Şimdi Ara

Pratik Göçük Tamiri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
7.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Köydeki evimizin bahçesinde kocaman bir demir kapı var.

Kapıyı yapan adam profil desteklerini seyrek atmış.

Kapıyı çevreleyen saç da ince olduğu için, ona göre mukavementsiz oluyor.

Gece soğuktan gerilen saç, öğlene doğru güneşi yediği zaman ısınıyor ve aynı bu videodaki kaportanın doğrulma sesi gibi ses çıkartarak eski haline dönüyordu. Ama kapının sacı büyük olduğundan ses biraz fazla çıkıyordu. İlk başlarda alışamamıştık sese ama sonradan zevkli gelmeye başlamıştı.

Bu sistemi keşfeden adamın da bahçe kapısı var sanırım ve ordan esinlenmiş.
  • "Remove Car Dent With Airduster"

Videonun başlığı bu şekilde air duster diye aratırsanız bimeksteki ürün çıkıyor. Sprey o alıp denemek lazım.

http://www.sanalmarketim.com/urun/TB010ROG01/ROGGE-AIR-DUSTER-Basincli-Hava-Spreyi-400ml---10017

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1061&uid=37220

Videoyu iyi izlerseniz spreyi düz sıktığında sadece hava çıkıyor, ama ters çevirince farklı. Zaten özellikle spreyi baş aşağı çevirip kullanmamız gerektiğini söylemiş. Eminim sprey bu başka bir spreye gerek yok. Kapının altında bir göçük var deneyeceğim bunu birara sonuçlarını yazarım hatta video çekebilirsem yüklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiamen -- 25 Haziran 2009; 9:13:26 >

• BOYA ATAR tahminim
  • Şimdi farkettim. 1:20 de ;

" This technique cause any dommage to the paint. " yazıyor...

" Boyaya zarar verebilir " mi demek istiyor ???
  • Boyaya hiç zarar vermez demek istiyor. Tabi denemeden bilinmez.
  • ben bunu düşünmüştüm birde güçlü mıknatıs ile hafif eğiklikler düzeltilebilir diye düşünüyorum.denemek lazım :D
  • Sanırım boyaya zarar vermiyor, hurda bir araçta denemek lazım :)
  • birde bu vurukları düzeltmek için elektrik veriyorlar galiba....
    baamm diye atıyor göçük... arabanın aküyü falan söküyorlar tabi...
    öyle birşey duymuştum..
  • wuuuww süper.futbolcuların bacaklarına sıktıkları birşey var o da olurmu acaba.

• Bunu deneyen oldu mu ?
    Kaputtaki dirsek izini yok etmem lazım boyasız bi şekilde .

Ben bunu yaptım iyi ya da kötü oldu diyen var mı arkadaşlar ?
  • Şu co2 nerede bulunur bilsek deneyecez ama bulamadımki
  • quote:

Orijinalden alıntı: jebote

Bunu deneyen oldu mu ?

Konu açarken tarihe bir göz atın konuyu hortlattınız.

Benim size tavsiye edeceğim yöntemi kullanın işe yarayacaktır.

Terekli alet edevat...

1- Mum silikon
    2- Bildiğiniz mum
    3- Mumu yakmak için kibrit veya çakmak

Öncelikle mumu aracınıza yakın bir yere dikip yakıyoruz. Sonra mum silikonu ateşe tutuyoruz silikonun ucu jöle kıvamına geldiğinde dikkatlice göçük olan yere yapıştırıyoruz, sonra biraz soğumasını bekledikten sonra sertçe yukarı doğru çektiğimizde kaporta yukarı gelecek ve silikon kaportadan ayrılacaktır...

Defalarca denenmiş ve tavsiye edilmiştir. Boya veya kaportaya herhangi bir zararı yoktur, kalıntıda bırakmaz (Mum silikon olduğu için)

Ben mum almaya üşendiğim için genellikle silikon tabancası kullanıyorum. Ama dikkat edin silikon tabancasındaki silikonu geri çekmek tabancanın tetiğini kırabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 12 Haziran 2010; 16:04:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Bunu deneyen oldu mu ?

Terekli alet edevat...

1- Mum silikon
    2- Bildiğiniz mum

Öncelikle mumu aracınıza yakın bir yere dikip yakıyoruz. Sonra mum silikonu ateşe tutuyoruz silikonun ucu jöle kıvamına geldiğinde dikkatlice göçük olan yere yapıştırıyoruz, sonra biraz soğumasını bekledikten sonra sertçe yukarı doğru çektiğimizde kaporta yukarı gelecek ve silikon kaportadan ayrılacaktır...

Defalarca denenmiş ve tavsiye edilmiştir. Boya veya kaportaya herhangi bir zararı yoktur, kalıntıda bırakmaz (Mum silikon olduğu için)

Ben mum almaya üşendiğim için genellikle silikon tabancası kullanıyorum. Ama dikkat edin silikon tabancasındaki silikonu geri çekmek tabancanın tetiğini kırabilir...

yarım saattir video izliyorum tam olarak anlattıgınız gibi işlem yapılıyodu ancak yapılıs sırası uygulanısı hakkında tam bilgi alamamıstım,bilgiler için teşekkür ederim
    ayrıca konuyu hortlattıgımı biliyorum ancak aynı konudan 1 tanede ben açıp konu kirliliği yaratmamak için böyle yapmayı uygun gördüm
    yanlış yaptıysam affola

• Ben yeni konu açtım... Buradaki konu eski olduğu için gözden kaçabilir diye...
  • quote:

Ben yeni konu açtım... Buradaki konu eski olduğu için gözden kaçabilir diye...

Hort.

Bahsettiğiniz yeni konu hangisi oluyor. Benim aracımda da bu şekilde bir göçük oluştu, çözüm yolu arıyorum.

Düzenleme: Bir de bahsi geçen sprey yerine aşağıdakilerden birini kullansam işe yarar mı acaba?

http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=5&urn=10774

http://www.cazipeczane.com/?urun-596-Deep-Freeze-Sogutucu-Sprey-150-ML.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 30 Kasım 2012; 17:18:32 >

• Ben aşağıdaki ürünü buldum kullanan varmı.... işe yarıyormu?

http://www.velle.com.tr/tr/air-duster-spray.html
  • Konu hortlatılmış hortlatıldığı kadar artık, bu tür durumlarda en etkili yöntem eğer ki göçüğün çapı büyükse ısıtılıp, gaz uygulamak mantıklı ani ısı değişiminden kaynaklanan hızlı genleşme metali attıracaktır.

Diğer bir yöntem daha küçük bir göçükte ise akrilik ya da 3m kuvvetli 100-120 KG yük çeken çift taraflı bantları yapıştırın, fön makinesiyle ısıtıp, bantın diğer tarafına yapıştırdığınız, parçaya asılıp size doğru çekin. Ancak bant duruma göre ince olmalı ya da kalın olmalı ona göre satın alırsınız.
  • quote:

quote:

Bunu deneyen oldu mu ?

Terekli alet edevat...

1- Mum silikon
    2- Bildiğiniz mum

İşin özeti budur.

Mum silikon inanılmaz güçlü tutucu ve bir o kadar sorunsuz ayrışan bir madde.

İz bırakmadan kolayca çıkıyor ama tuttuğu yeri baya esnetiyor.

Birçok göçüğü bu yöntemle ve bu yöntemi uygulama aracı olan vidalı aparatla yaptım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.