Şimdi Ara

Powerbank Almayı Düşünüyorum Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 60-70 TL civarı powerbank almayı düşünüyorum.
    Mümkün olduğunca uzun ömürlü,hafif ve cepte taşınabilir olsun.
    LG G4 için kullanacağım.
    Tavsiyeleriniz nedir ve sebebi nedir??
    Powerbank alırken nelere dikkat etmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elnino11 -- 3 Şubat 2016; 0:06:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu günlerde piyasada envayi çeşit power bank bulmak mümkün. Görünüşlerine aldanıp herhangi birini almadan önce şunlara dikkat etmekte fayda var;

Power banklar çoğunlukla taşınabilir şarj cihazları olarak algılanıyor ancak tam olarak böyle değil. En basit ifadeyle içerisinde belli bir kapasitede şarjlı pil ( çoğunlukla li-ion, li-po ), bu pili şarj etmeye yarayan bir devre ve pildeki 3.8 volt u 5 volta çıkartan step up dc-dc çevirici bulunan cihazların genel adı power bank.

pek çok görünüşte ve kapasitede olabiliyorlar örneğin 5000mAh 10000mAh 20000mAh vs vs. ''mAh'' türkçe karşılığı mili amper saat yani cihazın 1 saatte verebileceği gücü belirtiyor ama burada çok ince bir kandırmaca var ki buna birazdan değinicem.

Ortalama bir akıllı telefon hızlı şarj modunda yaklaşık olarak 1000-1500mA akım çekmekte. Kullandığınız telefonun marke ve modeline bağlı olarak içerisindeki pil kapasiteleri farklılık göstermekle beraber şarj süreleri de değişkendir. Örneğin kendi kullandığım S4 ün 2600mAh kapasiteli bataryası power bank ile yaklaşık bir buçuk saatte %5 den %100 e çıkıyor. 5000mAh kapasiteli bir power bankta şarj sonunda 1 kademe yakın kalıyor bu da power bankın enerjisini %75i kullanıldı demek.

Anlaşılacağı gibi şarj sırasında power bankların sırtına büyük bir yük biniyor ve bunu kaldıramayan cihazlarda sonuçlar çok tehlikeli olabiliyor. Belki çoğumuzun denk geldiği üzere pilde şişme hatta patlama görülebiliyor.

Kapasite meselesindeki ince detay aslında cihazların üzerindeki mAh değerinin içerisinde kullanılan 3.8 volt luk pile ait olması. Yani cihazınızı şarj etmek için power bank 3.8 volt u 5 volt a çıkarttığında bu değer otomatikman düşüyor. Daha karmaşık bir hesapla 3.8v 5000mAh lık bir pil 19Whr (saatte 19 watt) güç üretebilir demek.

3.8 x 5000 = 19000mWhr = 19Whr
    19 / 5 = 3.8Ah =3800mAh

Yani power bankınız aslında şarj sırasında saatte 3800mA akım verebiliyor. Ortalama olarak telefonunuzun yaklaşık şarj süresi ve şarj kapasitesine göre 1 veya daha çok tam şarj için ihtiyacınız olan kapasitedeki ürünü kendiniz belirleyebilirsiniz.

Tabiki kapasite ile cihaz boyutuda doğru orantılı olarak büyüyor. Buna karşılık power bankınızın kendini şarj ve kullanım süresi uzuyor.

Aslında power bankın boyutu ve kapasitesi tek kriter değil. Yukarıda saydığımız tüm bu işlemler sırasında ısı, dönüşüm vb den kaynaklanan kayıplar oluyor. bu kayıpları minimumda tutmak için 3. kriterimiz kalite.

Kalite fiyatla orantılı olarak yükseliyor ama bu demek değilki en pahalısı en kalitelisi. Piyasada çok kaliteli görünen pek çok çin malı power bank mevcut ve bunların elektronik kısmı neredeyse birbirinin aynı. Maliyeti minimumda tutmak için optimum seviyede devre elemanlarıyla yapılmışlar. Elbette sizin işinizi görecektir ancak kullanım ömrü ve verimlilik bakımından orjinal ürünleri tercih etmenizde fayda var.

Samsung, Sony, Asus, Mi vb pek çok markanın çeşitli kapasite ve fiyatlarda ürünleri mevcut. Tabi sahteside bolca üretiliyor. Benim tavsiyem Xaomi den yana. Aşağıdaki siteden kendinize uygun ürünü seçebilirsiniz.

http://www.mi.com/en/powerbank/

Benim elimde 10400 ve 5000 lik modelleri var. 10400 lük modeli daha çok kullandığımı söyleyebilirim. S4 ü yaklaşık 2 kez, tableti 1.5 kez tam şarj edebiliyor. Asus un ürünleri de Mi ye benzer görünüşte ve kalitede ancak kullanım tecrübem olmadığı için hakkında yorum yapamıycam.

• Lesitin kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel bir açıklama olmuş. Elinize sağlık.

Ben de S4 kullanıyorum. Her sabah rutin bir şekilde şarja takıyorum. Şarja takmayı unuttuğum günler kabus. İş yerinde bitti bitecek derdi, bazen gün ortasında bitiyor, akıllı telefonlar elimiz-kolumuz olmuş maalesef. Şarj bitince halimiz duman. Kamuda çalıştığım için şarj için devletin elektriğini kullanmak istemiyorum.

Forumu araştırdım biraz, bahsettiğiniz powerbank'ten genellikle banggood, gearbest gibi sitelerden getirtiyorlar, güzide ülkemizde çok pahalı olduğu için ama bu sefer de orijinal çıkmama sorunu oluyor. Siz nerden-nasıl almıştınız? Bir tavsiyeniz var mı?

Bir de, romoss sense 6 plus var, methedilmiş epey. 20binlik olduğu için ebatları büyük biraz ver yarım kg. 23 dolara alıyorlar. Bu marka ile sizinkini karşılaştırma şansınız var mı?
  • n11den 11liralık çekle 39a geldi küçük cepte taşımalık bir ürün kaliteli bir görünümü var

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhodora

Hocam güzel bir açıklama olmuş. Elinize sağlık.

Ben de S4 kullanıyorum. Her sabah rutin bir şekilde şarja takıyorum. Şarja takmayı unuttuğum günler kabus. İş yerinde bitti bitecek derdi, bazen gün ortasında bitiyor, akıllı telefonlar elimiz-kolumuz olmuş maalesef. Şarj bitince halimiz duman. Kamuda çalıştığım için şarj için devletin elektriğini kullanmak istemiyorum.

Forumu araştırdım biraz, bahsettiğiniz powerbank'ten genellikle banggood, gearbest gibi sitelerden getirtiyorlar, güzide ülkemizde çok pahalı olduğu için ama bu sefer de orijinal çıkmama sorunu oluyor. Siz nerden-nasıl almıştınız? Bir tavsiyeniz var mı?

Bir de, romoss sense 6 plus var, methedilmiş epey. 20binlik olduğu için ebatları büyük biraz ver yarım kg. 23 dolara alıyorlar. Bu marka ile sizinkini karşılaştırma şansınız var mı?

İşyerim Eminönü Tahtakale de dolayısıyla piyasadaki pek çok ürünü test edip incelemem mümkün. Ayrıca esnafla birebir iletişim halinde olduğum için ürünün menşei hakkında bilgi edinebiliyorum. Bahsettiğimiz MI marka ürünlerden piyasada bolca mevcut ama tamamı orjinaldir diyemem. Geçenlerde 10400mAh olan modelin sahtesi ile karşılaştım içeriğinin orjinal ile alakası yok. Orjinal 10400lük modelde LG marka 18650 batarya kullanılıyorken replikasında markası belli olmayan sıradan bir pil vardı. Her orjinal Xaomi power bankın soket kısmının içinde küçük bir ''mi'' amblemi bulunur. Satınalırken buna dikkat etmeniz yeterli.

Romoss ürünleri ile ilgili daha önce hiç tecrübem olmadı. İnternetten gördüğüm kadarıyla çin malı ürünlerin bir basamak kalitelisi gibi duruyor. İçinde kullanılan pil hücrelerinin üretici firması ve teknik özellikleri aşağıdaki linkte mevcut. LG veya Samsung gibi bilindik firmaların ürünleri ile kıyaslanabileceğini düşünmüyorum.

http://www.highstarbattery.com/CP/Liionbattery/cylindrical/ISR/2009/11/10/144923140.html

Her bataryanın belirli bir kullanım ömrü vardır ve genellikle şarj deşarj adediyle ölçülür. Yukarıdaki linkte firmaya ait ürünlerin ömrünün 300 şarj olduğu belirtilmiş.
    10400mAh lık MI power bankta kullanılan LG bataryaların teknik özelliklerini şuradan görebilirsiniz

Umarım faydalı olmuştur.

Ekleme:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lesitin -- 1 Mart 2016; 0:51:03 >

• Lesitin kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler açıklama için. Yani siz MMI tavsiye ediyorsunuz. Peki, 10400 ile 10000 olan arasında kalite farkı var mıdır? Ebat ve ağırlık farkına bakarsak 10000 daha mantıklı. Ne dersiniz bu konuda?
  • Orjinalini temin edebilirseniz 10000mAh olanı tavsiye ederim. Diğerlerine göre daha yeni bir model. Dolayısıyla içinde kullanılan bataryaların da teknolojisi ve üretim tarihi daha yeni. Bildiğim kadarıyla 10000mAh liklerin içinde bulunan kırmızı bataryaların üretici filması Sanyo-Panasonic. Aşağıdaki linklerde incelemeler mevcut.

http://www.mobliephonefansclub.com/xiaomi-10000mah-power-bank-disassembly/

https://www.youtube.com/watch?v=SCfsLyRa0eE

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.