Şimdi Ara

Power amfi tavsiyesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
10.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: way_bee
    Hedefim Techno müziği en iyi şeklde dinleyebileceğim sistem için bir stereo amfi almak.Ses kalitesi iyi olmak şartyla power amfi de olabilir.Ortalama 150 watt güçteki kolonları rahatlıkla sürecek 150 watlık bir stereo amfi arıyorum.Daha çok techno müzik dinliyorum bass hastasıyımdır öncelikle amfinin baslarının harika olması gerekiyor.Yumuşak bassları pek sevmiyorum sert güçlü baslar tercihimdir.Amfi için en fazla 3000 tl ye çıkabilirm.Hoparlör rf 82.Müziği yuksek seste dinlemeyi severim alacağım amfi bu konuda beni yarı yolda bırakmamalı ısınıp da tık atarsa işimiz zor.Özetle böyle işte...Biraz araştırıp da merak duyduğum amfiler:

Nad 375 (3000 tl fiyatı 150 watt 8 ohm çıkışı var)
    Yamaha as 500 1400 tl fiyatı 85 watt çıkşı
    Yamaha as 700 2000tl fiyat 90 watt çıkış
    Nad 356 1500 tl fiyat 80 90 watt cvarı da çıkışı var işte...
    Hk980 2000 tl fiyat 80 watt civarı çıkışı.

Bunlar arasında bir sıralama yapsak beklentime göre hangisi başlarda yer alır??

@way bee,
    biraz geç cevap olacak ama yeni farkettim.

bnece beklentilerine bakınca Nad 375 işini görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: MSAD

Ben öyle düşünmüyorum ve ayrıca 15 milyarlık Ürün alıp sattım içinde hifi sistemlerde vardı kulaklık ve amfilerde. Yani yeni bir tecrubeye ihtiyacım yok sağolun. Size katılmak zorundada değilim. Herkes fikrini söyledi bende söyledim. Uzatmaya gerek yok. Ayrıca 4k olayı hifi değil gerçeküstüdür. Yani doğalın bir üstüdür. Şöyle açıklayayım 4k bir tv nin gösterdiği manzara veya tatil yeri bakarsın çok güzel görünür oysa bizzat oraya gidip kendi gözünle baksan hiçde o kadar güzel olmadığını görürsün. Aslında hifi doğadaki halidir.ama full hd ve 4k olayı tamamen güzelleme işidir. Görmek istediğin şeyi sana gösterirler aslında olanı değil.. olay bu.. seste de aynı durum... neyse uzatmaya herek yok isteyen istediğine inansın...

15 milyari sokaga atmissiniz. Oldukca fazla tecrube ve bilgiye ihtiyaciniz var. Aynen soylediginiz gibi bu sizin dusunceniz, bilgi degil. Dogru bilgi ekolayzir kullanilmamasidir. Zevk ve tercih baska, dogru baska, dusunce baska, bilgi baska seyler.

Birde 15 milyarlik urun almak marifetmis gibi gormeyin, bu fiyata sadece izolasyon icin spike alanlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

Orijinalden alıntı: MSAD

Ben öyle düşünmüyorum ve ayrıca 15 milyarlık Ürün alıp sattım içinde hifi sistemlerde vardı kulaklık ve amfilerde. Yani yeni bir tecrubeye ihtiyacım yok sağolun. Size katılmak zorundada değilim. Herkes fikrini söyledi bende söyledim. Uzatmaya gerek yok. Ayrıca 4k olayı hifi değil gerçeküstüdür. Yani doğalın bir üstüdür. Şöyle açıklayayım 4k bir tv nin gösterdiği manzara veya tatil yeri bakarsın çok güzel görünür oysa bizzat oraya gidip kendi gözünle baksan hiçde o kadar güzel olmadığını görürsün. Aslında hifi doğadaki halidir.ama full hd ve 4k olayı tamamen güzelleme işidir. Görmek istediğin şeyi sana gösterirler aslında olanı değil.. olay bu.. seste de aynı durum... neyse uzatmaya herek yok isteyen istediğine inansın...

15 milyari sokaga atmissiniz. Oldukca fazla tecrube ve bilgiye ihtiyaciniz var. Aynen soylediginiz gibi bu sizin dusunceniz, bilgi degil. Dogru bilgi ekolayzir kullanilmamasidir. Zevk ve tercih baska, dogru baska, dusunce baska, bilgi baska seyler.

Birde 15 milyarlik urun almak marifetmis gibi gormeyin, bu fiyata sadece izolasyon icin spike alanlar var.

• Bilginizi yarıştırmayın ; paylaşın... :) ben halimden memnunum. Sadece fikir paylaşımı benimkisi. İsteyen katılır.. isteyen katılmaz. Ben size katılmıyorum... herkes de benim gibi düşünmek zorunda değil... dünyada herkes bir şeyi savunsun ben yalnız kalayım bu benim için önemli değil. Ben inandığım gibi yaşarım. Ama sizi saygıyla dinlerim ve değiştirmeye çalışmam... size tavsiye sizde öyle yapın. :) herkesin doğruları kendine. Ne biliyorsunuz belki sizinki yanlış. :) tekrar söylüyorum bence uzatmaya gerekeyok.. ama illede tarışmak istiyorsanız yeni bir konu seçin. Aynı şeyleri konuşmak sıkıcı... göreceksiniz hem fikir olduğumuz konularda olacak.. kişilik savaşlarına gerek yok yani. :) hadi hayat kolay gelsin herkese.. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • He he haklısınız tamam

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

He he haklısınız tamam

Aynen. Yazmaktan yoruldum...
  • yaw he he :)
  • ;) Aslinda donanim haberin en guzel kosesi kesinlikle ses sistemleri.
    Burada yazilan her satir ve kisilerin dusuncelerini ortaya dokmesi ve heyecanla her satirin okumasi sonucu aktif ogrenme ve beyin firtinasi gerceklesiyor. Dusunce ve kazanimlari darilmadan yazip paylasirsaniz konuya vakif olmayanlarinda bakis acisi genisleyecek dusuncesindeyim

• Herşey bir kenara Şu anda elimde NAD 355BEE anfi var. -->şurada

Şöyle anlatayım satma sebebim kalitesi değil, vaktimin çoğu bilgisayar başında geçtiği için masaüstünde kullanabileceğim daha uygun birşey alacağım. Şu ara Triangle Color 123 ü araştırıyorum.
    Benim bu anfiyle sürdüğüm hoparlörler tannoy mx1 giriş seviyesi ve anfinin kalitesini düzgünce gösteremiyor. Bu anfiyi alırkenki deneyimlerimi aktarayım ben. Anfinin sahibi Infinity sm155 monitör hoparlörlerde kullanıyordu. Cüsseli hoparlörler ve monitör kalitesinde..

Ben oradayken başka bir arkadaş daha vardı. klipsch hoparlörlerini sm155lerle takas yapacaktı. Kullandığı anfide harman kardon hk3490 olması lazım. Çok defa donanım haberde önerilen bir cihaz. 2x120 watt..
    Dinlediğimizde basslar tahtaya vuruyor gibi geliyordu(O kadar kötü değildi ama davul gibi gelmiyordu işte..). Derinliği kayıptı. Nad da ise davulların bedeni geliyordu. (Tabi oda ufak olduğundan düzgün bir akustikten bahsedemem). O arkadaşın hk anfi ve klipsch hoparlör ile alakalı söylediği evde sesi sonuna kadar açıyorumkarşı apartmandan isyan ediyorlar ama bende böyle çıkmıyor idi. Sanki hoparlörler müziği fırlatır gibi atıyor diyordu. Sonra o arkadas sm155leri almış harman kardonu da satmış diye duydum. Nad için naturel çalar diyorlar ben kendi deneyimlerimde "kısık seslerde" vokalleri geri gitmiş olarak buldum ancak sesi %80lere getirince vokaller asıl oldukları geliyor ve anfinin yorulduğunu görmedim hatta özellikle sesini açınca çok hoş oluyor. Yüksek seste dinlemek istemen ihtiyaçmı yoksa otomobillerde yapılan gibi bassları tizzleri equalizer dan tepeye çekip kendine işkence mi etmek istiyorsun bilmiyorum. Yinede bu anfiye ayrı bir power anfiyi ekleyip beraber de kullanabilirsin.(Bi-amph ne demek araştır.) Ayrıca şunu söyleyeyim, bu benim kendi deneyimimdir. 2007den beri trance tarzı şeyler dinlerim, anfiden sonra artık dinlemiyorum. Gittim enstrumental bir sürü Audio CD aldım açıp oturup hangisinin kaydı daha iyi olmuş, bunun sahnesi neden böyle, vokal çok mu arkaya gitmiş .. bunlarla uğraşır oldum, plak kaydı arar oldum... Bu arada takılı kaldığım birkaç parça-müzisyen olarak Daft Punk, Tarantinonun Kill Bill muzikleri (Youtube da yanına vinyl yazıp arat), Dire straits (Once upon a time in the west) diyorum.. Aslında bass gitar sevdiğimi anladım vs....
    Birde hi-fi olayına gerçekten girmek istersen nelere ihtiyacın olacağını kısaca yazayım; Bilgisayardan dinlemek için DAC, düzgün sinyal ve hoparlör kabloları, düzgün bir CD çalar. Anfi ve Hoparlörden bahsetmiyorum. herşeyi flac aramaya başlarsın, 128Kbps MP3 arşivin filan varsa dinleyemeyeceğini söyleyeyim (ya da dinlersin... :) ).

Kendi araştırmanı yap, sonra belki anlaşırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WeatherEffect -- 10 Nisan 2014; 18:49:21 >

• Bu arada ben denon pma 1500r aldım sesi güzel çift trafolu bir canavar basslar kütür kütür tavsiye ederim :)
  • Selam arkadaşlar,
    -Technics SE-A900S veya 909S ve bunun kontrolcüsünü almayı düşünüyorum. Niyetim elimdeki yıllardır alıp biriktirdiğim ve çok uzun bir süre dinlemeye ara verdiğim LP kolleksiyonumu değerlendirmek. Eski bir technics veya yeni bir technics replicası audio-technica pikapta almayı düşünüyorum. Pikapla amfi arasına bazı parçalar için birde ekolayzır koyabilirim. Bu yazdığım amfilerin sessel özelliklerini ve özellikle tınılarını bilen var mı ve bu amfilere gidebilecek sıfır veya 2.el nasıl bir hoparlör seti almalıyım.
    Teşekkürler.
  • Abiler sinama için ne tavsiye edersiniz birde dercelendirme yapsa 1000 k 10000k

• Tuğrulum bak benim msj 161 seste hala bir şey bilmiyom

• merhaba,

denon avr-x4400 alıcımın pre-out çıkışlarında kullanmak üzere power amfi ye ihtiyacım var..
    ne yeni ne de ikinci el ürünler bütçeme hitap etmedi..

sistemim de herşey kurulu hazır (9.1.1 auro3d ile 7.1.2 d.atmos düzeni)
    fakat alıcım 9 kanal olduğu için tavan hoparlörlere (3 adet) çıkış yapamıyorum.
    o yüzden pre-out u kullanmak durumundayım.

sahibinden.com da amfi devresi satan birisiyle iletişime geçerek derdimi anlattım.
    ve 3 kanallı bir power amfi yapmaya karar verdik.
    3x100 watt 550 TL ye anlaştık.

bugün malzemelerin fotosunu rica ettim gönderdi.
    bu işlerden anlamam. doğru yolda mı ilerliyorum.
    desteklerinizi beklerim.

Power amfi tavsiyesi Power amfi tavsiyesi

kapak temsili.. sipariş edildi, yarın gelmesi bekleniyor. üzerindekiler olmayacak..

şimdiden teşekkürler.

• Bu kadar bedel ödenip alınan sistemleri boyle 500 liralık el yapımı cihaza

Güvenip emanet etmek bana göre değil

Forum da Elektürükçü nick li ustaya yada the Cantan ustaya danışmadan iş yapmam güvenmem kimseye de

• selam,

Tuğrul üstat ile aynı fikirdeyim. DIY'e asla karşı değilim ancak gördüğüm projeyi yapılamk isteyenben sisteme uygun görmedim sevmedim.
    malum sitede Denon POA-T3 power ampli var. (peh baktım da şimdi satılmış T2 var.) bu ampliyi almayi tavsiye ederim.

maazallah pre out çıkışlara çalışacaksınız. es kaza girişlere bir hata olur bir şey olur. voltaj girer bir şey girer denon avr-x4400 yi hoplatırız. tamiratıda mümkün bile olmayabilir. çıkışlar neyse kaynak girişinden girdin mi sonuçlar fena oluyor...
  • tarikahmet kullanıcısına yanıt
    çingenliğim kurusun atmos nedir hiç kullanamdım. ancak kullanılacak hoparlör nedir? şahsen mevcut projeyi görünce sıkılmadan lepai bile takmaya kalkarım.
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler üstat

ben biraz düz mantık düşündüm..
    yani çıkış avr den başka cihaza olacak nede olsa gibi..

daha titiz olucam.
    ama bu cihazı alırken kendimi çok zorladım zaten.
    normal power anfileri de araştırdım ama bütçeyi uyduramadım.
    ikinci el de bile 2000 lerin üzerinde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikahmet -- 20 Haziran 2018; 13:24:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

çingenliğim kurusun atmos nedir hiç kullanamdım. ancak kullanılacak hoparlör nedir? şahsen mevcut projeyi görünce sıkılmadan lepai bile takmaya kalkarım.
    üstadım ilgin için teşekkürler..
    imzamda tüm sistemim yazılı.

ben power anfi ye şunları bağlayacağım.

1 x Magnat interior Ic62 TAVAN - 75-140 watt / 4-8 ohm
    2 x Indiana Line RD-260 TAVAN - 20-60 watt / 4-8 ohm

bu sırada anfi nin son görüntüleri de geldi;

Power amfi tavsiyesi
     Power amfi tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikahmet -- 20 Haziran 2018; 14:45:9 >

• tarikahmet kullanıcısına yanıt
    inşallah memnun kalırsın. bu kit'in giriş hassasiyeti kaç mV? empedansı nedir?
    düz mantık ise bende 4.1 seti bozardım. çıkış ve psu katını bir kutu monte eder kullanırdım. kaldı ki pre out çıkıştan bu kiti sürerken denon avr in sesini sonuna kadar açma ihtiyacı duyabilirsin. çeyrek volumde istediğin ses ve avr avr bağlı hop.le ses dengeli çıkacak mı onu eşleştirmekle timbre matching ile uğraşacaksın. kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.