Şimdi Ara

Popcorn A-200 (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
587
Cevap
2
Favori
35.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • POPCORN A-200 üst kapak hava delikleri.

Daha farklı şekilde de yapılabilir, bana bu kolay geldi yaptım.

Popcorn A-200

Popcorn A-200
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

KABLOLU BENİMKİ.. AMA NE MÜMKÜN FİLM İZLEMEK.. DOSYAYI ÇOK YAVAŞ AÇIYOR..

@hulusi,

Ev ağımda Salonda Belkın N1 Vısıon (F5D8232-4) Draft-N Router (Gıgabıt potlu) CAT 6 ile bağlı olanlar A-200, TV Sony X4500 - Dreambox 8000 HD oturma odasındaki TV Phılıps 9731 de ( BELKIN F5D8051 ) Draft-N 300 destekli USB alıcı ve Dreambox 7025 de köprü ile bağlı ev ağıma.

Resim ve Müziklerlerde hiç bir sorun yok, sadece çok yüksek bitrateli filmlerde bazen hafif kopmalar oluyor, kablosuz bağlandığım TV de.

Kablo ile bağlandığımda hiç bir sorun yok, gayet akıcı ve güzel. (Sony TV de ağda video desteği olmadığı için kullanmıyorum, HDMI ile bağlı)

Bendeki USB alıcıyı A-200 de denedim cihazda sorunsuz çalıştı.

http://en-us-support.belkin.com/app/product/detail/p/206

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz096

POPCORN A-200 üst kapak hava delikleri.

Daha farklı şekilde de yapılabilir, bana bu kolay geldi yaptım.

Popcorn A-200

Popcorn A-200

gayet şık ve güzel olmuş

• benim için fan'dan kurtulmak adına, metal kasa olayı iyimiş. ileride mutlaka satın alacağım... (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackdayy -- 24 Ocak 2011; 17:14:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

quote:

quote:

quote:

Yaa arkadaşlar pc ile PCH arasında bağlantı kurdum ama pc den PCH içeriğe bakarken çok çok yavaş.. video müzik falan açmıyor bile yavaşlıktan bunun ayarı falan varmı?

hulusi wireless bağlantı yaptıysan eğer normal.wireless bağlantıda en iyi ihtimalle 1.5 mb/sn bağlantı hızında veri alıp veriyor.eğer sinyal seviyen 100/72 altındaysa yavaşlar.benim bağlantı sinyal
    kalitesi 100/70.aralarında 3 oda var.pc'den pch içeriğini çok rahat açabiliyorum.pc'deki çift tıklamayla klasör açılma hızına eşit.müzikleride rahat dinliyorum.ama filim izlemek takılarak oluyor.ancak düşük bitrateli filimler açılabiliyor.yüksek bitrateliler takılıyor.

eğer ethernetten kablolu bağlantı yapıyorsan,herşey gayet rahat açılıyor.kablolu olarak yaklaşık 10 mb/sn hızını görüyor.

pch'de ethernet ayarı auto'da dimi.10/100 şeklindeyse auto yap.

hulusi metal kasa ile ilgili birde şöyle bir şey olabilir.metal kasa 40 euro,kargo 17 euro.2 tane alırsak kargo gene 17 euro,3 tane olursa 20 euro.eğer sancaktan bir gelişme olmazsa,getirtiriz yurtdışından,kargoyuda bölüşürüz.başka isteyen olursa toplu alırız,kargo uyguna gelir.bir kişiye gelir kargo,oda diğerlerine gene kargoyla gönderir.

zaten autoda.. ama olmuyor.. ben uğraşmıcam artık.. şuan 1 tb film var onalr beni bi süre götürür..
    bilgisayardan anlayan bi arkadaşım gelince de baktırırım ayarlarına..

40 Euro sadece metal kasa için çok değilmi yaffff... kaça malediyolarda kaça satıyolar..
    eğer toplu getirme imkanımız varsa olabilir..

• beyler acemiyim yardim edin.

Elimde X-Men trilogy 40 gb'lik film var ama herhalde bu bdmv gibi bisey. Simdi ben bunu nasil acacam? 98 parca zip dosyasini indirdim, acarken 2 dosyada hata verdi ama yine de tamamladi ama ben dosyayi okumaya calistigimda sadece kamera arkasi cekimlerini falan aciyor o da 20 dk dandik goruntu.

Sizce o 2 dosya hatali oldugu icin mi? Ayarlarda BD menusunun hepsini tek tek denedim. Bi yardim lutfen.
  • bilgisayarda acinca dosyalar soyle:

Popcorn A-200

Popcorn A-200
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yaa arkadaşlar pc ile PCH arasında bağlantı kurdum ama pc den PCH içeriğe bakarken çok çok yavaş.. video müzik falan açmıyor bile yavaşlıktan bunun ayarı falan varmı?

hulusi wireless bağlantı yaptıysan eğer normal.wireless bağlantıda en iyi ihtimalle 1.5 mb/sn bağlantı hızında veri alıp veriyor.eğer sinyal seviyen 100/72 altındaysa yavaşlar.benim bağlantı sinyal
    kalitesi 100/70.aralarında 3 oda var.pc'den pch içeriğini çok rahat açabiliyorum.pc'deki çift tıklamayla klasör açılma hızına eşit.müzikleride rahat dinliyorum.ama filim izlemek takılarak oluyor.ancak düşük bitrateli filimler açılabiliyor.yüksek bitrateliler takılıyor.

eğer ethernetten kablolu bağlantı yapıyorsan,herşey gayet rahat açılıyor.kablolu olarak yaklaşık 10 mb/sn hızını görüyor.

hulusi metal kasa ile ilgili birde şöyle bir şey olabilir.metal kasa 40 euro,kargo 17 euro.2 tane alırsak kargo gene 17 euro,3 tane olursa 20 euro.eğer sancaktan bir gelişme olmazsa,getirtiriz yurtdışından,kargoyuda bölüşürüz.başka isteyen olursa toplu alırız,kargo uyguna gelir.bir kişiye gelir kargo,oda diğerlerine gene kargoyla gönderir.

zaten autoda.. ama olmuyor.. ben uğraşmıcam artık.. şuan 1 tb film var onalr beni bi süre götürür..

40 Euro sadece metal kasa için çok değilmi yaffff... kaça malediyolarda kaça satıyolar..

Zamanında kasa işini sancağa sorduğumuzda düşünmüyoruz demişlerdi ,
    Kasa yurt dışından alınsada benim bildiğim sancak'a gidip montajı yaptırmak gerek (Yoksa garanti dışı kalabilir cihazlar)

Sancak görevlisi forumda kasa işini sorabiliriz , yurt dışından alınma durumu varsa benide listeye ekleyebilirsiniz arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

bilgisayarda acinca dosyalar soyle:

Popcorn A-200

Popcorn A-200

stream klasörünüde aç,içeriği tam olarak buraya fotoğrafla koy,hangi dosya olduğunu söyliyeyim.

aslında bu konularla ilgili müsait bir zamanda rehber niteliğinde bir yazı yazmayı düşünüyordum.TS,M2TS,MKV decode/encode/remux/altyazı ayarlama,ses ayarlama,görüntü ayarlama vs vs vs...
    rehbere biraz öncelik vermemiz gerek anlaşılan

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Zamanında kasa işini sancağa sorduğumuzda düşünmüyoruz demişlerdi ,
    Kasa yurt dışından alınsada benim bildiğim sancak'a gidip montajı yaptırmak gerek (Yoksa garanti dışı kalabilir cihazlar)

Sancak görevlisi forumda kasa işini sorabiliriz , yurt dışından alınma durumu varsa benide listeye ekleyebilirsiniz arkadaşlar.

o zaman iş başa düştü desene,yurtdışından getirticez müsait bir zamanda verelim siparişi,3 kişi alsak yeter.yaklaşık 120 euro olur,gümrük vergisi falanda olmaz kanımca.20 euro'da kargoya veririz.
    @ hulusi aslında çok o kasa için ama başka alternatifte yok.çokta gerekli birşeyde değil hani,böylede çalışmasında bir sıkıntı yok nasılsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

quote:

Orijinalden alıntı: gigarange

Yurtdışında popcornhour.com 'da 179$
    Ancak tasarımıyla ilgili tartışmalar var, özellikle kullanılan malzemenin plastik olması eleştiri konusu olmuş forumlarda.
    İçerisinde bulunan fanın da, sessizlik takıntısı olanlara sıkıntı verebileceği belirtilmiş.
    Özellikleri C200 ile aynı sayılır, karşılaştırmalı bir tablo eklersem daha açıklayıcı olacaktır sanırım.

Bir ürünün tanıtımında fanın sessiz olması için özel dizayn edildiği vurgulanmışsa ve buna rağmen ürün daha piyasaya çıkmadan birileri fan gürültüsünün problem olabileceğini iddia ediyorlarsa ben buna inanmam sadece gülerim. Tamamen sallama konuşuyorlar, o yüzden bekleyip görelim.

Fan gürültüsü gerçekten rahatsız ediyor.. Filme dalınca gürültüyü elbette duymuyorsunuz ancak - gürültü seviyesinin daha düşük olacağını umuyordum almadan önce..

Bir de 5+1 ses stemini bağladım A200 e optik ile.. Sanki önceden ayar menüsünde bir yerde 5+1 diye bir seçenek seçmiştim diye aklımda kalmış - sonra çok aradım bulamadım.. Sadece downmix ve passtrough var. 5+1 bağlandığında hangi ayarları seçmem gerekiyor - hepsi pass olunca ses 5+1 geliyor gerçi ama - sanki eski ayaralarda ses daha fazla çıkıyordu

• bu metal kasaların gümüş renginde olan (fırçalanmış metal falan diyede geçer adı) yokmu? o daha şık durur bence..
  • Arkadaşlar, bu A-200 için dahili disk almak istiyorum. 2 TB. En iyisi, en problemsizi hangi marka ve modeldir?

Bir de bişey sormak istiyorum. Dün 40 GB'lık X-Men indirdim, uzun uğraşlar sonucu açabildim ancak çok kısa zaman aralıkları ile görüntüde takılmalar oluyor ama bu takılmalar da çok kısa sürüyor, belki saniyenin 5'te biri. Ben şu anda harici Samsung diskten kullanıyorum. Acaba e-sata'ya geçsem bu problemler ortadan kalkar mı? Şimdiye kadar çalıltırdığım 8-10 hatta 20 GB'lık filmlerde böyle bi sorun yaşamamıştım.
  • e-sata varmıydı bizim cihazda yavvss. benim kafa gitti..

burda 2-3 arkadaş bende dahil 2TB WD Green EARS serisi harddisk aldık.. uygun fiyatlı.. önceki sayfalardan okuyabilirsin.. kendi adıma menmunum sıkıntı yok..

bende takılma olmuyor gibi.. çok çok çok nadir.. o da hasta ruhlu geçecekte saniyenin 10/1 i aha takıldı diyecek..
  • Son yasadan sonra umarım fatura başımıza dert açmaz , yinede sancak bilgisayara konuyu soruyim
  • ya beyler hasta ruhlu olmakla ilgisi yok, cihazi alirken yorumlarda 40gb'lik filmleri bile rahatlikla okuyabiliyor deniyordu. Simdi bu bendeki 40 gb'lik X-Men'i okurken arada bir cok kisa takilma yapiyor.

Acaba diyorum filmi harici diskten okumanin etkisi var midir? Dahili disklerde performan artisi olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: saitemre

Arkadaşlar, bu A-200 için dahili disk almak istiyorum. 2 TB. En iyisi, en problemsizi hangi marka ve modeldir?

Bir de bişey sormak istiyorum. Dün 40 GB'lık X-Men indirdim, uzun uğraşlar sonucu açabildim ancak çok kısa zaman aralıkları ile görüntüde takılmalar oluyor ama bu takılmalar da çok kısa sürüyor, belki saniyenin 5'te biri. Ben şu anda harici Samsung diskten kullanıyorum. Acaba e-sata'ya geçsem bu problemler ortadan kalkar mı? Şimdiye kadar çalıltırdığım 8-10 hatta 20 GB'lık filmlerde böyle bi sorun yaşamamıştım.

takılmadan kastın ne birazdaha açıkla.frame atlamasımı oluyor,görüntü kesilmelerimi oluyor,anlık donmalarmı oluyor.
    kullandığın harici samsung disk,yeni seri 2.5" lik samsung'sa eğer,aynı disk'i bende kullanıyorum,600 gb lık modelini,kesinlikle hiçbir takılma yavaşlama sözkonusu değil.
    şuanda piyasadaki en yüksek bitrateli (akış verisi) filim avatar,transformers 2.bu filimler izlenme esnasında 48 kbps değerine kadar çıkıyor.5400 rpm 2.5" lik harici samsung disk'le hiçbir takılma
    olmadan rahatlıkla izleniyor.hatta sınırlarını bulmak açısından 85 kbps'lik bir demo'yu çalıştırdım,o bile takılmadan akışkan bir şekilde oynadı.yurtdışı forumlarından biryerde,gelecek olan yeni nesil görüntü
    formatı olarakta lanse edilen HD pro formatında bir demonun a-200 ile denendiğini ve a-200'ün yerlerde süründüğünü belirtmişler.bu bahsedilen HD pro demo'nun bitratesi 230 kbps
    kısacası uzatmadan şuna gelicem,denediğin X-men filminin bitratesi olsa olsa 30-35 kbps'dir.bu yüzden bitrate ile ilgili bir sıkıntı olduğunu sanmam.

şimdi gelelim olasılıklara;
    öncelikle son firmware'nin yüklü olduğunu varsayıyorum,bu çok önemli.ikinci önemli nokta video çıkış formatın.eğer a-200 hdmı çıkış ayarın 1080p 60 hz,1080p 50hz,720p 60 hz,720p 50 hz vs vs vs şeklindeyse
    ve izlediğin filimde 24 fps değerindeyse,frame atlamaları oluşur ve sen bunu görüntüde donma oluyor diye sanırsın.gene aynı şekilde kullandığın lcd'nin 24p gerçek sinema modu varsa ve bu mod açık fakat a-200 de görüntü çıkışı bahsettiğim oranlardaysa,gene frame atlamaları oluşur.bu varsayımları 24 fps filim üzerinden yürütüyorum.40 gb'lık bir filimden bahsettiğine göre ya MKV ya M2TS formatında.bu durumda fps değeri 23.976'dır,yani 24p.hdmı görüntü çıkış seçeneğini 1080p 24hz yap,yada AUTO olarak ayarla,böyle bir dene.lcd'de 24p ayarı varsa oda açık olsun.
    yanlız 1080p 24 hz ayarında eğer 25-30 fps bir filim izlersen,gene frame atlaması olur bunuda unutma.

diğer bir olasılık,indirdiğin x-men filminin encode yapılırken ayarlarının yanlış yapılmış olma sonucu.yada blu-ray ham dosyasıysa,yani m2ts formatındaysa,remux yapılırken normalden daha düşük bir profil ayarıyla remux yapılmış olması.pc'de dikkatli bir şekilde izleyerek filimden kaynaklı bir hata olup/olmadığını anlayabilirsin.

bir diğer olasılıksa; eski nesil ve okuma/yazma hızı düşük bir harici disk kullanıyor olman.
    söylediklerimi bir dene,neler değişti yada değişmedi bizi bilgilendir,ona göre diğer olasılıklarıda gözden geçirelim.eğer yapabilirsin filimin mediaınfo ile alışmış bilgilerinide buraya koy.profil,codec,yapım kütüphanesine nedir bir bakalım,bende indirir bir denerim o filimi.

bir usb disk ile,içine takılan bir sata disk arasında tabiki performans farkı olucaktır.fakat şuan günümüzde en yüksek bitrateli filimin 50 kbps olduğunu ve yakın zamana kadarda bunun üzerine çıkılmayacağını varsayarsak,şuan usb disk kullanmanın daha sınırlarına gelmedik.en azından 100 kbps'lik bir filim çıkıcak,o zaman usb sınırlarına gelicez.usb veri aktarımından oluşan dorbağaz sonucunda filimler takılmaya başlıycak.bunun içinde en azından 2-3 yıl daha geçmesi gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 26 Ocak 2011; 9:17:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Son yasadan sonra umarım fatura başımıza dert açmaz , yinede sancak bilgisayara konuyu soruyim

çok iyi olur.ewet son yasayı unutmuştum ben,onuda bir araştırmak lazım.
  • abyss_ati

Maşallah dostum.. çok ilgilisin.. yardımperverliğin sayesinde çok şey öğreniyoruz..
  • @abyss_ati

büyüksün.yorumlarını okumak keyifli oluyo.
    hd pro formatını öğrenmiş olduk.

teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.