Şimdi Ara

Portre lensi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Nikon d90 ve 50mm 1.8d mevcut, portre çekimlerinde özellikle low key tekniğinde daha iyi sonuç almak için hangi lensleri önerirsiniz? Araştırmalarımda genelde nikon 85mm 1.8g önerilmiş sizin tavsiyelerinizi öğrenmek isterim.

• 85mm - 100mm odak uzunluğundaki lensleri kullanabilirsiniz. Low-key ayrı bir teknik. Hatta-aslında özel olarak bir lens gerektirmeyecek bir konu. Ben bu türde çekerken daya çok 100mm ile çalışmalar daha çok hoşuma gitti. Estetik duygunuza göre lens seçimi yapabilirsiniz.

Burada işin dramatik tarafı lens seçimi değil modeli/nesneyi ışıklandırmak.
  • Cevabınız için teşekkürler

ışık konusunda haklısınız el yapımı 2 adet softbox yaptım ama yeterli gelmedi sanırım paraflaşsız olmayacak.

Peki tamron 90mm macro mu? nikon 85mm 1.8g mi? Bütçem yeterli olmadığı için 2.el bakacağım. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz?@X Files

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oligark O kullanıcısına yanıt
    Valla aslında çok basit bir soru gibi ama cidden bence tercih yaparken zorlanalabileceğimiz bir konu. Bir tarafta makro ve aynı zamanda iyi bir portre lens diğer tarafta 85mm nin cazibesi. 100mm F 2,8 Canon L serisi lense sahibim. Bazı nesnelerin dibine kadar girebilmek hakikaten çok güzel. Beraberinde portre de çekebiliyor olmak zevkli. Açıkçası bu yüzden benim şahsi tercihim 90mm Tamron'dan yana olurdu. Ancak bunun teknik bir dayanağı yok. Tamamen şahsi tercih olduğunu belirtmem gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.