Şimdi Ara

Pos cihazını ethernet ile kullanma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,ya nasip dedik be hayırlısıyla yeni bir iş yeri açtık.Haliyle pos cihazı temin ettik fakat ben bu pos cihazını telefon üzerinden değil de ethernet üzerinden bağlamak istiyorum AMA ne yaptıysam olmadı:

1-3 kere bankadan pos cihazı için kişi çağırdım cihazda sorun yok belli

2-airties 5341 model modem var airties ile görüştüm reset atıp bütün ayarları birlikte tekrar kurduk gene olmadı.8888 no lu portu açtık ama hangi programla kontrol edersem edeyim port kapalı görünüyor asıl sorun da bu tabi....(başka modemlerle de denedim gene olmadı)

3-telekomu aradım 250 esnaf paketindeyim dedim bu etkiler mi yok dediler(bence de ne alaka,ethernetten kullanacağın şeyi telefon hattı paketin niye etkilesin)

bunlardan sonra bi komşu geldi demez mi benim de başıma geldi böyle paketim vardı iptal ettirdim düzeldi diye;hiç ama hiç mantıklı gelmiyor.
    Yani bu siteyi takip eden biri olarakta az çok teknolojik şeyden anlıyoruz kendi halimizde ve tabi o kişiye de inanamadım.

şimdi buradan böyle bir şey başına gelmiş ya da başka fikir/öneri verebilecek varsa çok makbule geçecek teşekkürler!!

• Yapay Zekanın Yanıtı

POS Cihazını Ethernet ile Kullanma

POS cihazınızı Ethernet ile kullanmak, daha kararlı bir bağlantı ve daha yüksek işlem hızları sağlayabilir. İşte POS cihazınızı Ethernet ile nasıl kullanabileceğinize dair bir kılavuz:

Gerekli Malzemeler:

• POS cihazı
    • Ethernet kablosu
    • Ethernet bağlantı noktası olan bir yönlendirici veya anahtar

Adımlar:

1. Ethernet Kablosu Bağlayın: POS cihazınızı Ethernet kablosuyla yönlendirici veya anahtara bağlayın.
    2. POS Cihazında Ethernet Ayarlarını Yapılandırın: POS cihazınızdaki Ethernet ayarlarını yapılandırın. Bu ayarlar, cihazın modelüne ve markasına göre değişebilir.
    3. IP Adresi Öğrenme: POS cihazınızın DHCP üzerinden IP adresi alıp almadığını kontrol edin. DHCP etkin değilse, cihaza statik bir IP adresi atamanız gerekebilir.
    4. Bağlantıyı Kontrol Edin: Ethernet bağlantısı kurulduktan sonra, bağlantının çalıştığından emin olmak için bir test işlemi gerçekleştirin.

Ethernet Bağlantısı Sorun Giderme:

• POS Cihazı Ethernet Bağlantısı Hatası: Bu hata, Ethernet kablosunun düzgün şekilde bağlanmadığını veya yönlendiricinin veya anahtarın çalışmadığını gösterebilir. Kabloyu kontrol edin ve yönlendiricinin veya anahtarın açık olduğundan emin olun.
    • POS Cihazı Eth Hatası: Bu hata, Ethernet kablosunun hasar gördüğünü veya bağlantı noktasının arızalı olduğunu gösterebilir. Başka bir Ethernet kablosu kullanmayı veya Ethernet bağlantı noktasını kontrol etmeyi deneyin.
    • POS Cihazı IP Adresi Öğrenme: POS cihazınız DHCP üzerinden IP adresi alamıyorsa, yönlendiricinizin veya anahtarınızın DHCP özelliğinin etkin olduğundan emin olun. Ayrıca, cihazınıza statik bir IP adresi atamayı deneyebilirsiniz.

Beko 300 TR Ethernet Bağlantısı:

Beko 300 TR POS cihazının Ethernet bağlantısını yapılandırmak için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Cihazın "Ayarlar" menüsüne gidin.
    2. "Ağ" seçeneğini seçin.
    3. "Ethernet" seçeneğini etkinleştirin.
    4. "Ethernet Ayarları"na gidin ve gerekli ayarları yapılandırın (IP adresi, alt ağ maskesi, ağ geçidi).

POS cihazınızı Ethernet ile kullanarak daha güvenilir ve verimli bir ödeme işlemi deneyimi elde edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • pos ekranında herhangi bir uyarı yazısı çıkıyormu, kontrol ettinizmi? birde modemin firmware versiyonu nedir,hiç güncelledinizmi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

pos ekranında herhangi bir uyarı yazısı çıkıyormu, kontrol ettinizmi? birde modemin firmware versiyonu nedir,hiç güncelledinizmi?

pos ekranında ip sorguluyor ama ip alamıyor diyor sonra da telefon hattını deniyor.

ip alamıyor demesine rağmen ethernet takılı iken başka program ile scan ettiğim zaman ağı, pos cihazı görünüyor...yani ip alıyor aslında ama sanırım portu açık görmediğinden bağlananamıyor...herhangi bir uyarı olmuyor bunun dışında...gerekli port 8888....modemde açtıktan sonra port taratması yapıyorum gene de kapalı görünüyor.

static ip var iş yerinde bununla ilgili olabilir mi? ama cihazlara ip'ler otomatik dhcp ile dağıtılıyor...valla iyice alakasız şeyler düşünmeye başlıyorum artık...

firmware i 1.0.0.12 yani şu anda airties sitesinde de aynı....ttnetten alınma değil makine normal dışarıdan kendim aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roxins -- 30 Mayıs 2014; 9:58:25 >

• pos için elle ip vermek denenebilir, mümkünse.
    bahsettiğiniz 8888 portu ttnet tarafından blokeli olabilirmi bunu sorun.
    static ip' den dolayı bankanın bir blokesi varmı veya ttnet'in buda sorgulanabilir. (bankanın pos server ipsini biliyorsanız bilgisayardan ping atmayı deneyin, ip bloke kontrolü için)
    son olarak mümkünse airties olmayan başka bir modemle deneyin.

pos cihazının marka model verirmisiniz. biraz incelemek istiyorum. belki faydası olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 30 Mayıs 2014; 15:42:36 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

pos için elle ip vermek denenebilir, mümkünse.
    bahsettiğiniz 8888 portu ttnet tarafından blokeli olabilirmi bunu sorun.
    static ip' den dolayı bankanın bir blokesi varmı veya ttnet'in buda sorgulanabilir. (bankanın pos server ipsini biliyorsanız bilgisayardan ping atmayı deneyin, ip bloke kontrolü için)
    son olarak mümkünse airties olmayan başka bir modemle deneyin.

pos cihazının marka model verirmisiniz. biraz incelemek istiyorum. belki faydası olur.

+pos için elle ip veripte denedik,bankadan gelen eleman ile ama olmadı.
    +8888 portunu ttnete sordum blokeli değil.
    +static ip ile ilgili de sorun yok denildi ttnet'ten.

-başka bir modemle deneyeceğim umarım pazartesine.
    -markası ingenico idi modeli de bakar bakmaz tekrar yazarım.

ilginize ayrıca teşekkürler!!

• roxins R kullanıcısına yanıt
    Yazarkasapos'mu sizin cihaz normal posmu?

Splitter kullanmıyorsanız kullanmaya çalışın. Yada kullanıyorsanız çıkarıp birde öyle deneyin. Alakasız gibi ama yinede deneyin. Birde posun ethernet kablosunu değiştirip deneyin. Mesela bilgisayar giden kabloyla yer değiştirin. Modemdede kabloyu başka porta takın.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    -normal pos cihazı kullanıyorum.

-splitter kullanılıyor,çıkarıp denemek evet alakasız gibi ama denerim...

+posun ethernet kablosunu 3 kere değiştirdim yani farklı kablolar kullandım bana mısın demedi.
    hatta son denememde ethernet kablosunun uçlarını ayarlayıp, jaklarını kendim taktım.

+modemde 4 port var hepsini tek tek denedim.(pazartesine yeni modem götüreceğim...)
  • evet arkadaşlar konuyu biraz hortlatmış olacağım ama nihayetinde iyi bi sonuç çıktığı için sizlere de faydalı olacağını düşündüğümden dolayı yazıyorum;

pos cihazının ethernet üzerinden bağlanamamasının sebebi;
    ne modem
    ne splitter
    ne kablolar
    ne port açma ya da açamadığını düşünme
    ne esnaf paketli telekom
    ne de static ip
    yani en azından benim kontrol ettiklerim bunlardı sizler de bunları kontrol edipte sorun yok diyebiliyorsanız tüm suçlu pos cihazını getirip ilk kuran kişidedir...

kendisini hiç iyi bir şekilde anmıyorum şu anda eminim kulakları çınlıyordur,3 kere gelmişti ve benim ısrarla pos cihazında sorun olmasın dememe rağmen bir havalarda "ayarlarını ben yaptım kontrol ettim getirdim" demesine aldırış etmeyin direk yani....

son bıraktığım arızadan dolayı gelen arkadaş...işini iyi bilen profesyonel kişi....abartmıyorum 3 dakikada hiç bir şeye gerek duymadan cihazı ethernet ile bağladı.
    ve ne dese beğenirsiniz ilk girilen ayarlar hatalı...içine bir ip numarası giriliyormuş posun onda hata varmış....

uzun lafın kısası arkadaşlar, kafanıza yatmıyor mu? adama ispat et arkadaşım diyin,bunun bu şekilde çalışacağını kanıtlasın, sonra kendinizi yeyip bitirmeyin benim gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.