Şimdi Ara

Powercolor 4850 pcs Sistem kendisini kapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben 3 ay önce yeni bir sistem topladım.Onboard ekran katıyla oyun nasıl oynanabiliyor mu diye deneyeyim dedim ve Halflife 2 düşük ayarlarda oynamaya çalıştım.Yarım saat oynamamıştım ki sistem birden kendini kapadı.Herhalde voltaj dalgalanmasından diye çok üstünde durmadım.Daha sonra aynısı bir daha internet de gezerken yaptı.Bunun üzerine işkillenmeye başladım ve bir daha bir oyun oynayarak deneyeyim dedim.
    Doom3 düşük ayarlarda yine şöyle yarım saat oynadım oynamadım sistem kendisini kapadı.
    Bunun Power den değilde forumlardan okudum üzere kuzey köprüsünün aşırı ısınmasından kaynaklandığını düşündüm.

Sistemim:

AMD x2 5600
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H
    Kingston 2x1 GB 800 Mhz
    Kasa :Thermaltake WingsRS 400 Watt

Bugün ise gidip Powercolor 4850 pcs ekran kartı alıp sistemime özenle taktım.Biosdan grafik ayarını PEG konumuna getirip son driverleri yükleyip şöyle bir crysis oynayayım dedim.Bakınız ne oldu.Yarım saat bile sürmeden sistem kendini kapadı.Reset atmıyor.Dolayısıyla powerden kaynaklandığını düşünmüyorum.Bana göre bütün olay ısı.Bunun üzerine everest prog. oyun esnasında bir ölçüm yapayım dedim.aşağıda verileri veriyorum.
    Bu gördüğüm sıcaklıkların normal olduğunu düşünmüyorum.Bana ne önerirsiniz.

Idle Load

Sıcaklıklar
    Anakart 44 °C (111 °F) Max.50
    CPU 42 °C (108 °F) Max.96
    CPU #1 / Çekirdek #1 28 °C (82 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 33 °C (91 °F)
    GPU Diode (DispIO) 66 °C (151 °F) Max.80
    GPU Diode (MemIO) 73 °C (163 °F) Max.88
    GPU Diode (Shader) 64 °C (147 °F) Max.78
    SAMSUNG HD321KJ 33 °C (91 °F)

Soğutucu Fanlar
    CPU 2394 RPM

Voltaj Değerleri
    CPU Çekirdek 1.36 V
    +3.3 V 3.30 V
    +5 V 5.03 V
    +12 V 12.22 V
    +5 V Beklemede 5.54 V
    VBAT Akü 3.10 V
    DIMM 1.95 V

• PSU arızalı diye düşünüyorum. Bir yerde kısa devre yapıyor. Onboard ekran kartıyla oynarken sistem kendini kapatıyordu ve sen garantiye vermedin. Şüphelenecek 3 ayrı parça var, öncelik sırasına göre PSU, Anakart, Ram.

Başka bir psu tak dene. Sonra emin olursun. Bence LC Power ın 650 watt olanı güzel. Onu alabilirsin. 2 ayrı 12 v kanalından 22A veriyor her ikisine de. Her işini görür. Veya fsp epsilon 700 watt da alabilirsin.(f/p) olarak. Kasaya 1 tane fazladan 12 lik fan tak. Yan kapağa da takma imkanın varsa 1 tane de oraya tak. Anakart ısısı normal. Yeni anakartlar 50- 60 dereceye kadar ısınabilir. Normaldir.
  • Bu karttan başı yanan daha çok olacak gibi. Bende CoolerMaster PowerDuo 600w olmasına rağmen o kartla 2 kere fan problemi yaşadım. Akabinde monitöre görüntü gitmemesi vs.

İlk fan durduğunda sorun bendendir dedim garantiye yolladım. Değişim oldu aynı kartın yenisini aldım. Yine aynı sorun çıktı. Yine garantiye yolladım bu kez parasını alacağım. HIS HD4850 ICEQ4 yada Connect3D HD4870 alacağım.

bkz:http://forum.donanimhaber.com/m_27927474/mpage_1/key_//tm.htm#27928154

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Highsenberg -- 30 Kasım 2008; 11:15:38 >
  • ben de ilk çıkan seri powercolor HD4850 var, hiçbir sorunu yok High Power 500W psu var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Silphatos

ben de ilk çıkan seri powercolor HD4850 var, hiçbir sorunu yok High Power 500W psu var.

referans tasarım mı yoksa pcs modeli mi?
  • anakart arızallı bence
  • Arkadaşlar olayı çözdüm.Bütün olay işlemci fanından ve kasanın havalandırmasından kaynaklanıyormuş.Artic cooling PWM özellikli işlemci ve 120 lik eksoz fanı alınca olayda çözülmüş oldu.
    Şu an sistem babalar gibi serin çalışıyor.İşlemic idle de 33 derece ve last da 44 dereceyi geçmiyor.Ayrıca PC 4850 pcs+ da idle 48 derece ve last da 70 dereceyi geçmedi.Siz siz olun ve kasanızı serin tutun.
    Ayrıca Watt ölçer ile sistemi test ettiğimde (Thermaltake WingRS 400 Watt) boşta 85 watt ve yükte özellikle oyun oynarken tepe değer olarak 250 watt civarında geziniyor.
    Bence gayet iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.