Arkadaşlar Port açtım ve sonrasında PFPortChecker programı ile kontrol ediyorum, UDP ile kontrol ettiğimde "Your port is not open or reachable"(portunuz kapalı ya da ulaşılamıyor), TCP ile kontrol ettiğimde "Your port is open"(portunuz açık) yazıyor. Portum açılmış mıdır? UDP ya da TCP den birinde open yazması yeterli midir?
Cevap var mı ???
sen portu TCP açmışşsın eğer portu UDP olarakta açarsan ikiside açıkolur yani bu senin portu nasıl kullanıcağına bağlı...
UDP, TCP/IP protokol takımının iki aktarım katmanı protokolünden birisidir. Verileri bağlantı kurmadan yollar.
Gelişmiş bilgisayar ağlarında paket anahtarlamalı bilgisayar iletişiminde bir datagram modu oluşturabilmek için UDP protokolü yazılmıştır. Bu protokol minimum protokol mekanizmasıyla bir uygulama programından diğerine mesaj göndermek için bir prosedür içerir. Bu protokol 'transaction' yönlendirmelidir. Paketin teslim garantisini isteyen uygulamalar TCP protokolünü kullanır. Geniş alan ağlarında (WAN) ses ve görüntü aktarımı gibi gerçek zamanlı veri aktarımlarında UDP kullanılır.
UDP bağlantı kurulum işlemlerini,akış kontrolü ve tekrar iletim işlemlerini yapmayarak veri iletim süresini en aza indirir. UDP ve TCP aynı iletişim yolunu kullandıklarında UDP ile yapılan geçek zamanlı veri transferinin servis kalitesi TCP'nin oluşturduğu yüksek veri trafiği nedeniyle azalır.
UDP'yi kullanan protokollerden bazıları DNS, TFTP, ve SNMP protokolleridir. Uygulama programcıları birçok zaman UDP'yi TCP'ye tercih eder, zira UDP ağ üzerinde fazla bant genişliği kaplamaz.
UDP güvenilir olmayan bir aktarım protokolüdür: ağ üzerinden paketi gönderir ama gidip gitmediğini takip etmez ve paketin yerine ulaşıp ulaşmayacağına onay verme yetkisi yoktur. UDP üzerinden güvenilir şekilde veri göndermek isteyen bir uygulama bunu kendi yöntemleriyle yapmak zorundadır.(alıntı)
Arkadaşlar bende Bİtcomet için port açtım ama bitcomet hala blocked diyor. Bu nedenle hiç birşey indiremiyorum.. Bunu nasıl halledebiliriz??
Ben o siteye de üyeydim bir tekrar bakayım cevap atarım teşekkürler
Kullandığınız Güvenlik Duvarı izin vermiyordur onada izin vermek gerekir.
Olmuyor yaw port açmadan torent indirebilceğim bir program varmı acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: ByAdmin
Kullandığınız Güvenlik Duvarı izin vermiyordur onada izin vermek gerekir.
Yoo herşeyi kapattım portlar açtım.. Şu an en savunmasız haldeyim
quote:
Orjinalden alıntı: Armanius
Olmuyor yaw port açmadan torent indirebilceğim bir program varmı acaba?
Torrent ile download yapmak için port açmanıza zaten gerek yok. 2005 den beri torrent kullanıyorum hiç port ihtiyacım olmadı.
O şekilde ya indirmiyor yada çok yavaş indiriyor... Sizin sanırım port kendiliğinden açıkmış. Bilgisi olana varsa yardım etsin lütfen
Bu konuda bilgim var ve porlarım acık değil. Sizin de port açmanıza gerek yok. Torrent mantıgı şu şekildedir. Herhangi bir siteden download yapmazsınız. O anda o torrenti daha once indirmiş kişilerin pc lerinden download edersiniz. Diyelim ki 50 seeder yani 50 kişiden cekiyorsunuz bir filmi fakat o filmi 500 kişi cekiyor o 50 kişiden. Doğal olarak ya inmeyecektir film ya da 1-2 kb gibi düşük süratlerde inecektir. Fakat 50 kişiden 20 kişi indiriyorsa tatminkar bir hızda inecektir. Bence sizin kullandıgınız torrentlerde bir probler var. Büyük ihtimalle kıytırık dandik sitelerin torrentlerini kullanıyorsunuz. Sizin sorununuz portla çözülecek bir sorun değil. Emule gibi paylaşım programlarında sanırım gerekiyor fakat bir kac download yaptım o tür uygulamalar ile. Genelde ya cok yavaş oluyor ya da fake saçma sapan şeyler iniyor.
quote:
Orjinalden alıntı: burak08
Bu konuda bilgim var ve porlarım acık değil. Sizin de port açmanıza gerek yok. Torrent mantıgı şu şekildedir. Herhangi bir siteden download yapmazsınız. O anda o torrenti daha once indirmiş kişilerin pc lerinden download edersiniz. Diyelim ki 50 seeder yani 50 kişiden cekiyorsunuz bir filmi fakat o filmi 500 kişi cekiyor o 50 kişiden. Doğal olarak ya inmeyecektir film ya da 1-2 kb gibi düşük süratlerde inecektir. Fakat 50 kişiden 20 kişi indiriyorsa tatminkar bir hızda inecektir. Bence sizin kullandıgınız torrentlerde bir probler var. Büyük ihtimalle kıytırık dandik sitelerin torrentlerini kullanıyorsunuz. Sizin sorununuz portla çözülecek bir sorun değil. Emule gibi paylaşım programlarında sanırım gerekiyor fakat bir kac download yaptım o tür uygulamalar ile. Genelde ya cok yavaş oluyor ya da fake saçma sapan şeyler iniyor.
20 kişiden 500 kb/sn le indirdiğimi biliyorum ben. mininanay.org dan.
bitcomet de eğer üye girişi yaparsan 2 seed vereceğine 5 seed veriyor. eğer birde port açarsan 10 seed'e kadar çıkıyor. sizin internet iyiymiş galiba o yüzden koymamış. bitcometin ve azureusun sitelerinde bile prot açmayla ilgili birçok bilgi vardır. ayrıca bitcometin sağ alt köşesindeki sarı ışık kapalı port demektir. yeşile çevirirseniz portu açarsınız ve üzerine geldiğinizde en hızlı şekilde indiriyorsunuz yazar.
Valla bitcometi cooook eskiden kullanmıştım. utorrent kullanıyorum su anda. 20 kişiden 500 le cekersiniz peers az ise. Gecen arkadaşa call of duty world at war ın torrentini yolladım 8 seed vardı 1 peers vardı adam 1.2 mb ile indirmiş oyunu. Portla mortla ugrasamam. Cok sağlam siteler var. Hiç gerek yok porta.
Herhalde bir de port açsanız 3 mb /sn ile inecek dosya Mübalağa yapıyorum da genellikle net bağlantısı aşırı hızlı değilse portun açılmalı diye biliyorum . Mesela bahsettiğiniz 500 kb/ sn yi kesinlikle emule'de yapamazsınız .Torrentin bu yönü çok ilginç ; port açıp açmamakla ilgili çok fark yok sanırım .
Şimdi aldım ss'i. Ben de port açık değil. 1mbit bağlantı hızım. Gerisine siz karar verin arkadaşlar. Bazı istisna programları bilemem. Ama torrent mantıgında port yok.
quote:
Orjinalden alıntı: burak08
Şimdi aldım ss'i. Ben de port açık değil. 1mbit bağlantı hızım. Gerisine siz karar verin arkadaşlar. Bazı istisna programları bilemem. Ama torrent mantıgında port yok.
evet gerçeten de sende port açık değilse bu indirme hızı gayet başarılı. bu hıza sadece bazı sitelerdeki torrentlerdemi yoksa tüm torrentlerdemi ulaşıyorsunuz.. Bir de portun açık olmadığından eminmisiniz. yani siz birşey yapmamış olablirsiniz ama bazen keysmartlarda filan verirlerken portları açıp öyle veriyorlar. bir kaç arkadaşımda da aynı olay söz konusu. meğersem onların portları açmış bilgisayarcı
Hayır portlarım kapalı ve ben bilgisayarımı bilgisayarcıya götürmem :D Benim mesleğim IT zaten :) Dediğim gibi porta gerek yok
hehe garip hocam ya. benim bilgisayarda da portsuz 10 kb/sn ile indirirken portu açınca 100 kb/sn ile indiyordu. aynı dosya aynı seed de.
anlamadım gerçekten de. neyse. hade kolay gele
Valla biraz once yazılımcı bir dostum da iddia etti portsuz download yapamazsın diye. Kendisi şirkette porxy server falan var şirkette. Neyse yolladım torrent dosyasını al dedim bana inamıyosan portsuz kendi network ortamında dene. Bu başlattın 60-70 hızlanıyo. O da çok şaşırdı. Valla ben ilk defa şimdi duydum torrent için port gerektiğini. Neyse size de kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme