Bildirim
Portre Çekimleri İçin Tavsiyeleriniz?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Portre dendiğinde akla gelen ilk objektif canon 50mm 1.8 dir. Sıfır fiyatı 250tl.
Canon gövde ile ikinci el canon 50 mm 1.8 objektifi ucuza bulabilmeniz mümkün olabilir ama 500tl ye bulabilir misiniz muamma.
Nikonda otomatik odaklamalı ucuz portre objektifi yok.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam 500 lira sadece body için. Lense ayrıca 300-400 lira ödenebilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: LNavigator
Hocam 500 lira sadece body için. Lense ayrıca 300-400 lira ödenebilir.
Portre için canon un 1.8 geniş diyaframlı iki modeli var.
Biri 20 yıldır satılan 50mm 1.8 objektif. 250 tl
Diğeri 50mm 1.8 is stm objektif. 450tl
Video gibi bir önceliğiniz yoksa 1. Tercihin, 2. Elini tavsiye ederim.
85mm, ya da 50mm 1.4, 50mm 1.2 modelleri başlangıç için lüks.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 18 Nisan 2016; 23:38:40 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Video söz konusu değil hocam. Sadece fotoğraf... O zaman sizin tavsiyeniz doğrultusunda 50mm 1.8 objektif diyoruz. Peki kamera konusunda tavsiyeniz nedir? Yani 350d, 400d veya daha performanslı bir model tavsiyeniz var mıdır? -
quote:
Video söz konusu değil hocam. Sadece fotoğraf... O zaman sizin tavsiyeniz doğrultusunda 50mm 1.8 objektif diyoruz. Peki kamera konusunda tavsiyeniz nedir? Yani 350d, 400d veya daha performanslı bir model tavsiyeniz var mıdır?
Şimdi bütçe az çok belli.
450d den önce video çekimi diye birşey yok.
500d hd video çekebiliyor ve yüksek megapixele sahip.
550d bence fiyat aralığında en mantıklısı.
600d dönebilen ekrana sahip.
650d devrim bence, işlemcisi dicig5, saniyede 5kare çekim hızı, iso başarımı yüksek ve Dokunmatik ekran. vs.
700d eskisinden pek farkı yok.
750d 760d güncel wifili,gps li modeller.
Özetle paranız 650ye yetmiyorsa, açılır dönen ekran ihtiyacınız değilse 550d derim ve aşağısına bakmamanız iyi olur derim.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam diğerlerini eledim tamam. Şimdi 550D ile 650D arasında fotoğraf kalitesi bakımından ciddi bir fark var mıdır acaba? 650D fiyat olarak 550D'nin neredeyse iki katı. Bu kadar fark verip 650d almak sadece fotoğraf kalitesi konusunda ciddi bir fark yaratır mı? -
quote:
Hocam diğerlerini eledim tamam. Şimdi 550D ile 650D arasında fotoğraf kalitesi bakımından ciddi bir fark var mıdır acaba? 650D fiyat olarak 550D'nin neredeyse iki katı. Bu kadar fark verip 650d almak sadece fotoğraf kalitesi konusunda ciddi bir fark yaratır mı?
Fotoğraf grubumuzda rebel2 yani 550d, 600d, 650d, 700d, bende de 100d var. Fotoğraflarımızı grupta paylaşıyoruz. 18-55 objektif ile facebookta renk keskinlik farkı görmedim. Hatta 1200d de var, daha alt olmasına rağmen hiçbir fark yok. Tabi Facebook kalitesi yanıltabilir.
Kullananlar yorumlasa daha iyi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Hocam diğerlerini eledim tamam. Şimdi 550D ile 650D arasında fotoğraf kalitesi bakımından ciddi bir fark var mıdır acaba? 650D fiyat olarak 550D'nin neredeyse iki katı. Bu kadar fark verip 650d almak sadece fotoğraf kalitesi konusunda ciddi bir fark yaratır mı?
600dyi 550nin dönebilen ekranlısı diye tanımlamıştım.
Şimdi 600d ile 650nin farkını anlatan bir makaleye denk geldim.
Yapışan iyileştirmeler dokunmatik ekrandan ziyade daha çok video çekimi ile alakalıymış.
Fotoğraf çekiminde pek fark yok.
http://www.mertgundogdu.com/canon-600d-mi-650d-mi/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 19 Nisan 2016; 22:19:11 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
650D diyelim hocam o zaman. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X