Şimdi Ara

POST da Detecting IDE Drives da takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayarım açılmıyor ilk gelen anakart ekranında (şu reklam olan asus msi yazıyor ya :) bios post ekranı sanırım) donuyor bios a girilmiyor tepki vermiyor öyle kalıyor ancak kasadaki sabit diski sökünce açılıyor normal bir şekilde bootable disk yok filan diyor sabit diski takınca donuyor disk pata/ide

1yıl sonra edit:
    Hort, yeni konu açmyayım dedim
    Önerileriniz üzerine yeni HDD aldım Sata 160gb son zamanlarda o da bios post ekranını geçemez oldu bende yine hdd bozuk diye 1TB sata disk aldım şuan o da post u geçemiyor "Detecting IDE drives" da kalıyor sistem 30dk bıraktım bir şey olmuyor ama mesala Del e bastığım zaman yukardaki "Press Del for Setup" yazısı "Entering Setup" olarak değişiyor yani sistem donmuyor, sata hdd yi görmüyor zaten hdd ahci ayarlı olmadığından bios da ide olarak gözüküyor
    https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=post%20freezes%20detecting%20ide%20drives
    şeklinde arattığınız zaman onlarca konu var sadece bir tanesi çözülmüş o da adam gpu yu sökmüş direk açıldı demiş ben de öyle olunca psu dan şüphelendim ucu ucuna yetiyor diye bir fikri olan varmı çözüm bulamazsak yarın bütün sözde bozuk diye kenara attığım hdd leri toplayıp arkadaşa gideceğim test edeceğim işin sonunda suçlu ya mb ya da psu çıkacak kesin boşu boşuna 3 tane hdd aldım sanırım
    Bu arada sisteme IDE bir şey takılı değil hdd yi ahci olarak ayarlmadığımdan ide olarak görüyordu bios bozulmadan önce şuan zaten hdd taktığım zaman ne bios a ne de boot seçme menüsüne girebiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulaulas -- 16 Temmuz 2014; 3:57:08 >

• başka bir porta takıp dene,
    olmadı başka bir ide kablosu ile dene
    o da olmadı power kablosunu değiştirip dene.

o da olmadı hddyi söküp başka bir anakartta dene.
    o da olmadı yeni bir hdd al :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pihor

başka bir porta takıp dene,
    olmadı başka bir ide kablosu ile dene
    o da olmadı power kablosunu değiştirip dene.

o da olmadı hddyi söküp başka bir anakartta dene.
    o da olmadı yeni bir hdd al :)

cevap için teşekkürler hocam tek ide portu var zaten ama o port üzerindeki cd rom çalışıyor gerçi o da yarım yamalak bazen okuyor bazen okumuyor ama
    bugün biryerlerden başka kablo bulucam yada arkadaşa götürüp onun pc ye takıcam
  • başka bir hddyi bu anakartta da deneyebilirsin. eğer gene geçmezse o ekranı ide portunda-kablosunda, güç kaynağında yada kablolarında, veyahut anakartta bir sorun var demektir.

eğer başka hddyi taktığında o ekranı geçerse senin hddni de başka bir anakartta dene,
    senin hdd orda da sorun yaratırsa yeni bir hdd alman şart
  • harddisk sorunlu kardeş başka bir bilgisayarda dene yine aynı kilitlenmeyi yapıcaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.