Şimdi Ara

power supply bilgisayarsız çalıştırma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
3
Favori
64.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gtx 650 ti boost ekran kartı aldım yeni. pc'mdeki power 450 w. ama bşta 300 lük bi power daha var. onu sadece ekran kartının güç girişine bağlamak istiyorum. bu dediğiniz yöntemle bunu yapsam ekran kartına bi zararı dokunurmu?? acil cevap yazan olursa sevinirim???
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaza

gtx 650 ti boost ekran kartı aldım yeni. pc'mdeki power 450 w. ama bşta 300 lük bi power daha var. onu sadece ekran kartının güç girişine bağlamak istiyorum. bu dediğiniz yöntemle bunu yapsam ekran kartına bi zararı dokunurmu?? acil cevap yazan olursa sevinirim???

Zararı dokunmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

quote:

gtx 650 ti boost ekran kartı aldım yeni. pc'mdeki power 450 w. ama bşta 300 lük bi power daha var. onu sadece ekran kartının güç girişine bağlamak istiyorum. bu dediğiniz yöntemle bunu yapsam ekran kartına bi zararı dokunurmu?? acil cevap yazan olursa sevinirim???

Zararı dokunmaz

peki hocam ekran kartına güç veren power supply'i pc kapandıktan sonra kapatsam bunun bi zararı dokunurmu ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

quote:

Zararı dokunmaz

peki hocam ekran kartına güç veren power supply'i pc kapandıktan sonra kapatsam bunun bi zararı dokunurmu ?

Sorun olacağını sanmıyorum fakat siz 2.psu daki normalde anakarta giden kablolar arasındaki yeşil ile siyah kabloyu alıp 1.psu daki yeşil i yeşille siyahı siyahla birleştirirseniz iki psuda aynı anda açılır ve kapanır uğraşmak zorunda kalmazsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mehaba arkadaşlar siziden bir şey istiyorum ben bilgisayara hoparlör bağlamak istiyorum şöyle bir sorun var hoparlör bir müzik çaların ayrı duruyor hoparlörler birini aldım direk bağladım çalışmadı bilgisayar kabul ediyor ama ses gelmiyor hoparlörün yanında ayrıca güç kaynağı olmak zorunda mı bana yarımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: efetolunay

Mehaba arkadaşlar siziden bir şey istiyorum ben bilgisayara hoparlör bağlamak istiyorum şöyle bir sorun var hoparlör bir müzik çaların ayrı duruyor hoparlörler birini aldım direk bağladım çalışmadı bilgisayar kabul ediyor ama ses gelmiyor hoparlörün yanında ayrıca güç kaynağı olmak zorunda mı bana yarımcı olursanız sevinirim

Amfi olmadan hoparlöre yeterli güç gelmez o yüzden çalışmaz. Kulaklık düşük güçle çalışabildiği için pc kulaklığı çalıştırabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 87akin-izmir kullanıcısına yanıt
    Kestiginiz kablolardan birinin ucu bir yere degiyordur..

• akur A kullanıcısına yanıt
    power good sinyali çalışmasına engel oluyor olabilir. Power supplyda kullanılan control ic sinin datasheetini inceleyip bu ic nin start alması için gereken power good sinyali gibi bir sinyal anakart tarafından gönderilmesi gerekebilir. butür bişeydir tahminimce.( power ok gri kablo)

sadece bir tahmin net bilgi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyer -- 5 Haziran 2014; 17:14:15 >
  • toyer T kullanıcısına yanıt
    hocam bende psu test edeyim dedim birkaç saniye çalışıyor sonra kendini geri bırakıyor.Tekrar şaşe etmem gerekiyor çalışması için acaba bu söylediğiniz olabilir mi?

psu bilgisayarda çalışıyor yük altına sokuyorum sorun vermiyor.Benim asıl sorunum kapattıktan sonra bilgisayarın açılmaması.Defalarca kez elektiriği kesip geri verince nihayet açılmaya başlıyor.Başka makinada yokki test edeyim.Bu sorunu power mi yoksa anakartmı yapıyor bi türlü anlamadım

power bu
    http://www.asus.com/Power_Supply/P55GA/
  • powerin anakart soketini cikartin,, tek basina birakin,, soketteki yesil kabloyu herhangibir siyaha baglayin, power calisir... uzun sure calisirsa powerde sorun yoktur. ama yuke binince power kapaniyor, hine power arizali olabilir. anakarttaki veya ekran/seskartindaki yada cdromlarin arizasindan dolayi kapanabilir. sagdece ana karti ve hdd yi takin..

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Konuyu görünce aklima geldi bi konu acmitim patlama konusunda.

Elimde 3 psu var 300er wattlik 1 i kesin yanik gibi diğeri belli edecek kendini 3. ise sağlam ancak 2 si ayni marka olduğu için sağlam olanda belli değil. Güzel kablosunu aldim şuan yatiyorlar. Ben bunlari patlamaya karsi nasil önlem alarak calistirmaliyim ? Patlaması evin tesisatina veya bulunduğu yeri yakip yangin cikartmasina sebep olabilir mi ?

Yoksa kivilcim cikarip şalteri attirip betonda calistirdigim için yanacak yerde olmazsa sorun olmaz degil mi? kaç metre uzakta durmaliyim önümde barikat olmali mi? eldiven ve gözlük gerekir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 27 Ekim 2014; 20:07:15 >
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    hersey olabilir ama abarttiniz biraz.. powerin icinde sigorta vardir.. yoksa 2A sigorta ekleyin.. herhangibir isinma ve kisadevrede kendini kapatir yada sigorta atar.

teşekkürler başka makinada denedim ilk denememde açıldı sanırım power sorunu yok.Şuan tekrar idareten taktım DDR2 anakart arıyorum
    hepsinde sigorta vardi.

• quote:

Orijinalden alıntı: PARS BİLİŞİM

hocam bende psu test edeyim dedim birkaç saniye çalışıyor sonra kendini geri bırakıyor.Tekrar şaşe etmem gerekiyor çalışması için acaba bu söylediğiniz olabilir mi?

psu bilgisayarda çalışıyor yük altına sokuyorum sorun vermiyor.Benim asıl sorunum kapattıktan sonra bilgisayarın açılmaması.Defalarca kez elektiriği kesip geri verince nihayet açılmaya başlıyor.Başka makinada yokki test edeyim.Bu sorunu power mi yoksa anakartmı yapıyor bi türlü anlamadım

power bu
    http://www.asus.com/Power_Supply/P55GA/

Powerin şase ettiğinizde calismasi powerin calistigi anlamına geliyor. Tekrar birakmasida normal büyük ihtimal saseyi birakiyorsunuz. Yani yeşil ve siyah anakartsiz calisirken kisa devre edilmeli ve öyle kalmali.

Mevcut sikinti anakarttanda olabilir veya ana katta takili herhangi bir başka parçadan da. Ramden ekran kartindan hatddiskten CD romdan gibi. Herşey şokun anakattan. Ramlerde dahil. Calistirin calisip kapanirsa anakarttir. Kapanmazsa bu sefer atiyorum RAM Takin calistiri kapanirsa ramden kapanmazsa başka bir parca daha Takin gene deneyin gibi. Tek tek deneyin hepsini yani NW zaman kapanacak.

• toyer T kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam power başka makinada test ettim ramlerde sağlam anakart arızalı.Millet ölmüş platformun anakartına 200-250 tl fiyat biçiyor yeni sisteme geçeceğim ne yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: PARS BİLİŞİM

teşekkürler hocam power başka makinada test ettim ramlerde sağlam anakart arızalı.Millet ölmüş platformun anakartına 200-250 tl fiyat biçiyor yeni sisteme geçeceğim ne yapalım

Ddr2 anakart mi lazim. Elinizdekinin modelini yazin bende 2 tane anakart var belki uyar düşünürseniz.

• DFI lanparty dk x38 t2rb.Çok sevdiğim anakarttı Ama artık mefta oldu Q6600 overclock edebilecek bu ayarlarda bişi arıyorum ama çok pahalı 2011 de sattıklaır fiyattan satıyorlar sene 2014
  • İyimis anakart

• cihad861 kullanıcısına yanıt
    Önce araştırma yapın, bulamazsanız forumlara yazın. Böylece forum kirliliği olmaz.

http://lmgtfy.com/?q=Power+Supply+Bilgisayars%C4%B1z+%C3%87al%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1rma
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.