Şimdi Ara

power 20 pin anakart 24 pin istiyor ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam.Kendime yeni bir anakart aldım tam bağladım herseyi cok guzel gıdıyor bı baktım power dan anakarta takılan fiş 20 pin.Ama anakart 24 pin istiyor.İnternette az araştırdım onun bir çeviricisi varmış powerın.20 pini 24 pine donustuuruyomuş.ben anakartı aldıgım yere telefon acıp sordum bu kablodan varmı diye adamın bana verdıgı cevap ise sen tak 20 pinliyi gene çalışır anakartın dedi.Ha bu arada anakarta bir de 4 pinli bir atx12v yeri var.Ordan sorunum yok bi tek bu.20 pinliyi 24 pinli anakarta bağlarsam bi sorun olurmu ???

• ÇALIŞIR ARKADASIM HİÇ Bİ ZARAR GELMEZ ELEKTRONİKÇİLERDE 20 PİNİ 24 PİNE CEVİREN APARAT GİBİ BİR UCU 20 PİN DİGER UCU 24 PİN KABLOLAR VAR ONLARDAN KULLANABİLİRSİN
    BASIMA GELEN BİR olayı anlatayım 24 pinlik anakarta 20 pinlik power takmıstım 2 ay sonra tekrar servise geldi pc ama baska bi sebepten içini actıgımda anakart etrafındaki kondansatorlerin şistiğini gordum
    ama makına calısıyordu sorunsuz:D
  • bencede eğer power supply çok pahalı bir şey değilse yenisi ile değiştir garantiye al bence hiç gerek yok .
  • POWER SUPPLY ÇEVİRİCİ 20-24 PIN. Açıklaması; 20 PİN ÇIKIŞI 24 PİN ÇIKIŞA ÇEVİRİR.

• İşin tersi de ben bu aparatı nerden alıcam :D sordum her yere gittim ama bulamadım su aparatı elektronikçilerdemi vardır acaba bu aparat elektronikçileremi sormak lazım ???

• http://www.satisyeri.com/urun_detay.asp?pid=11637

Oem bu ürün mağazalarda satılmaktadır...
    En Düşük Fiyat : 3.04 YTL (KDV Dahil) Fiyat Aralığı : 3 YTL - 8 YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 12 Haziran 2008; 23:45:59 >

• Biraz hort olacak ama google'da bu konuyu araştırıp bulan arkadaşlar için "NET" bir bilgi vereyim dedim.

24 pin anakartlar 20 pin güç kaynağıyla çalışabilir.
    Anakartın istediği o ekstra 4 pindeki voltajlar zaten 20 pinlik sokette de mevcuttur. Tek yapılan şey aynı voltajları örneğin 3 hat üzerinden göndermek yerine 4 hat üzerinden göndermektir. Bu kabloların uçları power supplyın içinde zaten aynı noktaya bağlıdır, ayrıca anakartta da o 4 pin diğer 20 pindeki aynı voltajın geldiği yerelere bağlıdır.

Bir örnek vereyim içiniz rahatlasın.
    Elimde şu an orijinal IBM kasalar var. Orijinal IBM anakartlar 24 pin, orijinal IBM PSUlar ise 20 pin. Yani koskoca IBM firması kendi ürettiği 24 pinli anakarta yine kendi ürettiği 20 pinli power supplyı uygun görmüş. İkisini biribirine bağlamakta sakınca görmemiş.

Fotoğraf da çekip koyacaktım üşendim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar teknolojileri hızla gelişiyor ve 20 PİN güç kaynakları artık neredeyse 15 yıldır üretilmiyor fakat hala bazı sebeplerden dolayı eski güç kaynağını güncel bir sistemle kullanmak isteyen arkadaşlarımız olabilir.

Şimdi o arkadaşlarımız için 24 PİN Ana kart, 20PİN güç kaynağı’ile çalışırmı sorusunu bugün detaylı bir şekilde yanıtlayacağız.

24 PİN Ana Kartı, 20 PİN Güç Kaynağı’ile çalışır mı?
    Neredeyse piyasadaki güncel ana kartların tamamı 20 PİN güç kaynağıyla çalışabilmektedir, fakat bu hem güç kaynağına özellikle de ana kartınıza zarar verebilir!

Dikkat Edilmesi Gerekenler.
    1. Eskiden bilgisayarlar daha çok 3.3 volt hattında yüklenirlerdi ama güncel bilgisayarlar daha çok 12 volt hattına yüklenmekteler. Bu gerekçeyle 20 PİN güç kaynaklarının çoğu güncel bir bilgisayarı beslemeye yetecek kadar güç sunamayabilir! Güç kaynağının üzerinde bilgileri olan bir etiket olur genellikle, orayı kontrol edin ve “DC OUTPUT” kısmında +12V hattının en az 15A olduğundan emin olun. Eğer bu değer daha düşük ise o güç kaynağını günümüzün sistemleriyle çalıştırmayı unutun diyebilirim. Her şeye rağmen genellikle güç kanyakları bu tür kullanımda aşırı yükten dolayı fazla uzun ömürlü olmazlar.
    2. Eskiden sadece sunucularda bulunan, fakat günümüzde standart haline gelmiş güç bağlantısındaki ekstra 4 PİN, ekstra kapasite içindir. Ana kart 20 PİN bağlantıyla normal çalışmasına rağmen, eğer ana kart veya PCI Express yuvasından çok fazla güç çekilinmeye çalışılınırsa ana kartınızın güç bağlantı kısmı aşırı ısınarak erir hatta daha kötüsü, ana kartın elektirik hattı yanarak bir çöp halini alabilir. Bu özellikle daha ucuz fiyatlı giriş seviyesi ana kartlarda çok daha fazla görülen bir durumdur.

Alınabilecek önlemler.
    1. Güç kaynağınızın +12V hattının en az 15A güç verebildiğinden emin olun.
    2. Güç kaynağını korumanız mümkün değil ama en azından ana kartınızın zarar görmemesini garantiye almak için AliExpress ve diğer sitelerde satılan 20 PİN güç girişini 24 PİN güç girişine dönüştüren bir dönüştürücü alın. Bu güç kaynağının güç çıkış hatlarını arttırmaz ve güç kaynağına bir faydası olmaz lakin ana kart üzerindeki güç girişi soketinin korunmasında çok ciddi yardımcı olur. Bu dönüştürücüler güç kaynağından tek hatla gelen elektiriği, iki farklı hatta bölerek ana karta verir ve böylece ana kartı fazla yormamış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 16 Mart 2019; 11:12:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.