Şimdi Ara

Popcorn A-200 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
587
Cevap
2
Favori
35.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: saitemre

Arkadaşlar selam, aşağıda yazdığım konularda bana yardım edebilirseniz çok sevinirim:

1. Bu aletin güncelleştirmesini nasıl yapcam?
    2. Daha önce de sormuştum ama elimde Samsıng 640 gb harici disk var, bu disk ile takılmadan film seyredebilir miyim?
    3. TrueHD ve DTS-HD ses formatlarını bitstream olarak AVR'ye göndermek istiyorum, ayarlarını nasıl yapcam?
    4. Konuştuğunuz film afişleme programları, nmt vs. nedir hiç bilgim yok, bunlar olmasa da olur mu?
    5. Başka bilmem gereken şeyler nelerdir?

teşekkürler...

1.setup bölümünde en altta firmware güncelleştir var,ordan adım adım güncelleştirebilirsin
    2.harici dediğine göre bağlantı USB.usb bağlantılı ve ntfs formatlı hdd ile zaman zaman 45 mbps'ye çıkan filim denedim hiçbir takılma olmadan oynattı.
    3.hdmı ses açık olsun ve avr'ye bağlantıyı hdmı'den yap.ses ayarlarından dts ve ac3'ü "passthrough" yapman yeterli.
    4.pek tabi olur.hiç merak'ın yoksa,hiç bulaşma.
    5.cihazının kıymetini bilebilirsin mesela

• quote:

yalniz anlayamadigim bisey, alet kapaliyken bile cok isiniyor.

alet kapalıyken ısınmaz.sen kapatmıyor,stand-by moduna alıyorsun.kumandadan kapama düğmesine tek sefer basarsan stand-by'a geçer.kapatma düğmesine kırmızı ışık yanıp sönene kadar basılı tut,sonra bırak düğmeyi ve kapanmasını bekle.bak bakalım ısınıyormu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

Popcornun genel sorunu ısınma , ilginç olan fan var havanın çıkacağı yer yok

ben bunun için şöyle bir çözüm düşündüm,üst kapakta tam fanın üzerine gelen yerde,falçatayla ince delikler açmak,ızgara gibi.hava girişi sağlanır böylece ama garanti dışı kalır büyük ihtimal.riske girmemek için yapmadım.hoş ısınmasının bir zararıda yok,bütün gün açık kaldığı oluyor,ısınıyor ama bir sorun yok.üzerindeki sigma işlemciyi araştırdım ben,90 dereceye kadar ısıl düzeyi var.90 dereceyede ulaşması biraz imkansız,rahat olun yani

bazı arkadaşlardan revizyon bilgilerini sormuştum,sorma sebebim şuydu; 1.7 revizyon ilk çıkan.bu revizyonda sıkça bozulma sorunu yaşanıyordu.hatta bu forumda bozulan a-200 sahipleride var.board'larını değişime gönderdiklerinde yeni gelen board'lar 1.8 revizyondu.demekki 1.7 revizyonda bir sorun vardıki,1.8'e güncellediler. bunlar yaşandığında a-200'ün ilk zamanlarıydı,yani yaklaşık 2009'un ilk ay'larıydı.
    bizim elek.word'den aldığımız a-200 ler'de 1.7 revizyon.ama ben alırken görevli arkadaşa rica ettim,cihazın elek.word'e geliş tarihine baktırdım,14-10-2009.burdan şu sonuç çıkıyor,sorunlu bir revizyonu 10 ay boyunca üretmeye devam etmez.demekki sorun yok

tabi bu sorunun kesin yanıtını vericek olan kuruluş sancak bilgisayar.sormak lazım,bir sorun varmı revizyonlarda,yoksa tamamen ilk partilerin rastlantısal olayımı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

abyss_ati şu işi detaylı bir anlatırmısın ?

hangi işi ?

Şu NMJ işlerini , aklım basmıyor
    Yazılım modlamak olsun , ona nedense kafam basıyor

bir kaç gün sonra daha ayrıntılı yazarım.gerçi basit ama kullanışlı bir program.bu program çıkmadan önce ben afişleri tek tek elle düzenliyordum,bezmeye başlamıştımki,program imdadıma yetişti.hatta dün güncellenen yeni versiyonda,poster ve thumbnail afişlerini movieDB'den kendisi bulmaya başladı.artık google'de afiş aramayada gerek kalmadı.

• nmj suan icin cok yetersiz tarama yapıpda afıslemedıgı çok film oluyor istersen oversight dene
  • @abyss_ati

dün akşam EW'den aldığım A-200'ün revizyon numarasına bakabildim, benim cihazda 1.7

şu hdd işini halletsem, hem ben, hem siz rahatlayacaksınız

hala hdd arıyorum, EARS serisi'nin özellikleri, EADS'den daha iyi ama, EADS daha pahallı. neden böyle?
  • Arkadaşlar Electroworld de WD hard disk varmı bu EARS ve EADS serilerinden ona gidip bakıcam.. olursa da alıcam..

Yada blackdayy ile netten alırız artık büroteknikmi olur exa mı olur??
  • Arkadaşlar bende tüm marketleri ve interneti araştırdıktan sonra SAMSUNG-HD154UI 1.5 TB HDD ye karar verdim... 12 saat boyunca torrent indirmek üzere açık bıraktım cihaz ılıktan biraz daha sıcak diyebiliriz.. Ses konusunda ise içerisinde disk çalışan bir notebook sesi neyse bu da o... Çok kasmanıza gerek yok bence.. Sancak bilgisayar teknik servisle konuştum teknik servisteki arkadaş Samsung alabilirsiniz ben şahsen Samsung kullanıyorum dedi..

http://www.sanalmarketim.com/urun/9265e7b7ba5aa61634a4ede5ef85d2b7/SAMSUNG-HD154UI-EcoGreen-F2-1.5-TB-5400Rpm-32MB-SATA2

• benim bu disk olayı için vaktim var, yurtdışından da alabilirim ama bilmediğim bir konu olduğu için cahilce birkaç soru sormak istiyorum:

1. 2.5'' mi yoksa 3.5'' mi alcaz?
    2. 5400 rpm mi yoksa 7200 rpm mi?
    3. Ön bellek ne kadar çoksa o kadar iyi mi?
    4. Popcorn firmasının özellikle tavsiye ettiği bir marka var mı?
    5. Mesela 2 TB alsak bi sorun olur mu?

http://www.amazon.co.uk/212085-Western-Digital-Internal-WD20EARS/dp/B003D0FZRW/ref=sr_1_10?s=computers&ie=UTF8&qid=1294826318&sr=1-10

• quote:

benim bu disk olayı için vaktim var, yurtdışından da alabilirim ama bilmediğim bir konu olduğu için cahilce birkaç soru sormak istiyorum:

http://www.amazon.co.uk/212085-Western-Digital-Internal-WD20EARS/dp/B003D0FZRW/ref=sr_1_10?s=computers&ie=UTF8&qid=1294826318&sr=1-10

2,5'' veya 3,5'' takabiliyorsunuz. eğer bulabiliyorsanız Western Digital WD20EADS 2 TB 5400 RPM, 32MB ön bellekli modelini alınız. Şahsen kaç gündür TR de arıyorum çok pahallı (250-300 tl) olduğu için alamıyorum. (: fakat, firmalar ile görüşüyorum yakında uygun fiyata bulabilirim.

@Hulusi kardeş, beraber alırız artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: byapici

Arkadaşlar bende tüm marketleri ve interneti araştırdıktan sonra SAMSUNG-HD154UI 1.5 TB HDD ye karar verdim... 12 saat boyunca torrent indirmek üzere açık bıraktım cihaz ılıktan biraz daha sıcak diyebiliriz.. Ses konusunda ise içerisinde disk çalışan bir notebook sesi neyse bu da o... Çok kasmanıza gerek yok bence.. Sancak bilgisayar teknik servisle konuştum teknik servisteki arkadaş Samsung alabilirsiniz ben şahsen Samsung kullanıyorum dedi..

http://www.sanalmarketim.com/urun/9265e7b7ba5aa61634a4ede5ef85d2b7/SAMSUNG-HD154UI-EcoGreen-F2-1.5-TB-5400Rpm-32MB-SATA2

teşekkürler ama, ben de bi takıntı oldu. bu diski bulmam gerekiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: blackdayy

quote:

benim bu disk olayı için vaktim var, yurtdışından da alabilirim ama bilmediğim bir konu olduğu için cahilce birkaç soru sormak istiyorum:

2,5'' veya 3,5'' takabiliyorsunuz. eğer bulabiliyorsanız Western Digital WD20EADS 2 TB 5400 RPM, 32MB ön bellekli modelini alınız. Şahsen kaç gündür TR de arıyorum çok pahallı (250-300 tl) olduğu için alamıyorum. (: fakat, firmalar ile görüşüyorum yakında uygun fiyata bulabilirim.

aslında yukarda sorduğum sorular doğrultusunda ben de iyi bir tercih yapabileceğimi düsünüyorum

• quote:

Arkadaşlar bende tüm marketleri ve interneti araştırdıktan sonra SAMSUNG-HD154UI 1.5 TB HDD ye karar verdim... 12 saat boyunca torrent indirmek üzere açık bıraktım cihaz ılıktan biraz daha sıcak diyebiliriz.. Ses konusunda ise içerisinde disk çalışan bir notebook sesi neyse bu da o... Çok kasmanıza gerek yok bence.. Sancak bilgisayar teknik servisle konuştum teknik servisteki arkadaş Samsung alabilirsiniz ben şahsen Samsung kullanıyorum dedi..

Torrent indirmeyi nasıl yapıyorsunuz.mümkünse adım adım anlatım yaparsanız seviniriz..hangi hardiski kullanıyorsunuz.enerji tüketimi az mı oluyor.?Şimdiden teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackdayy

quote:

aslında yukarda sorduğum sorular doğrultusunda ben de iyi bir tercih yapabileceğimi düsünüyorum

Aşağıdaki link'de A-200 için, uyumlu ve uyumsuz hdd listesi var, ordan da uygun model belirliyebilirsiniz.

http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/A-200/A-210_Compatibility_Lists
    http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/A-200/A-210_Compatibility_Lists

• quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

Popcornun genel sorunu ısınma , ilginç olan fan var havanın çıkacağı yer yok

ben bunun için şöyle bir çözüm düşündüm,üst kapakta tam fanın üzerine gelen yerde,falçatayla ince delikler açmak,ızgara gibi.hava girişi sağlanır böylece ama garanti dışı kalır büyük ihtimal.riske girmemek için yapmadım.hoş ısınmasının bir zararıda yok,bütün gün açık kaldığı oluyor,ısınıyor ama bir sorun yok.üzerindeki sigma işlemciyi araştırdım ben,90 dereceye kadar ısıl düzeyi var.90 dereceyede ulaşması biraz imkansız,rahat olun yani

bazı arkadaşlardan revizyon bilgilerini sormuştum,sorma sebebim şuydu; 1.7 revizyon ilk çıkan.bu revizyonda sıkça bozulma sorunu yaşanıyordu.hatta bu forumda bozulan a-200 sahipleride var.board'larını değişime gönderdiklerinde yeni gelen board'lar 1.8 revizyondu.demekki 1.7 revizyonda bir sorun vardıki,1.8'e güncellediler. bunlar yaşandığında a-200'ün ilk zamanlarıydı,yani yaklaşık 2009'un ilk ay'larıydı.
    bizim elek.word'den aldığımız a-200 ler'de 1.7 revizyon.ama ben alırken görevli arkadaşa rica ettim,cihazın elek.word'e geliş tarihine baktırdım,14-10-2009.burdan şu sonuç çıkıyor,sorunlu bir revizyonu 10 ay boyunca üretmeye devam etmez.demekki sorun yok

tabi bu sorunun kesin yanıtını vericek olan kuruluş sancak bilgisayar.sormak lazım,bir sorun varmı revizyonlarda,yoksa tamamen ilk partilerin rastlantısal olayımı ?

Üst kısma açılan delikler yüzünden garanti dışı kalmaz sadece kart sökülmesin garanti dışı o zaman kalır , ben cihazı ilk alanlardanım sancak bilgisayara gelen numunelerden birini almıştım versiyon 1.7 sorun yaşamadım zaten malum dönemlerde sancak konu ile ilgili açıklama yapmıştı 1.8 olan kartın 1.7 ile arasında fark yok , iki arkadaşımızın cihazı bozuldu bunlardan biri yurtdışından gelmişti yani tamamen elektronik şans faktörü , 4 ay cihazı hiç kapatmadım sorun yok ama ısınma var belki mod yaparım.

Popcorn A-200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 12 Ocak 2011; 15:16:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkaya1974

quote:

Torrent indirmeyi nasıl yapıyorsunuz.mümkünse adım adım anlatım yaparsanız seviniriz..hangi hardiski kullanıyorsunuz.enerji tüketimi az mı oluyor.?Şimdiden teşekkürler.

Aslında çok basit bir işmiş... 1. NMT kurulum sihirbazını çalıştırmak... 2. PC den cihazı bulmak 3. PC den bulunan PCH (cihaz) torrent sekmesine tıklamak 4. Herhangi bir torrent sayfasını bilgisayara kaydetmek.. 5. 3. basamaktaki sayfada upload kısmında kaydedilen torrent sayfasını bulmak.. 6. üstüne tıklayıp dosyayı çekip upload sekmesini tıklamak işlem bu sonra beklemek... Cihazı kapatmadan tabi (standbye da olur)

• torrent kullanmak için mutlaka dahili diskin olması mı gerek?
  • quote:

torrent kullanmak için mutlaka dahili diskin olması mı gerek?

Evet , ayrıca nmt kurulumu yapıp disc'i ext3 formatlamanız gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.power

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkaya1974

quote:

Aslında çok basit bir işmiş... 1. NMT kurulum sihirbazını çalıştırmak... 2. PC den cihazı bulmak 3. PC den bulunan PCH (cihaz) torrent sekmesine tıklamak 4. Herhangi bir torrent sayfasını bilgisayara kaydetmek.. 5. 3. basamaktaki sayfada upload kısmında kaydedilen torrent sayfasını bulmak.. 6. üstüne tıklayıp dosyayı çekip upload sekmesini tıklamak işlem bu sonra beklemek... Cihazı kapatmadan tabi (standbye da olur)

Bu işlem gerçekdiyse , NMTCommunityInstaller pc yükleyin ardından , cihazın ıp'si , şifrenizi girin ,
    Olmazsa olmaz bu yazılım içinde bir çok program ve seçenek mevcut ilk olarak Transmission son sürümünü yükleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 12 Ocak 2011; 16:30:36 >

• Merhaba arkadaslar

Gecen gun kendime bir a200 aldim. Cok guzel bir makina ama hala cozemedigim yonleri var. Acaba biri yardimci olabilirmi?

1) Muziklerimin hepsi Apple Macbook Proda iTunes icinde. (Butun tagler dosyalara yazilmis durumda, Artworklerde ayni sekilde taglerin icinde, yani dosya icinde folder.jpg gibi degil). myIhome calistirdigimda a200de macbook u goruyorum. Muzikleri, iTunes playlisti vs goruyorum. Ama bir sarki secip calmaya basladigimda sarkinin tagleri veya artwork u gozukmuyor. Bunun nedeni nedir? Kendim a200un icine bir album attim onun taglerini gosteriyor fakat artwork gozukmuyor. Anladigim kadari ile MNJ nin muzik icin olan kismi hala bu konuda cok eksigi var, bunun yerine kullanabilecegimiz baska bir yer varmi? Tercihim network uzerinden macbooktan dosyalari okuyabilsin.

2) Istanbuldan veya Turkiyedeki bir online shoptan uygun bir wireless dongle varmidir? yoksa illa 74tl verip sancaktan orjinalini mi almak gerekiyor?

3) Filmler veya dosya listesi vs full ekran normal bir sekilde gosteriyor. Fakat NMJ e girince ilk once donen menu karsima cikiyor(full ekran) burdan hdd yi seciyorum afisleme programi aciliyor fakat bu program sadece ekranin 4te 1ide gosteriyor(sol ust kose). Bunu nasil duzeltebilirim?

Tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.