Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.577
Cevap
8
Favori
134.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

C-200 ile ileri geri almalar ne kadar hassas? NMT forumlarindan okudugum kadariyla bazi kisiler ileri geri almanin hassas olmadigini, atlama yaptigini ve dolayisiyla istediginiz noktaya ulasana kadar cok zaman harcandigini soylemisti. Dogru mudur?
  • oldukça hassas ama senin kadar olmayabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackice_serkan

Üstadlar, arkadaşlar
    Cihazı dün akşam aldım, kurulumunu tam yapamadığım için de olabilir ama içimde şüpheler uyandı. Lütfen fikirlerinizi paylaşın, sizin de yardımınızla karar vereyim.
    1-) WD'de bazı yeni nesil çalmıyor diye C-200'e geçtim, bunda da şu anda flac çalmıyormuş, WD'de çalıyordu. Kaldı ki Dolby True HD'de çaldıramadım.
    2-) Veri aktarımı daha hızlı olur ve takılma olmaz diye HDD'mi eSATA ile bağlarım diyordum ama C-200'de HDD bu şekilde bağlanamıyormuş, Egreat'lerde vardı sanki.
    3-) WD, özellikle 1080P'lerde bazen takılıyordu, bu cihazda da takılma yaptığı, ve bu takılmayı giderebilmek için altyazıyı filmin içine gömmeyi önerenler var.
    4-) Wireless bunda da standart değil, ayrıca adaptör satılıyor, WD Live ve Egreatlerde de böyle zaten. Yani ürünün standart özellikleri burda da bir artı sağlamıyor.
    5-) Akıllı kumandamı diğer markalarda kullabilecekken bu cihazda bir de IR kit ihtiyacı ve masrafı doğdu.
    6-) Rapid Prem. ile download yapıyorum, jdownloader programı kullanıyorum, gayet hızlı şekilde HDD'ye indirdiklerimi direkt atıyorum, öğrendiğim kadarıyla C-200'de HDD'ye direkt indirme yapamayacağım, yanlışsam düzeltin.
    7-) Bu cihaz, şu özelliği ile şöyle bir fayda sağlıyor, ve bu özellik rakiplerinde olmadığı için öne geçiyor diyebileceğimiz bir durum var mı?
    8-) Bluray takılabilme özelliği ise benim işime belki birkaç sene sonra yarayacak.
    9-) 2 adet (1.5 TB ve 320 GB) HDD'm olduğu için içine HD takmak için masraf etmek istemiyorum.
    Bütün bunlar ışığında sizce iade edip daha ucuz rakiplerden birini mi alayım, yoksa bu moral bozukluğu, hayal kırıklığı henüz cihazı tanımamaktan ve kullanmamaktan mı kaynaklanıyor?

Lütfen yanlış anlaşılmasın, cihazı küçümsemek haddime değil, zaten henüz tanımadığımı da söylüyorum. Tek niyetim, bana bu ürün fazla ise değiştirmek, değilse içimi rahatlatmak. Bu sebepten fikirleriniz önemli.
    Not: Cihazın özellikleriyle ilgili belirttiklerim, kesin kanaatim değil, forumlardan edindiğim bilgilerdir, doğrulukları konusunda kesin bilgim yoktur.
    Saygılarımla, Teşekkürler..

1. flac olayını hiç denemedim ama dolby + truehd yanlış hatırlamıyorsam , sorunsuz.
    2. bu cihazda e-sata olayı yok. 1 tane 3.5 ve 1 tane de 2.5 sata hdd bağlıyabiliyorsunuz.
    3. bu cihazı WD ile kıyaslamayın. arada çok fark var.
    4. wireless olayı zaten tercihli bir konu. ben C-200'ü cat6 kablo ile kullanıyorum ve veri aktarımı çok iyi.
    5. Evet akıllı kumanda için IR kiti almanız gerekiyor ama çok pahalı bir şey değil. ( 10 - 20 $ )
    6. Sata diskinize NMT kurulum sihirbazını kurarsanız her türlü veri indirme hatta bindirmeyi rahatça yapabilirsiniz.
    Hatta son yazılımında NTFS'e yazma yetkisi geldi.
    7. Bu cihaz zaten her yönüyle rakiplerinin önüne geçiyor.
    a- içindeki yazılım ( Syabas'ın yazılımı )
    b- sigma 8644 işlemci ve Ram
    c- 36bit renk derinliği
    d- Gigabit ethernet
    e- java desteği
    f- Optik ile birlikte koaksiyel ses bağlantısı
    g- Bluray bağlanabilme ( + lisans )
    h- Çift sata disk bağlayabilme ( Max 2TB )
    ı- radyo frekanslı kumanda
    j- Web Uygulamaları
    k- IPTV
    l- kuvvetli thirdparty yazılım desteği ( Ben CSI kullanıyorum )
    m- yakında yeni GUI ( arayüz çıkacak )
    n- unuttuğum varsa ilave edersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ocen76

quote:

1-) WD'de bazı yeni nesil çalmıyor diye C-200'e geçtim, bunda da şu anda flac çalmıyormuş,.....

1. flac olayını hiç denemedim ama dolby + truehd yanlış hatırlamıyorsam , sorunsuz.

FLAC çalıyor,sorun yok.

Bu arada ben bir şey sormak istiyorum,aslında sormuştum da cevap gelmedi.İki notebook modeme wireless bağlı,C200 de CAT5 ile bağlı.Notebookta "ağ" tıklayınca diğer pc'leri ve C200'ü görüyor ve veri atabiliyorum.CAT5 veya 6 kabloyu iki pc arasında direk bağlıyorum,birinden "ağ" çift tıklayıp diğerini görüp veri atıyorum,ancak CAT 5 veya 6 kablo ile notebook eternetini C200'ün eternetine bağlayınca "ağ" çift tıklayınca C200 görünmüyor.Aslında görmem gerekmez mi?.Amacım tek CAT6 kablo ile notebooktan direk C200'e gigaswitch kullanmadan veri atmak,çünkü switce ihtiyacım yok,yoksa bu iş için switch şart mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

FLAC çalıyor,sorun yok.

Bu arada ben bir şey sormak istiyorum,aslında sormuştum da cevap gelmedi.İki notebook modeme wireless bağlı,C200 de CAT5 ile bağlı.Notebookta "ağ" tıklayınca diğer pc'leri ve C200'ü görüyor ve veri atabiliyorum.CAT5 veya 6 kabloyu iki pc arasında direk bağlıyorum,birinden "ağ" çift tıklayıp diğerini görüp veri atıyorum,ancak CAT 5 veya 6 kablo ile notebook eternetini C200'ün eternetine bağlayınca "ağ" çift tıklayınca C200 görünmüyor.Aslında görmem gerekmez mi?.Amacım tek CAT6 kablo ile notebooktan direk C200'e gigaswitch kullanmadan veri atmak,çünkü switce ihtiyacım yok,yoksa bu iş için switch şart mı?

C-200'um yok ama yine de sorunuza yanit verebilirim:

2 laptopinizi CAT5 veya CAT6 straight through cable (patch cable, yani bildiginiz ethernet cable) ile baglayip ag'a cift tikladiginizda etrafinizdaki tum makinalari (C-200 dahil) gormenizi saglayan kullandiginiz kablolar degil, wireless olarak routera bagli olmaniz. Normal/duz ethernet cable ile 2 PC'yi birbirine baglayip veri alisverinde bulunamazsiniz, bunun icin Cross-over kabloya ihtiyaciniz vardir. C-200 icin de ayni sey gecerli. Cross-over kablo ile PC'inize baglayip, IP ayarlarini yapmaniz lazim (ayni subnette olmalilar).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norad -- 19 Ocak 2010; 17:00:53 >

• Üstadlar teşekkürler bilgiler için. Bu cihaz demek ki kullanıcılarının büyük çoğunluğunu ufak tefek eksikleri olmasına rağmen memnun edebiliyor. Bu çok önemli bir ayrıntı, WD gen.1 forumlarında şikayetler, yetersiz veya eksik görülenler oldukça fazlaydı. Cihazın tadını çıkarmaya bakacağız.

Bu arada elime 1 adet çıkma WD caviar serial ATA HD geçti. Yalnız b.sayardan sökme ve içinde bilgiler mevcut, belki virüste vardır. Bu HD'yi b.sayara takma imkanım da yok. C-200'e taksam formatlar mı, virüs varsa cihaza bulaşabilir mi?

Teşekkürler..
  • quote:

Üstadlar teşekkürler bilgiler için. Bu cihaz demek ki kullanıcılarının büyük çoğunluğunu ufak tefek eksikleri olmasına rağmen memnun edebiliyor. Bu çok önemli bir ayrıntı, WD gen.1 forumlarında şikayetler, yetersiz veya eksik görülenler oldukça fazlaydı. Cihazın tadını çıkarmaya bakacağız.

Bu arada elime 1 adet çıkma WD caviar serial ATA HD geçti. Yalnız b.sayardan sökme ve içinde bilgiler mevcut, belki virüste vardır. Bu HD'yi b.sayara takma imkanım da yok. C-200'e taksam formatlar mı, virüs varsa cihaza bulaşabilir mi?

Teşekkürler..

Formatlar,C200 linux tabanlı olduğu için bulaşmaması veya çok zor bulaşması lazım.
  • Üstad teşekkürler, En kötü ihtimal virüs bulaşırsa ne yapmam gerekir?
  • en kötü ihtimalle formatlarsın diskini olur biter.

evet ufak tefek sorunlar var tabi ki , sonuçta yeni bir cihaz.
    ama popcorn'un yazılım güncelleştirme konusundaki kuvvetli desteği sayesinde bir kaç aya kalmadan bence bu makineyi şakır şakır kullanırız.
    şahsen ben şu an bile şikayet ettiğim bir nokta yok.
    ama daha iyisini kim istemez ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Ahmet üstadım selamlar.
    Truehd ses olayını çözmüşün.
    Tebrik ederim.

Bir kaç sorum olacak.
    Hdmi kabloyu nasıl çıkardın taktın?
    Sol ellemi sağ ellemi ?
    Bi 2 rekat namaz kılmak vb gerekiyormu?
    Okuduğun özel bir dua varmı?

Şaka bir yana ben Ironman orjinal bluray ile denediğimde avr de turehd yazısını gördüm.
    Ama bazı sahnelerde 3,4 saniyelik ses kesilmeleri yaşıyorum.
    Hatta Transformers bluray image ı menülü oynattığımda da aynı sıkıntıyı yaşadım.

Sende de aynı durum varmıdır?
    Yardımların için teşekkürler.

TrueHD de sorun yaşamadım son oynatmadan sonra.
    Ancak True HD den sonra mp3 lerde ses gitti kumandadan "POWER" sonra "EJECT" yaptım.
    ses geri geldi.

• quote:

Üstadlar, arkadaşlar
    Cihazı dün akşam aldım, kurulumunu tam yapamadığım için de olabilir ama içimde şüpheler uyandı. Lütfen fikirlerinizi paylaşın, sizin de yardımınızla karar vereyim.
    1-) WD'de bazı yeni nesil çalmıyor diye C-200'e geçtim, bunda da şu anda flac çalmıyormuş, WD'de çalıyordu. Kaldı ki Dolby True HD'de çaldıramadım.
    2-) Veri aktarımı daha hızlı olur ve takılma olmaz diye HDD'mi eSATA ile bağlarım diyordum ama C-200'de HDD bu şekilde bağlanamıyormuş, Egreat'lerde vardı sanki.
    3-) WD, özellikle 1080P'lerde bazen takılıyordu, bu cihazda da takılma yaptığı, ve bu takılmayı giderebilmek için altyazıyı filmin içine gömmeyi önerenler var.
    4-) Wireless bunda da standart değil, ayrıca adaptör satılıyor, WD Live ve Egreatlerde de böyle zaten. Yani ürünün standart özellikleri burda da bir artı sağlamıyor.
    5-) Akıllı kumandamı diğer markalarda kullabilecekken bu cihazda bir de IR kit ihtiyacı ve masrafı doğdu.
    6-) Rapid Prem. ile download yapıyorum, jdownloader programı kullanıyorum, gayet hızlı şekilde HDD'ye indirdiklerimi direkt atıyorum, öğrendiğim kadarıyla C-200'de HDD'ye direkt indirme yapamayacağım, yanlışsam düzeltin.
    7-) Bu cihaz, şu özelliği ile şöyle bir fayda sağlıyor, ve bu özellik rakiplerinde olmadığı için öne geçiyor diyebileceğimiz bir durum var mı?
    8-) Bluray takılabilme özelliği ise benim işime belki birkaç sene sonra yarayacak.
    9-) 2 adet (1.5 TB ve 320 GB) HDD'm olduğu için içine HD takmak için masraf etmek istemiyorum.
    Bütün bunlar ışığında sizce iade edip daha ucuz rakiplerden birini mi alayım, yoksa bu moral bozukluğu, hayal kırıklığı henüz cihazı tanımamaktan ve kullanmamaktan mı kaynaklanıyor?

Lütfen yanlış anlaşılmasın, cihazı küçümsemek haddime değil, zaten henüz tanımadığımı da söylüyorum. Tek niyetim, bana bu ürün fazla ise değiştirmek, değilse içimi rahatlatmak. Bu sebepten fikirleriniz önemli.
    Not: Cihazın özellikleriyle ilgili belirttiklerim, kesin kanaatim değil, forumlardan edindiğim bilgilerdir, doğrulukları konusunda kesin bilgim yoktur.
    Saygılarımla, Teşekkürler..

1- ) Her ikiside çalışıyor. Flac larda hiç sorun yaşamadım. 1. Mesajımdada anlattım. Resimledim.
    2- ) “eSATA” bağlantısı yok! Ama Trayde “SATA2” var çok daha hızlı !!!
    3- ) Ben hiçbir video da takılma yaşamadım.
    4- ) Kendinden Wireless li olan tek ürün galiba “Dune BD Prime 3.0” onun dışında genellikle USB Dongle almalısınız(TR de satılanların hepsi diyebiliriz)
    5- ) Evet 12$ "IR" kızıl ötesi kumanda. Ama "RF" kumandanında şu avantajı var; C-200 ün kurulu olduğu yerde değil yan odaya kablo çekerek(Kablosuz video aktarımı da olabilir) ikinci TV ye bağlamışsanız! Kumanda C-200’ü görmeden de kumanda edebilsin diye “RF” yapılmıştır.
    Aksi takdırde kocaman cihazı sök öbür odaya götür olacaktı 
    6- ) NMT lerin hepsinde direk indirebilirsiniz!
    7- ) Sizin ne aradığınıza bağlı.
    8- ) O zaman a-200 almalıydınız!,
    9- ) Cihazın içine HDD takmak zorunda değilsiniz. Ondeki Traye oto tak/çıkar yapılabiliyor. Hangi diski isterseniz onu takıp kullanabilirsiniz.
    Özellikle son iki madde dışındakiler kullanamamaktandır(7 ve 8). Diğerleri tamamen sizin henüz öğrenememiş olmanızdan kaynaklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 19 Ocak 2010; 20:50:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: norad

quote:

FLAC çalıyor,sorun yok.

C-200'um yok ama yine de sorunuza yanit verebilirim:

2 laptopinizi CAT5 veya CAT6 straight through cable (patch cable, yani bildiginiz ethernet cable) ile baglayip ag'a cift tikladiginizda etrafinizdaki tum makinalari (C-200 dahil) gormenizi saglayan kullandiginiz kablolar degil, wireless olarak routera bagli olmaniz. Normal/duz ethernet cable ile 2 PC'yi birbirine baglayip veri alisverinde bulunamazsiniz, bunun icin Cross-over kabloya ihtiyaciniz vardir. C-200 icin de ayni sey gecerli. Cross-over kablo ile PC'inize baglayip, IP ayarlarini yapmaniz lazim (ayni subnette olmalilar).

Selamlar,ağ bağlantıları konusunun yeri bu topic değil,ancak C200 ile ilgili olduğu için buradan sordum,özellikle kullananların tecrübesini bilmek istiyorum,çünkü ağ..vs.leri pek bimiyorum.
    Şimdi tekrar denedim,aynı söylediğim gibi,wireless modem,kapalı,notebookların wireless'ları kapalı,iki notebook arasına direk CAT5 ve 6 takıp heriki yönde de 11-12MB/sn hızda file transferi mümkün oluyor,bunu yaparken önce "ağ" kısmını tıklıyorum,ağda diğer PC'yi görüyor,fakat C200'ü görmüyor,heralde C200 linux tabanlı olduğu için diye düşnüyorum.Bunun bir çözümü vadır,ama nasıl?

• quote:

quote:

Üstadlar teşekkürler bilgiler için. Bu cihaz demek ki kullanıcılarının büyük çoğunluğunu ufak tefek eksikleri olmasına rağmen memnun edebiliyor. Bu çok önemli bir ayrıntı, WD gen.1 forumlarında şikayetler, yetersiz veya eksik görülenler oldukça fazlaydı. Cihazın tadını çıkarmaya bakacağız.

Teşekkürler..

Formatlar,C200 linux tabanlı olduğu için bulaşmaması veya çok zor bulaşması lazım.

ext3 e formatlaması için "NMT" uygulamalarını yuklemelisiniz

• Arkadaşlar ben tsMuxer ile m2ts dosyasına .srt uzantılı altyazıyı ekleyemedim. tsMuxer programında herhangi bir ayar yapmadım, orijinal ayarları neyse o ayarlar ile, add deyip m2ts dosyasını, gene add deyip srt dosyasını seçiyorum. Srt dosyasının üzerine gelip alttan Tur seçiyorum. output modda m2ts seçili ve Start Muxing tıklıyorum, hata mesajı vermeden bitiyor. Yeni dosyayı başlatmaya çalıştığımda

''A decoder for the new track could not be found.
    Track type:''

mesajı alıyorum ve tamam dediğimde film başlıyor ancak altyazı yok.. bir ayar mı yapmam gerekiyor arkadaşlar?
  • Arkadaşlar kurulumu yaptım, DTS, Dolby Digital, Flac seslerde sorun yok, Dolby True HD deneyemedim.
    Fakat .wav uzantılı DTS müzik dosyalarını çalmıyor, ne yapmam gerekiyor acaba? En son beta sürüm yüklü.
    teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

quote:

Teşekkürler..

ext3 e formatlaması için "NMT" uygulamalarını yuklemelisiniz

Bilgisizliğimi bağışlayın,
    NMT uygulamalarını nasıl yüklerim acaba, bir link var mı açıklayıcı?

• quote:

Arkadaşlar kurulumu yaptım, DTS, Dolby Digital, Flac seslerde sorun yok, Dolby True HD deneyemedim.
    Fakat .wav uzantılı DTS müzik dosyalarını çalmıyor, ne yapmam gerekiyor acaba? En son beta sürüm yüklü.
    teşekkürler..

Bu nedenle Betadan orjinale geri döndüm.

DTS audio track lar sorunsuz
    streo.wav lar önceki tam sürüm de de çalışmamaktadır.

Streo wav için, 2 hafta önce syabas ın; kendi forumunda gelecek hafta dediği yazılımı beklemekten başka çare yok

• quote:

Son beya FW yi kullanıyorum demiştiniz!

O FW yi yuklediğiniz USB belleği C-200 e takın.
    C-200 Menülerinden/ Destek altında NMT yukle var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

Son beya FW yi kullanıyorum demiştiniz!

O FW yi yuklediğiniz USB belleği C-200 e takın.
    C-200 Menülerinden/ Destek altında NMT yukle var

Sizin kullandığınız sürüme geri döneceğim, sanırım aynı işlemi o sürümü yükledikten sonra da yapsam olur değil mi?
    Teşekkürler..
  • Tabiki olur ama eski sürüme geçmek biraz meşakkatli.
    menülerden dönemiyorsunuz. "Recovery" Yapmanız gerekecek!
    Bunun için
    - cihazın üst kapağını açmanız
    - HDD lerde kullanılan bir tane Jumper
    - Bir tane compsıt (RCA > RCA kablo)
    - HDMI ile TV bağlantısını iptal edip üsttek kablo ile TV ye bağlamalısınız.
    - Bu kabloyu CVBS çıkışına bağlayacaksınız.
    Recoveri Dosyası download >http://files.syabas.com/popcornhour/download/c200_recovery_090729.zip
    Jumper takılacak yerin resmi >http://files.syabas.com/popcornhour/download/c200-jumper.jpg

Buda Recovery yapam açıklaması ingilizce
    " Syabas tan;
    Follow these instructions to recover the Popcorn Hour C-200 if the firmware update fails.

This method is only applicable for the Popcorn Hour C-200.

1. Download the following zip file:http://files.syabas.com/popcornhour/download/c200_recovery_090729.zip
    2. Unzip recovery-image.bin file into the root of a USB thumbdrive (must be format to FAT32 or NTFS file system only).
    3. Connect the Popcorn Hour C-200 to a TV through the Component or Composite or HDMI outputs.
    4. Power up the Popcorn Hour C-200.
    5. Component or Composite or HDMI video will display blue background with "Firmware recovery. Please insert USB"
    6. Plug the USB thumbdrive into the Popcorn Hour C-200 USB port to start the recovery process.
    7. After successful recovery, power cycle will bring it up again to 02-01-090729-17-POP-408-000 firmware.

If steps 1 - 7 stated above fail, follow these instructions:

A. Power down the Popcorn Hour C-200.
    B. Insert a jumper on uart0 (seehttp://files.syabas.com/popcornhour/download/c200-jumper.jpg for exact location)
    C. Plug the same USB thumbdrive with the same bin files into the Popcorn Hour C-200 USB port and the same component or composite or HDMI cables into the Popcorn Hour C-200 and TV. If these cables have not been removed since you followed steps 1-7, just leave them plugged in.
    D. Power up the Popcorn Hour C-200
    E. Follow steps number 5-7 above.
    F. After the update process completed, power down the unit when the screen showing a message "rebooting in 10 seconds"
    G. Remove the jumper.
    H. Remove USB thumbdrive, component and/or composite cables.
    I. Your Popcorn Hour will is now using 02-01-090729-17-POP-408-000 firmware.
    J. Plug in desired connectors (HDMI, Component, Network, optical, etc.) and pat yourself on the back for successfully fixing your Popcorn Hour C-200.

NMT uygulamaları USB den yukleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 20 Ocak 2010; 0:23:21 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.