Şimdi Ara

Power button ve jailbreak update problemi :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar iphonumun kilitleme - power butonu calismiyor. Jailbreak yuklu oldugu icin sbsettings den durum cubuguna basili tutmayi kilitleme olarak ayarladim ve uzun zamandir bu sekilde kullaniyorum. Kapandigi zaman da sarja baglar baglamaz zaten kendiliginden aciliyordu ve su ana kadar yoklugunu hissetmemistim.

Yalniz su an yasadigim problem guncellemek. Yeni bir surum ile jailbreak yapmam icin sanirim yine dfu mode a almam gerekecek ve benim cihazimin hala power butonu calismiyor.

Acaba bu islemi otomatiklestiren bir uygulama mevcut mudur? Nerede nasil arayacagimi bilemedim. Bilgisi olan arkadaslarin yardimlari ve ilgileri icin simdiden tesekkurler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mevcut ios 5.1.1 cihaz yurtdisi ama pasaport kayitli. Yaklasik son 1 senedir guncelleme yapmamistim..

• jb, buna etkilermi , yada yaptıgın ayar etkiler mi bilmiyorum ama, yaklasık 1 ay once benim de power tusu bozuldu, 1 adet tornavida seti =20 TL 1 adet power tusu filmi =20 TL ye aldım ve filmi değiştirtim. benim cihazım 4s, 4 lerin sanırım filmi 15 tl idi. Değiştirmek baya meşakatli bir iş, yaklasık 1 saat suruyor ve telefonun sokulmedik yeri kalmıyor. Ama yapılamaz değil. youtube den power tusu değiştirmek diye bir video var 8-9 dakikalık onu izleyerek yapmıstım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdark2381

Mevcut ios 5.1.1 cihaz yurtdisi ama pasaport kayitli. Yaklasik son 1 senedir guncelleme yapmamistim..

Yanlış hatırlamıyorsam 5.1.1 için DFU mod'a almaya gerek kalmamıştı. Şimdi uzun bir süre olduğu için tam hatırlamıyorum, biraz bakınıp size döneceğim.

Ekleme: Tahmin ettiğim gibi gerek yok. Sizin yapmanız gereken, telefon jailbreakli olmadığı için direk cihaz üzerinden komple sıfırlamanız. Rehber, resimler vs.. yedekleyin ve telefonu sıfırlayın. Açıldıktan sonra aktivasyonu bitirip absinthe ile jb yapın. Gerçi forumda da bilgisi var ama örnek teşkil etmesi açısından:
    http://www.iskur.us/teknoloji-2/ios-5-1-1-untethered-jailbreak-nasil-yapilir.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 23 Haziran 2013; 14:37:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taklitsis

jb, buna etkilermi , yada yaptıgın ayar etkiler mi bilmiyorum ama, yaklasık 1 ay once benim de power tusu bozuldu, 1 adet tornavida seti =20 TL 1 adet power tusu filmi =20 TL ye aldım ve filmi değiştirtim. benim cihazım 4s, 4 lerin sanırım filmi 15 tl idi. Değiştirmek baya meşakatli bir iş, yaklasık 1 saat suruyor ve telefonun sokulmedik yeri kalmıyor. Ama yapılamaz değil. youtube den power tusu değiştirmek diye bir video var 8-9 dakikalık onu izleyerek yapmıstım.

toplamda 40 liraya mı mal oluyor yani 4s için?
    benim de power tuşu hafif basmıyo jb ile cihazı sallayınca tuş kilidine almayı açtım ben de değiştirmeyi düşünüyorum da hiç tedirgin olmadın mı kardeş :D
  • telefonun power tusunu soktukten sonra yani en son anda, baya bi canım sıkıldı, toparlayamam ben bunu dedim, nazi işareti gibi bir sey o film denilen meret, sadece onu takması biraz sorun diger her sey inan basit. 1 tornavida seti ile yaparsın. tek dikkat etmen gereken sey su, mesela anakartı sökeceksin diyelim, 4 yada 5 vidası var simdi hatırlamıyorum, 2 tanesi 1.2 mm 2 tanesi 1.3mm 1 tanesi 2 mm bunları nereden soktugune dikkat et, sakın ola tüm vidaları bir cay tabagında biriktireyim falan deme, ben masamın uzerine boydan boya bir tuvalet kagıdı açtım, neyi hangi sırayla soktuysem koydum, vidalarını dahi kucukten buyuge sıra ile koy. zaten masama yaydıgım boydan boya wc kagıdı yetmedi, 1 satır daha kagıt yaydım, cok istedim yaparken resim cekeyim, elim hep telefona gitti ama resim cekemedim:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: taklitsis

telefonun power tusunu soktukten sonra yani en son anda, baya bi canım sıkıldı, toparlayamam ben bunu dedim, nazi işareti gibi bir sey o film denilen meret, sadece onu takması biraz sorun diger her sey inan basit. 1 tornavida seti ile yaparsın. tek dikkat etmen gereken sey su, mesela anakartı sökeceksin diyelim, 4 yada 5 vidası var simdi hatırlamıyorum, 2 tanesi 1.2 mm 2 tanesi 1.3mm 1 tanesi 2 mm bunları nereden soktugune dikkat et, sakın ola tüm vidaları bir cay tabagında biriktireyim falan deme, ben masamın uzerine boydan boya bir tuvalet kagıdı açtım, neyi hangi sırayla soktuysem koydum, vidalarını dahi kucukten buyuge sıra ile koy. zaten masama yaydıgım boydan boya wc kagıdı yetmedi, 1 satır daha kagıt yaydım, cok istedim yaparken resim cekeyim, elim hep telefona gitti ama resim cekemedim:D

Vay be, bi' tweet ataydın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Boot Manager Sorunu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tweet değilde derinlerde bir yerde bunu buldum ;) telefon çalışırken ilk denediğim seu kamerası olmuştu ;)
     Power button ve jailbreak update problemi :(

• Cevaplar icin tesekkur ederim arkadaslar :) aksama deneyecegim. Sonucu buradan bildiririm :))

• arıza yapan sey, en ustte gorunen sarı kısım, o bir düğme, yanlız sunu da belirteyim, telefonda bu resmi ararken baktım da, zaten mesleğimin elektronik - bilgisayar olduğunu söylemeden geçmeyim, ifixit sitesinde zorluk derecesi sanırım maximum olarak belirtilmişti. az once kolay yaparsınız dedim ama, yapamazsanız da hani kolaydı demiştin demeyin lütfen.Hatta zor yapmayın :) , ben telefoncuya sordum 100 lira istedi, vermedim dedim bozulursa ben bozarım.. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.