Şimdi Ara

Power amfi tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
10.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MSAD

Ekolayzer sesi bozmaz bilakis her ses tonu beslediği için dahada zenginleştirir. Sonra siz istediğiniz sesi ön plana çıkarıp zevkli bir hale getirirsiniz. Ancak kötü ekolayzer sesi bozar. Gerçek kaliteli sistemlerde ekolayzer amfi kadar pahalıdır hatta çoğu anfiden daha pahalı..

Hic görmedim gercek kaliteli sistem ve ekolayzir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende pioneer gr777 var tam bir numara.

• Dostum dünyanın en güzel kadınları bile makyaj yapar kimse aslıma sadık kalayım ben böyle daha güzelim demez... bilakis doğru makyajla kendi güzelliğini ön plana çıkarırsın .ekolayzerda aynen böyle birşey 20 bant ekolayzer ideal bu zevk meselesi.. gerçek ekolayzer her ses tonu nu besler sen istediğini ön plana çıkarırsın. Bu bozulma değil aradığın sese değişik açılardan ulaşma imkanıdır...

• 90'li yillarda dbx 10/20 EQ kullanmistim. Ikinci elini 1000 usd den satmistim. Oldukca guzelldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MSAD

Dostum dünyanın en güzel kadınları bile makyaj yapar kimse aslıma sadık kalayım ben böyle daha güzelim demez... bilakis doğru makyajla kendi güzelliğini ön plana çıkarırsın .ekolayzerda aynen böyle birşey 20 bant ekolayzer ideal bu zevk meselesi.. gerçek ekolayzer her ses tonu nu besler sen istediğini ön plana çıkarırsın. Bu bozulma değil aradığın sese değişik açılardan ulaşma imkanıdır...

Tek soru tek cevap

Hi- fi ne demek ?

• Ne demek olduğunu herkes biliyor. Ama o ortalama tabir. Yani ideal doğala yakın orjinal ses. Dostum bu bir idealdir. Tabirdir. Gerçek ise güzel olandır.
    eğer sanatçıların çoğu hifi kullanılsaydı sesleri berbat ve bukadar kişi sanatçı olamazdı bunların çoğu teknolojinin nimetlerinden yararlanarak sanatçı oluyor.şimdi hifi olmayan bir sesi hifi dinlemenin manası yok o nedenle şuanki hedef kişiye göre en güzel ses veren sistem oluşturmak. Bunuda ancak ekolayzer gibi ara elamanlarla yaparsın..yani demem şu ki kayıt bile ekolayzer ve mikserlerle yapılıyor sis dinlerken niye hifi deyip birçok zenginlijten mahrum kalıyorsunuz... çorba baharatlı güzeldir ekolayzer işin baharat kısmıdır.hı isteyen sade içer ona birşey demem ama kimse bana aade çorba daha güzeldir demesin. Çünki öyle değil... güzel kişiye göre değişir...

• Lambali amplide sicak ve dogal sesi kaliteli bir hoparlor ile tamamlamissaniz o naturelligin yaninda EQ'ya gerek yok. Fakat hassasiyeti dusuk bir sistemi kotu salon aqustigi sartlariyla birlestirmis ve bunu dolumu siradan yerli cd kayitlariyla desteklemisseniz EQ biraz durumu toparlamasiyla ise yarayabiliyor.

• MSAD kullanıcısına yanıt
    Ortalama tabir ne demek? Hi-Fi kelimesi High Fidelity yani yüksek sadakattir. Yükseğin ortalaması olur mu? O zaman adı Average Fidelity olurdu. Yani Av-Fi.
    Araya EQ sokarsanız sesi kayıt edildiği gibi değil dinlemek istediğiniz gibi dinlersiniz. Bu durumda da Hi-Fi 'dan bahsetmek mümkün değil.
    EQ ancak kötü bir kaydı bir miktar düzeltmek için işe yarayabilir fakat bu işe gönül vermiş kimsenin de kötü kayıtlarla işi olmaz.
    Çorba ile müzik benzetmesi biraz elma ile armut olmuş. Bir Ferrari 'yi orjinal hali ile mi sürmek daha güzel olur yoksa orasına burasına mor ışıklar takıp, abuk subuk bir müzik tesisatı ile mi sürmek daha güzel olur.
    Tabi ki zevk meselesidir. Kişi bu şekilde duymak istiyorsa buna kimsenin diyeceği birşey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 7 Nisan 2014; 18:36:48 >
  • Baharat bende reflu yapiyor

Biz diyoruz xrcd mı hdcd mı dsd mı dxd mi Pikap mı sen diyon kötü kayitttt ohoo biz nediyoz sen ne diyon bos verrr tak eco nu bak keyfine bıktım burda anlatmak tan cok yolunuz var dostum yolunuz acik olsun. M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 7 Nisan 2014; 18:49:44 >
  • Hifi bir hedef değil ; tercihtir. Daha iyi olduğu anlamınada gelmez.. aslında bir ütopyadır da. Tıpkı tam demokrasi gibi. Tam yaklaşamazsın ama ne kadar yaklaşırsan o kadar iyidir. Bir defa mikrofon ile söylenen şarkı bile bir kere sesi değiştirir. Çıplak sese hifi dersek o zaman hangi hifi den bahsedeceğiz. Bütün kayıtkar mikrofon ve mikserlerle yapılıyor. Yani aslında olmayan bir hifiyi savunuyorsunuz... o zaman amaç kişiye göre güzeli aramak kalıyor... doğrusuda bu. Hayatta bu değil mi... eğer mutluluk vermiyorsa yaşadığınızın ne anlamı var... evet bu adam çok hifi yaşadı ama çok mutsuzdu... :) oysa ekolayzer ile istediği gibi hauatına şelil verebilirdi... yani hayatı birazda biz yönlendirince zevkli oluyor... sıfır araba alan herkese bakın mutlaka kendinden bir anlayış ekler kendi kişilğini yansıtmak ister. Kimse olduğu kalsın demwz. Bu birazda insanın özünde var. Var olanı süsleme... kızılderililer atlarını boyardı. Mağaralara resim yapardı niye hifi bırakmadı mağarayı... çünki insan oynamayı ve şekil vermeyi seviyor.. sestede durum aynı... ideal olan insanın mutlu olması. Gerisi hikaye...

• O zaman ortayı bulalım :) hifi ekolayzer kullanın... :) hifi amfi varsa kaldıki mantıken o da ters çünki amfi hifi den uzaklaşmadır aslında; yorum ve besleme daha çok olur amfide. Yani aslında ekolayzer daha masumdur amfiden. Ama varsayalım hifi amfi var o zaman hifi ekolayzerda vardır. Ve onu kullanın diyelim... tatlıya bağlıyalım... :)

Saygıdeğer arkadaşım. Ekolayzır hakkındaki düşüncen diğer arkadaşların da bahsettiği üzere bana kalırsa da yanlış.

Ekolayzır kötü olan oda akustiğini veya kötü olan bir kaydın eksik kalmış net gelmeyen frekanslarını "makyajlayarak" kulağa iyi gelmesini sağlar.

Bu açıklamayı göz önünde bulundurusan hı-fi için kullanılması pek mantıklı değil. Oysa ki gerçek hı-fı bir sistemde amplifikatöre gelen düşük genlikli sinyalin daha yalın bir hattan gelmesi istenir ki dinlenen seste bir o kadar yalın ve kayda yakın olsun.Siz equalizer ile hı-fı bir müzik dinlitorum diyerekten ancak kendinizi kandırırsınız. Çünkü o düşün genlikli ses sinyali equalizer' ın içinde bir çok filtreden geçiyor. Amacım seni bu konuda kötülemek değil. Ama o şekilde self-fi bir ses dinlenebilir. Sonuçta herkesin hi-fi' si kendine, önemli olan müzik dinlemek ha makyajlı ha makyajsız maksat size uygun olanı bulmak bir anlamda.

• Size katılmıyorum. O zaman siz neden full hd tv alıyorsunuz. Hayat full hd değilki... ses için bir gerçekvarsa görüntü içinde aynı şey geçerlidir. Bir şeyi eksik ve kusurlu dinlemek hifi olamaz.. olsa olsa yalın gerçek denilebilir ama zevk meselesi ve tercih.. hepsi bu. Uzatmanın bir anlamı yok.

Nasıl yani siz etrafı hd göremiyor musunuz? Yüksek cozunurluge ulaşmakta bunun için zaten göz normalde ne görüyorsa kayittan izlediginde de aynı görsün diye full hd hatta 4k var.

• Sn. Msad,

Kimse sizi ikna etmeye calismiyor, size dogrusunu soyluyorlar. Bu hobby e ilginiz devam ederse kisa bir sure sonra ben ne yazmisim diye utanarak okursunuz bu mesajlarinizi. Fikre dayali israr ve inat hayatin her noktasinda kisiye zarar verir.
  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Abi dikkat 85 mesaj

• Ben öyle düşünmüyorum ve ayrıca 15 milyarlık Ürün alıp sattım içinde hifi sistemlerde vardı kulaklık ve amfilerde. Yani yeni bir tecrubeye ihtiyacım yok sağolun. Size katılmak zorundada değilim. Herkes fikrini söyledi bende söyledim. Uzatmaya gerek yok. Ayrıca 4k olayı hifi değil gerçeküstüdür. Yani doğalın bir üstüdür. Şöyle açıklayayım 4k bir tv nin gösterdiği manzara veya tatil yeri bakarsın çok güzel görünür oysa bizzat oraya gidip kendi gözünle baksan hiçde o kadar güzel olmadığını görürsün. Aslında hifi doğadaki halidir.ama full hd ve 4k olayı tamamen güzelleme işidir. Görmek istediğin şeyi sana gösterirler aslında olanı değil.. olay bu.. seste de aynı durum... neyse uzatmaya herek yok isteyen istediğine inansın...

• @msad,
    görüşlerine saygı duyarım ama arkadaşlar haklı kusura bakmazsan.

EQ 'ın tekniğini iyice öğrenmelisin.
    millet doğada ki veya orijinal müzik yapımının aynısını evinde dinlemeye, aslına sadık ''canlandırmaya'' çalışıyor. full HD misali EQ ile müziği
    kendine daha
    güzel göstermeye çalışmıyor
    . lütfen biraz dikkat.
  • :))) kuntepir gözler seni arıyo...

• hayta78 H kullanıcısına yanıt
    Aynen.:)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.