|
PORTRE ÇEKİMLERİ İÇİN UYGUN LENS. 50MM Mİ 30MM Mİ? APS-C İÇİN. (4. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Murat_Hoca
ıyı gunler elımde nıkon 55 200 vr ve tamron 17 50 var portre için hangi lensi önerirsiniz bunların yanında?
Bence portre icin gereken lenslere sahipsiniz.
Ama farkli bir lens denemek isterseniz ben size 135mm oneririm. Benim kullanmaktan cok zevk aldigim bir lens.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba. Portre objektifleri için yanlış yanıtlar okudum. Full frame makineler için 50 mm en olmadık odak uzunluğundaki objektiflerdir. Burun ve üst dudak bölgesi hafifçe iri çıkar ve model çirkinleşir. Ancak bu irileşme belli belirsiz olduğu için kişinin tipi öyle sanılır. Bu deformasyon abartılı olsa bile 50 mm objektifin yapacağından daha iyidir çünkü kişinin suratının bu kadar deforme olduğu, çok geniş açılı bir objektif ile çekildiği için hemen anlaşılır. APS-C makinelerin normal objektifi de 35mm'dir ve bu objektifte APC-S sensörlü makinelerde aynı etkiyi yapar. Yani her iki sensörün de normal objektifleri portre çekimleri için en olmadık objektiflerdir.
Bunların dışında bir de objektiflerin distorsiyon hataları olabilir. Bu ayrı bir konu.
İdeal portre objektifi, sensörün diyagonalinin iki misli olan objektiflerdir. Buradan bir sonuç çıkaracak olursan
Full frame makinelerin ideal portre objektifleri 85mm
APS-C makinelerin ideal portre objektifleri ise 50mm'dir diyebiliriz.
Zaten sabit 85mm objektifler portre çekimleri için özel olarak üretilmiştir. İş bilen deneyimli bir satıcıya "portre objektifi istiyorum" dediğinizde size 85mm sabit bir lens verecektir.
APS-C makineler için özel olarak üretilmiş sabit portre objektifi üretildi mi bilmiyorum. Ama eğer bir sabit 50 mm objektifiniz varsa bu makineler için portre çekimlerinde kullanılabilir. Ya da eğer distorsiyon kusuru yok ise bir zoom objektifini de 50mm veya 56 mm'ye getirerek portre objektifi olarak kullanabilirsiniz.
Önerim şu: Full frame makinenis varsa 50mm ile göğüs plan portre çekin. Sonra biraz uzaklaşıp yine göğüs plan olmak kaydıyla yani kadrajı aynı olacak şekilde 85mm ile çekin. Fotoğrafları bir bilgisayarda inceleyin. Farkı göreceksiniz.
Sorularınız olursa ufukduygun@gmail.com adresinden sorabilirsiniz.
-
50mm lensiniz APS-C makineniz için doğru bir portre objektifidir. Bu meseleyi uzunca bu sitede yazdım.
-
135 ve üzeri tele objektifler ancak vahşi doğa ve spor fotoğrafları için kullanılabilir. Bunun dışında habersiz portre çekimleri için hiç tavsiye etmem. Mükemmel portre fotoğraflarını inceleyin, haberli ve model ile tanışarak, yakından göğüs veya bel plan çekilmiş portrelerdir. 70 - 200 2,8 objektif (canon, nikon) çok iyi objektiflerdir ama spor ve vahşi doğa için mükemmeldir. 70 - 210 / 4,5-5,6 objektifler ise çöpe atılmış para demektir. Vahşi doğa veya spor bazı hava koşullarında yetersizdir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X