Şimdi Ara

Power amfi tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
0
Favori
10.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dustdevil

quote:

Orijinalden alıntı: Mr_YAMYAM

quote:

Orijinalden alıntı: way_bee

quote:

Bu iş için öncelikli önerim eski stereo sistemlerde kullanılan amplifikatörlerdir.
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/universum-dynamics-2500-40126621
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/nakamichi-av-10-surround-anfi-receiver-59470209
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/2x570w-rms-westa-stereo-power-anfi-by-kocaman-55934975
    Bu örnekleri incelersen bazı bilgiler elde edeceksin.

Dinlemek lazım.

Dinleyerek ne kadar kalite ölçümü yapabileceksin.
    Bir insan kulağı 2db kadar dalgalanmalara hassastır. Daha az olan dalgalanmaları kulak hissedemez.
    Ancak bazı testler vardır ki insan kulağının duyma karakteristiğinden 100 kat daha hassas olarak ölçümlenmektedir.
    Çoğu kaliteli amplifikatörlerde bu ölçümler ciddi düzeyde yapılmakta olup ölçüm sonuçları tekniğe uygun olarak yazılmaktadır.
    Basit uyduruk piyasa işi sistemlerde ise bu ölçümler yanıltmaya yönelik yazılmaktadır.

Ölçüm aletleri insan kulağından daha hassastır ama insan kulağı 2 dB'den daha az şiddet farklarını ayırdedebilir, hatta insan duyduğu şeyin seviye farkı olduğunu anlamadan değişik olduğunu hissedebilir. Buradaki teste göre pink noise sinyali için 0.3 dB seviye farkı farkedilebiliyor:http://home.provide.net/~djcarlst/abx_lvl.htm

Ses seviyesi eşitleme kısmına dikkat:http://bostonaudiosociety.org/bas_speaker/abx_testing.htm

Konuyu dikkatlice okumuşsan 5 kişi ile yapılmış bu test sonuçlarının relatif olduğu ve kesin kanıt olmadığı belirtilmiş. Neden mi,
    5 kişi üzerinde farklı zmaanlarda farklı şekillerde yapılan pink noise (duyulabilir gürültü) testinde her kişi için yapılan toplam testlerde bir kişi tam olarak aynı sonucu alamamştır. Yani bir keresinde farketmişse diğerinde farkedememiştir. Sonuç, yüzde olarak 0.4db lik farklarda %93 oranında doğru çıksa da çıkan sonucun relatif olduğu (güvenilmez) DİFFRENT açıklamasıyla belirtilmiştir.

• Oradaki different işareti sesler arasında fark duyulduğunu ve bunun da rastlantısal olmadığını ifade ediyor, altta yazıyor açıklama olarak.

0.4 dB için yapılan 69 denemede 64 defa fark doğru bulunmuş, 0.3 dB için ise 81 denemede 61 doğru. 0 dB için 100 deneme yapılsa 100 denemede 50 doğruya yakın bir rakam görecektiniz, o da şans demek olacaktı ve different yerine same yazacakti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Oradaki different işareti sesler arasında fark duyulduğunu ve bunun da rastlantısal olmadığını ifade ediyor, altta yazıyor açıklama olarak.

0.4 dB için yapılan 69 denemede 64 defa fark doğru bulunmuş, 0.3 dB için ise 81 denemede 61 doğru. 0 dB için 100 deneme yapılsa 100 denemede 50 doğruya yakın bir rakam görecektiniz, o da şans demek olacaktı ve different yerine same yazacakti.

Benim anladığım ise farklı sonuçlar olduğudur.
    Sonuçta yapılan test pink noise yani duyulabilir ses aralığındaki hışırtı olarak bilinen gürültülerdir. Bu tüm frekans bölgesini kapsadığı için loudness eğrisine ciddi etki etmektedir. Yani insan kulağının en iyi duyduğu bölge olan 3-4KHz bölgesini de kapsar.
    Bu bölgede verilen değerin db/m cinsinden olup hoparlördeki seviye db/spl olarak ölçülmemişse bile başlı başına test yanlış olacaktır. Çünki bir hoparlöre uygulanan güç eşiği logaritmik bir düzende seyretmektedir. Bir hoparlöre 24dbm uyguladığımız zaman 30W lık bir güç elde ediyorsak sadece 3 dbm lik bir artış, gücün 100W a çıktığını ifade etmektedir. 3dbm lik bir artış burada kulağa yapılan ses basınç seviyesinde daha fazla bir etken yaratacaktır. dolayısı ile buradaki olayda 0.3db/m lik bir seviye faktörü pink noise ise algınabilir.

• ABX testlerini biliyorsan hocam önce A dinletiliyor sonra B en sonunda da X. Dinleyici X'in A mı yoksa B mi olduğunu tahmin ediyor, eğer doğru ise skoru artıyor değil ise sabit kalıyor.

Buradaki testte A ile B arasında 0.4 dB'lik fark var, dinleyen bunu duyabildiği için skoru 64/69 yapabilmiş. Yani atmasyon olma ihtimali çok çok aza inmiş ve iki ses birbirinden farklı (different) tezi ispatlanıp seslerin aynı duyulacağı tez çürümüş. Testi yapan adamlar detaylara hakim olacak kadar da ciddi, homepage'in kötülüğüne bakma.

pink noise sinyali geniş frekans bandını kapsadığından tek frekanslı tonlara göre ses farkının ayirdedilmesi kolay olacaktır ama dinlenen müzikler de tek tonlu ses olmadığından bu sonuç 2 db değeri nereden geliyor ise ona göre daha anlamlı bir eşik.

Başka kaynaklarda da başka seviye farkları var, bu sadece bir örnek...

• quote:

Bu iş için öncelikli önerim eski stereo sistemlerde kullanılan amplifikatörlerdir.
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/nakamichi-av-10-surround-anfi-receiver-59470209
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/2x570w-rms-westa-stereo-power-anfi-by-kocaman-55934975

Merhaba,
    linklerde ki cihazlar ilgimi çekti.
    şahsen Nakamichi dışında ki westa ve eski universum hi-fi dinleti için iyi bir başlangıç değil. keza Nakamichi de avr olarak iki kanallı safkan stereo başarım olarak dinleti testine tabi tutulması gerekir.
    zira unutmayalım ki HI-FI sistemler zevke hitap eden ürünlerdir. zevke hitap eden ürün ne kadar kaliteli olursa olsun kullanıcının beğenisinede hitap ettiğinden hş-fi cihazlar subjektif bir konudur. bu yüzden de bilgi verme dışında şu ürün bu ürün diye örnek verilecekse iyi örnekler verilmeli şahsımca. westa nın hiç bir ağırlığı yoktur mesela. safkan çin. bir Crown, Digam ile aynı kefeye koyamayız. Çin malı varsa eğer bir Crown ile bile bir tutulamaz.
    kulak misafiri oldum; insan kulağını o kadar yabana atmayalım.
    fakat hiç bir ölçüm ve test cihazının yaptığını kulak asla yapamaz. beriyandan
    ölçümlerde elektriksel mükemellik olarak tüm cihazlar mükemmel test sonuçlarıyla eşlense dahi dinletiye geçildiğinde üç boyutlu dünyada olması gereken yahut çıkması gereken sesi mükemmel eşlenmiş cihazlar veremeyebilir. çünkü kulak beğenmeyebilir. çünkü karşısında gerçek dünyanın ve DNA nın-kalubela- şekillendirdiği bir canlı var. labaoratuvarın yaptığı ve şekillendirdiği bir cihaz değil.
    @way_bee
    seslendirme amplileri (public address) Renkus-Heinz, Dynacord vb. ve ev tipi Surround ve stereo sistemler farklıdır.
    önce bunun farkını belirtelim.
    evde seslendirme güç amplisi kullanmak pek doğru değil.
    devasa pasif Subwoofer sürücü besleyeceksen başka.
    yahu rcf, jbl, wharfedale gibi hassasiyeti yüksek pro kabin alırsın;
    v sinema amplisi avr'ye bağlarsın. buda olur niye olmasın. mesela diyorum.
    öncelikle isteğin nedir? kaç gündür forumda yazışıyorsunuz hala ortada bir şe yok. o yuzden beklentin,
    hedefin nedir bilelim.
    nasıl bir ses zevkin var?
    bütçen nedir?
    beklentin nedir?
    alt tarafı ampli ve hoparlör.
    daha önce sistem kullandın mı? sanırım hayır ve mesajlarında daha bu işin başında olduğun fikrine kapıldım. elinde Klipsch rf-82 var sanırım.
    önerim sert sesli amplilerle Klipsch i eşlememen. public addres veya marantz MA-700 gibi sert sesli yahut Yamaha gibi sert ses sunan amplilerle eşlersen ses metalik ve yorucu bir hale gelebilir. rahatsız edebilir. güya sert sesten ve parlak seslerden hoşlanmadığını düşünerek bu yorumu yapıyorum farkındaysan...
    o yüzden ince ve sık dokumak lazım.
    HK990 ampli demişsin 6bin TL cik fiyatı var.
    iyi ampli almak istiyorsan paraya kıyacaksın. Pioneer A9 önerildi. yeni güzel amplidir. veya Denon 2000AE. ampli çok. mangıra kıyacaksın.
    benim şimdi ki aklım olsa
    LG ht305 model200-250 TL lik ses sitemi alır otururum aşağı. fazla kurcalama gerek şimdilik senin için diyorum. bulaşacaksan bulaş... başarılar.

• Bu konu hoşuma gitti.
    Ancak sormadan edemeyeceğim.
    Neden bazı amlifikatörler binlerce dolara satılırken bazıları birkaçyüz TL gibi fiyata satılmaktadır.
    Bu sorumu tekniğine uygun olarak cevaplayabilecek arkadaşları tanımak isterdim.
  • @Mr_yamyam

15000 dolarlık amfinin odyofil sahibi vefat edince hanımı amfiyi 200 dolara satabilir, bunu da tekniğine uygun açıklamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 28 Temmuz 2012; 11:15:46 >
  • quote:

@Mr_yamyam

15000 dolarlık amfinin odyofil sahibi vefat edince hanımı amfiyi 200 dolara satabilir, bunu da tekniğine uygun açıklamak lazım.

15000 dolarlık amplifikatörün 200 dolara satılması onun değerini düşürmeyeceği gibi 30000 dolara satılması da değerini yükseltmez.
  • quote:

quote:

@Mr_yamyam

15000 dolarlık amplifikatörün 200 dolara satılması onun değerini düşürmeyeceği gibi 30000 dolara satılması da değerini yükseltmez.

Power amfi tavsiyesi

• 200 dolara satan kişi üretici firma ve cihaz yeni olsa nesi farklı olacaktı? Adam fiyatı istediği gibi belirler, maliyeti düşürüp sattığı miktarı artırsa fiyat da düşer, amfi birebir aynı olmasına rağmen ucuza satilabilir.

Hi-end amfileri üretenlerin nasıl fiyat politikası izlemesini bekliyorsunuz, üründe en iyi mühendislik ve malzeme kalitesi kullanmış olabilirler ama bunu alan kişi sayısı sınırlı, üretim miktarı az, garanti süresi uzun ise üretim maliyeti belki 2 kat iken fiyat 20 kat oluyor. Bu amfinin değeri 20 kat mı şimdi? hifi dergiye reklam verip iyi yorum olursa fiyatı artıyor, kötü yorum alıp tutulmuyor ise fiyatı düşüyor. Alışveriş yapanları gözünde değeri artıp azalmıyor mu yoksa amfinin değerini belirleyen ve paraya endeksli hesap yapan bir kurul mu var da değeri onlar belirliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

quote:

Merhaba,
    linklerde ki cihazlar ilgimi çekti.
    şahsen Nakamichi dışında ki westa ve eski universum hi-fi dinleti için iyi bir başlangıç değil. keza Nakamichi de avr olarak iki kanallı safkan stereo başarım olarak dinleti testine tabi tutulması gerekir.
    zira unutmayalım ki HI-FI sistemler zevke hitap eden ürünlerdir. zevke hitap eden ürün ne kadar kaliteli olursa olsun kullanıcının beğenisinede hitap ettiğinden hş-fi cihazlar subjektif bir konudur. bu yüzden de bilgi verme dışında şu ürün bu ürün diye örnek verilecekse iyi örnekler verilmeli şahsımca. westa nın hiç bir ağırlığı yoktur mesela. safkan çin. bir Crown, Digam ile aynı kefeye koyamayız. Çin malı varsa eğer bir Crown ile bile bir tutulamaz.
    kulak misafiri oldum; insan kulağını o kadar yabana atmayalım.
    fakat hiç bir ölçüm ve test cihazının yaptığını kulak asla yapamaz. beriyandan
    ölçümlerde elektriksel mükemellik olarak tüm cihazlar mükemmel test sonuçlarıyla eşlense dahi dinletiye geçildiğinde üç boyutlu dünyada olması gereken yahut çıkması gereken sesi mükemmel eşlenmiş cihazlar veremeyebilir. çünkü kulak beğenmeyebilir. çünkü karşısında gerçek dünyanın ve DNA nın-kalubela- şekillendirdiği bir canlı var. labaoratuvarın yaptığı ve şekillendirdiği bir cihaz değil.
    @way_bee
    seslendirme amplileri (public address) Renkus-Heinz, Dynacord vb. ve ev tipi Surround ve stereo sistemler farklıdır.
    önce bunun farkını belirtelim.
    evde seslendirme güç amplisi kullanmak pek doğru değil.
    devasa pasif Subwoofer sürücü besleyeceksen başka.
    yahu rcf, jbl, wharfedale gibi hassasiyeti yüksek pro kabin alırsın;
    v sinema amplisi avr'ye bağlarsın. buda olur niye olmasın. mesela diyorum.
    öncelikle isteğin nedir? kaç gündür forumda yazışıyorsunuz hala ortada bir şe yok. o yuzden beklentin,
    hedefin nedir bilelim.
    nasıl bir ses zevkin var?
    bütçen nedir?
    beklentin nedir?
    alt tarafı ampli ve hoparlör.
    daha önce sistem kullandın mı? sanırım hayır ve mesajlarında daha bu işin başında olduğun fikrine kapıldım. elinde Klipsch rf-82 var sanırım.
    önerim sert sesli amplilerle Klipsch i eşlememen. public addres veya marantz MA-700 gibi sert sesli yahut Yamaha gibi sert ses sunan amplilerle eşlersen ses metalik ve yorucu bir hale gelebilir. rahatsız edebilir. güya sert sesten ve parlak seslerden hoşlanmadığını düşünerek bu yorumu yapıyorum farkındaysan...
    o yüzden ince ve sık dokumak lazım.
    HK990 ampli demişsin 6bin TL cik fiyatı var.
    iyi ampli almak istiyorsan paraya kıyacaksın. Pioneer A9 önerildi. yeni güzel amplidir. veya Denon 2000AE. ampli çok. mangıra kıyacaksın.
    benim şimdi ki aklım olsa
    LG ht305 model200-250 TL lik ses sitemi alır otururum aşağı. fazla kurcalama gerek şimdilik senin için diyorum. bulaşacaksan bulaş... başarılar.

Hedefim Techno müziği en iyi şeklde dinleyebileceğim sistem için bir stereo amfi almak.Ses kalitesi iyi olmak şartyla power amfi de olabilir.Ortalama 150 watt güçteki kolonları rahatlıkla sürecek 150 watlık bir stereo amfi arıyorum.Daha çok techno müzik dinliyorum bass hastasıyımdır öncelikle amfinin baslarının harika olması gerekiyor.Yumuşak bassları pek sevmiyorum sert güçlü baslar tercihimdir.Amfi için en fazla 3000 tl ye çıkabilirm.Hoparlör rf 82.Müziği yuksek seste dinlemeyi severim alacağım amfi bu konuda beni yarı yolda bırakmamalı ısınıp da tık atarsa işimiz zor.Özetle böyle işte...Biraz araştırıp da merak duyduğum amfiler:

Nad 375 (3000 tl fiyatı 150 watt 8 ohm çıkışı var)
    Yamaha as 500 1400 tl fiyatı 85 watt çıkşı
    Yamaha as 700 2000tl fiyat 90 watt çıkış
    Nad 356 1500 tl fiyat 80 90 watt cvarı da çıkışı var işte...
    Hk980 2000 tl fiyat 80 watt civarı çıkışı.

Bunlar arasında bir sıralama yapsak beklentime göre hangisi başlarda yer alır??

• 2 çıkış gücü gercek 120 watt olan anfinin trafo gücünde 570 watt bu anfi power anfi klasmanina girermi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Pioneer a339 gibi 410 watt amfi tavsiye ederim jer ihtiayca dönük kullanılabilir. Birde ekolayzer de buldun mu harika ses verir.

• Bence Trafo gücü 410 watt üstünü tavsiye etmem çünki o zaman düşük seslerdeki tat ve tonlamaları kaçırırsınız. O tadı bulabilmek için yüksek seslere çıkmanız gerek öylede harzaman dinleyemezsiniz. O nedenle 410 watt her şey için ideal bir güç düzeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MSAD

Bence Trafo gücü 410 watt üstünü tavsiye etmem çünki o zaman düşük seslerdeki tat ve tonlamaları kaçırırsınız. O tadı bulabilmek için yüksek seslere çıkmanız gerek öylede harzaman dinleyemezsiniz. O nedenle 410 watt her şey için ideal bir güç düzeyi.

Olay dediğimizin tam tersi

• quote:

Ben Pioneer a339 gibi 410 watt amfi tavsiye ederim jer ihtiayca dönük kullanılabilir. Birde ekolayzer de buldun mu harika ses verir.

EQ sesin orjinalliğini bozan bir cihazdır. Hedef yüksek sadakat ise sisteme sokulmaması gerekir.
  • quote:

Bence Trafo gücü 410 watt üstünü tavsiye etmem çünki o zaman düşük seslerdeki tat ve tonlamaları kaçırırsınız. O tadı bulabilmek için yüksek seslere çıkmanız gerek öylede harzaman dinleyemezsiniz. O nedenle 410 watt her şey için ideal bir güç düzeyi.

Bu değer nereden çıktı? Böyle bir genelleme yapmak çok zor. Buradaki tek parametre güç değil ki.
  • Ekolayzer sesi bozmaz bilakis her ses tonu beslediği için dahada zenginleştirir. Sonra siz istediğiniz sesi ön plana çıkarıp zevkli bir hale getirirsiniz. Ancak kötü ekolayzer sesi bozar. Gerçek kaliteli sistemlerde ekolayzer amfi kadar pahalıdır hatta çoğu anfiden daha pahalı..

• Güç amfileri bazı sesleri yutar ekolayzer bu sesleri besleyerek yutmayı engellemez...

• MSAD kullanıcısına yanıt
    Ekolayzır sesi süsleyerek müziğin orjinalliğini bozar yani aslından uzaklaştırır. Bilakis High-End sistemlerde EQ 'ın yeri yoktur.
    Tabiki EQ kullanmak zevk meselesidir. Belirli frekansları ön planda dinlemeyi seven varsa buna birşey diyemem fakat aslına sadık kalarak dinlemek isteyen için söz konusu olamaz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.