Bildirim
Potansiyometre Bilgisayara Nasıl Bağlanır(Programlanır) (2. sayfa)
Tadelle Çikolata Kaplamalı Gofret 35 G x 24 Adet : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0C69XWHCX
14 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Biliyorum bu sistemi aynı pedallardan bendede var 1 tane daha video çektim ortadaki pot un lehimlerini yeniden yaptım şuan yaha sağlam oldu
bundan sonra mekanik kısmına geçeceğim resimdeki sistemin aynısını yapmayı düşünüyorum nasıl olsa uclarında dişli var tabi snopy nin yaptığı pedaldan daha sağlam
3 tane snopy pedalı kırdım ben çok dandik yapıyolar ya -
Hayırlısı olsun inşallah ne diyelim. -
Bende istiyordum bu tür birşey.Üstelik estetik yaparak daha güzel bir görüntüde yapabiliriz kafama yattı bu iş -
buda yeni video yüklemek için 2 saattir uğraşıyorum
potlar yerinden oynamasın diye idarelik kartona bantladım.
53 saniyelik video 107mb olurmu ya bune yüklemesi baya bi sürdü
-
Benimde joysticsiz sadece düğmeli bir oyun konsolu vardı ateri oyunları oynardık onlarıda attım artık şuanki danadik direksiyonun devresini alırım güzel potları yerleştiririm şimdi ben kırmadan önce bunu gaza hafifde bassam çokta bassam tuşa basmış gibi oluyordu bunun sebebi potun tam döndürememesi pedalda çünkü üstünde 21k pot var ve bu potta 180 derece diyor fakat pedal 110-120 derece dönüyor her neyse bunlara bi 50k çaksam hassasiyete girse tadından yenmez diğer bir sorum da var 90 derece sağa sola giden bir direksiyonu nasıl 900 derece yapabiliriz ? -
-
Zaten biliyorum mode olmadan kullanınca bir zevki kalmıyor pedallar çok hassa yarıya kadar hiç gaza basmıyor yarıdan sonra basıyor çok küçük mesafe ile ayar yapılabiliyor buda ayağımızla zor oluyor. Sizin zincir yerine 3 dişli kullansak daha iyi olur fakat dişliyi sabitlemek önemli direksiyon ile pot arasına bir dişli attık mı zincirsiz de olur bu. Öylede yapsan böylede yapsan 2.5 turda potu döndürecek bir dişli yapman lazım o ayarı tutturmak mesele. -
tam 2.5 tur döndürmesi için 900 derece /180 derece =5 çıkar yani pot ile direksiyon dişlisi arasında 1 e 5 oran olmalı -
İşte o oranı tutturmak mesele ama isteyince olur biraz deneme vakti alır ama olur. -
isteyince herşey olur kafamda çok şey var ama bunları anlatmak zor biraz daha vakit lazım, tabi nakit de lazım -
Şöyle bir şey midir acaba ? direksiyondakinin 6cm çevresi olsa pottakinin 30 cm çevresi olsa dönmesi olur mu acaba direksiyonu 5 tur çevirince tam tur atmış oluyor ortada tutunca 2.5 tur çevirince tam tamına mı oluyor ne oluyor nerede bu işlemler nerede bu hesap bir anlayamadım şimdi kafama göre yapsam olmaz baştan planlayıp yapmam lazım. -
dediğiniz gibide olabilir direksiyona 6 cm çaplı bi makaralardaki gibi içi oyuk bi yuvarlak tahta potansiyometreyede aynı şekil 30 cm çaplı tahya arayada paket lastiği sağlam bi şekilde tutacak kadar gerdiririz bunuda düz bi tahtanın üzerine sabitledimmi tamamdır direk masanın üstüne koyar oynarız ama ben direksiyon yapmayı düşünmüyorum
fazla hassasiyet gerektiren bi durum sadece pedallar ile h shifteri yapıp logitech DFGT almayı düşünüyorum sonra keyfime dicek yok -
Keşke dfgt alabilsem bırakın g27yi...
Size şunu sorucam bu elimdeki dandikte debriyaj yok ben direksiyondaki herhanbi bir tuşa debriyaj koyuyorum basınca debriyaj oluyor bu tuşa ben direk pot bağlasam ayarlı debriyaj elde etmiş olurmuyum ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 3 Mart 2014; 23:31:34 > -
tuşa pot bağlanmaz benim bildiğim ama belli olmaz bağlanırmı bağlanmazmı bilmem
benimde dfgt için param yok bende 10. sınıf öğrencisiyim ama şimdiden biriktirmeye başladım pedalları yapasıya kadar biriktircem sonra kumbarayı açcam ne kadar çıkarsa artık üzerini tamamlamaya başlıcam bence sizde öyle yapın -
Pedallarınızı yaparken yeni konu açın pedal yapımı diye oradan bakalım da bir fikir sahibi olalım yapmak isteyen tek ben değilimdir herhalde yaparken arada bir fotoğraf çek dur mekaniği kafaya sokup pratik yapalım. -
arkadaşlar dediğiniz gibi direksiyonu bağladık potansiyometreyle peki gaz fren ve debriyajıda analoglardan uzatacağımız kabloları vandal düğmeye bağlayıp onuda pedalın altına koysak güzel olmaz mı yoksa çalışmaz mı sizce nasıl olur -
1-2 güne mekaniğe başladımmı yeni konu açarım pedal yapmak isteyen olursa kolayca bulsun link i nide burda paylaşırım. -
sorunuzu çok iyi anlamadım ama joystikteki analog pot yuvalarından kablo çıkartıp pedalın altına bir buton koysak kablolarıda botonlara bağlasak mı diyorsunuz eğer böyle ise
buton bağlarsak dereeli olmaz yani klayayedeki gibi pedala az da bassak tam basar tuş işlevi görür ama potansiyometre bağlarsak siz ne kadar pedala basarsanız o kadar algılar -
evet bende öyle düşündüm ama sonradan
alttaki resimdeki gibi olacak herhalde fakat kaçlık pot lazım ayrıca gamepadde nerelere bağlıyacaz ben pek anlamadım ayrıca alttaki videodaki gibi dakika 0:09 sndeki tuş panelini adam nasıl yapmış bunları anlatırsanız sevinirim biraz çok oldu videodan birşey anlaşılmıyo ya da ben anlamıyorum
Not : Biraz çok oldu ama istediklerim yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler
http://www.youtube.com/watch?v=aG-NPcyCfls
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X