Şimdi Ara

# POPCORN HOUR # Ana Konu (Tüm HD-Rip, Divx, Mkv, H.264 Formatları) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.506
Cevap
16
Favori
319.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • guzel begendim ilk izlenim olarak ....,imzamdaki sistemimde sorun cıkaran dosyaları sorunsuzca oynattı..1080p remux, 1080i ,720p ve xvid lerde sorun yaşamadım.alt yazılarda sorun yok....external hdd i ve ayrıca microsoft wireless klavyeyide cabucak tanıdı...external hdd kullandıgım icin henuz ısınma sorunu icin birşey diyemem şu anda ısınma yapmıyor.sessiz bir cihaz.....nete ethernet ile baglandıgımda youtube videoları akıcı degil..bağlantı hızımla alakalı olabilir..kumandasını ozellikle cok begendim..kısaca cihazla daha yapılabilecekler oldugunuda duşunursek rahatlıkla alınabilecek bir ürün..
  • Aşağıda anlatacağım şey, “sadece” YAMJ kurmak ve yukarıdaki mesajlarda gösterdiğim şekilde jukebox tarzında film izlemek için gereklidir. Myihome server kurulumunu anlatmadım. Jukebox için myihome şart değil ama myihome server, YAMJ plugini ile çalışabildiği için, onu da kurmak isteyebilirsiniz. Ancak onunla bazı problemler yaşama ihtimaliniz yüksek. Çünkü PCH cihazı, PC’de çalışan myihome server’i görmeyebiliyor. Bunu halletmek için de, router’dan bazı bilgilere bakıp manuel IP ayarları yapmak, firewallda ayarlama yapmak, belki de ekstra bir yazılım ile Windows Hizmetlerine bir ekleme yapmak gerekebiliyor. Onları daha sonra ele alırız. Şimdilik aşağıdaki işlemi yapın ve keyifle filmlerinizi izlemeye başlayın. Ancak İngilizcesi yeterli olanlar,www.networkedmediatank.com forumunda myihome server'i görememe sorunuyla ilgili yaptığım yazışmayı inceleyip, oradan fikir sahibi olabilirler ve kurulumu yapabilirler. myihome server kurulumu yapınca, YAMJ dosyalarını dahili HDD'ye atma ihtiyacınız kalmayacak. PC'nizdeki herhangi bir HDD'ye kurulum yapabilir ve oradaki index.htm dosyasını doğrudan PCH'deki myIHome menüsününü plugin ikonundan seçebilirsiniz, klasörlerde gezmenize gerek kalmıyor. Ekstra bir avantajı da, tek bir başlık altında, tüm video, müzik ve resim klasörlerinize ulaşabiliyorsunuz. Güzel bir uygulama.

http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=14779

YAMJ (Yet Another Movie Jukebox) Kurulumu

1. Java’yı Windows’a kurun. (Eğer kurulu değilse)

2. YAMJ’ıhttp://omertron.com/pch/YAMJ linkinden indirin.

3. SAMBA server’in PCH cihazınızda çalıştığını kontrol edin ve PC’nizde PCH’nin dahili HDD’sini ağ sürücüsü olarak gösterin.

4. Dahili HDD’nin Video klasöründe YAMJ isimli bir klasör oluşturun.

5. İndirdiğiniz YAMJ arşivini doğrudan HDD’deki YAMJ klasörüne açın. Alt klasör yaratmayın, kendisi gerekenleri açacaktır.

6. Windows MediaInfo CLI sürümünü indirinhttp://mediainfo.sourceforge.net

7. YAMJ klasörünün içinde MediaInfo (boşluk yok) isminde bir klasör açın ve MediaInfo arşivini bu klasörün içine açın.

8. YAMJ GUI Config yazılımını buradan indirin.http://omertron.com/pch/YAMJ_GUI_Config ve YAMJ klasörüne açın.

9. GUI Config yazılımını çalıştırın ve video dosyalarınızın bulunduğu yeri seçin, aşağıda NMT Path olarak NMT Hard Disk’i seçin, kaydedin ve çıkın.

10. Klasörde yeni oluşan My_YAMJ.cmd dosyasını çalıştırın

Bu şekilde komut satırı açılacak ve filmleriniz indekslenmeye başlayacaktır.

Bu iş bittiği zaman, PCH medya kaynağında hard diski seçin, 4. İkona gidin ve Video klasörünüzü açın, orada index.htm dosyasını seçin.

Eğer filmleriniz doğru isimlendirilmediyse, dosya isimlerini (klasör değil) değiştirmeyi deneyin.

Tek dosyalı filmler için:

\Video\Movies\The Dark Knight [2008].mkv

Çok dosyalı filmler için:

\Video\Movies\The Dark Knight [2008]\The Dark Knight [2008] CD1.avi
    \Video\Movies\The Dark Knight [2008]\The Dark Knight [2008] CD2.avi

Riplenmiş DVDler için:

\Video\Movies\The Dark Knight [2008]\VIDEO_TS\movie.vob

TV Serileri için:

\Video\TV Shows\Lost\Season 1\Lost S01E01.mkv

Halen dosyaların isimlendirmesiyle ilgili sorun yaşıyorsanız, filminizin bulunduğu klasörde filminizinadı.nfo dosyası yaratın ve bunun içine sadece filmin imdb.com’daki linkini ekleyip kaydedin. YAMJ bu adrese bakıp, doğru bilgileri indirecektir.

Örnek:
    \Video\Movies\The Dark Knight [2008].mkv
    \Video\Movies\The Dark Knight [2008].nfo

nfo dosyasının içeriği:
    http://www.imdb.com/title/tt0468569/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 16 Ocak 2009; 10:27:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: caution

guzel begendim ilk izlenim olarak ....,imzamdaki sistemimde sorun cıkaran dosyaları sorunsuzca oynattı..1080p remux, 1080i ,720p ve xvid lerde sorun yaşamadım.alt yazılarda sorun yok....external hdd i ve ayrıca microsoft wireless klavyeyide cabucak tanıdı...external hdd kullandıgım icin henuz ısınma sorunu icin birşey diyemem şu anda ısınma yapmıyor.sessiz bir cihaz.....nete ethernet ile baglandıgımda youtube videoları akıcı degil..bağlantı hızımla alakalı olabilir..kumandasını ozellikle cok begendim..kısaca cihazla daha yapılabilecekler oldugunuda duşunursek rahatlıkla alınabilecek bir ürün..

Wireless adaptör olarak ne kullanıyorsunuz,kendi ürünü olan WN-100'ü bulamadım,n desteği olan edimax adaptör denedim,çalışmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon

quote:

Orjinalden alıntı: caution

guzel begendim ilk izlenim olarak ....,imzamdaki sistemimde sorun cıkaran dosyaları sorunsuzca oynattı..1080p remux, 1080i ,720p ve xvid lerde sorun yaşamadım.alt yazılarda sorun yok....external hdd i ve ayrıca microsoft wireless klavyeyide cabucak tanıdı...external hdd kullandıgım icin henuz ısınma sorunu icin birşey diyemem şu anda ısınma yapmıyor.sessiz bir cihaz.....nete ethernet ile baglandıgımda youtube videoları akıcı degil..bağlantı hızımla alakalı olabilir..kumandasını ozellikle cok begendim..kısaca cihazla daha yapılabilecekler oldugunuda duşunursek rahatlıkla alınabilecek bir ürün..

Wireless adaptör olarak ne kullanıyorsunuz,kendi ürünü olan WN-100'ü bulamadım,n desteği olan edimax adaptör denedim,çalışmadı.

ben onceden modemi salona aldırmıştım tv standına..yan yana bagladım o yuzden kullanmıyorum wireless..wireless klavye baglı usb den....

• quote:

Orjinalden alıntı: Luksorin

Wireless kullanıyorum dememiş ki :) Wireless klavye kullanıyor...

Forumdaki ilk mesajınızı yazmadan önce ne sorduğumu anlamaya çalışsaydınız,ya da gelecek cevapları bekleseydiniz!
  • cihazla bilgisayar arasındaki kurduğum ağ'dan bir türlü bilgisayarın paylaşıma açtığım hdd'sindeki filmleri izleyemiyorum film buffering yazısından sonra tekrar aynı menüye dönüyor; bilgisayardan pch daki hdd'ye kayıtlı filmleri izleyebiliyorum, varmıdır böyle bir sorunla karşılaşan?
    birde torrent tam verimli indirmiyor yani seed bol olan normalde bağlantıma göre 100 kbs. ile inecek dosya ya 001 yada hiç inmiyor torrent işini çözmüş arkadaşlar ayarlarını paylaşabilirlermi?
  • Şu anda ithalatçıda varmı cihaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ironman

Şu anda ithalatçıda varmı cihaz

yok..haftaya gelecekmiş 400 adet dediler..
  • Stereo çalma özelliği nasıl,eğer iyiyise audio CD'leri wav olarak,orta halli ise mp3 olarak atmayı düşünüyorum,fikirlerinizi alabilir miyim?
  • wav yerine FLAC yapmanızda fayda var
    quote:

Orjinalden alıntı: dr.amon

Stereo çalma özelliği nasıl,eğer iyiyise audio CD'leri wav olarak,orta halli ise mp3 olarak atmayı düşünüyorum,fikirlerinizi alabilir miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bices

cihazla bilgisayar arasındaki kurduğum ağ'dan bir türlü bilgisayarın paylaşıma açtığım hdd'sindeki filmleri izleyemiyorum film buffering yazısından sonra tekrar aynı menüye dönüyor; bilgisayardan pch daki hdd'ye kayıtlı filmleri izleyebiliyorum, varmıdır böyle bir sorunla karşılaşan?
    birde torrent tam verimli indirmiyor yani seed bol olan normalde bağlantıma göre 100 kbs. ile inecek dosya ya 001 yada hiç inmiyor torrent işini çözmüş arkadaşlar ayarlarını paylaşabilirlermi?

Arkadaşlar bu aleti alacaksam eğer benim için en önemli özelliği bu ethernet ve netork olayı. ben de bilgsayarı bu alete bağlayıp, bilgsaiayrın hd ve dvd romu bu alete göstermeyi düşünüyorum. Arkadaşın söylediği gibi bir sorun sizlerde de mevcut mu acaba?

• Hayır. Böyle bir sorun bende yok. PC'den rahatlıkla izliyorum. DVDROM'daki dosyaları da görüyor.

quote:

Orjinalden alıntı: tigger_agc

quote:

Orjinalden alıntı: bices

cihazla bilgisayar arasındaki kurduğum ağ'dan bir türlü bilgisayarın paylaşıma açtığım hdd'sindeki filmleri izleyemiyorum film buffering yazısından sonra tekrar aynı menüye dönüyor; bilgisayardan pch daki hdd'ye kayıtlı filmleri izleyebiliyorum, varmıdır böyle bir sorunla karşılaşan?

Arkadaşlar bu aleti alacaksam eğer benim için en önemli özelliği bu ethernet ve netork olayı. ben de bilgsayarı bu alete bağlayıp, bilgsaiayrın hd ve dvd romu bu alete göstermeyi düşünüyorum. Arkadaşın söylediği gibi bir sorun sizlerde de mevcut mu acaba?

• Arkadaslar forumda logitech x-530 unu popcorhour'a baglayan birisi vardi?
    bendede ayni ses sistemi var ama bir turlu ses cikisi alamadim
    bu nasil yaptiniz?
  • arkadaşlar pch'da hiç riplenmemiş blueray'i nasıl oynatabiliriz. tıpkı blry disk gibi interaktif menü'lü oynatmanın başka bi yolu varmı. ben 30 gb film indirdim üşenmedim. indirdiğim film'in içinde tüm dosyalar mevcut. yani upload eden disk'e hiç dokunmamış o halde download ettim bende ama pch'da dosyaların içine tek tek giriliyor. bunu tıpkı bluerayplayer'daki gibi disk şeklinde açmanın bi yolu varmı ?..tabi formatı m2ts ve görüntü muhteşem, sadece film 20gb. bi fikri olan..bi soru daha ; bu myihome nasıl kullanılır. pc'ya kurduktan sonra pc içindeki film'i programa gösterip pch'dan mı ulaşacağız..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayozyer -- 18 Ocak 2009; 23:11:32 >
  • Bluray içindeki M2ts uzantılı doyayı çalıştırman gerekiyor... Ya da paraya kıyıp PC ne Bluray takarsan paylaşım verip oynatabilirsin...
  • quote:

Bluray içindeki M2ts uzantılı doyayı çalıştırman gerekiyor... Ya da paraya kıyıp PC ne Bluray takarsan paylaşım verip oynatabilirsin...
    zaten klasör içinde onlarca m2ts klasörü var. hepsini tek tek oynatabiliyorum. benim istediğim tıpkı bdrom'a takıp interaktif menülü oynatabilmek.yani normal blueray disk gibin.. ama görüntü gerçekten çok iyi..teknoloji mağazalarında bikaç blueray disk performansı inceledim. açıkcası pek ayırt edemedim. indirirken işkence ama, oda telekomda yüksek hızlı internet ucuzlarsa çözülür..tabi umarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fh-b170

quote:

Bluray içindeki M2ts uzantılı doyayı çalıştırman gerekiyor... Ya da paraya kıyıp PC ne Bluray takarsan paylaşım verip oynatabilirsin...
    zaten klasör içinde onlarca m2ts klasörü var. hepsini tek tek oynatabiliyorum. benim istediğim tıpkı bdrom'a takıp interaktif menülü oynatabilmek.yani normal blueray disk gibin.. ama görüntü gerçekten çok iyi..teknoloji mağazalarında bikaç blueray disk performansı inceledim. açıkcası pek ayırt edemedim. indirirken işkence ama, oda telekomda yüksek hızlı internet ucuzlarsa çözülür..tabi umarım.

bir kaç sayfa önce bende sormuştum interaktif menü ile beraber izleme imkanı var mı diye cevap gelmemişti.
    Yabancı forumlarda araştırdım Dune BD Prime Mediaplayer haricinde interaktif menü ile oynatan cihaz yokmuş

• quote:

Dune BD Prime Mediaplayer
    bu bir cihaz ismimi yoksa program adı mı?..
  • quote:

quote:

Dune BD Prime Mediaplayer

bu bir cihaz ismimi yoksa program adı mı?..
    http://www.hdtvinfo.eu/news/hd-video-formats/dune-bd-prime-mediaplayer-with-blu-ray-disc-support.html bahse konu cihaz bu. ama çipset 8634 diyor . ben 8635'den başka çipset 1080p rip göstermez diye biliyordum..
  • Ben de, ham haldeki bluray iso dosyalarını bluray diskten farksız olarak (menü vs) oynatabilecek bir nmt arıyorum. amf24, aşağıdaki cihazı bulmuş. Oynatabildiği formatlar içinde bluray iso da var.

http://www.egreatworld.com/en/ProductShow.asp?ID=163

Aslında bu markanın, üzerinde dvb-t tuner olmayan modeli için bizim forumda bir başlık var. Belki oradaki kullanıcı arkadaşlar, kendi cihazlarında bluray iso deneyerek bilgi verebilirler.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 19 Ocak 2009; 16:08:09 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.