Arkadaşlar selamlar. Aile evim müstakil ve 3 katlı, 100 MBPS VDSL modemden 3 farklı powerline aracılığıyla extenderlar ethernet kablosuyla beraber tam hız çalışıyor. Verimlilik anlamında kayda değer bir fark görmedim. Ancak şimdi kendi evime taşındım. Ev 3 oda 1 salon ve residans mantığıyla modemin kutusu girişte dolabın içinde. Başka odalara herhangi bir ethernet çıkışı vermemişler ve kablo çektirmem imkansız. 1000 MPBS internet bağlattım. Ana modemde son hız internet erişimi alınıyor ancak ordaki yere TP Link'in AV1000 gigabit modeli powerlinelarını taktığımda bir odada 180 MBPS ethernet hızı, diğerinde 195 MBPS ethernet hızı alıyorum ve sanki limitli şekilde bir virgül bile üstüne çıkmıyor. Bu hususta bazı sorularım var yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. - Yalnızca salona bir adet ethernet çıkışı verilmiş ancak kablonun ucu yapılmamış. Ben bu kabloyu yaptırıp switchi ona taksam, modemi doğrudan salondan başlatsam hızda artış görür müyüm? - Bu hız düşüşüne ne sebep oluyor olabilir? - Ana modemin olduğu yerde, powerline'ı takmak durumunda olduğum priz bir uzatma kablosu. Yani inşaat şirketi oradaki prizi direkt tesisattan değil tesisata bağlı bir tek prizlik bir uzatma kablosuyla sağlamış. Sorunun sebebi bu olabilir mi? Son olarak TP-Link'in bu prizli AV100 modelinde sorun olabilir mi? |
Bildirim