Şimdi Ara

prakten-sipraktin hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 19 yaşındayım 1.75 e 55 kiloyum sipraktin adlı ilaca başlamayı düşünüyorum sizce kullanmalımıyım kullananlara yararı oldu mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Prakten mi Sipraktin mi: Aralarındaki Farklar

Prakten ve Sipraktin Aynı mı?

Hayır, prakten ve sipraktin aynı maddeler değildir. Her ikisi de benzodiazepin sınıfına ait ilaçlardır, ancak farklı etki sürelerine ve kullanım alanlarına sahiptirler.

Prakten ve Sipraktin Arasındaki Farklar

• Etki Süresi: Prakteinin etki süresi yaklaşık 6-8 saatken, sipraktinin etki süresi 12-24 saattir.
    • Kullanım Alanları: Praktein, kısa süreli kaygı ve uykusuzluk tedavisinde kullanılırken, sipraktin daha uzun süreli kaygı ve uyku bozukluklarının tedavisinde kullanılır.

Prakten mi Sipraktin mi Daha İyi?

Hangi ilacın daha iyi olduğu, hastanın bireysel ihtiyaçlarına bağlıdır. Kısa süreli kaygı veya uykusuzluk için praktein daha uygun olabilirken, daha uzun süreli sorunlar için sipraktin daha iyi bir seçenek olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Benzodiazepin ilaçlar bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir. Bu nedenle, sadece bir doktor tarafından önerildiği şekilde kullanılmalıdır. Uzun süreli kullanım, yoksunluk belirtilerine neden olabilir.

Sonuç

Prakten ve sipraktin, farklı etki sürelerine ve kullanım alanlarına sahip, benzer ancak farklı ilaçlardır. Hangi ilacın daha uygun olduğu, hastanın bireysel ihtiyaçlarına bağlıdır. Benzodiazepin ilaçları bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir, bu nedenle sadece bir doktor tarafından önerildiği şekilde kullanılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Sipraktin kullandım , deli iştah açıyor ömrümde acıkmadığım kadar acıktım daha doğrusu aç olmasam da löp löp zorlanmadan gidiyodu , iştah açıyor gerçekten.Gün içinde 2 kere içtiğimden hafif uykulu oluyordum bi o yan etkisi var , ayrıca antihistaminik şurup olduğundan alerjik tepkileri düzeltmek için kullanılıyor sipraktin , sadece yan etkileri uyku gibi önemsiz ve hafif olduğu için iştah şurubu diye biliniyor.

Şurupla filan da olmuyor kardeşim benden sana tavsiye , ben de 54 kilo filandım dedim böyle olmayacak , annem diyetisyene götüreyim seni kilo aldırır diyodu gittim son çare , bi 3 ay kadar sürede 60ı geçtim , bana verdiği liste de günde 6 öğün ama aşırı yemek yok sadece herşeyden var , sebze de meyve de protein de aklına gelebilecek her tür şeyi 6 öğüne sığdırmış öyle bi liste.

Dersane yüzünden kuşluk denen sabah-öğle arası olan öğünü atlıyordum , millet çay nescafe içerken ayran için grissini yiyemeyeceğim için o da.O öğünü 1 kere bile yemeden listedekileri yaparak biraz da ben ekleyerek kilo aldım.

Yiyorum ama kilo alamıyorum diyodum ben de , benim yediklerim yemek filan değilmiş kuş gibi yiyomuşum ben serçeymişim , başta çok zorlandım günü tamamlayamadım ama sonra şurupsuz filan doğal olarak mide kendi açıldı.

Son olarak bilgisayarı bırakmadan yada o dönemde ara vermeden yemek yemek zor , iştah kapatıyor bi uyuşukluk yapıyor garip bi etkisi var , daha rahat yiyordum bilgisayarı tamamen bıraktığım o dönemde , pc başında zaman geçirip de yiyemediğinden şikayetçiysen ara verip o şekilde başlamalısın , kas olarak kilo almak için de ip atlamayı seçmiştim , evde iki ayak bitişik boksör gibi ip atlıyordum o yüzden fazla yağ olarak kilo almamıştım , soruların olursa pm atabilirsin çok tecrübem var bu konuda , 60 olana kadar canım çıktı.

• Güncell.

eski konuları gördüm ben de şuan hala kullanan var mı merak ediyorum ramazandan sonra başlamayı düşünüyorum bende
  • güncell
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.