o gösterdigin kart apayrı 1gb ddr2 karıştırılan kart o degil aynı kartın overclocksuz modeli. 3d mark puanın biraz düşük geldi bana senin kartın overclocksuz modeli var bende degerleri seninkinin yarısı neredeyse. işlemci degerleri de daha düşük 10590 alıyorum belki de sürücün eski ondandır.
512 nin de hızları yanıdır hocam.ayrıca 3dmark ı 8.1 sürücüsü yaptım sanırım. 8.9 veya 8.12 ile tekrar denersem puan biraz daha artar
ddr2 ile ddr3 aynıdır diyosun anlıyorum, 1gb ile 512 mb aynıdır diyosun anlıyorum, 400x2 ramdac la 700x2 aynıdır diyosun anlıyorum. ayrıca resimde gözüküyor 8.3 sürücüsü ona bile dikkat etmemişsin onuda anlayayım bari. hadi rastgelsin
quote:
Orjinalden alıntı: malki35
ddr2 ile ddr3 aynıdır diyosun anlıyorum, 1gb ile 512 mb aynıdır diyosun anlıyorum, 400x2 ramdac la 700x2 aynıdır diyosun anlıyorum. ayrıca resimde gözüküyor 8.3 sürücüsü ona bile dikkat etmemişsin onuda anlayayım bari. hadi rastgelsin
Hocam beni yanlıs anlamıssın ben burda saat hızlarından bahsediyorum.yani 512 ile 1 gb kartın core hızları aynıdır diyorum..lütfen dikkatli okuyun.ddr2 ile gddr3 aynı olmadıgını bende biliyorum.sürücü konusuna gelince yine yazımı dikkatli okursanız "sanırım" ifadesini kullanıyorum eminim demedim.
bu cok sacma bi örnek olmuş 1gb ile 512 mb ın ya da herhangi bi mb ın işlemci hızları aynı olabilir bunu alacak insanı bu kadarda kandırmazsın 512 deyip 1 gb göndererek bu apayrı bi durum topici incelersen burda söz konusu durum 512 mb lık 2 aynı modelin sadece bi tanesi hız aşırtılmış bu farkı saklayıp insanlara hız aşırtılmamış versiyonu satmaları. ben genelde buradaki insanlara bişey söylüyorsam sanırım kelimesini kullanmamaya özen gösteririm sanıyosam bişey yazmam gibi bi durum
seylem arkadaş galiba elindeki his marka ekran kartının üretici tarafından hız aşırtılmış olduğunun farkında değil
quote:
Orjinalden alıntı: seylem
Bende powercolor hd 3850 PCS modeli mevcut.bazı internet sitelerinde kart pcs olmadıgı halde öyle lanse ediliyor.fabrika cıkısı oc li ve üstüne rahatlıkla sizde oc yapabiliyorsunuz,800-2000 e kadar dayayın,sogutmadan ise hic korkmayın,o degerlerde ve yükte kart 55-56 dedi.boştaki degeri ise ss ekliyecem 20 li derecelerde...
core hızına dikkat diyorum bu asagıdaki de internet sitelerinde pcs diye satılan ve ayrıyaten kartımı satmak isterken bana devamlı link vererek kartının fiyatı bu deyip yanlıs kartı gösteren ve ilanımı mahveden arkadasların kartıdır core hızına bakın lütfen dikkatt!! not : powercolorun resmi sitesidir.
Lütfen sap ile samanı birbirine karıstırmayalım
Kart ile crysis ve assasins creed dx10.1 test sonucları (kartın performansı ile ilgili yapılan yorumları lütfen dikkatlice okuyun)
pfff olamaz sende 21 derece boştayken bende boşta min 48 derece :D
quote:
Orjinalden alıntı: lazer__
seylem arkadaş galiba elindeki his marka ekran kartının üretici tarafından hız aşırtılmış olduğunun farkında değil
Evet fabrika cıkıslı hız asırtmalı,bastan beri okuduysanız aslında ben burda bunu anlatmaya calısıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: malki35
bu cok sacma bi örnek olmuş 1gb ile 512 mb ın ya da herhangi bi mb ın işlemci hızları aynı olabilir bunu alacak insanı bu kadarda kandırmazsın 512 deyip 1 gb göndererek bu apayrı bi durum topici incelersen burda söz konusu durum 512 mb lık 2 aynı modelin sadece bi tanesi hız aşırtılmış bu farkı saklayıp insanlara hız aşırtılmamış versiyonu satmaları. ben genelde buradaki insanlara bişey söylüyorsam sanırım kelimesini kullanmamaya özen gösteririm sanıyosam bişey yazmam gibi bi durum
Hocam aslında biz bastan beri aynı seyleri anlatmaya calısıyoruz ama hep yanlıs anlamalar oluyor.aslında söylediginiz seye yani insanlara sitelerinde standart modelin kart hızlarını yüksek gösterip yalan söylemeleri olayını bildigim ve bu tespitiniz hakkında size destek olmak icin burda yazıyorum.beni hep yanlıs anlıyorsunuz.lütfen geriye dönüp powercolorun sitesinden ss verdigim sayfaya bir bakın,dikkat ederseniz orda ben saat hızlarını çember içine aldım.kendi kartımı örnek vermemin sebebi ise arkadaslarımızın gercek hız asırtılmıs powercoloru görmeleri icindi.Su sanırım meselesinede gelince ben emin olmadıgım,hatırlamadıgım durumlarda bu kelimeyi kullanırım, bunda büyütülecek bisey yok o konuda hangi driver kullandıgımı unuttugum icin kesin konusmadım ve sanırım dedim...
ben sapphire 512 mb 256 bit gddr3 olanını kullanıyorum gayet memnunum ayrıca o bahsettiğin oyundan 50 fpsyi geçiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: FRAX
ben sapphire 512 mb 256 bit gddr3 olanını kullanıyorum gayet memnunum ayrıca o bahsettiğin oyundan 50 fpsyi geçiyorum
Hangi oyundan bahsediyorsunuz?sanırım asssasins ten.hangi çözünürlük?aa-af nedir?catalsyt quality durumu nedir?diğer kalite ayarları? Detay....?
Ben 1280x1024 8xaa 16xaf ,catalsyt full kalite vista sp1 üzerinde o sonucları aldım yani ortalama 50-55 fps
quote:
Orjinalden alıntı: seylem
quote:
Orjinalden alıntı: FRAX
Hangi oyundan bahsediyorsunuz?sanırım asssasins ten.hangi çözünürlük?aa-af nedir?catalsyt quality durumu nedir?diğer kalite ayarları? Detay....?
Ben 1280x1024 8xaa 16xaf ,catalsyt full kalite vista sp1 üzerinde o sonucları aldım yani ortalama 50-55 fps
Yanlış anladın assassins e gıcığım jarusalem hatası varya ilk başta undercoverda 6 fps demiş yap ona dedim Race Driver Grid te de AA AF fullde 1280*1024 48 fps almıştım ayarlar olabileceği en yüksekteydi bilmiyorum ama ben kartımdan memnunum sizin kartınız sorunlu olabilirmi??
topic koptu harbiden evet oyundan 6 fps aldım ama devamındaki muhabbette hallettik onu bana 3dmark la gelin olum seylem kardeş bi sorun yok eyvallah hala neden 1gb ve ddr2 olan modeli örnek gösterdigini anlamadım aynı sitede 512lik var aynı kart ondan uzadı biraz senin gösterdiginin tek ortak tarafı işlemci hızı bu da bi çok kartta benzer. siteyede girdim ben hepsine baktım hatta bu kartı aldıgımda bana o/c suz modelin geleceginide tahmin etmiştim yanıltmadılar. baktıgım bütün sitelerde bu böyle özellikler pcs nin ama resim düz modelin.
toplarsak konuyu şimdi bu powercolor en son hangi değerlerde düzgün çalışır ona bi son noktayı koyalım
Ben aslında bu resimi koymak istemiştim,bir hata oldu
Evet suan internet sitelerinde 512 mb gddr3 powercolor bu ekran satılıyor fakat hızları hakkında yalan söylüyorlar.işte gercek hızları..........
quote:
Orjinalden alıntı: lazer__
toplarsak konuyu şimdi bu powercolor en son hangi değerlerde düzgün çalışır ona bi son noktayı koyalım
bendeki pcs zaten hıasırtmalı üstüne bende ekliyorum oluyor 800/2000 sorun yok,sogutmaya diyecek yok zaten o degerlere ragmen 30 küsürlerde.bu ayarlarda 1280x1024 crysis testi yaptım görenler gözlerine inanamadı ;bende 3870 ,8800 gt var ama biz bukadar performans alamıyoruz diyorlar,hatta içlerinde yaptıgım teste inanmayanlar bile oldu
Ben ikinci elden 125 ytlye aldım, kart bozuldu garantiye gönderdim sıfırıyla değiştirdiler şuan çok memnunum.
seylem arkadaşım ona zaten şüphe yok pcs gayet güzel ama acaba düz modeller nasıl gerçi malki çıkabildiği son değerleri vermişti
selam arkadaşlar...
malki35 ; dostum yeni güçk. aldım oc denemeleri yapıyom da bu riva tuner da oc yaptıktan sonra speed step devre dışı kalıyor evet ama aynı bölümde defaulta tıklayınca ayarlar geri geliyor.Yani dicem oyun açarken oc yap masaüstüne dönünce riva tuner dan default düğmesine tıklayıp fabrika hızlarını geri yükle güç yönetimi de devreye girsin
quote:
Orjinalden alıntı: GuitarMania
Dikkat edersen PCI-Ex in 1x te çalışıyo oyunlarda kasması ondan yapar. Biostan güney köprüsüne voltaj ver. Ya da pci-ex hızlarınla oyna.
+1 evet sorun bu doğru tespit
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme