Şimdi Ara

Powercolor HD 3850 hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Lowflyer

Ürün özelliklerinde yanlış bilgilendime yapmışlar.
    720/1800 hızlara sahip olan kartın modeli "PCS" dir.

Bende PCS modelini kullanıyorum. Üzerinde ayrıca zalman değil, zerotherm fan mevcut.
    Kartı Bios mod ile 790/2000 mhz hızlarında sorunsuz kullanabiliyorum.
    Test edince bak. Bendeki 3dmark skoru e6400 işlemci ile aşağıdaki gibi çıkıyor.
    (işlemci 2,13@3.2 ghz Ekran kartı 720-1800 den 790@2000 mhz e yükseltip yaptığım test)

Powercolor HD 3850 hakkında

Ben E2180@3.0 ghz ve HIS HD 3850 512mb ile 850/2300 de 11100 puan aldım. Sen nasıl aldın bu skoru baya iyi almışsın

• ben 9000 küsür puan alıyorum lazer kardeş seninde öyle mi???
  • dostum 3dmark bende yüklü değil : ( bi bulup kurayım sonuçları aktarcam hemen ; )
  • quote:

Orjinalden alıntı: GuitarMania

Ben E2180@3.0 ghz ve HIS HD 3850 512mb ile 850/2300 de 11100 puan aldım. Sen nasıl aldın bu skoru baya iyi almışsın

e2180 1mb önbellekli ve 800 mhz, e6400 ise 2mb önbellekli ve 1066 mhz. Bunun farkını unutma.
    3DMark testinde ne kadar etki eder bilmiyoum ama sistem raid 0 ve ramler 1200 mhz olarak çalışıyor.
    Sen ekran kartını 850/2300 mhz de kullanıyorsan mutlaka işlemcin darboğaz oluşturuyodur.
    Daha öncede bunu test ettim. Kendi işlemcime uyguladığım o.c seviyesi arttıkça kartın aldığı puan daha da fazla arttı.
    Daha güncel bir işlemciyle (e8500 ve daha üst seviye) ekran kartının skoru acaba % (yüzde) kaç artar acaba diye bende merak ediyorum.
  • ben işlemciyi 2ghz yaptığım halde 8500 alıyor. işlemci darboğaz yapıyor bence benim sistemde. ekran kartının mhz lerini arttırdığımda aldığım puan artıyor, ancak tomshardware.com da ki 3850 nin aldığı puanlardan shader 3.0 ve 2.0 olan bölümlerden 400 puan kadar düşük alıyorum.
  • ben 3dmark06 dan 10590 aldım işlemci 3ghz ekran kartı 790/830 zannediorum alabilceğim en yüksek puan bu sizin puanlar nasıl? bi de overclock lu kullanmak istiyorum ama speed-step olayıda olsun yani masaüstünde düşsün ekran kartının işlemci hızı overclock yaptıgın zaman o özellik devredışı oluyor bende riva tuner la denedim sadece bunuda bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • arkadaşlar bendeki kartta palit ama bu hızlar çok düşük değilmi oyunlarda herhangi bir sorun yaşamadım ama aynı kartların hızları 700,800mhz görünürken bendeki 400 mhz
  • quote:

Orjinalden alıntı: komando57

arkadaşlar bendeki kartta palit ama bu hızlar çok düşük değilmi oyunlarda herhangi bir sorun yaşamadım ama aynı kartların hızları 700,800mhz görünürken bendeki 400 mhz

Arkadaşım senin 3850 ddr2 olan modeli. ddr2 lerin mhzleri o şekilde. ddr3 olan modeller ddr2 ye göre daha performanslıdır.
  • overclock ve speed-step olayı için bişi söylicek var mıdır?
  • sorunu anlayamdım tam, biraz daha açıklar mısın?. 3850 leri Ati CCC overdrive üzrinden rahatlıkla overclock yapabilirsin. üreten firmaya göre overclock kapasitesi değişiyor. oyununa göre fps artışları elde etmek mümkün. fazla overclock kartın ömrünü kısaltır diye biliyorum. Speed step güzel bir özellik, sistem boştayken enerji tasarrufu yapar ve kartın ömrünü uzatır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecrasniann

sorunu anlayamdım tam, biraz daha açıklar mısın?. 3850 leri Ati CCC overdrive üzrinden rahatlıkla overclock yapabilirsin. üreten firmaya göre overclock kapasitesi değişiyor. oyununa göre fps artışları elde etmek mümkün. fazla overclock kartın ömrünü kısaltır diye biliyorum. Speed step güzel bir özellik, sistem boştayken enerji tasarrufu yapar ve kartın ömrünü uzatır.

tamam kardeşim eyw :) catalyst ten overclock sıkıntılı 20-30 mhz artış imkanı veriyor sorun o deil riva tuner ile yapıyorum ama overclock edince speedstep özelligi yok oluyor ozamanda fan devreye girior normalde %40 çalışıyorsa yüzde 60 çalışmaya başlıyor yani diyorum ki overclock olsun ama şimdiki gibi oyuna girince devreye girsin en azından işlemci hızı onu saglamanın bi yolu var mı?

• Bi de bulaşık yıkasın mı. Dostum sen manuel olarak bişi yapmadığın sürece o otomatik olarak saat hızlarını belirler. Ancak sen manuel olarak değiştirirsen mhzleri Speed Step olayı devreden kalkarBunu aynı anda yapmak mümkün olmasa gerek
  • valla bi tane program var

exeleri tek tek giriyorsun

oyunların exeleri yani...onlar çalıştırılıpta bellekte aktif hale gelince otomatik olarak ekran kartını ayarladığın mhzlere yükseltiyor
    kapatılınca da yine otomatik belirlediğin mhzlere geri düşüyor

al sana speed step

ama programını adını unuttum 3d profile mi ne öyle bişeydi valla bi hatırlasam

bu arada malki arkadaşım bu bizim powercolor hangi değerler arası sağlam çalışır acaba ?
    ben ati tray tools ile bi deneme yapam dedim ama reset attı makina
    güç kaynağı dandik değiştirecem en kısa zamanda değiştirene kadar ellemiyorum şimdi kartı

• quote:

Orjinalden alıntı: GuitarMania

Bi de bulaşık yıkasın mı. Dostum sen manuel olarak bişi yapmadığın sürece o otomatik olarak saat hızlarını belirler. Ancak sen manuel olarak değiştirirsen mhzleri Speed Step olayı devreden kalkarBunu aynı anda yapmak mümkün olmasa gerek

konu pc olunca mümkün olmayan bişey mümkün olmasa gerek ki bu basit bişi mesela lazer arkadaşın dedigi gibi yapılabilir ben sadece daha basit bişi istedim masaüstünde default a dönsün gibisinden neyse cok sorun degil.

kartla yukarıda dedigim gibi 790/830 gibi bi degerde stabil kaldım arkadaşım 10590 puan aldım. bu kartla ati tool, ati tray tool yerine riva tuner ı kullanmanı tavsiye ederim.

• 3870 in bellekleri 2250 mhz yav 3850 nin bellekleri çok yavaş 1400

2000 sınırına yaklaştırmak lazım aslında peki bu kartın fanı bellekleri de mi soğutuyor çünkü ben göremedim ortalıkta bellek sanırım fanın altında ve soğutuluyor :D

he bu arada aklıma geldi bak omega sürücüleri var hiç duydunuz mu
    oc için baya işe yarıyormuş eski okuduğum bi dergiden aklımda kalmıştı
    http://www.tomshardware.com/forum/247124-33-best-radeon-3850-drivers

aha bu da sürücülerin adresi
    http://www.omegadrivers.net/

http://www.omegadrivers.net/ati_winxp.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 3 Şubat 2009; 1:46:10 >

• evt ramleride sogutuyor fakat o hızları hic düşünme bile bence. 2000 e yaklaşmayı bırak normal koşullarda 1800de bile stabil kalamazsın emin ol. hatta olma dene 1600 de stabil kalırsan öpte başına koy
  • yalnız gönderdigin link cok iyimişhttp://www.tomshardware.com/forum/247124-33-best-radeon-3850-drivers

What does ccc stand for?

ccc=chocolate coloured clitoris
  • Bende powercolor hd 3850 PCS modeli mevcut.bazı internet sitelerinde kart pcs olmadıgı halde öyle lanse ediliyor.fabrika cıkısı oc li ve üstüne rahatlıkla sizde oc yapabiliyorsunuz,800-2000 e kadar dayayın,sogutmadan ise hic korkmayın,o degerlerde ve yükte kart 55-56 dedi.boştaki degeri ise ss ekliyecem 20 li derecelerde...

core hızına dikkat diyorum bu asagıdaki de internet sitelerinde pcs diye satılan ve ayrıyaten kartımı satmak isterken bana devamlı link vererek kartının fiyatı bu deyip yanlıs kartı gösteren ve ilanımı mahveden arkadasların kartıdır core hızına bakın lütfen dikkatt!! not : powercolorun resmi sitesidir.

Lütfen sap ile samanı birbirine karıstırmayalım

Kart ile crysis ve assasins creed dx10.1 test sonucları (kartın performansı ile ilgili yapılan yorumları lütfen dikkatlice okuyun)

http://forum.donanimhaber.com/m_27273739/mpage_1/key_dx10%2Cassasins%2Ccreed//tm.htm#27273739
    http://forum.donanimhaber.com/m_27106241/mpage_1/key_warhead%2Ctesti//tm.htm#27106241

Buda 3d mark06

• o gösterdigin kart apayrı 1gb ddr2 karıştırılan kart o degil aynı kartın overclocksuz modeli. 3d mark puanın biraz düşük geldi bana senin kartın overclocksuz modeli var bende degerleri seninkinin yarısı neredeyse. işlemci degerleri de daha düşük 10590 alıyorum belki de sürücün eski ondandır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.