üzerine gel,kumandadan "file mode" düğmesine bas,sağ üst ekranda file menüsü açılıcak."listeye dosya ekle" dediğin zaman,o filim "tik" lenicek.birden fazla filim atıcaksan hepsini aynı yöntemle "tik" le.
    filimleri işaretleme işi bitince,tekrar anamenüye dön,bu sefer içindeki hdd'yi seç,kopyalamak istediğin klasöre gir,kumandadan tekrar "file mode" tuşuna bas,seçenekler gelicek.dosyaları buraya taşı dersen,usb'den silip oraya taşır.dosyaları buraya kopyala dersen,usb'den silmeden içindeki hdd'yede kopyalar.yani olay pc'deki "kes/kopyala/yapıştır" mantığının aynısı.

eğer pc üzerinde yapmak istersen;external usb hdd'ni pc'ye tak,a-200'üde arkasındaki usb çıkışından(gerekli kablo kutusundan çıkmıştır) pc'ye bağla,a-200 içindeki hdd normal hdd olarak pc'de görünücek.sonra istediğini yap.

kolay gelsin.

not: malesef o kutuda yazan 1000 desteği daha sağlanmadı.son firmwarede bekliyorduk ama gelmedi,bakalım yeni gelicek olanda destek verilicekmi.sen popcorn'da ethernet ayarını auto yap,bağlantı birazdaha hızlanıcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 13 Ocak 2011; 7:27:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackdayy

quote:

blackdayy

valla ne azim varmış.. kaç gündür olayın peşini bırakmadın.. aramadığın yer, sormadığın kişi kalmadı nerdeyse.. saol sayende izde bilgilendik..
    o zaman alıyoruz değilmi EARS serisinden?

evet yarın gidip alacagım, eksen'den 195 tl 8 taksitli fiyatı.

quote:

alın artık alın

usta amma çabuk bıktınız bizden yaw...

ama durun, daha kabus yeni baslıyor, ben hdd'yi takim, cihazı kullanmaya baslim, siz o zaman soruları görün.. ((:

herkeze iyi geceler... (:

estafurullah neden bıkalım ama haklısın hdd tak,nmt nmj derken kabus başlıycak

• quote:

Esame

hulusi bu konuya hiç takılma.samsung 2.5" usb var.bu hdd ile pc'de en fazla 30 mb/sn yazma okuma hızı görüyorum.bu hdd ile popcornda 45 mbps'lik filimler hiç sorunsuz izlenebiliyorsa,alacağın 2 TB hdd'ninde
    sata'dan bağlanacağı ve okuma yazma hızının yaklaşık 90 mb/sn olduğunu düşünürsek,daha ne olmasını isterdin tabiki 5400 rpm bir hdd pc'de işletim sistemi kurmak için yeterli değil,günümüzde 7200 rpm
    ve aktarım hızı 125 mb/sn bulan hdd'ler olduğu düşünülürse.ama biz bu HDD'yi pc'de kullanmıycaz

ben a-200'ü ilk aldığımda ,çekmecede duran 500 gb tek plaka,ince seagate hdd'yi deneme için bağlamıştım.hani şu meşhur seri,aktarım hızında 120 mb/sn gördüğüm hdd.nmt kurmuştum,birkaç filim atmıştım vs vs vs.ertesi gün çıkartıp pc'içindeki samsung 1.5 TB 5400 rpm HDD'yi bağladım.inan bana kullanımda hiçbir hız farkı görmedim ben.ne açılış ve nmt yüklenme süresi,ne filim açma hızı,nede dosya kopyalama hızında.şuan içindeki 1.5 TB HDD'de 2 gb yer var,ağzına kadar dolu

açıklayıcı olduysa ne mutlu bana

not: pc'de 2 adet SSD kullanıyorum,biri ocz vertex,diğeri ocz core.ocz core ilk çıkan ssd,haliyle hızı şimdikilere göre oldukça düşük.bu SSD'yi deneme için çıkartıp a-200 e bağlamıştım,çalıştırıcağnı pek sanmasamda beni şoka uğratmıştı inan bana SSD'li pocorn mükemmel oluyor.nasılki pc'de mükemmel oluyorsa.50 gb'lık bluray iso'larda bile,ileri geri zaman atlamalarında saniyelik bile duraksamıyor.
    ama malesef fiyatları ve kapasiteleri yüzünden a-200'de SSD kullanmak şuan fantezi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 13 Ocak 2011; 7:47:05 >

• quote:

quote:

blackdayy..

WD20EADS yerine artık WD20EVDS üretilecek alınan bilgiye göre..

bu hafta içi kesin almam gerek HDD yi.. HDD araştırması, ağ kurma, evde z5500 ü duvarlara monte etme vb. ince ayarlar derken haftasonu film izlemem lazım artık.. Araştır araştır sıkıldım..

hocam sınırları aştım artık,

aşağıdaki link'de konuyu ben açtım, WD20EARS'ın çalışıp çalışmadığını sordum, gelen cevaba göre bi sıkıntı yok. cevaplayan kişide saglam birine benziyor!

http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=48894

azmin büyüleyici EARS modellerle olası problem şuymuş; format işlemi sırasında PCH 4k sektörü pas geçiyormuş.yani en az 16k sektör olarak format atıyormuş.16k sektörde okuma / yazma hızında düşüşler olabiliyormuş,buda nadirende olsa takılmalara , zaman zaman yavaşlamalara sebebiyet verebiliyormuş.son firmware ile 4k sektör format desteği gelmiş,böylece full speed hızına çıkılabiliyormuş

beta tester ile olan görüşmemde konuyu böyle izah etti.yani gönül rahatlığı ile EARS alıp kullanabilirsiniz

• quote:

quote:

quote:

blackdayy..

WD20EADS yerine artık WD20EVDS üretilecek alınan bilgiye göre..

bu hafta içi kesin almam gerek HDD yi.. HDD araştırması, ağ kurma, evde z5500 ü duvarlara monte etme vb. ince ayarlar derken haftasonu film izlemem lazım artık.. Araştır araştır sıkıldım..

hocam sınırları aştım artık,

aşağıdaki link'de konuyu ben açtım, WD20EARS'ın çalışıp çalışmadığını sordum, gelen cevaba göre bi sıkıntı yok. cevaplayan kişide saglam birine benziyor!

http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=48894

azmin büyüleyici EARS modellerle olası problem şuymuş; format işlemi sırasında PCH 4k sektörü pas geçiyormuş.yani en az 16k sektör olarak format atıyormuş.16k sektörde okuma / yazma hızında düşüşler olabiliyormuş,buda nadirende olsa takılmalara , zaman zaman yavaşlamalara sebebiyet verebiliyormuş.son firmware ile 4k sektör format desteği gelmiş,böylece full speed hızına çıkılabiliyormuş

beta tester ile olan görüşmemde konuyu böyle izah etti.yani gönül rahatlığı ile EARS alıp kullanabilirsiniz

Allah razı olsun.. (: EARS kabusu sona ermiştir benim için..

akşam inş. bi tane EARS alacagım, ev'e geçtiğim zaman da, diski takamdan önce cihazı güncelleyeceğim. sonra diski takacagım.

sanırsam güncellemeleri usb den flashdisk ile yapabilirim?

• blackdayy

ben güncellemeyi usb den yaptım.. sorun olmaz yani..
  • İşin ilginç yanı pc de 200-300 kbs geçmeyen indrme hızı cihazda 600 larda...
  • ustalar içine disk takıp nmt uygulamalarını kuran arkadaşlar açılış hızını süre olarak hiç ölçtünüzmü.

boş cihaz ile diskli cihazın açılış hızı fark ediyormu.
  • quote:

blackdayy

ben güncellemeyi usb den yaptım.. sorun olmaz yani..

eyw. saolasın,

simdi torrent olayına daldım bugun, wd 2 tb harici diskimi aldım, iş yerimden indirmeye basladım. (:
  • Arkadaşlar Lütfen yardım..

Kablolu ağ kurulumu yaptım.. Windows 7 kullanıyorum..

PCH'dan (pc deki paylaşıma açtığım) hiç bir dosyayı göremedim.. beceremedim bi türlü..
    PC den ise ağa giriyorum media aygıtları altında 2 adet tema var...
    bunlar
    PCH-A200-9ad2b (00-06-DC-81-3E-0B)
    ELVAN:elvin (Media Player iconu.. bunu tıkladığımda bir tane daha üzerinde yeşil play ikonu olan simge açılıyor)

ama bir türlü 2 cihazı birbirinden doyaları gösteremedim..

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum eğer mümkünse resimli anlatım yapılabilirmi.. yada nette link varmı konu ile ilgili..
    olmadı Ankara da Keçiören de olan bi arkadaş varsa yardımcı olabilirmi bana :)
  • quote:

Arkadaşlar Lütfen yardım..

Kablolu ağ kurulumu yaptım.. Windows 7 kullanıyorum..

PCH'dan (pc deki paylaşıma açtığım) hiç bir dosyayı göremedim.. beceremedim bi türlü..
    PC den ise ağa giriyorum media aygıtları altında 2 adet tema var...
    bunlar
    PCH-A200-9ad2b (00-06-DC-81-3E-0B)
    ELVAN:elvin (Media Player iconu.. bunu tıkladığımda bir tane daha üzerinde yeşil play ikonu olan simge açılıyor)

ama bir türlü 2 cihazı birbirinden doyaları gösteremedim..

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum eğer mümkünse resimli anlatım yapılabilirmi.. yada nette link varmı konu ile ilgili..
    olmadı Ankara da Keçiören de olan bi arkadaş varsa yardımcı olabilirmi bana :)

hulusi en sonunda toplanıp sana gelicez heee

olması gereken şekil bu.şuan pch kapalı olduğu için "bağlantısı kesilmiş ağ sürücüsü" yazıyor üstünde.pch açıldığında kırmızı X gidip yerine yeşil simge geliyor.bunun için hiçbir ayar yapmadım ben,pch'yi kablolu'dan bağladığım anca resimdeki şekliyle kendi oluştu.daha sonra pch'yi tv altına koyup wireless bağlantıyı yaptığımdada aynen devam ettim.pch menülerinde paylaşım klasörü var,ordanda pc'deki tüm paylaşıma açık klasörleri görüyorum,bunun içinde extradan bir ayar yapmadım.haliyle hiçde kurcalamadım,muhakkak biyerde birşey atladın.sende bir foto çekip gönder bakalım,ne durumda bağlantı bir görelim.

Popcorn A-200

• quote:

Orijinalden alıntı: sakalak

ustalar içine disk takıp nmt uygulamalarını kuran arkadaşlar açılış hızını süre olarak hiç ölçtünüzmü.

boş cihaz ile diskli cihazın açılış hızı fark ediyormu.

ewet hdd takılı dğeilken çok çabuk açılıyordu,1.5 tb hdd full dolu olarak ölçmedim ama açılması yaklaşık 30 sn. buluyor.nmt'lerin yüklenmesi ve hdd'ye tam erişim sağlanması zamanıda 1 dk. buluyor gibi.tabi ben nmt servislerinden sadece samba'yı kullanıyorum,diğerleri kapalı duruyor.hepsi açık olsa biraz daha geçe kalabilir.
  • Buyrun toplanıp gelin çay içmeye

bende sendeki gibi bir bağlantı çıkmadı..
    ben kablolu modem (Dlink marka) üzerinden ağ yaptım..

bu resimde eğer media player açıksa alttaki ikisi çıkıyor..
     Popcorn A-200
    media player açmazsam sadece PCH media aygıtı olarak çıkıyor
     Popcorn A-200
    buda pcden payşıma açtığım dosyalar..
     Popcorn A-200

• Arkadaşlar fan sesi nasıl? Rahatsız olan var mı? İnternette sorun yaşamış olanlar var da acaba sorun tek tük mü genel mi diye merak ettim.
  • Mesajım bulunsu n düşünüyorum bende
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.