Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.577
Cevap
8
Favori
134.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 adet hazır Cat6 kablo alıyorsunuz. ( 7m Cat6 )

Bir tanesi Pc'den switche , diğeri ise C-200'den switche olacak şekilde bağlıyorsunuz.
    Daha sonra 1 tane de Cat5 kabloyu Modemden switche olacak şekilde takın.
    Zaten kablolar hazır olduğu için uçlarını çakıp uğraşmanıza gerek yok.

1 tane de Gigabit Switch. ( Ben Linksys EG008W aldım. 8 Port )

Switch 76.33 TL + KDV
    Kablolar 2 x 11.94 TL + KDV

Bunların hepsinin toplamı , Vatan'da yaklaşık 120 Tl

Yukarıda bahsettiğim şekilde bağlantıları yaptığımda zaten PC'de ki ethernet kartı Gigabit şeklinde algıladı kabloyu.
    C-200'de otomatik modda aynı şekilde Gigabit'i algılıyor.

Daha sonra CuteFTP ile C-200'e dosya atarken veya alırken aktarma hızının Cat5'e göre 2 kat hızlandığına şahit oldum.
    Bilhassa ağ üzerinden izlediğim videolarda , yüzdesel ve zaman bazlı ileri ve geri almalarda makine adeta kükredi
    Transformers2-IMAX-editions ( 19GB , MKV ) dosyasında mesela filmin yüzde kırkına git dediğim zaman bile ( hareketli IMAX sahnelerinde ) su gibi akıp gidiyor. En ufak bir takılma veya duraksama yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocen76 -- 16 Ocak 2010; 13:52:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: adoni

Ahmet Bey bugün adsl bağlattım n destekli bir modem aldım notebook zaten n destekli bir n destekli usb stick gelirse nasıl olacak çoö merak ediyorum...Yoksa wifi card beni çok kesmedi açıkçası hız çok düşük geldii

Daha öncede belirrtim :)
    kart , dongle dan daha stabildir.
    Hızda değişim olacağını düşünmüyorum.
    +
    ocen76
    CuteFTP nin nasıl kullanıldığını, yapılandırıldığını analtırsa daha performanslı kullanılabilir.
  • Cuteftp'yi indirip bilgisayarınıza kurun.

Şayet C-200'ünüz de sata disk bağlı ve NMT servisleri kurulu ise ; ( FTP servisi çalışıyor olmalı )

CuteFTP'yi çalıştırın.

Host : C-200' ün aldığı IP adresi.
    Username : nmt
    Password : 1234
    Port : 21

Daha sonra 21 yazan yerin hemen sağındaki Connect butonuna tıklarsanız C-200'ün içindeki Hdd'ye ulaşabilir ve her iki yollu veri transferi yapabilirsiniz.

Tabi bu transfer hızlarını Gigabit Switch + Cat6 kablo ile 2 katına çıkarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

Ahmet Bey merhaba,
    İmzanızda gördüğüm kadarıyla sizde harmony 785 akıllı kumanda kullanıyorsunuz. Merak ettiğim bu kumandayı C-200 için kullanabiliyor musunuz?
    Teşekkürler..

Sanırım 3.sayfadaki konu ile ilgili mesajım gözünüzden kaçtı :)
    Aşağıdakileri 4 Ocakta siperiş ettim ve dün kargo edilmiş
    1Ad. Popcorn Hour IR Kit (IRK-200) $12.00
    1Ad. Popcorn Hour Mini MII PCI (MN-200) $50.00

Teşekkürler bilgi için, başlığın hepsini okumama rağmen gözümden kaçmış.
    Nereden sipariş ettiğinizi ve kargo ücretinin ne kadar olduğunu söyleyebilir misiniz acaba?
    Teşekkürler..

Elbette
    Orjinal kendi sitesinden sipariş ettim.http://www.popcornhour.com/onlinestore/index.php?pluginoption=buynow&type=accessories

Detaylar önceki sayfalarda var. 4 ocakta sip geçtim.
    Order date: Jan 5, 2010 3:44 PM PST > Tahsil edilmiş Google Checout(sanal kart)
    1Ad. Popcorn Hour IR Kit (IRK-200) $12.00 > (RF kumanda harmony de çalışmadığından IR kumanda)
    1Ad. Popcorn Hour Mini MII PCI (MN-200) $50.00 > (Wi-Fi Wireless 300nn Kart)
    Shipping & Handling (Turkey) : $28.50 > (Kargo Bedeli)
    Tax : $0.00
    Total: $90.50
    Ve
    Your order has been shipped!
    Popcorn Hour shipped your order.
    Jan 14,2010 >> Kargo edilme tarihi.
    Popcorn Hour shipped your order.
    Carrier: Other - Tracking #: EMS-************ >> Kargo takip numarası

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
    Sizin verdiğiniz bilgiler akabinde ben de sancak b.sayar'a mail attım, kumanda sizde var mı diye, çok kısa sürede cevap verdiler, "tahmini şubat başı gibi beklenmektedir" şeklinde. Ben bu durumda cihazı aldığım zaman sanırım TR fiyatını beklerim. Zaten official web siteden sip. versem bile ancak o zaman gelir.
    Bir de sitede aksesuar bölümünde WN-150 diye bir aksesuar var. Bilgisizliğimi mazur görün, sizin kumanda ile birlikte aldığınız Mini MII PCI (MN-200) ve WN-150, ne işe yarıyor acaba?

• Popcorn Hour C-200 için Mini PCI Wirelles kartı = MN-200
    Popcorn Hour A-200 için Wireless USB Adaptör = WN-150
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

Popcorn Hour C-200 için Mini PCI Wirelles kartı = MN-200

Üstadlar bilgisizliğimi bağışlayın, teyid etmek için soruyorum;
    MN-200; C-200'ün içine takılarak kablosuz internet erişimi sağlamaya yarar,
    WN-150; C-200'ün USB girişine bağlanarak kablosuz internet erişimi sağlamaya yarar.

Doğru mu anlamışım acaba?
    Saygılar..
  • quote:

Bende bir kaç şey ilave edeyim.

Cat5 kablo ve 100Mbit switch ile C-200 ve PC arasında FTP üzerinden dosya transferi yaparken CuteFTP 50-55 Mbps'i görürken
    Cat6 kablo ve 1000Mbit switch ile C-200 ve PC arasında FTP üzerinden dosya transferi yaparken CuteFTP 110 Mbps'nin altına inmedi

Bu da demek ki Cat6 kablo ve Gigabit switch ile artık diskleri sök & tak derdinden kurtulabiliriz

Aynı zamanda ağ üzerinden hemen hemen herşeyi çok hızlı bir şekilde seyredebilirsiniz

FYI: Aslinda Cat6 kabloya luzum yok. Hiz artisini saglayan Gigabit switch. Cat5e ile de cok rahat 110 Mbps'ye ulasirdiniz.

• quote:

quote:

Popcorn Hour C-200 için Mini PCI Wirelles kartı = MN-200

Üstadlar bilgisizliğimi bağışlayın, teyid etmek için soruyorum;
    MN-200; C-200'ün içine takılarak kablosuz internet erişimi sağlamaya yarar,
    WN-150; C-200'ün USB girişine bağlanarak kablosuz internet erişimi sağlamaya yarar.

Doğru mu anlamışım acaba?
    Saygılar..

evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: norad

quote:

Bende bir kaç şey ilave edeyim.

Cat5 kablo ve 100Mbit switch ile C-200 ve PC arasında FTP üzerinden dosya transferi yaparken CuteFTP 50-55 Mbps'i görürken
    Cat6 kablo ve 1000Mbit switch ile C-200 ve PC arasında FTP üzerinden dosya transferi yaparken CuteFTP 110 Mbps'nin altına inmedi

Bu da demek ki Cat6 kablo ve Gigabit switch ile artık diskleri sök & tak derdinden kurtulabiliriz

Aynı zamanda ağ üzerinden hemen hemen herşeyi çok hızlı bir şekilde seyredebilirsiniz

FYI: Aslinda Cat6 kabloya luzum yok. Hiz artisini saglayan Gigabit switch. Cat5e ile de cok rahat 110 Mbps'ye ulasirdiniz.

Peki ne marka yada kaç port lu alalım. Ben bu işlerden almam.

• quote:

Orijinalden alıntı: DFX

Peki ne marka yada kaç port lu alalım. Ben bu işlerden almam.

D-Link veya Linksys oneririm. Mesela D-Link DGS - 1005D (5 portlu) veya DGS - 1008D (8 portlu) isinizi gorur. Turkiye'de satiliyor, hatta hepsiburada'da bile gormustum sanirim.

Kac portlu olacagi kac cihaz baglayacaginizla dogru orantili. Gigabit switch'e baglayacaginiz cihaz sayisi + 1 portlu alin (en azindan). Mesela 4 cihaz baglayacaksaniz 5 portlu switch alin. Cunku 5. port ADSL modeminize\routeriniza girecek. Bende ADSL modem + Linksys WRT54GL router (DD-WRT firmware icin) + Gigabit switch var. Acikcasi cok temiz bir setup degil ama tum istediklerimi tek cihazda ne yazik ki elde edemiyorum...
  • quote:

Aslında çok basit.

2 adet hazır Cat6 kablo alıyorsunuz. ( 7m Cat6 )

Bir tanesi Pc'den switche , diğeri ise C-200'den switche olacak şekilde bağlıyorsunuz.
    Daha sonra 1 tane de Cat5 kabloyu Modemden switche olacak şekilde takın.
    Zaten kablolar hazır olduğu için uçlarını çakıp uğraşmanıza gerek yok.

1 tane de Gigabit Switch. ( Ben Linksys EG008W aldım. 8 Port )

Switch 76.33 TL + KDV
    Kablolar 2 x 11.94 TL + KDV

Bunların hepsinin toplamı , Vatan'da yaklaşık 120 Tl

Yukarıda bahsettiğim şekilde bağlantıları yaptığımda zaten PC'de ki ethernet kartı Gigabit şeklinde algıladı kabloyu.
    C-200'de otomatik modda aynı şekilde Gigabit'i algılıyor.

Daha sonra CuteFTP ile C-200'e dosya atarken veya alırken aktarma hızının Cat5'e göre 2 kat hızlandığına şahit oldum.
    Bilhassa ağ üzerinden izlediğim videolarda , yüzdesel ve zaman bazlı ileri ve geri almalarda makine adeta kükredi
    Transformers2-IMAX-editions ( 19GB , MKV ) dosyasında mesela filmin yüzde kırkına git dediğim zaman bile ( hareketli IMAX sahnelerinde ) su gibi akıp gidiyor. En ufak bir takılma veya duraksama yok.

Selam,

Ben mi yanlış okudum acaba, bu topikte de yazıyor sanırım; Popcorn C-200 Etherneti mevcut FW ile Gigabit olarak çalışmamaktadır, sonraki FW lerde bunun olabileceği yazılıyordu. Ancak siz C-200 tarafında da Gigabit olarak çalışır demişsiniz.

Bende şu anda Reuter Gigabit, PC gigabit ve aktarım hızı genelde 9-10 mb/sn normal Cat5 kablo ile, eğer C-200 tarafı da Gigabit olsa bu hız ne kadar olabilirdi maksimum.

Bir de Cat5 kablo ile de Gigabit veri aktarımının mümkün olduğunu başka yerlerde de okumuştum, pekii Cat6 kablolamanın artı ne getirisi olur sisteme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharmacist -- 17 Ocak 2010; 0:05:00 >

• Mevcut Yazılım ile malesef Gbit desteklenmemektedir
    Test edilip denenmemiş bir şeye yorum getirmek afaki kalır pharmacist

ocen76 nasıl Gbit çalıştırıyor anlamadım açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

Selam,

Ben mi yanlış okudum acaba, bu topikte de yazıyor sanırım; Popcorn C-200 Etherneti mevcut FW ile Gigabit olarak çalışmamaktadır, sonraki FW lerde bunun olabileceği yazılıyordu. Ancak siz C-200 tarafında da Gigabit olarak çalışır demişsiniz.

Bende şu anda Reuter Gigabit, PC gigabit ve aktarım hızı genelde 9-10 mb/sn normal Cat5 kablo ile, eğer C-200 tarafı da Gigabit olsa bu hız ne kadar olabilirdi maksimum.

Bir de Cat5 kablo ile de Gigabit veri aktarımının mümkün olduğunu başka yerlerde de okumuştum, pekii Cat6 kablolamanın artı ne getirisi olur sisteme..

Cat6, 10 Gigabit Ethernet destekler. Onun disinda bu tarz bir kullanimda (C-200 - NAS/PC arasi data transferi) Cat5e'ye gore hicbir ek avantaj saglamaz. O yuzden "en hizlisi en iyisi Cat6'dir" lafina kanip da bosuna daha cok para harcamayin...

• http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/C-200_Compatibility_Lists#Gigabit_Router.2FSwitch burda HP ProCurve 10/100/1000 Model 1810G switch ile gigabit in çalıştığı iddia ediliyor..
  • arkadaslar yurt dısından cihazı aldınız 500 tl kargo geldi birde vergisini ödediniz 130-150tl tabii americadan buraya basına bir sey gelmediğini varsayıyoruz daha sonra cihaz tek parça dan olustuğundan bir arıza halinde toptan americaya gönderin 1,5-2 ay git değişim (bir arkadas yazmış elektronic bozulmassa bozulmaz diye 40x2000tv vardı hdmi bir gün calışmadı 1150tl masraf cıkardılar bu işler lafla olmaz) 1,5-2 ay bekle tabii birde gelmesi var geldiğinde gümrükten nasıl gecicek birde onu acıklıcaksınız memurlara bu arada firmaya kargoyla gönderme maliyetiniz 40-50dolar civarı birde gelişi var verdikleri garanti 1sene şimdi soruyorum nerde burda satılan cihazla arasında ki cok büyük fark 24 ay garantiye bölsen aylık fazladan 5tl ödersin 500tlye kumar oynamakmı akıllıca yurt dısından alışveriş yapmamış lisan bilmeyen arkadasların kafasını karıstırmayalım ben bircok ürün almısımdır bugüne kadar MANTIKLI SEYLER alınır bi düşünün ARIZALANIRSA pişmanları oynarsınız ozaman geç olur.....şimdiden alcaklara vazgeçmeyin alın cihaz süper sadece bilerek alın .....iyi sabahlar

• quote:

Orijinalden alıntı: cancancan23

arkadaslar yurt dısından cihazı aldınız 500 tl kargo geldi birde vergisini ödediniz 130-150tl tabii americadan buraya basına bir sey gelmediğini varsayıyoruz daha sonra cihaz tek parça dan olustuğundan bir arıza halinde toptan americaya gönderin 1,5-2 ay git değişim (bir arkadas yazmış elektronic bozulmassa bozulmaz diye 40x2000tv vardı hdmi bir gün calışmadı 1150tl masraf cıkardılar bu işler lafla olmaz) 1,5-2 ay bekle tabii birde gelmesi var geldiğinde gümrükten nasıl gecicek birde onu acıklıcaksınız memurlara bu arada firmaya kargoyla gönderme maliyetiniz 40-50dolar civarı birde gelişi var verdikleri garanti 1sene şimdi soruyorum nerde burda satılan cihazla arasında ki cok büyük fark 24 ay garantiye bölsen aylık fazladan 5tl ödersin 500tlye kumar oynamakmı akıllıca yurt dısından alışveriş yapmamış lisan bilmeyen arkadasların kafasını karıstırmayalım ben bircok ürün almısımdır bugüne kadar MANTIKLI SEYLER alınır bi düşünün ARIZALANIRSA pişmanları oynarsınız ozaman geç olur.....şimdiden alcaklara vazgeçmeyin alın cihaz süper sadece bilerek alın .....iyi sabahlar

10 sene kadar yurtdisinda yasadim, yeni Turkiye'ye dondum. Hala yurtdisindan elektronik aliyorum fakat uluslararasi garantisi varsa ve fiyati yuksek degilse.

Yukarida soylediklerinize katiliyorum. Bozulma riskini goze almak lazim. Bir dahaki yurtdisi gezimde A-200 alacagim, 170$i riske edecegim fakat 300$'lik C-200 icin ayni karari alir miydim emin degilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norad -- 17 Ocak 2010; 14:02:05 >

• Merhaba Arkadaşlar!

Bugün laptopu AVR ye bağlamak için PCH kablosunu çıkardım ve sonra tekrar taktım.
    Nasıl oldu bilemiyorum ama günlerdir sorun yaşadığım Dolby True HD OK.
    Artık Bistream aktarılıyor.
    Birkaç ayrı dosyada test ettim hepsi de sorunsuz aktarıldı.
    İlgili resimler son testim “Transformers” tan görüntüler aşağıda.

Not : Fotoğraflar Nokia N95 ile çekilmiştir. Netlik sorunu bu nedenledir
     POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi

Bu Da Sadays üstad için özel

AVR Dinleme Modu Ekran Görüntüsü

AVR ye Audio Giriş Ekran Görüntüsü

Düzenleme ; Not eklendi.

28 Aralık 2009
    HDD ext3 formatladıktan sonra DTS-HD MA kayıtlı m2ts dosyası testi(m2ts klasör + m2ts den iso) gerçekleştirdim.

*** DTS HD-MA sesi, Direkt olarak Bitstream aktardı. ***
    Bu şekilde efectlerle her film izlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 17 Ocak 2010; 22:35:38 >

• Arkadaşlar hem TF hemde burda okuduklarım ve ayrıca sadays üstadın sırlamasından anladığım kadarıyla şu anda piyasada alınabilecek en iyi NMT her yönüyle PCH C200 .

Bu ürünü sizce en ucuz yollu nerden almak mantıklı.
  • teşekkürler
  • www.popcornhour.com.tr
    +
    Sadays sıralamasını göremedik!
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.